Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-10, 10:40 PM   #301
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: amn_dl811 查看文章
前幾日趁返工時順便拿 2/12 正場票, 結果...

我應該無抽獎運

票房職員話有機會唔夠派
正常就應該夠0既
四場1院 4x(11+16x5+13x2+17)=536 (另共十六個輪椅位)
除非新一自己預唔夠數或者職員派錯
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 01:38 AM   #302
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
電影只上日配冇中配好失望。(日配睇了,仍想睇中配)

DVD只有日配冇中配更加唔知買嚟做乜………
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 01:49 AM   #303
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
睇左BD 與 DVD既 對比截圖...

未免差得太多了吧

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 04:23 PM   #304
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ty1106 查看文章
一早講0左「MCL德福 獨家」
其他MCL都無 莫講話其他戲院

*有廣告唔一定係0個家有得睇
http://www.facebook.com/photo.php?fb...11268405576238
引用:
唔上

www.hkheadline.com/ent/movie_info.asp?srctype=m&contid=1363
forum.filmgooser.com/thread-78-1-1.html
咁佢出廣告把鬼咩

等BD 算

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 05:34 PM   #305
neogeo6438
Junior Member

PSN  IDNEO_WAI
引用:
作者: pet3 查看文章
咁佢出廣告把鬼咩

等BD 算
廣告都唔出我諗全世界都無人知..
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 09:40 PM   #306
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: neogeo6438 查看文章
廣告都唔出我諗全世界都無人知..
有睇蘋果會知 另外正式上畫後娛樂版電影介紹「有機會」有

邊度有比較圖睇?

限定版 特典長度幾乎追上本篇(150分)!
(BD同DVD相差大約1500日圓←約百五蚊港紙 百分比計唔算遠 但係日版到港價BD限定版肯定破千)
舊 11-27-10, 05:55 PM   #307
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
剛剛在MCL德福睇完......全場都好嘈
感動位都笑...唔知d人想點
買bd番來自己睇算

舊 11-27-10, 07:03 PM   #308
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:

邊度有比較圖睇?

(BD同DVD相差大約1500日圓←約百五蚊港紙 百分比計唔算遠 但係日版到港價BD限定版肯定破千)

頂多咩800............

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-10, 11:34 PM   #309
neogeo6438

PSN  IDNEO_WAI
引用:
作者: 正樹(masaki) 查看文章
剛剛在MCL德福睇完......全場都好嘈
感動位都笑...唔知d人想點
買bd番來自己睇算
同感...全場都在high翻的人真係好好反省下
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-10, 11:49 PM   #310
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
#284已經有板友之前仲過獎...
所以我先會揀十二月睇多次週末晨早場(少0的人又少0左班唔識欣賞0既) 跟住就等DVD/BD出

今晚涼宮1x2
前半爆兩個字幕錯誤
驚天動地o 警天動地X
新團員O 新團圓X

後半「KeroKeroKero...」自己搵出處

此篇文章於 11-28-10 12:03 AM 被 ty1106 編輯。
舊 11-28-10, 12:03 AM   #311
阿唯管家

註冊日期: Feb 2007
引用:
我都係睇今日2:00場…
為劇情而HIGH都算了,最唔明係見到播片前個「攝錄機人」就嘈一餐,出Lantis個logo都可以起哄

好似前世無睇過戲咁

舊 11-28-10, 12:12 AM   #312
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
引用:

邊度有比較圖睇?

我搵人訂AMAZON限定版都係$860咋喎
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 12:13 AM   #313
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
今晚那集唱K果PART 尖尖尖……

下一集應該會改部分對白吧……

舊 11-28-10, 12:18 AM   #314
河馬仔河馬仔

註冊日期: Oct 2010

估唔到兩天都咁多人睇,如果遲少少好可能差點連飛都買唔到.因今天去已買唔到星期六的,全院滿座了.
河馬仔河馬仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 12:20 AM   #315
河馬仔河馬仔

引用:

咁嚴重?我諗住靜靜地入場睇而已
舊 11-28-10, 01:07 AM   #316
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: weinky 查看文章
用官方定價+運費+匯率差 所以咪過硬千囉

引用:
作者: kyu 查看文章
今晚那集唱K果PART 尖尖尖……

下一集應該會改部分對白吧……
對比原版已經改0左一0野
唔爭在改埋落去

引用:
作者: 河馬仔河馬仔 查看文章

估唔到兩天都咁多人睇,如果遲少少好可能差點連飛都買唔到.因今天去已買唔到星期六的,全院滿座了.
仲以為優先場已經爆晒... 估唔到仲有得剩...
舊 11-28-10, 01:10 AM   #317
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
限定版是指AMAZON那隻? BLURAY?
如果是, 860就正常價...
但係就咁限定版都要860?
都好貴下WOR
點解唔自己訂

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 01:12 AM   #318
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: money 查看文章
TV BD BOX

我等下次再去日本時執2手

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 06:08 PM   #319
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku

好彩都算有 みくる
(キョン同みくる潛入學校)

今日去抽見到好似仲有20-30張

//Blog
//Flickr

此篇文章於 11-28-10 06:43 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 07:14 PM   #320
河馬仔河馬仔

今日去睇個氣氛都幾好噃,講真又唔係好嘈,好多觀眾都幾投入劇情,一見到一些位都會笑出來
舊 11-28-10, 07:18 PM   #321
weinky
Crazy Gamer

引用:
作者: irismong 查看文章
限定版是指AMAZON那隻? BLURAY?
如果是, 860就正常價...
但係就咁限定版都要860?
都好貴下WOR
點解唔自己訂
當然係AMAZON個隻限定

同埋AMAZON限定本身已經有特價,如果仲收官方價都幾搵笨...
舊 11-28-10, 07:23 PM   #322
will1223
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
Wii U IDwill122388
PSN  IDjpwill1223
引用:
連鋼盒個隻AMAZON限定
will1223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 07:30 PM   #323
aegean

註冊日期: Sep 2009
引用:
正常就應該夠0既
四場1院 4x(11+16x5+13x2+17)=536 (另共十六個輪椅位)
除非新一自己預唔夠數或者職員派錯
我仲打算到果日時先拎
我依家係咪應該先去攞左先呢??
BTW
上網訂係咪都可以先攞飛??
aegean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 07:34 PM   #324
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: aegean 查看文章
我仲打算到果日時先拎
我依家係咪應該先去攞左先呢??
BTW
上網訂係咪都可以先攞飛??
可以

我都係網上的
不過一直唔得閒去羅...XD

//Blog
//Flickr

此篇文章於 11-28-10 07:38 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-10, 07:39 PM   #325
weinky
Crazy Gamer

引用:
作者: will1223 查看文章
連鋼盒個隻AMAZON限定
我都唔知係咪鋼盒,總之係呢隻
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=219

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 652 12-20-19 11:45 PM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 09:42 AM

手機版 | APP版