Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-29-10, 09:49 PM   #126
FURIMUKI
God of Gamer
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
其實仲有就係
我諗入得場黎消失既人應該都消失既內容記到滾瓜爛熟
改劇情又會比人插,我入場睇一套發展完全o係我預料之內既戲會覺得好微妙

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-10, 11:03 PM   #127
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-10, 05:51 PM   #128
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
主題歌CD封面

舊 02-02-10, 01:19 AM   #129
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
聽聞日本預售票一分鐘之內就已經賣曬。
我好想睇呀…

舊 02-02-10, 07:12 PM   #130
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
聽聞日本預售票一分鐘之內就已經賣曬。
我好想睇呀…
澄清
是明星首映場的預售票
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-10, 09:17 PM   #131
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: leungky1 查看文章
澄清
是明星首映場的預售票
不就是嘛 -0-"
明明就係度度都仲有得買 =-="

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-10, 09:59 PM   #132
leungky1

http://eiga.com/movie/55063/
消失總收入近一億円,首週末第七位
24院的成績
舊 02-12-10, 08:24 AM   #133
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
看後感

[無睇過小說]
前幾日睇左
同ubw完全兩個極端咁
每個細節都夾硬拖長黎做
加上團長路人化(果然係消失...)
得番長門搞到套野幾悶下
無睇原作尾段唔多知發生咩事

同期3套上緊既動畫電影黎講
我覺得係最差
唔萌長門既真係可以唔洗睇
[/無睇過小說]
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 11:41 AM   #134
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
http://voncafe.jp/sp_pages/haruhi_sagittarius3
小説、アニメ、ゲーム、そして劇場版とさまざまなメディアで、話題沸騰中の“涼宮ハルヒ”がついにiPhone/iPod touchに登場!TVアニメ『涼宮ハルヒの憂鬱』の第13話「射手座の日」にて、コンピューター研究会(コンピ研)が開発し、 SOS団との激闘を繰り広げた「The Day of Sagittarius III」をiPhone/iPod touch へコンバート!

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 03:45 PM   #135
leungky1

引用:
作者: 紫月  查看文章
看後感

[無睇過小說]
前幾日睇左
同ubw完全兩個極端咁
每個細節都夾硬拖長黎做
加上團長路人化(果然係消失...)
得番長門搞到套野幾悶下
無睇原作尾段唔多知發生咩事

同期3套上緊既動畫電影黎講
我覺得係最差
唔萌長門既真係可以唔洗睇
[/無睇過小說]
你懂得日文?
------------
想知道你是不是清楚整個內容.

此篇文章於 02-18-10 04:51 PM 被 leungky1 編輯。
舊 02-18-10, 04:26 PM   #136
詩人之旅
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: leungky1 查看文章
你懂得日文?
識好出奇? 呃po都呃得好睇D得唔得...

如果我肥左ERG2310就quit U!!...
詩人之旅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-10, 09:34 PM   #137
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
好想快d睇到
不過睇日本仔d反應似乎大部分人都收貨, 有d人更捧為涼宮系列最高峰之神作, 仲話睇完之後原諒晒京ani咁玩endless eight喎
唔通日本果邊萌長門人口比例高d?

舊 02-24-10, 07:03 PM   #138
money
◆.西野司命.◆

未知真假

此篇文章於 02-24-10 07:06 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-10, 07:49 PM   #139
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

真係出驚愕?
谷川流用晒d$$拿

舊 02-24-10, 07:51 PM   #140
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: greatultraman 查看文章
真係出驚愕?
谷川流用晒d$$拿
但都唔敢保証好睇

舊 02-24-10, 08:05 PM   #141
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: ~freedom~ 查看文章
但都唔敢保証好睇
唔好睇都無所謂, 只係希望可以了左件心事, 等睇埋消失就可以從涼宮畢業

舊 02-24-10, 10:57 PM   #142
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
早幾日睇左清失........
老實講, 有少少悶.....
可能我唔萌 長門吧..
但整體上無論作畫同故事都是水準之上的, 全戲時間兩粒半鐘,整個消失的故事都交帶得晒,涼宮fans 其實可以放心去睇.
不過消失超過90% 係文戲,訓教位相對上有唔少.....
其實消失小說出左好似有4,5年吧? 基本上去睇消失時我已經完全忙記左劇情.
我都係一路睇戲一路記返起的.
總結, 唔識日文唔見議去睇,因為會完全唔知講咩的...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-10, 11:26 PM   #143
money
◆.西野司命.◆

確定

舊 02-24-10, 11:59 PM   #144
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
終於等到

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:01 PM   #145
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
我對上一本都未開終於有機會開
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:54 PM   #146
weinky
Crazy Gamer

3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
等咗差唔多3年...
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-10, 08:05 PM   #147
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

長門病足幾年仲唔發癲?

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-10, 12:11 AM   #148
money
◆.西野司命.◆

今日係池袋睇左消失
我覺得幾好
OP用番冒険でしょでしょ
明智
我睇得幾投入
俾無限8月吸引好多

舊 03-12-10, 12:58 AM   #149
心情大好
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
早幾日我都係池袋度睇~~
係呢間戲院睇2個幾鐘既戲有d辛苦,因為d位設計差坐到腳都軟埋~~~
我都覺得幾好睇呀~~感覺長門靚左好多,但係團長就係消失左咁滯.
(長門張掛布真係唔錯可惜資金問題冇買)
心情大好 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-10, 02:00 PM   #150
money
◆.西野司命.◆

ACUO香口膠 搵左涼宮一齊拍廣告
4月5日ON AIR

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 652 12-20-19 11:45 PM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 09:34 PM

手機版 | APP版