Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-21-20, 11:05 AM   #826
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
曼聯又出招!用羅美路加錢換「柏豪」

曼聯門將羅美路不受教練蘇斯克查信任,今季在這位曼聯名宿執教下苦無上陣機會,再加上曼聯下季有甸恩軒達臣從錫菲聯外借回歸,有傳羅美路將會轉投阿士東維拉。

阿士東維拉原本希望可以從曼聯借入甸恩軒達臣,不過曼聯方面更傾向將羅美路賣到阿士東維拉,並當作收購球星基亞利殊的交易籌碼,希望令轉會費得以下降,而這名24歲英格蘭中場目前價值大約7,000萬鎊,是曼聯收購辛祖失敗後的後備方案。

羅美路原本一直負責在盃賽把守最後一關,今季表現亦相當出色,在17場比賽中只失5球,更在9場歐霸盃賽事保持8場不失球。

可惜這位阿根廷國腳竟然在3場盃賽的4強,包括歐霸、聯賽盃和足總盃被迪基亞搶走正選位置,更諷刺的是曼聯在3埸比賽中全部落敗。看來下季被貶為3號門將的羅美路,離隊已成定局。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-20, 11:09 AM   #827
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

阿拉巴拒絕拜仁新合約!曼聯車仔搶人

拜仁慕尼黑今季橫掃德甲及歐聯,球員應該以成為陣中一員為榮,但防線主力阿拉巴似乎就唔係咁諗,再次同會方就續約問題,談判破裂。

呢位28歲奧地利國腳已經拒絕拜仁提出嘅1500萬歐元年薪新合約,並準備兩星期內轉投英超球會,據悉曼聯同車路士都加入爭奪阿拉巴。

阿拉巴同拜仁慕尼黑只剩下1年合約,佢依家再次拒絕續約之後,呢支德甲豪門為免佢明年自由身離隊,而人財兩失,惟有焗住出售呢位防線全能戰士。

原本曼城對阿拉巴最有興趣,上年夏天已經提出用利萊辛尼交換阿拉巴,但最終直接將利萊辛尼賣畀拜仁,亦冇再提出簽阿拉巴。

除咗曼城之外,曼聯同車路士都急切需要簽入後防球員,特別係曼聯經過上場歐霸盃4強,防線災難性表現之後,更加渴望得到阿拉巴。

由於阿拉巴亦勝任左後衞,車路士都想用佢堵塞球隊最弱嘅左閘位置,紅藍雙爭之下,拜仁應該可以將阿拉巴賣個好價錢。

舊 08-21-20, 11:11 AM   #828
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯10萬周薪續約軒達臣 向迪基亞施壓

曼聯就門將位置人選開始做工作,英國傳媒報道,紅魔鬼向剛從錫菲聯結束外借回巢嘅年輕門將甸恩軒達臣開出優厚合約,包括4年+1,周薪更由6萬鎊加到10萬鎊,新球季仲會與迪基亞爭奪正選位置。

蘇斯克查接手曼聯後,球隊各個位置都執得七七八八,唯獨迪基亞表現不穩問題冇晒符,反觀上季外借到錫菲聯嘅甸恩軒達臣卻表現出色,協助球隊取得英超第9名,季中一度有機會爭奪歐聯及歐霸資格,蘇帥把握住軒達臣結束外借機會,向佢開出肥約,藉此向迪基亞施壓。

英國《太陽報》報道,曼聯向軒達臣開出如此優厚條件,是為門將接班做準備,一旦迪基亞退化或離隊,球隊仍然有一位當打及有高水平門將可用;同時錫菲聯已簽入般尼茅夫門將蘭斯達爾,續借軒達臣機會不大,「軒仔」可以叠埋心水留喺曼聯,同迪基亞爭位。

舊 08-24-20, 03:40 PM   #829
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯有福!里昂神鋒主動要成「魔」

曼聯增兵計劃收到好消息,根據英國《太陽報》爆料,法甲球隊里昂前鋒穆沙迪比利打算今夏離隊,並樂意加盟紅魔鬼,由於曼聯領隊蘇斯克查正在物色1位射手,雙方有望一拍即合。

里昂喺歐聯4強出局,加上上季聯賽僅排第7位,因此已緣盡下季歐洲賽,盛傳多位主力將會離隊,里昂體育總監祖連奴比南布肯奴亦承認球隊面臨主力流失危機,當中以穆沙迪比利離隊機會最大。

事實上,早前於上年夏天,曼聯已經考慮收購穆沙迪比利,當時蘇斯克查希望用呢位24歲法國國腳,填補盧卡古離隊之後嘅位置,但最後未能成事,僅於季中向上海申花借用恩哈路。

由於恩哈路嘅借用期只去明年1月底,加上佢已經31歲,曼聯為長遠打算,都需要收購1位正前鋒,所以再次打穆沙迪比利主意。據悉,穆沙迪比利都有興趣對去英超搵食,同紅魔鬼眉來眼去,有望成事。

穆沙迪比利今季為里昂於各項賽事上陣46場,射入24球,包括歐聯8強對曼城,梅開二度,協助里昂贏3比1,估計穆沙迪比利身價達6000萬鎊。

舊 08-25-20, 02:46 PM   #830
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

麥迪臣續約 曼聯目標又少一件

英超勁旅李斯特城官方宣布,23歲英格蘭中場占士麥迪臣正式續約,新約去到2024年,據報人工會增加1倍去到95,000鎊周薪,僅次於12萬鎊周薪嘅占美華迪,成為李斯特城陣中第2高薪球員。

占士麥迪臣一直被傳係曼聯收購目標之一,今次續約意味「紅魔鬼」今夏收購難以成功,繼查頓辛祖之後,曼聯嘅收購目標名單又可以刪多一件。據報曼聯領隊蘇斯克查一直想買多個攻擊型中場,喺占士麥迪臣續約之後,阿士東維拉中場基亞利殊好可能會成為頭號獵物。

舊 08-25-20, 02:59 PM   #831
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

艾夫拿:我同C朗推般奴入「魔」

【Now Sports】曼聯名宿艾夫拿透露,他跟好友基斯坦奴朗拿度都是般奴費蘭迪斯來投的背後功臣。

曼聯在1月羅致般奴費蘭迪斯(Bruno Fernandes)前,已經跟這名葡萄牙國腳傳了「緋聞」多時,但遲遲未肯出手。當領隊蘇斯克查猶豫不決時,曾致電艾夫拿(Patrice Evra)求教。 39歲的艾夫拿說:「當曼聯想簽下般奴時,蘇斯克查發短訊給我。之後我問C朗意見,他說般奴是個好人,非常專業,所以我告訴蘇斯克查『我和C朗談過了,買人吧。』」 「般奴對紅魔的影響很大。如果沒有他,我認為我們不可能晉身歐聯。曼聯仍未能挑戰利物浦和曼城。我們之前遭受太大的損壞了,但已經朝著正確的方向前進。」艾夫拿補充

舊 08-25-20, 03:07 PM   #832
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

般奴教射12碼:憑感覺混淆門將

【Now Sports】中場般奴費蘭迪斯在1月改投曼聯後,12碼8射8中,他便親身解釋當劊子手的秘技。

「我很常練習,也很喜歡留意門將做甚麼,看看他們的企位,最擅長是如何撲救。我會基於這些,加上比賽的進程及當下的感覺,去決定如果射12碼。」般奴費蘭迪斯(Bruno Fernandes)表示。 般奴在主理12碼時,喜歡在射前跳一跳,他表示:「我沒有特定的方法,只是跟隨自己的感覺,如果我時常改變助跑的方法,便可以令門將混淆。我會根據比賽中的感覺,或者我認為門將會否移動,從而改變助跑。」

加入曼聯後,般奴未能領軍於英足盃、歐霸盃奪標,自然希望在新季改善不足:「我認為自己要做得更多,為隊友製造更多輸送,讓他們建功。以球隊前鋒的質素,我自信可以交出更多助攻。」

舊 08-25-20, 03:09 PM   #833
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

普巴留英等待新球季

【Now Sports】正當多名曼聯球員前往希臘度假,中場球星普巴卻選擇留守英國。

曼聯於歐霸4強敗於西維爾腳下後,正式完結2019/20球季,展開新球季前非常短的假期。正當一眾曼聯球星如華舒福、連加特、班頓威廉斯及焦點人物哈利麥佳亞均前往希臘享受假期的同時,中場球星普巴(Paul Pogba)卻選擇留守英國。

英國《每日郵報》拍攝到普巴與懷有他們第2名小孩的妻子馬莉亞,以及友人在周六晚前往倫敦梅菲爾一間餐廳用膳,並享受晚餐至晚上11時30分離開,各出席者離開餐廳時均笑容滿面,隨後一起登上普巴保時捷的名車離開。

普巴在2019/20球季受到足踝傷患困擾,只為曼聯在聯賽上陣16場,攻入1球及交出4次助攻。曼聯一度在聯賽表現失色,令普巴脫「魔」的傳聞甚囂塵上,但自般奴費蘭迪斯加盟後,球隊表現有所改善,外界亦盛傳普巴回心轉意,決定留隊。

舊 08-27-20, 11:28 AM   #834
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

尹戈爾當年想買10粒星 曼聯1個都買唔到

曼聯前主帥尹戈爾於2014-2016年執教曼聯兩季,成功在首個球季帶領曼聯重返前四,更在第2季奪得足總盃冠軍,不過因被批評踢法沉悶,與上一任的教練莫耶斯同樣提早下台。近日接受英國足球雜誌《442》訪問時,這位荷蘭教頭埋怨當時未能帶領球隊取得更好成績,全因為曼聯並沒有在轉會窗簽下他當時希望買入的10位球員。

尹戈爾認為曼聯當時在前、中和後場都需要進行補強,而且每位都屬於頂級球星。在前場方面,尹戈爾希望簽入利雲度夫斯基、希古恩、尼馬、湯馬士梅拿、馬列斯以及沙迪奧文尼。至於中場和後防方面,尹戈爾的目標是簡迪、占士米拿、沙治奧拉莫斯以及曉姆斯。對於最後一位都未能夠成功加盟,尹戈爾就相當失望:「喺我離開之後,好似見到馬列斯同簡迪最後轉會去曼城同車路士,而唔係曼聯,我就發現相當奇怪。」

事實上曼聯在當年投入了大量金錢,包括以5,900萬鎊從皇家馬德里購入迪馬利亞,並羅致了靴里拉、勞基梳爾、白蘭特和馬高斯盧祖,可惜除了勞基梳爾之外,其他已經全部離隊。

舊 08-28-20, 06:51 PM   #835
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯9.2開操!雲比沙卡爛玩要隔離

曼聯將於9月2日復操,備戰新球季,但右後衞雲比沙卡因為無視球會建議,竟然去咗疫情「高危地區」杜拜旅行,回國之後需要隔離14日,意味將會錯過開操初期訓練。

根據英國《每日郵報》報道,曼聯教練團喺假期之前,已經向球員發放旅遊指引,講明有邊啲地方,旅行完回國唔需要隔離,但雲比沙卡卻選擇去指引名單上冇嘅杜拜。

根據英國政府規定,雲比沙卡去咗「高危地區」,必須提供96小時內正常檢測報告,先至可以返回英國,而且仲要隔離14日。雲比沙卡可能要等到9月10日,先至同曼聯隊友一齊操練。

曼聯將於9月19日出戰今季第1場英超,主場對水晶宮,雲比沙卡身為球隊必然正選,今次咁搞法,隨時影響紅魔鬼備戰工作。

此篇文章於 09-07-20 03:58 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 08-28-20, 06:53 PM   #836
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【官宣】曼聯續約軒達臣 人工高過艾利臣

曼聯周四(27號)官方宣布,球會同23歲門神甸恩軒達臣續約5年去到2025年,周薪高達12萬英鎊,人工比起利物浦門將艾利臣比加(周薪9萬鎊)仲要高!曼聯畀咁高人工甸恩軒達臣,意味佢唔會只係2號門將,令西班牙門將迪基亞離隊可能性大大增加。

曼聯同甸恩軒達臣新簽嘅5年合約,仲包括延長1年合約條款,呢位新晉英格蘭國腳簽約後表示:「我過去5年嘅發展好好,包括喺錫菲聯獲得非常寶貴嘅經驗,呢份合約對我意義重大,代表球會同領隊對我嘅信心。」

甸恩軒達臣周薪加到去12萬鎊,雖然同迪基亞嘅36萬鎊周薪仲有大段距離,但呢個人工基本上係所有球隊嘅「正選門將價」,甚至比起利物浦門將艾利臣比加嘅9萬鎊周薪高,曼聯絕對唔想留一個「高薪後備」喺陣中,上季頻頻犯錯嘅迪基亞好大機會被犧牲。

此篇文章於 09-07-20 03:58 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 08-28-20, 06:55 PM   #837
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

普巴都中招!被踢出法國國家隊大軍

效力曼聯的法國中場保羅普巴成為最新確診新冠肺炎的英超球星!據英國《每日郵報》報道,保羅普巴在新冠肺炎測試中呈陽性反應,需要自我隔離14日,除肯定錯過原定下周三曼聯展開的季前集訓,亦在最新一期法國國家隊名單中除名,不會出戰即將來臨的歐國聯賽事。

保羅普巴自從完成在德國舉行的歐霸盃賽事後,一直留在英國度假,上周六普巴被傳媒影到與懷有身孕的妻子在倫敦一間餐廳用膳,從照片所見,普巴與同行友人並沒特別保持社交距離,暫時未知其妻子有否同受感染。

保羅普巴原本有份入選最新一期法國國家隊,出戰9月初對瑞典及克羅地亞的歐國聯賽事,但確診消息證實後,普巴已被踢出大軍名單,由雷恩新星卡馬雲加補上,另一位於英超搵食、效力熱刺的法國中場尼當比利據悉已確診,同樣已被法國國家隊棄用。

此篇文章於 09-07-20 03:59 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-01-20, 06:04 PM   #838
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

缺席阿積士熱身賽 雲迪碧克投曼聯好事近

曼聯新一季要挑戰英超同歐聯等多條戰線,陣容厚度必定要有返咁上下先得,近日佢哋就將引援目光,擺咗喺荷蘭天才中場雲迪碧克身上,希望羅致呢位23歲荷蘭國腳,同保羅普巴及波基斯費南迪斯組成最强中場組合。

雲迪碧克喺阿積士嘅去留問題,近日有進展。周日(30日)對法蘭克福嘅熱身賽,呢位球隊青訓產品就畀阿積士主帥坦哈格排除喺大軍外,賽後坦哈格向荷蘭當地傳媒Ziggo Sport解釋:「因為有新事態發展,所以冇擺佢(雲迪碧克)落大軍名單。」阿積士主帥仲透露呢幾日内,會有最新消息公布,令外界猜測雲迪碧克即將會離開呢支荷甲勁旅,外流展開新挑戰。

而曼聯就被指係最有機會簽入雲迪碧克嘅球隊,現時阿積士正等緊「紅魔」嘅報價,預計轉會費近4900萬英鎊。不嬲盛產明日之星嘅阿積士,2018/19賽季曾經殺入歐聯4強,法蘭基迪莊同馬菲斯迪歷特等當年陣中猛將,事後隨即被歐洲各大豪門相中。作為陣中一份子嘅雲迪碧克,亦一直畀多間球會虎視眈眈,除咗曼聯之外,啱啱揾嚟朗奴高文執教嘅西甲勁旅巴塞隆拿,就係另一支有意引入雲迪碧克嘅球隊。

此篇文章於 09-07-20 03:59 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-01-20, 06:07 PM   #839
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯4,000萬鎊簽雲迪碧克 黃金中場點排?

今個夏天買人處處碰壁嘅曼聯終於有收穫,據英國各大傳媒報道,「紅魔鬼」已經同荷甲勁旅阿積士傾掂數,將會以4,000萬鎊收購荷蘭國腳中場雲迪碧克,呢位23歲球星並冇為阿積士出戰周末熱身賽,教練坦哈格證實佢正傾緊轉會,只要完成體測,雲迪碧克就會同曼聯簽約5年。

曼聯領隊蘇斯克查一直欣賞雲迪碧克,1年前開始已經密切注視呢位荷蘭國腳,雖然皇家馬德里亦都虎視眈眈,但曼聯同阿積士總監雲達沙關係密切,最終贏出呢場爭奪戰。消息指曼聯今次收購要先畀約3,500萬鎊,另外500萬鎊為浮動獎金,總值為4,000萬英鎊。

舊 09-01-20, 07:39 PM   #840
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【人物誌】柏金女婿 雲迪碧克名廠出品

即將成為曼聯球星嘅雲迪碧克,絕對係名「廠」出品,阿積士嘅青訓系統已經係馳名全球嘅新星工廠,18/19球季歐聯4強大軍之中,馬菲斯迪歷特、法蘭基迪莊、薜耶治已先後躋身意甲、西甲、英超豪門,而23歲嘅雲迪碧克原來仲係「兵工廠」傳奇柏金一手發掘,依家仲做埋柏金「準女婿」添!

雲迪碧克4歲嗰陣由爸爸安迪帶入場睇阿積士比賽,從此就展示出足球嘅興趣同天賦,10歲加入阿積士,當時球隊青年軍教練就係柏金,前阿積士教練法蘭迪保亞透露:「嗰陣柏金好興奮咁同我講,話青年軍有個超新星(雲迪碧克),令佢諗起以前嘅自己,所以我對雲迪碧克就特別留意。」

2017年歐霸盃決賽,曼聯以2比0贏阿積士捧盃,當時啱啱20歲嘅雲迪碧克亦有後備上陣,上年阿積士殺入歐聯4強,雲迪碧克更已成為球隊中場核心。柏金唔單止係雲迪碧克嘅「伯樂」,仲有可能會做埋佢「外父」,雲迪碧克上年宣布同柏金女兒Estelle拍拖,兩人仲經常喺IG放閃,可以話愛情事業皆得意。

此篇文章於 09-07-20 04:00 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-01-20, 07:42 PM   #841
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

曼聯黑到爆!拉舒福特受傷難踢歐國聯

曼聯近日不利消息一單接一單,先有哈利馬古尼惹官非,跟住保羅普巴感染新冠肺炎,依家輪到前鋒拉舒福特出事,呢位射手喺歐霸盃4強對西維爾,被對手踢傷之後,傷勢康復進度緩慢,可能無法為英格蘭出戰9月兩場歐國聯比賽。

拉舒福特喺歐霸盃4強開賽9分鐘,博到12碼,但同時亦被對手踢傷,但佢仍然堅持比賽至87分鐘,先至被換走,可能因此令傷勢惡化,至今仲未康復。

雖然英格蘭主帥修夫基有徵召拉舒福特入伍,出戰9月6日凌晨對冰島、9月9日凌晨對丹麥嘅歐國聯,但以福仔嘅情況,恐怕難以上陣。

曼聯亦希望拉舒福特退出今次國際賽,專心養傷,以免影響9月中開鑼嘅英超。另外,曼聯左閘班頓威廉斯已經因傷退出英格蘭U21大軍。

此篇文章於 09-07-20 04:00 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-01-20, 07:44 PM   #842
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

睇準羅美路脫魔 肥安向佢招手

曼聯早前與甸恩軒達臣續約兼加薪,新球季同迪基亞爭正選位,如果真係咁,阿根廷門將羅美路上陣機會更加渺茫,英國傳媒報道,愛華頓領隊安察洛堤睇準機會,準備出手招攬羅美路,跟佢去「拖肥」搵食。

英國《鏡報》報道,安察洛堤對於愛華頓現有門將比克福特表現唔太滿意,希望喺門將位置引入競爭,所以佢睇中羅美路。
羅美路加盟曼聯已經5年,過去主要在盃賽上陣,擔任迪基亞副手,依家甸恩軒達臣歸隊同迪基亞爭位,羅美路隨時退居第3門將,極可能全季都冇得踢,報道指羅美路離隊機會甚高,過檔愛華頓跟肥安,都係個唔錯選擇。

舊 09-01-20, 07:46 PM   #843
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

雲迪碧克未夠皮 紅魔搶艾簡達拿

拜仁慕尼黑中場堤亞高艾簡達拿,今夏成為轉會市場的焦點。繼利物浦之後,據報曼聯亦希望將這名西班牙球員收歸其下。

挪威著名記者Fredrik A. N. Filtvedt透露,由於利物浦提出的轉會費,遠低於拜仁心目中的2,700萬鎊(約2.78億港元),令曼聯有機會乘虛而入。曼聯領隊蘇斯克查一直積極尋找普巴的中場拍檔,暫時陣中的費特洛迪古斯、尼曼查馬迪抑或麥湯米尼似乎都不是最佳人選。

29歲的艾簡達拿司職防守中場,今季以主力身份帶領拜仁成為3冠王,各項賽事上陣40場,取得3入球、2助攻。曼聯早於2013年已經對艾簡達拿作出勘介,當時他仍然效力巴塞隆拿,可惜最後被領隊莫耶斯叫停交易。

荷蘭中場雲迪碧克有傳即將以4,000萬鎊(約4.12億港元)轉投曼聯,假如連艾簡達拿亦成功加盟,下季曼聯的中場線會令人相當期待。

此篇文章於 09-07-20 04:01 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-02-20, 11:08 PM   #844
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

丹尼爾占士要爭曼聯正選 歐國聯唔會hea踢

威爾斯國腳丹尼爾占士上個夏天,以1,500鎊(約1.5億港元)由史雲斯加盟曼聯。不過英格蘭小將格連活特嘅掘起,導致佢季尾上陣機會寥寥可數。黎緊嘅歐國聯賽事,丹尼爾占士絕對要比心機爭取好表現。

曼聯名宿以及威爾斯領隊傑斯,堅信丹尼爾占士新球季可以重返正選:「丹尼爾季尾成日冇得踢,但長遠嚟講對佢會有所幫助,只要佢繼續保持目前嘅訓練方式同態度,一切將會有所改變。」除此之外傑斯希望佢可以把握今次國際賽機會,盡快操返Fit自己:「呢個係一個好機會,畀佢嘗試拎返狀態,同埋向曼聯展示佢嘅能力。」

22歲的丹尼爾占士上季各項賽事為曼聯上陣46場,僅取得4個入球同7次助攻。佢之前仲畀曼聯球迷大插未夠班踢英超,淨係識跑,門前把握力同傳波質素都好差。

威爾斯嚟緊歐國聯會面對芬蘭同保加利亞,預計丹尼爾占士會擔任正選右翼。

此篇文章於 09-07-20 04:01 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-02-20, 11:11 PM   #845
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

雲迪碧克成魔在即 曼聯賣走連格彭利拿

阿積士猛將雲迪碧克加盟曼聯在即,勢必為「紅魔」注入新血,亦意味連格同安達斯彭利拿,兩位球隊青訓產品更加冇生存空時間,將面臨被清洗嘅命運。

曼聯即將落實簽入雲迪碧克,呢位進攻中場如無意外將成為下季主力陣容中嘅一枚重要棋子。可以預期現時曼聯陣中位置同雲迪碧克相似嘅球員,未來將更難獲得上陣機會。

其中27歲嘅連格同24歲嘅安達斯彭利拿,自波基斯費南迪斯1月加盟後,已經齊齊淪為球隊邊緣人物,加埋雲迪碧克來投,英國《每日電訊報》報道,曼聯已決定出售呢兩位邊緣球員。

7歲就加盟曼聯青年軍嘅連格,過去一季表現強差人意,佢自新年後就未曾喺英超正選上陣,喺「紅魔」嘅前途早已經亮起紅燈。

至於15歲就加入曼聯嘅安達斯彭利拿,過去經常被外借,對上一次正選為「紅魔」披甲,已經喺2月面對布魯日嘅歐霸賽事,同樣冇得留低。

舊 09-03-20, 09:20 AM   #846
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

【官宣】雲迪碧克加盟曼聯!簽約5年

曼聯今夏第1簽誕生,正式宣布簽入阿積士中場雲迪碧克,雙方簽約5年,仲有1年優先續約選項。

據悉,呢位23歲荷蘭國腳嘅轉會費為4000萬鎊(約4.1億港元),曼聯新一季由波基斯費南迪斯、保羅普巴、雲迪碧克組成「黃金中場」,的確令人期待。

上季已經傳出曼聯同皇馬都有意收購雲迪碧克,紅魔鬼今次出手非常快,唔夠1星期時間已經斟掂雲迪碧克。

呢位新星通過體測之後,立即發表成「魔」感受:「我實在非興奮,難以用筆墨形容,可以加盟曼聯呢種偉大球會,真係太美妙,佢哋擁有輝煌歷史,每個人都話我知奧脫福球場氣氛非常好,隊內有優秀中場球員,我要向佢哋學習,我已準備好展開足球生涯新里程,好期待為曼聯上陣。」

身高1米84嘅雲迪碧克出身於阿積士青訓系統,為呢支荷甲勁旅上陣175次,射入41球及43次助攻,捧過1次荷甲、1次荷蘭盃及1次荷超盃冠軍。

2018/19年球季,雲迪碧克更加協助阿積士打入歐聯4強,當中8強對次回合對祖雲達斯,佢射入關鍵1球,幫阿積士贏波晉級,雲迪碧克亦已經為荷蘭國家隊上陣10次。

此篇文章於 09-07-20 04:02 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-03-20, 09:23 AM   #847
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

雲迪碧克揀着34號!背後有段感人故事

荷蘭新星雲迪碧克加盟曼聯,簽約5年,成為紅魔鬼中場新骨幹,曾有傳佢可能會取代桑馬達,着8號球衣,但呢位新晉人氣王決定揀選34號,因為要同因病被逼掛靴嘅「好兄弟」艾迪克諾尼並肩作戰。

雲迪碧克同艾迪克諾尼同樣係23歲,一齊喺阿積士青年軍受訓,感情非常好,當年艾迪克諾尼就係着阿積士34號球衣,為阿積士上陣15次。

兩人原本應該係一對黃金拍檔,可惜艾迪克諾尼於2017年對雲達不來梅嘅熱身賽中,喺冇同人有身體碰撞下,突然心臟病發作倒地。

其後諾尼雖然心臟跳動回復正常,但心臟問題卻導致佢昏迷咗409日,甦醒之後證實腦部永久性損傷,無法繼續足球事業。

雲迪碧克加盟曼聯後,仍然不忘呢位好兄弟,佢話:「揀34號係好特別,咁係因為我好朋友諾尼嘅關係,可能大家都知道呢個故事,佢係我好兄弟,我同佢家人關係都非常好,我決定着佢當年嘅號碼,希望留下美好回憶。」曼聯34號原本屬於由錫菲聯回巢嘅門將甸恩軒達臣,佢成人之美,讓畀雲迪碧克。

艾迪克諾尼嘅不幸事件,曾經震撼荷蘭球壇,唔少離開阿積士嘅球員都選擇着34號支持佢,包括早前加盟白禮頓嘅後衞祖爾韋特文,羅馬前鋒祖斯甸古華特、拿玻里中場艾文尤尼斯。

此篇文章於 09-07-20 04:02 PM 被 Busconcamp 編輯。
舊 09-04-20, 08:24 PM   #848
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

G26變左G11...G...G11...Giggs
W53改穿W33

舊 09-05-20, 07:28 PM   #849
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

山神終極告白:我簽曼聯第1日就後悔!

曼聯喺2018年超高薪簽入智利前鋒阿歷斯山齊士(A山),被視為近年「最失敗」嘅轉會交易,A山上個月正式以自由身加盟國際米蘭後,呢段悲情結合亦告終結。不過,A山日前突然喺IG拍片向曼聯發炮,甚至表示簽約曼聯第1日就已經後悔!

A山當年堅拒阿仙奴續約,最終喺約滿前半年被交易去曼聯,據報周薪高達50萬英鎊,A山喺影片入面回憶當時呢個「錯誤」決定話:「我要同大家講自己喺曼聯嘅日子,有好多事情發生令人覺得我係衰人。有機會加盟曼聯的確係好吸引,因為我細細個已經鍾意曼聯,最後我喺冇太多資訊嘅情況下同曼聯簽約。有時有啲嘢係要親自經歷先會明白,當我第一日見到我嘅隊友、第一次練習後,我明白咗好多事情,返到屋企後我即刻問經理人:『可唔可以取消張合約幫我返阿仙奴?』所有人都喺度笑,但我就係覺得有啲唔妥,但我已經簽咗約。」

A山之後表示自己由「英超最佳球員」變成「5個月冇波踢」,情況令佢精神大受困擾,又批評一啲「名宿」唔知曼聯內部問題,就搵佢嚟做箭靶,將所有問題推落佢身上。A山最後表示:「好多謝曼聯畀機會我,好遺憾最後結果唔係我想要嘅,如果當時球隊氣氛係正面,我諗之後發展可能好唔同。」

舊 09-05-20, 07:30 PM   #850
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

升呢!格連活特改着曼聯傳奇11號

曼聯公布新一季球衣號碼,兩位新星一齊「升呢」,其中格連活特將會改着名宿傑斯嘅11號波衫,而左閘班頓威廉斯由原本着53號,改為着33號。

18歲嘅格連活特今季表現大勇,為曼聯於各項賽事上陣49場,合共轟入17球,追平3位傳奇名宿傑特、佐治貝斯、朗尼,成為紅魔鬼史上單季入波最多嘅20歲以下球員之一,逐漸成為紅魔鬼鋒線主力,26號已經唔配合佢嘅身份。

領隊蘇斯克查今次將11號球衣交畀格連活特,充分顯示對佢嘅肯定,新一季有望成為正選。

曼聯11號屬於名宿傑斯「個人標誌」,地位拍得住「傳奇7號」,加上格連活特人氣高企,佢改着11號,波衫肯定熱賣,曼聯又可以大賺一筆。

不過,自從傑斯退役後,2位着過曼聯11號嘅球員贊奴沙、安東尼馬迪爾表現都麻麻,安東尼馬迪爾之後改着番9號,立即翻生,唔到你唔信邪,格連活特真係要自求多福。

此篇文章於 09-07-20 04:03 PM 被 Busconcamp 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
曼聯躉紅魔鬼地帶[VOL.94]~Closed~ Busconcamp 球會討論區 1001 10-24-19 11:56 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.85]~CLOSED~ Busconcamp 球會討論區 1020 04-10-14 09:28 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 [VOL.83] ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1000 11-25-13 01:33 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.81 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1001 07-12-13 03:15 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.73 ~~~CLOSED~~~ Busconcamp 球會討論區 1040 03-05-12 02:03 AM

現在的時間是 07:08 AM

手機版 | APP版