Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 01:07 PM   #1351
porter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: tamama49 查看文章
過左邂逅篇5層先得!!!
Thank
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-14, 04:24 PM   #1352
死小鬼
Junior Member

註冊日期: Jun 2014
Bahamut固定團招時間固定嘅騎&後備詩人

目前團進度在T8W7,3個CLEAR經驗者
因為詩人(同為CLEAR經驗者)現實工作要輪班(每3星期轉一次早晚更)所以要招後備詩人
兩者前提都係要T6-7可以無壓力之下CLEAR

騎:IL最少96,T8CLEAR者佳
詩:IL最少99或IL最少96+有LV100武器,唔介意每隔3星期先可以一齊打

意者請PM
死小鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-14, 12:54 AM   #1353
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
有2張60日 圖案月卡 失效了................輸入後有顯示係60日追加卡,按次選項後 , 話個number 係不正確.
兩張都係咁......................................TT''''''
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-14, 06:11 PM   #1354
tamama49

註冊日期: Feb 2007
XBox Live GamertagHellangel 20XX
乜會失效咁恐怖, 我仲叫朋友去日本買左2張60日卡, 唔知會唔會好似你咁><
tamama49 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-14, 06:27 PM   #1355
porter

今日取了迷之地圖,但唔知點做,其實係要點做的
舊 06-27-14, 11:12 AM   #1356
porter

有冇人想一齊打迷之地圖打亞歷山大石呀?,我係騎士lv99,在aegis,my name haywong,add 我啦

此篇文章於 06-27-14 11:33 AM 被 porter 編輯。
舊 06-27-14, 02:26 PM   #1357
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: tallken 查看文章
有2張60日 圖案月卡 失效了................輸入後有顯示係60日追加卡,按次選項後 , 話個number 係不正確.
兩張都係咁......................................TT''''''
大家咁話, send過email俾square,
佢只係check到你張卡話expire左, 之後呢D過期一律吾會後補

就算點嘈都係同一個回覆, 唯有當買個教訓
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-14, 03:04 PM   #1358
tallken
Crazy Gamer

引用:
作者: 斯羅 查看文章
大家咁話, send過email俾square,
佢只係check到你張卡話expire左, 之後呢D過期一律吾會後補

就算點嘈都係同一個回覆, 唯有當買個教訓
咁我下次唯有用 水晶 增值
舊 06-27-14, 03:07 PM   #1359
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: tamama49 查看文章
乜會失效咁恐怖, 我仲叫朋友去日本買左2張60日卡, 唔知會唔會好似你咁><
之前去熱線買老闆話有一批舊卡會過期,好清楚叫我地買完個日要立即入。唔係話啲月費卡會過期
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-14, 03:22 PM   #1360
tallken
Crazy Gamer

引用:
作者: porter 查看文章
有冇人想一齊打迷之地圖打亞歷山大石呀?,我係騎士lv99,在aegis,my name haywong,add 我啦
每日迷之地圖(開亞歷山大石寶箱 ) 共死了三次,我係bard 最怕 開箱 遇到 巨人 加一堆小怪 爆彈...

ochu 八爪魚未遇個, 三隻會石化的龍都有D危險. 多幾個人開箱真係有保障D
舊 06-27-14, 03:23 PM   #1361
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
咁我下次唯有用 水晶 增值
知吾知有咩卡可以買水晶?
aeon JCB卡買吾到
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-14, 03:53 PM   #1362
tallken
Crazy Gamer

引用:
我幾個月前,係旺角game shop買了一張webmoney 5000 point card ,放係一邊,唔記得買了多小錢。

2張60日咭失效後,試吓這張咭。結果係成功在mog 充值.
舊 06-27-14, 04:25 PM   #1363
tamama49

註冊日期: Feb 2007
XBox Live GamertagHellangel 20XX
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
之前去熱線買老闆話有一批舊卡會過期,好清楚叫我地買完個日要立即入。唔係話啲月費卡會過期
唔怪得之前$240一張60日卡, 估佢冇咁好死, haha~!!
tamama49 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-14, 07:54 PM   #1364
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
每日迷之地圖(開亞歷山大石寶箱 ) 共死了三次,我係bard 最怕 開箱 遇到 巨人 加一堆小怪 爆彈...

ochu 八爪魚未遇個, 三隻會石化的龍都有D危險. 多幾個人開箱真係有保障D
我戰士次次都 solo,石化龍比較危但都 ok...
一係先 set 左 save point,只要唔轉 zone / 有人 raise 都無事。

引用:
引用:
我幾個月前,係旺角game shop買了一張webmoney 5000 point card ,放係一邊,唔記得買了多小錢。

2張60日咭失效後,試吓這張咭。結果係成功在mog 充值.
上星期叫人係日本買左 webmoney,星期一入完成功無事~

舊 06-27-14, 08:26 PM   #1365
tallken
Crazy Gamer

引用:
作者: 布甸 查看文章
我戰士次次都 solo,石化龍比較危但都 ok...
一係先 set 左 save point,只要唔轉 zone / 有人 raise 都無事。

上星期叫人係日本買左 webmoney,星期一入完成功無事~
?? raise 可以繼續做 迷之地圖???
舊 06-27-14, 09:26 PM   #1366
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
?? raise 可以繼續做 迷之地圖???
係呀,上次幫 fc 朋友打,佢比o的炸彈炸死左,
我轉成 whm 再 raise 佢開寶箱,當然要係限時內啦。

舊 07-09-14, 03:43 PM   #1367
edge

註冊日期: Apr 2011
魔裝機甲果兩個動作技能係邊到?我用ps3玩,搵極都搵唔到
edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 10:14 AM   #1368
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: edge 查看文章
魔裝機甲果兩個動作技能係邊到?我用ps3玩,搵極都搵唔到
係 character config 度,兩個十字制 icon 入面 click 著個 ex hotbar

舊 07-10-14, 02:15 PM   #1369
edge

引用:
係 character config 度,兩個十字制 icon 入面 click 著個 ex hotbar
我禁著左啦,但係禁極R1都係無
舊 07-11-14, 10:53 AM   #1370
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: edge 查看文章
我禁著左啦,但係禁極R1都係無
咁就奇怪,我尋朝先整完,會唔會你唔記得 save setting??(亂估 mode

舊 07-11-14, 11:04 AM   #1371
porter

攻略ポイント

石の家のタタルに話す。
リムサ・ロミンサ 上甲板層 鍛冶ギルド(X:10 Y:15)の ブリサエルに話す。
リムサ・ロミンサ 下甲板層(X:9 Y:15)の 荒々しい荷運びにエモート「問い詰める」をする。
すぐ傍にあるタタル宛の荷物を拾う。
石の家のフラミンにタタル宛の荷物を渡す。
モードゥナ(X:16 Y:9)の指定地点でSay状態で「タタル」を含む発言をする。
モードゥナ(X:14 Y:10)でタタルを助ける。
マルドラス・モルボル(LV50)を倒す。
石の家のタタルに話すとクリア。

(モードゥナ(X:16 Y:9)の指定地点でSay状態で「タタル」を含む発言をする。)
這個唔明白要打什麼
舊 07-11-14, 11:12 AM   #1372
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
搵到佢之後打タタル三個字

可以轉英文介面打Tataru都得

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-14, 11:38 AM   #1373
porter

引用:
作者: NexTony 查看文章
搵到佢之後打タタル三個字

可以轉英文介面打Tataru都得
thank 明白了
舊 07-12-14, 10:27 AM   #1374
tallken
Crazy Gamer

信和 賣的月費咭 終於有貼上有效日期.....
舊 07-12-14, 12:02 PM   #1375
edge

引用:
咁就奇怪,我尋朝先整完,會唔會你唔記得 save setting??(亂估 mode
我有save setting,之後試過幾次山左佢再著番都係無

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 07:39 AM

手機版 | APP版