Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-13-14, 10:51 PM   #151
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
點解會有嘅
估下ge!!!(結果冇,失望!)
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
冇咗新拍短片
係啦!(失望!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-14, 10:02 AM   #152
芝麻糊
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2006
我搵唔到鐵盒版?
3D 版係咪得1隻3D 碟?
我又想試3D ,但部機要遲啲先到

舊 08-16-14, 01:05 PM   #153
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
我搵唔到鐵盒版?
3D 版係咪得1隻3D 碟?
我又想試3D ,但部機要遲啲先到
鐵盒版唔訂定 Walk-in 買既話最多係推出日o個日仲可以買到,之後都好難 Walk-in 買
我估已經斷左貨

膠盒 3D , 2D 係分開出的

舊 08-16-14, 02:06 PM   #154
芝麻糊

引用:
作者: Marco 查看文章
鐵盒版唔訂定 Walk-in 買既話最多係推出日o個日仲可以買到,之後都好難 Walk-in 買
我估已經斷左貨

膠盒 3D , 2D 係分開出的
Oh.......
等我仲咁老定。。。。。

舊 08-16-14, 06:50 PM   #155
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
Oh.......
等我仲咁老定。。。。。
買光面嗰隻版本囉, 都係3+2d, 但...仲少貨過鐵盒.

bluray鐵盒好搶手架.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-14, 07:16 PM   #156
Eking

註冊日期: Feb 2006
灣仔188頭先見到有鐵盒.....

舊 08-16-14, 08:00 PM   #157
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: HON HON 查看文章
買光面嗰隻版本囉, 都係3+2d, 但...仲少貨過鐵盒.

bluray鐵盒好搶手架.
有個咁既版本既咩 ?

舊 08-16-14, 08:15 PM   #158
Eking

普通br包裝......

舊 08-16-14, 08:18 PM   #159
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

膠盒唔係分開2D,3D出咩 ? @@a

舊 08-16-14, 09:05 PM   #160
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
豬豬俠先有光面全紙packing2+3D,都係呢個禮拜出佢同國美隊長mixup咗
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-14, 11:48 PM   #161
Eking

Ca2有雙碟膠盒

舊 08-17-14, 08:29 AM   #162
芝麻糊

引用:
作者: Eking 查看文章
Ca2有雙碟膠盒
而家有?
邊度?

舊 08-17-14, 10:06 AM   #163
Eking

188 見佢有寫

舊 08-17-14, 12:57 PM   #164
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
琴日行旺角問舖仲有鐵盒版,不過索價$450
果斷放棄
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 09:45 AM   #165
無神論者
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2010
其實原先都諗住買鐵盒版, 點知第一日去德發問就已經無晒貨
不過依家睇返隻碟d餡實在太少... 比起同一個禮拜出既蜘蛛俠2 marvel今次真係輸晒
人地MAKING OF, 訪問, MV乜都有, 佢就咩都得半桶水咁睇一陣就已經玩完... (無記錯佢既DELETED SCENE好似得一段咁多?)
人地普通版隻碟面已經係彩色印刷, marvel永遠都係就咁淨藍色字印碟面 (唔知鐵盒版係唔係會靚d)
依家諗返買唔到鐵盒版其實都唔係損失~

以上純粹個人感覺
無神論者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 10:00 AM   #166
芝麻糊

最後都係買左普通2D 版算

舊 08-18-14, 11:07 AM   #167
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 無神論者 查看文章
其實原先都諗住買鐵盒版, 點知第一日去德發問就已經無晒貨
不過依家睇返隻碟d餡實在太少... 比起同一個禮拜出既蜘蛛俠2 marvel今次真係輸晒
人地MAKING OF, 訪問, MV乜都有, 佢就咩都得半桶水咁睇一陣就已經玩完... (無記錯佢既DELETED SCENE好似得一段咁多?)
人地普通版隻碟面已經係彩色印刷, marvel永遠都係就咁淨藍色字印碟面 (唔知鐵盒版係唔係會靚d)
依家諗返買唔到鐵盒版其實都唔係損失~

以上純粹個人感覺
碟既內容多唔多唔關鐵盒唔鐵盒既事, 只係班友係入得咁少你都無計.....

鐵盒...對我地黎講只係想買黎儲同埋得佢有2+3D咁抵ONLY.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 12:06 PM   #168
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
睇完,不覺得以一套超級英雄電影來說槍戰太多嗎
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 12:40 PM   #169
Eking

你應該問槍戰同故事有冇必然關係, 唔係問某場景是否太多,故事需要動作場面表達就需要有動作場面,這不是多與少的問題~

基本上等用一大班人吐嘈am-spiderman1/2太多愛情元素一樣, 個人覺得因為愛情元素多才令到最後gwen死變得吸引/感動~

舊 08-18-14, 12:49 PM   #170
Kain

引用:
作者: Eking 查看文章
你應該問槍戰同故事有冇必然關係, 唔係問某場景是否太多,故事需要動作場面表達就需要有動作場面,這不是多與少的問題~

基本上等用一大班人吐嘈am-spiderman1/2太多愛情元素一樣, 個人覺得因為愛情元素多才令到最後gwen死變得吸引/感動~
對住超級英雄用槍成個感覺已經攪到CA CHEAP晒
IRONMAN就唔會用槍啡佢,因為係人都知打唔入
但係CA就俾九百幾支槍追殺,仲要俾人射中
當你再想像AVENGERS入面佢地其實都係一樣咁打,無話IRONMAN特別勁(唔講電影有IRONMAN補正)
真心睇得唔舒服

槍林彈雨死唔去既野其他B級動作片大把,CA都只係呢個LEVEL真係強差人意
ASM1蜘蛛俠中槍我都O晒嘴
舊 08-18-14, 09:42 PM   #171
hap3afrien
Game Master

Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
Bane同Batman拳腳交心, 明明Bane可以一槍射死佢
但都無攪到Batman cheap晒喎

此篇文章於 08-18-14 09:47 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-14, 10:25 PM   #172
Kain

槍戰既野一小段我覺得已經好夠,之後主角展現超人身手神回避SHOW OFF
家陣係由頭射到尾,好似搵班阿豬阿狗有幾支槍係手就做得死佢
而且佢真係俾一堆嘍囉包圍就要投降
CA話就話無異能,都唔好咁對佢

NICK FURY被追殺果段追車我已經覺得唔掂
呢D真係太典型B級動作片FEEL
同個聲控電腦系統嘈果段又係用到爛

超級英雄既野我會EXPECT多D
槍戰追車之類留俾史太龍
舊 08-18-14, 11:37 PM   #173
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
其實CA2根本係一套諜戰片,
用錯心態睇自然覺得唔舒服…

舊 08-18-14, 11:47 PM   #174
Kain

係拍錯主題
佢有問題唔應該怪觀眾
舊 08-19-14, 12:00 AM   #175
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
其實CA咁拍先係最正常同好睇,
總唔能夠要求CA拍到好似IM,THOR咁
主角飛天遁地刀鎗不入打極唔死
反而正因為MARVEL拍出各個英雄獨特之處,
唔會全部都係嗰d嘢, 佢哋d戲先咁好評~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[作品] (Self Portrait/自拍) "Solider" GimGim 照相館研習區 0 06-18-13 03:38 AM
[多機種] [PS3,XB360,Wii] Captain America: Super Soldier (SEGA) (2011) ahleung 電視遊戲討論版 4 08-13-11 07:58 PM
Captain America: Super Soldier yKS 電視遊戲討論版 39 07-19-11 04:18 PM
Captain Blood (1C Company) neo 電視遊戲討論版 2 06-08-10 09:36 AM
Captain Owen KKH 體育版 4 04-17-02 10:22 PM

現在的時間是 10:41 AM

手機版 | APP版