Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-20, 04:56 PM   #276
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
我今日都入唔到隨機對戰, 之前一直好快有得玩(LAN線)
開過埸失敗見到有計連勝, 唔知係咪改左野

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 07-31-20 04:58 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 05:26 PM   #277
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
街場真係好多僚機開戰前話打後衛 然後衝最前死先
翻譯唔好je
我打後衛 係解做 我打對方個後衛, 即係佢本人打前
我打前衛 係解做 我打對方個前衛, 即係佢本人都係打前

係咪即刻明晒

舊 07-31-20, 05:28 PM   #278
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
無知問, 自己開房係咪一定要齊4個人先會開打? 尋日同兩個朋友試極都係打RX-78.......
係, 齊4個人先會開局

引用:
作者: 小光 查看文章
唔知閣下係用LAN線定WIFI
我分享一下我的經歷

我原本係WIFI, 開GAME時顯示連線係黃色
配對要等好耐先配到
等到配好既時候好似你咁成日見到地球轉, 一係就有人唔按確定
試過半個鐘都開唔到一局

後來改LAN線就變成藍色連線
配對快左, 成功率都高左好多
用LAN線玩

不過排位升到少尉攞到獎盃就算
之後會自己開房玩

此篇文章於 07-31-20 05:32 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 08:18 PM   #279
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
入房玩正好多
連線配對超快又穩定
500線上戰應該兩個星期內可以解決到
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 09:00 PM   #280
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
https://www.playstation.com/cht-hk/g...iboost-on-ps4/

MOBILE SUIT GUNDAM EXTREME VS. 極限爆發

是於2016年開始營運的大型電玩版《MOBILE SUIT GUNDAM EXTREME VS. 極限爆發》的移植版作品。

發售日: 2020年07月30日
遊戲類型: 動作
開發廠商: BANDAI NAMCO Studios
發售廠商: BANDAI NAMCO Entertainment Inc.
語音: 日文
字幕: 繁體中文 , 韓文

* 必須持有PS Plus才可進行線上遊玩
引用:
作者: mrk 查看文章
今次中文版特別唔收錄日字,
明顯怕係影響日版銷量!

PS:27號係MK好景攞左訂好既Hori特別版大掣$1280(+訂金$100)
然後去左SSP基板店攞左中限版!(正價$959,
早知中限版跌得咁快$8XX,我就唔訂中限版啦!
PS Storeにて『機動戦士ガンダム EXTREME VS. マキシブーストON プレミアムサウンドエディション』大好評発売中!

『機動戦士ガンダム EXTREME VS. マキシブーストON プレミアムサウンドエディション』

アーケード版でも登場した36作品、183機体に加え、アーケード未参戦の2機体も使用可能に!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-20, 09:41 PM   #281
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
■発生している現象■
『ランクマッチ シャッフル』『ランクマッチ ホールド』にてマッチングしない、もしくはマッチングに多くの時間を要する

■対応方法■
一度『機動戦士ガンダム EXTREME VS. マキシブーストON』を再起動してください
※再起動をする際は、メインメニューに戻ってから行ってください

MATCH等超耐既自己試下

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 12:25 AM   #282
1pi

隨機對戰連唔到。
玩家對戰啲對戰房又設定做不保存戰績,自己開房又無人入。
500線上戰獎盃可能比想像中難搞。
舊 08-01-20, 01:38 AM   #283
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
不保存戰績都計落對戰數個盃, 起硬我隨機同房戰為主已經解左
依家差爆1000次覺醒同兩部模型就白金

引用:
作者: 神龍 查看文章
翻譯唔好je
我打後衛 係解做 我打對方個後衛, 即係佢本人打前
我打前衛 係解做 我打對方個前衛, 即係佢本人都係打前

係咪即刻明晒
我打前衛 係解做 我唔打對方個後衛, 即係佢本人係打前 <梗解讀好d?

此篇文章於 08-01-20 01:49 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 08-01-20, 01:56 AM   #284
1pi

引用:

我打前衛 係解做 我唔打對方個後衛, 即係佢本人係打前 <梗解讀好d?
不保存戰績的房,也計100勝利和500戰

此篇文章於 08-01-20 04:39 AM 被 1pi 編輯。
舊 08-01-20, 11:08 AM   #285
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:

死啦...你地講到禁.....到時我一落場真係抽根....

舊 08-01-20, 12:35 PM   #286
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
引用:
作者: darkvolver 查看文章
死啦...你地講到禁.....到時我一落場真係抽根....
打SUFF 場,最簡單是唔好理對方講乜,預左對方會瘋狂爆炸,
這樣會開心些

有時對方說打前又好打後又好,都是會照爆... 通信不代表行動

PS. 隨便打SUFF RANK ,輸了,隊友拔線...問題係他細機先落再爆多隻...
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 12:39 PM   #287
Dave

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDdavewong2502
XBox Live Gamertagdavewong2502
https://www.youtube.com/watch?v=qK9yh8EoBho

舊玩家回爐,獻醜 SUFF RANK 隨便打。

PS4 如果平時有UPLOAD 開YOUTUBE 片,可以玩直播,很方便,而且播完會紀錄在案。
最大可以720P ( 60 FRAME ),其實算不錯。
有要求的就要買HDMI CAPTURE 盒才可碌到1080 P 了。
Dave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 01:09 PM   #288
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:

都可以丫
點解我幾肯定係咁解讀呢:

拍過好多雙大, 開局就"我打後衛", ok啦我唔會信嘅等我keep血先
幾十秒後紅咗, 唔緊要啦我無扣過血, 然後佢再一句"我打後衛"

小學3年班都應該識計條cost掛

舊 08-01-20, 01:14 PM   #289
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
係設定熄左通訊
完全唔洗理人地講乜

舊 08-01-20, 01:24 PM   #290
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
打個白金走人其他野唔理
琴日上少尉都只係1個鐘頭既事,我地打雙排見D人打輸都好溫和
唔似隨機果邊成日有人發脾四(冇打過,聽人講)

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 02:53 PM   #291
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
我夠想屌成場話打前結果縮係我後面縮到俾人無視又射人唔中果種磨碌啦

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 04:32 PM   #292
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

終於打晒所有模型
一般機打晒所有任務同過關路線就有, 係黑力奇同加煞C有特殊條件
黑力奇要B-3關Random全黑色機休, 留一個目標打僚機抽到出
加煞C就5-A EX打尚布羅僚機抽到出

舊 08-01-20, 04:45 PM   #293
怪盜小G
しゃろとも

個藍線配對完全信唔過

日帳仲順過港帳

舊 08-01-20, 04:45 PM   #294
1pi

引用:
作者: kyo353 查看文章
係設定熄左通訊
完全唔洗理人地講乜
原來可以熄通訊
我依家先知,太遲了 。升到少尉,排名戰已經玩完了。
依家入房玩,大部分人都正常唔會掹線唔會狂傳通訊
舊 08-01-20, 04:55 PM   #295
1pi

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
78最易上手
但都係睇你夾邊部機

我會推介試下luna渣古
新手最怕比D格機埋身, 佢支炮大力易打down,好用.
多D用下+格, 飛斧成日不經意咁打中人
不過衰在依家榴彈變咗儲力招
露娜渣古好用
控場一流 連勝咗好多場
舊 08-01-20, 05:25 PM   #296
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
係就係好用
但好易玩壞手⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 07:05 PM   #297
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

新手萬能機我覺得Build Strike最好, 各方面都快過78, 重點招叉b好陰濕

舊 08-01-20, 08:06 PM   #298
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: 1pi 查看文章
露娜渣古好用
控場一流 連勝咗好多場
比佢蝦左好幾場。。。。支水喉追到呢。。。。#

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-20, 08:38 PM   #299
1pi

之前入隨機房玩,配對的隊友是雪崩型能天使。
一開波隊友就逃走了,佢好似無開過槍,嗰場輸了,不過唔計分唔計戰績 由佢啦
點知開始新一局,對手是雪崩型能天使,應該係之前嗰個人,佢全程追住我格鬥,睇動作似係老手,去到最後決勝分時,被佢格死 輸了
唔知咩原因被佢咁搞,有可能係之前贏過佢,被佢記恨咗。

白金完就算了,之後玩返踢波遊戲。
舊 08-01-20, 09:54 PM   #300
怪盜小G
しゃろとも

DEL

此篇文章於 08-01-20 09:59 PM 被 怪盜小G 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS. FULL BOOST 機師約戰區 第2回 五飛終參戰(Line群組成立) mario0606 攻略及心得交流區 606 11-16-23 07:04 AM
機動戦士ガンダム EXTREME VS Vol.3(新 DLC: ザク3改, ゴールドフレーム天) ist 電視遊戲討論版 1056 01-25-13 01:23 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾發回(歡迎約戰及加入M群) 新規DLC配信中:敗家仔與新TK王哥奧 mario0606 攻略及心得交流區 1014 12-21-12 08:02 PM
[PS3] 機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第拾柒回 (歡迎約戰及加入M群) - 喪B們:依家係我既主場 mario0606 攻略及心得交流區 1049 04-13-12 06:00 PM
機動戦士ガンダム EXTREME VS 機師約戰區 第十六回 (歡迎約戰及加入M群) - もう下がれ!死にたいのか地雷さん!! no name 攻略及心得交流區 1039 03-12-12 01:26 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版