Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-30-16, 07:51 PM   #326
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
終於腦殘式刷完約定之證
係時候做返我的本份,入侵班唔做青教的平民

次次係冷谷入侵班友都跑返營火,唔係就蚊線

都單對單仲要飲水

此篇文章於 04-30-16 08:28 PM 被 Slush 編輯。
Slush 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 01:59 AM   #327
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
有個好傻既問題,點解今集D武器好似無乜損耗咁?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 03:54 AM   #328
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 雙日 查看文章
有個好傻既問題,點解今集D武器好似無乜損耗咁?
損得好低,坐火就回滿

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 10:28 AM   #329
Slush

想問問意思,呢到有無用奇蹟的版友?

深みの加護
固い誓い
太陽直劍戰技

其實我個人係咒術師 信智40左右,主要係決鬥為主,各位覺得以上三樣強化技邊種比較好?
雖則固い誓い應該係最好,但係要2 Slot而且效果唔係好好多咁

舊 05-01-16, 10:44 AM   #330
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: Slush 查看文章
終於腦殘式刷完約定之證

都單對單仲要飲水
二對一二果邊都飲水都見過。。。

舊 05-01-16, 11:05 AM   #331
Slush

引用:
作者: 川上双葉 查看文章
二對一二果邊都飲水都見過。。。
我試過有人決鬥扮飲晒水,見佢初初係咁飲,但原來無飲晒
最關鍵的時候同我拿水出來

舊 05-01-16, 12:06 PM   #332
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
學左靈魂激流同白龍吐息
但點用先可以最大效果⋯近距離貫通?
同埋出魔法推介邊支杖?宮廷魔法師杖嗎?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 12:12 PM   #333
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
講起約定之證
用寶箱頭、金蛇戎+1,結晶老者劍、加埋食鏽班幣
382發現力打銀騎都打左五百幾萬魂先出到15個
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 02:40 PM   #334
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
終於腦殘式刷完約定之證

都單對單仲要飲水
約定之證,我打一週目做青之守護者及暗月騎士被人召喚幫青教的教徒,
打到去無名王者前後已經有多個30個,
因為有時會拎到d特別版的約定之證,一個等於兩個。

太陽徽章就有廿幾個,我好似一週目拎嚟換咗一個奇蹟,
但之後對表先知RANK 2(又30個?)又有另一個奇蹟要換,
咁個RANK去到二週目係重新計算定累積計落去?

其實如果要刷各個誓約的收集品,要點刷先有效?
我略睇d片又用埋個寶箱怪頭,但目前手上無…

二週目中需要:
青舌 X 10換濃霧戒指
劍草X 30換狼戒指
太陽戰士 RANK 2=30個太陽徽章?換巨雷槍
噬神者的守衛 RANK 1,即係?換強力幽邃靈魂
蓄積者 RANK 2換溫暖的火

舊 05-02-16, 03:08 AM   #335
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
好頭痛
3周先黎打8穴END
但係無辦法令尤利亞唔死
聽日試下轉生做奇蹟人幫佢回血

PVP你話唔淮飲水,咁回FP得唔得?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 07:19 AM   #336
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Kain 查看文章
好頭痛
3周先黎打8穴END
但係無辦法令尤利亞唔死
聽日試下轉生做奇蹟人幫佢回血

PVP你話唔淮飲水,咁回FP得唔得?

得,法系無Fp,真係打毛
不過我見過有host 入去背插剛飲籃水,唔知佢睇錯定點

刷左陣青舌,用符有時入武鬥會,入唔到final,都係浪費時間
主動入pvp 場入侵,見到單拖的,主動飲晒d 水,如果佢都飲,就安心打一場,都ok 快刷

舊 05-02-16, 10:01 AM   #337
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
我試過有人決鬥扮飲晒水,見佢初初係咁飲,但原來無飲晒
最關鍵的時候同我拿水出來
策士だな

尋晚喺高壁度打冰狗FARM太陽,點知俾人召咗去打舞女…

此篇文章於 05-02-16 10:21 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 10:14 AM   #338
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
自DEAMON SOUL後再次入坑,揀左傭兵,打第一隻大佬都死左10次8次

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 03:14 PM   #339
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 信長 查看文章
得,法系無Fp,真係打毛
不過我見過有host 入去背插剛飲籃水,唔知佢睇錯定點

刷左陣青舌,用符有時入武鬥會,入唔到final,都係浪費時間
主動入pvp 場入侵,見到單拖的,主動飲晒d 水,如果佢都飲,就安心打一場,都ok 快刷
用劍唔等於唔用FP丫 會用戰技架嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-16, 03:26 PM   #340
Slush

昨日開個新人 估唔到今日已經爆機...
黑暗之王END完

舊 05-02-16, 08:08 PM   #341
IDGAF
The One

由亞諾爾隆德舍營火行到BOSS房前呢段路,真係PvP熱門地段?
短短的路程都打到三場4-6人的對戰…加打埋D地區敵人先入到BOSS房…

其實如果隻GAME打完一場入侵者之後,有幾分鐘安全時間會好D,
入侵果邊好似無限挑戰咁,有時都幾煩。

另外,唔係咁鐘意紫色呢種敵我不分的勢力入侵,
反而紅及藍雙方有增援呢個設計就幾好玩~!

舊 05-02-16, 08:16 PM   #342
Slush

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
由亞諾爾隆德舍營火行到BOSS房前呢段路,真係PvP熱門地段?
短短的路程都打到三場4-6人的對戰…加打埋D地區敵人先入到BOSS房…

其實如果隻GAME打完一場入侵者之後,有幾分鐘安全時間會好D,

因為大家都係呢到腦殘式刷約定之章,所以多人

舊 05-02-16, 08:26 PM   #343
IDGAF
The One

引用:
原帖由 LEGOCAPTOR 於 1-5-2016 15:30 發表
其實如果要刷各個誓約的收集品,要點刷先有效?
我略睇d片又用埋個寶箱怪頭,但目前手上無…

二週目中需要:
青舌 X 10換濃霧戒指
劍草X 30換狼戒指
太陽戰士 RANK 2=30個太陽徽章?換巨雷槍
噬神者的守衛 RANK 1 ...
打到二週目尾聲(大書庫前有雙龍守門的城堡)
完成咗收集所有的肢體動作及所有的奇蹟了~!

有樣嘢可以肯定的係一週目誓約的RANK會累積計算到下週目。
太陽戰士我一週目比咗22個太陽徽章,到第二週目我比多8個,夠30個就直接換奇蹟巨雷槍。

約定之證,一週目做青之守護者及暗月騎士拎唔駛特別刷都有多個30個。
如果一早知要做乜,太陽戰士30個太陽徽章應該一週目都拎到。

反而我覺得Wolf's Blood Swordgrass(狼劍草)有點難,
因為通常法蘭要塞果個地區你入侵的時候,對方一早召咗2-3個幫手開路,
一對一拉鋸戰都已經夠耐…一對三真係唔想玩…同埋有時又會有敵我不分的紫色人入侵再搞亂檔…

所以我諗Vertebra Shackle、Wolf's Blood Swordgrass、Pale Tongue(青舌)、Human Dregs都係透過Farming去完成算了。
同埋整理道具時,發現原來手上已經有寶箱怪頭盔,不過真係唔知幾時拎的…

舊 05-02-16, 08:32 PM   #344
IDGAF
The One

引用:
因為大家都係呢到腦殘式刷約定之章,所以多人
個人覺得約定之證真係唔駛刻意刷,
因為你做藍靈去幫青教徒,無論打贏定輸其實都無乜損失,
打完返自己世界,又唔會扣你做藍靈果場戰役消耗的元素瓶,
盡情打就得~!
同埋反正都係幫人,個心態好個玩入侵少少的~!

舊 05-02-16, 09:04 PM   #345
IDGAF
The One

NPC事件方面,
我見唔同的攻略片做的次序同方式都略有不同,
真係唔係好知佢實際個條件係點。

洋蔥騎士果個,我一週目亂玩,係:
升降機事件首遇洋蔥騎士>打火怪>傳火>防火女塔>遇到行商人(奸奸地)事件>洋蔥騎士幽邃教堂井底事件>傳火行商人買洋蔥騎士裝返封去教堂井口比洋蔥騎士(有肢體動作拎)>
但去到冷冽谷無發生洋蔥騎士火爐事件>再遇已經係罪業之都監獄事件(有石原盤拎),但因為打咗巨人BOSS,洋蔥騎士係完成唔到的。

到二週目,就:
升降機事件首遇洋蔥騎士>打火怪>幽邃教堂內首遇假扮成洋蔥騎士行商人>奸笑過場片>洋蔥騎士幽邃教堂井底事件>經幽邃教堂天台返入屋內>
同行商人對話及買回洋蔥騎士裝返去教堂井口比洋蔥騎士>冷冽谷洋蔥騎士火爐事件(有奇蹟拎)>罪業之都監獄事件(有石原盤拎)>洋蔥騎士一齊打巨人BOSS>
拎全套洋蔥騎士裝。

另外都有失敗例子,
本來薄暮之國果個白衣女子NPC有支線任拎銀貓戒指,
但我當時因為搞緊拎全肢體動作,
最後一個係要入"Miss羅"個"青舌誓約"拎黃指頭果個尊重道謝肢體動作,點知…

白衣女子話我加入咗"Miss羅"果邊就係同佢係敵人,下次再見就係決戰之時…
咁個支線應該就完咗,要下週目先搞了。

不過,錯有錯着就解咗npc無名指的李奧納爾果條線,
拎咗"Miss羅"果個羅莎莉雅的靈魂去換奇蹟陽光滋潤~!

舊 05-02-16, 09:29 PM   #346
Slush

引用:
個人覺得約定之證真係唔駛刻意刷,
因為你做藍靈去幫青教徒,無論打贏定輸其實都無乜損失,
打完返自己世界,又唔會扣你做藍靈果場戰役消耗的元素瓶,
盡情打就得~!
同埋反正都係幫人,個心態好個玩入侵少少的~!
PS4版坐成一粒鐘都係得1次,入到去個HOST都死左

舊 05-02-16, 09:41 PM   #347
IDGAF
The One

引用:
PS4版坐成一粒鐘都係得1次,入到去個HOST都死左
吓?
點解?佢隻GAME應該無分到區吧?
去設定開跨區連線,DS3應該好多老外玩緊~!(因為遅過日版出)
佢哋好少純offline玩或者打打下走場(拔掉lan線)。

舊 05-03-16, 10:20 AM   #348
信長
The Flash

http://fextralife.com/berserk-refere...-dark-souls-3/

舊 05-03-16, 10:28 AM   #349
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
NPC事件方面,
等緊人整理NPC攻略
但有D係你死我亡級呢
應該2周目先可以睇晒所有NPC事件
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 10:57 AM   #350
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

你呢張真係完全觀戰MODE

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 05:05 AM

手機版 | APP版