Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-09-24, 04:38 PM   #1151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
WHAT if 二季比較玩variety(某已下架膠層之原罪), 又玩多個原創原居民,係冇第一季咁有連貫性,不過已經有說玩到S3就玩完,出咪睇埋佢
聖誕節玩die hard本來應該好好睇,但睇睇下又係覺得悶。

舊 01-18-24, 12:35 AM   #1152
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
當連「大好友」John Campea 都大字標題話 Echo 係個失望嘅時候,都可以疊埋心水,慳返留錢去睇 Masters of the Air 同買 Succession 咯。

舊 02-18-24, 05:44 AM   #1153
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

重播?
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-24, 02:29 PM   #1154
肉羊哩咖
griffin611

SW:The Bad Batch 最終季度頭三話出咗,好頭好尾點都追埋,都係等佢出齊先一次過煲,慳錢吖嘛~

舊 昨天, 06:15 PM   #1155
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
https://twitter.com/macrossD/status/...zInZDjdVg&s=19
Macross全作品上架
(初代日本限定)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 06:18 PM   #1156
肉羊哩咖
griffin611

一嚟係好評如潮,二嚟係有特價三個月,為咗呢套 Shōgun 「豪」畀佢。

據一本以真人真事改編嘅七十年代出版小說,第二度再改篇上小銀幕。第一次八十年代做過一次,今次又再拍一次。但係好唔同。

首先,攝影燈光衣飾同設計一流!但係講出嚟會好失望,成套劇都唔係日本「實景」拍攝,而係嚮加拿大哥倫比亞省 British Columbia ⋯⋯

故仔發生嚮 1600 年,男主角去到日本,轉折地遇上德川家康,正值德川正準備同其餘四位攝政嘅大老攤牌,德川發現呢位紅鬚綠眼可能有啲用~

舖呢個時候出咗四話,系列共十話。頭兩話根本係德川家康做主角 -- 套劇全部人物都改晒名,不過好多重要人物個真身都呼之欲出,所以呢度儘量用歷史上人名。

演員之中,真田 広之做德川家康絕對壓場,佢有份做埋監製,雖然製作群絕大部份係西人,但係啲設定考究極度認真,唔係本人講,好多日本人睇咗都讚。(第二)男主角呢位英國佬,絕對無一般去到異世界嘅主角咁,佢起初都好有立場,好有求生意志,有能力又有少少聰明,唔適應個文化衝擊,但慢慢佢個角色都嚮度轉變;負責同佢「溝通」兩位女角都好,可以話係女主角嘅 アンナ・サワイ 扮得幾似日本傳統女性,但係要剛強都唔輸蝕,反而角式好可憐,更靜更傳統好似更被動日本女性嘅保紫萌香,要「硬起嚟」絕對令人刮目相看。話就咁話,暫時唔係《碧眼待》呢啲「過晒界」嘅「左膠」作品,放心。

作為大配角嘅浅野 忠信,經常被夾嚮各位大老中間,又想撈啲油水嘅小人角式,有少少搞笑,但係要認真起嚟又令人關心佢個安危。噢,呢啲「男人戲」當然唔少得「睇肉」場口,呢度こうり ゆうか (打漢字呢度唔受,咳鬼咗下半)有大胆演出。

動作場口暫時唔多,有嘅唔止好突然,又好精彩,無一般日劇同荷里活嘅梗,仲要茄汁大平賣。

攝影又係唔似一般嘅日劇,色調比較暗,襯出個氣氛,但光嘅時候反差好大,電影感爆棚。

而故仔,第三話下半個英國人先開始担正,可以話係觀眾視點角式;另,唔好話唔熟嗰個時代嘅歷史,唔太熟日本古文化嘅,會睇得幾唔明,而編劇似乎無心長篇大論去解說,多數以側寫同零碎嘅對白解畫。 要留意嘅係,套劇係以日語為主,英語為輔,但係當年因為葡萄牙早就嚮日本霸咗地盤,人物講嘅多數係葡語,呢度係以英語當做葡語交談。

唔學啲人話呢套又係日版嘅 XXX,但極度推薦!第三話鬥智鬥力刺激,四話真係名乎其實嘅引爆,睇喇!!!

此篇文章於 昨天 06:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 昨天, 06:33 PM   #1157
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
https://twitter.com/macrossD/status/...zInZDjdVg&s=19
Macross全作品上架
(初代日本限定)
由手機版發出
最想睇只得初代TV同電影。

舊 昨天, 06:37 PM   #1158
肉羊哩咖
griffin611

希望佢執返當年跳格嘅問題~ 最想睇 Plus 同 7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 10:38 AM

手機版 | APP版