Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-20, 06:50 PM   #1
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
半妖の夜叉姫

這套竟然冇人開topic?
我個人是十分期待

官網

十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-20, 07:56 PM   #2
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
呢套係咪前傳黎啊,但介紹片又有犬夜叉

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金

此篇文章於 08-08-20 08:19 PM 被 知世公主 編輯。
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-20, 09:21 AM   #3
十一月
Game Master

是犬夜叉的續作,主要角色是殺生丸的兩個女兒和犬夜叉的女兒。
目前只知係講佢地唔知因咩事由戰國時代來到現代
舊 08-10-20, 12:54 PM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

好唔鍾意成日出續集就拆散d角色攪禾happy ending
Btw我都有興趣
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-20, 11:58 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
似有得睇...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-20, 08:55 AM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
VIU 有

https://www.viu.com/ott/hk/zh-hk/vod...8F%89%E5%A7%AB

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-20, 08:53 PM   #7
真!DC
Banned User
奉行我道

もろは好讚
裸足d
比另外兩個成熟好多有出尼行左好耐既感覺

點解會知殺生丸咩味又唔知佢係自己阿叔
定係隱藏緊自己身份

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-20, 09:52 PM   #8
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
藝術最高榮耀!《犬夜叉》作者高橋留美子獲頒紫綬褒章
https://www.4gamers.com.tw/news/deta...d-shijuhoushou

漫畫界長青樹
Heaven 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-21, 02:34 PM   #9
十一月
Game Master

16話了,我都唔知睇咗D乜。
整體鋪排很差。舊角色出場太少,好難投入。
相信大部分觀眾對新主角都冇感情,在咁樣的情況下,我覺得應該先讓新主角與舊角色多點互動,令觀眾對新主角有多點感情,然後才慢慢把故事軸心轉移到新主角吧。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:59 PM

手機版 | APP版