Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-19, 11:28 AM   #26
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
港任公佈咗有中文.
有中文,正呀,好感動,希望有新結局或迷宮,始終收尾有d急~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 11:29 AM   #27
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Leong 查看文章
THANK YOU, 明年就可以重溫大作了

我諗Xenoblade Chronicles X真係有機會係SWITCH重出
X HD應該2021~2年吧?

如果出埋zelda 風杖和公主,我就可以收埋部wiiu~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 11:58 AM   #28
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
new 3DS版xenoblade 4年幾前出喎,點會"出咗冇耐".
原來4年就值得一炒架啦?
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:01 PM   #29
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: padage 查看文章
值得,因為有市場 XDDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:12 PM   #30
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
值得

而家又唔係剩番炒唔出新作

加上之前有好多人因低清畫質而唔玩Wii/3DS版
都唔知有乜好嘈
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:18 PM   #31
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
點都好過c記嗰堆嘅
起碼有做過模唔係單純高清貼
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:35 PM   #32
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
先唔講好多人冇玩過,好多玩過嘅包括我都會再買多次,本身隻game就超正,依家畫面靚咗又有新內容不知幾好.
部機又唔係得一隻game,你覺得唔值咪無視呢隻玩其他囉.
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:39 PM   #33
padage

我支持炒呀,但覺得係咪應該有d先後姐
舊 09-05-19, 01:44 PM   #34
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 02:01 PM   #35
[X-MEN]

神劍個圈終於做到真係圓形,希望巨神同機神個模型都可以改細緻啲.
舊 09-05-19, 03:30 PM   #36
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
認真 新MODEL 靚D 但上色同D樣都覺得舊既夾隻GAME D

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 03:44 PM   #37
天野

註冊日期: Nov 2004
呢隻故事同音樂都好正,但差畫面
今次整靚埋個畫面仲唔係完美演繹
但都希望可以加d新劇情落去
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 04:00 PM   #38
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
Shut up and take my money !!

舊 09-05-19, 04:38 PM   #39
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
畫面我唔太期待
XB2 好多時dynamic res. 降到非常狗牙又濛

(雖然都會買, 隻xb1 3ds版玩到再見到フィオルン就停左, 因為真係睇得好辛苦)
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 04:48 PM   #40
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: X&Y 查看文章
畫面我唔太期待
XB2 好多時dynamic res. 降到非常狗牙又濛

(雖然都會買, 隻xb1 3ds版玩到再見到フィオルン就停左, 因為真係睇得好辛苦)
我有買3ds 同 wii版,
3ds係簡化版, 果時見佢平先買埋來儲
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 05:17 PM   #41
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
呢度係當年cut左嘅巨神左肩?

引用:
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 05:55 PM   #42
[X-MEN]

引用:
作者: seed2005 查看文章
呢度係當年cut左嘅巨神左肩?

係呀,希望會加返劇情入去.
舊 09-05-19, 06:13 PM   #43
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
因為對上隻new3DS版好多人嘈畫面好蒙,
加上XB2個銷量又買得,
只需將XB2 D模組重用番,
同埋將XB1 D背景貼圖、字型升一升HD化(720p級),
然後再加埋中文化出過,
順便補番當年未做得切既內容入去,
咁又係商機啦!
(應該普通版個定價唔會太貴啦!最多整多個限定版撈多筆就完美晒啦!)

另外:明年對家有remakeFF7,
老任點都要出番隻RPG Game,
廢事比人話switch少RPG類Game玩!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-05-19 06:20 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 06:30 PM   #44
padage

引用:
作者: mrk 查看文章
因為對上隻new3DS版好多人嘈畫面好蒙,
加上XB2個銷量又買得,
只需將XB2 D模組重用番,
同埋將XB1 D背景貼圖、字型升一升HD化(720p級),
然後再加埋中文化出過,
順便補番當年未做得切既內容入去,
咁又係商機啦!
(應該普通版個定價唔會太貴啦!最多整多個限定版撈多筆就完美晒啦!)

另外:明年對家有remakeFF7,
老任點都要出番隻RPG Game,
廢事比人話switch少RPG類Game玩!
明既,我都想玩xb1, 當年爛尾,但xb1起碼好多人玩過又翻出過,而xbx有幾多人玩過? 無翻炒過,當時亦無幾個人有買wiiu
所我就想xbx出先
舊 09-05-19, 08:24 PM   #45
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
應該係人物重製,背景高清化
XB本來個地圖就好靚,只係機能像素低,見網上d人用無聊器出高清玩都超靚

唔駛無聊器, wiiU我開過嚟玩都清咗好多
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 09:47 PM   #46
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: aquarius 查看文章
唔駛無聊器, wiiU我開過嚟玩都清咗好多
我都係玩wiiu下載版,本身用wiiu玩wii係無畫質提升的
但哩隻就有少少remaster味道
最大分別係執左控制方式+可以用wiiu pad玩

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 10:39 PM   #47
[X-MEN]

順帶一提,呢隻係少有地我覺得英文配音配得好過日文嘅game,
日文其實都好,只係英文配得太高質.
舊 09-06-19, 02:54 PM   #48
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: lodoss 查看文章
我有買3ds 同 wii版,
3ds係簡化版, 果時見佢平先買埋來儲
買姐,有無玩先晒?

一次起碼磨 300 個鐘

三次燃燒 1000 個鐘生命

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 03:19 PM   #49
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
終於可以再玩多次,如果高橋有心真係可以解埋某人係唔係都BLADE黎,唔洗大家估估下

一開始以為會用返XB2個模,點知真係整過一個新既...

唔知轉防會改外觀會唔會有得改,我自己就麻麻地
由手機版發出
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 04:32 PM   #50
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
坦白講如果無得換衫我會爆粗...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia Remaster/Definitive edition [PS4/X1/NS/PC] 已售 ゆり 電視遊戲討論版 124 01-17-19 09:27 PM
[多機種] [PS3, XB360] Dishonored (Definitive Edition for PS4, XB1) - (BAFTA 2012年最佳遊戲) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 195 08-26-15 01:17 PM
[多機種] [PS4 XB1]DmC Devil May Cry: Definitive Edition 2015年3月17日発売決定! steve 電視遊戲討論版 1109 03-23-15 06:40 PM
誠徵 PS4版 TOMB RAIDER Definitive Edition lauyan 買賣專區 0 12-19-14 10:23 AM
賣 PS4 Tomb Raider Definitive Edition / 艦娘型錄 zero0417hk 買賣專區 0 09-17-14 10:13 PM

現在的時間是 08:52 PM

手機版 | APP版