Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-29-20, 01:48 PM   #251
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
可能對無玩第一集的會好enjoy
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 01:56 PM   #252
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: 布甸 查看文章
但 PSN 尋日退o左錢比我喎...
我無消息喎,HK PSN 3/31落咗digital deluxe edition。

edit: check咗PSN purchase history又唔見有數,但卡條數仲喺度

此篇文章於 04-29-20 02:12 PM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 05:25 PM   #253
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
其實點解咁大反應?我冇睇到,不過就算男男,女女,邊個死都唔洗即唔買掛...就算去到關政治事都係啦....打機姐....
除左故事仲有遊戲性,氣氛,音樂,系統第1集都好正喎,除非全部都差....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 05:58 PM   #254
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Off topic
任何人類活動都關政治事
政治對日常所有野都有影響
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 06:35 PM   #255
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: maskrider 查看文章
我無消息喎,HK PSN 3/31落咗digital deluxe edition。

edit: check咗PSN purchase history又唔見有數,但卡條數仲喺度
前幾頁有師兄話傳會退錢,兩個禮拜先到我... 可能數量太多,仲排緊隊。

舊 04-29-20, 06:35 PM   #256
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: GP03D 查看文章
其實點解咁大反應?我冇睇到,不過就算男男,女女,邊個死都唔洗即唔買掛...就算去到關政治事都係啦....打機姐....
除左故事仲有遊戲性,氣氛,音樂,系統第1集都好正喎,除非全部都差....
仲係咁離地,而依家講緊政治侵蝕緊所有野
就係你所講既遊戲性,氣氛,音樂,系統
迫害創作自由OK?

舊 04-29-20, 07:14 PM   #257
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: STRIFE 查看文章
仲係咁離地,而依家講緊政治侵蝕緊所有野
就係你所講既遊戲性,氣氛,音樂,系統
迫害創作自由OK?
off topic一下
我覺得係唔去思考姐
呢個世界上重有太多未醒覺嘅人
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 07:37 PM   #258
安安

註冊日期: Jan 2002
唔知有無點錯相......
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
頑皮狗總監Neil Druckmann在twitter上介紹了The Last of Us Part II的新工作人員
曾負責HBO電視劇West World某些集數編劇的Halley Gross將擔任The Last of Us Part II的劇情設計
https://twitter.com/Neil_Druckmann/s...00975729766400
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 09:45 PM   #259
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
就係因為你無睇到囉,唔計政治事件,而家個劇情就係大部份玩家都唔滿意,程度去到唔理其他因素都唔想玩呢集
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 10:03 PM   #260
redcreature
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Sito 查看文章
程度去到唔理其他因素都唔想玩呢集
同意, 冇咗個故事, 佢只係一隻喪屍game, 而咁樣嘅故事, 佢絕對想玩弄玩家, 我接受到死亡, 但睇咗文字版嘅劇情己經好想嘔, 若睇埋D片.......等咗咁多年, 由一個感動 变成 作嘔嘅故事
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-20, 10:03 PM   #261
Sgodkyo
the one

BTW 而家有邊度可以睇到多啲資料
淨係知大概內容,知啲唔知啲

其實我反而覺得條大橋冇問題
只要佢劇情上鋪排得好就得
咁反高潮嘅套路幾啱 TLOU
( 以上只根據小量情報推測 )

最大問題
應該係個“新主角”個身份究竟想點,SWJ 究竟有冇影響到製作嘅方向

舊 04-29-20, 11:56 PM   #262
GP03D

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
唔好意思又提政治呢2個字...已家實在係太敏感了...

個故事咁大鑊?會唔會流出既只係一部分?
ND明知咁大件事唔會由佢掛...

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 12:06 AM   #263
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
BTW 而家有邊度可以睇到多啲資料
淨係知大概內容,知啲唔知啲

其實我反而覺得條大橋冇問題
只要佢劇情上鋪排得好就得
咁反高潮嘅套路幾啱 TLOU
( 以上只根據小量情報推測 )

最大問題
應該係個“新主角”個身份究竟想點,SWJ 究竟有冇影響到製作嘅方向
+1
許文強比人亂槍掃死都被視為經典
覺得個idea冇問題,係視乎點演繹

Btw個咁正治正確既身份好難唔令人有懷疑
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 12:28 AM   #264
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
終於望左文字劇透,又真係幾難接受⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 12:53 AM   #265
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
唔好意思又提政治呢2個字...已家實在係太敏感了...

個故事咁大鑊?會唔會流出既只係一部分?
ND明知咁大件事唔會由佢掛...
原本都仲有機會係放料者看圖作文,但睇ND咁嘅反應,似乎爆料係堅
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 01:16 AM   #266
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
Druckmann做SJW IG __鬼?
唔太知乜事但佢IG story張圖好火上加油+挑機

其實SJW影響左隻Game乜?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 02:09 AM   #267
權愛真

註冊日期: Oct 2010
其實真係唔好哂時間去理那些少部份重口味、扮咩政治冷感、根本唔了解第一集既人…
呢類人真係無得救!自動無視或者黑名單就好,無需要哂心機教精呢少部份人。

賴皮狗呢次在TLOU2既各種處理,真係撤底將自己既招牌打爛!
咁狗血爛屎既劇情,送俾我都唔會玩!身邊既朋友也一致決定絕不會玩!
竟然將TLOU系列毀掉!賴皮狗必需為此付上沉重代價!
「TLOU只有第一集」

PS. 依家官方相關既Twitter、外國知名論壇等,都有好多玩家炎上!
大家等左咁多年,點知得黎既係咁既垃圾劇情內容…所以爆發一面倒既怒氣勁到咁樣真係好合情合理!

此篇文章於 04-30-20 02:15 AM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 02:25 AM   #268
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
條友竟然用上左神台,仲要係好多人(主力消費群年齡)既偶像黎做擋箭牌
依家連本身對件事冇咩反應既鬼佬同事都Fxck Fxck聲擺買

真係神級公關手法
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 06:25 AM   #269
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
頑皮狗副總裁 Neil Druckmann 在IG上引用了美國搖滾音樂家 Kurt Cobain 的名言:「現在我對粉絲們有個請求,如果你討厭同性戀、不同膚色的人,或是女人,請離我們遠一點,不要來我們的表演或是買我們的唱片(遊戲)。」似乎就是在回應這幾天來玩家的諸多不滿。<<

wwwww

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 07:05 AM   #270
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
睇落個劇透打倒第一集,可能個故事有多結局呢
係有d暴走 但遊戲性唔影響應該問題唔大?可能fans接受唔到 應該去有4,5集先黎劇情暴走會好d
由手機版發出

此篇文章於 04-30-20 07:15 AM 被 Heaven 編輯。
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 07:13 AM   #271
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
頭兩日都唔諗住睇leak
但成件事愈黎愈炎上, 加埋ND個VP的IG story 拎Kurt Cobain 擺上枱

最後都係搵左黎睇

被pissed off 唔係因為SJW
當然唔排除係有SJW影響力令到個main plot變到咁
幾鍾意第一集但依家真係有被pissed off的感覺
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 07:52 AM   #272
holsety
http://www

啱啱預購數位版再係巴哈爬文

舊 04-30-20, 08:57 AM   #273
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: 細路翔 查看文章
頑皮狗副總裁 Neil Druckmann 在IG上引用了美國搖滾音樂家 Kurt Cobain 的名言:「現在我對粉絲們有個請求,如果你討厭同性戀、不同膚色的人,或是女人,請離我們遠一點,不要來我們的表演或是買我們的唱片(遊戲)。」似乎就是在回應這幾天來玩家的諸多不滿。<<

wwwww
對上一個講d咁嘅野嘅patrick sutherland已經比人炒左lu
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 09:03 AM   #274
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 細路翔 查看文章

wwwww
冇人討厭同性戀,各膚色同女人,向來都係睇人品架
成日話種族歧視既人先係最鍾意呢扣上話題既人

依家over哂,政治正確到令人反感先係問題,short撚左啊你
Left behind中ellie女同既故事冇人覺得有問題啊,因為成個故事發展係好合理,大家都好接受
點解依家會令人覺得咁撚有問題先?

此篇文章於 04-30-20 09:11 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 09:34 AM   #275
STRIFE

你呢個時間向真心鐘意呢隻game既玩家開炮,為左滿足你既政治正確
Fine, 我咪唔買囉

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 09:56 PM

手機版 | APP版