Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-10-10, 12:57 PM   #251
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
尋晚睇左
竟然係8mm版

大家到時一定要睇到最後
去得睇戲0既 除非趕時間先唔睇到尾0既0者...

講定先 全長162分鐘(兩個半小時)
請做定心理準備及時間預算
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 01:14 PM   #252
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
估唔到2場都爆晒
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-10, 09:14 PM   #253
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: gingq7 查看文章
估唔到2場都爆晒
0個日睇到0個陣已經第一場爆0左一半
跟住第二日即刻爆晒 (連00劇場版都爆埋)
舊 10-13-10, 06:27 PM   #254
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
加左3場,
可以同00同一日睇埋

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-10, 09:20 PM   #255
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: 真!DC 查看文章
加左3場,
可以同00同一日睇埋
1400涼宮→1632完
1800高達 = 食埋晚飯先睇 現時已剩前兩行

此篇文章於 10-13-10 09:23 PM 被 ty1106 編輯。
舊 10-13-10, 09:56 PM   #256
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: ty1106 查看文章
1400涼宮→1632完
1800高達 = 食埋晚飯先睇 現時已剩前兩行
原本都諗住咁

但無晒飛
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-10, 09:52 PM   #257
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

BD BOX

舊 10-19-10, 10:36 PM   #258
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: money 查看文章

BD BOX
消失篇(漫畫)終於完結

BD... 我都係睇DVD算...
舊 10-21-10, 12:16 AM   #259
neogeo6438
Junior Member

PSN  IDNEO_WAI
倒數..23日=''=
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-10, 12:22 PM   #260
money
◆.西野司命.◆

「涼宮ハルヒの果汁」に続け! 第2弾は「長門有希の珈琲」

http://news.walkerplus.com/2010/1102/9/

涼宮ハルヒの消失 Blu-ray 限定版
発売日:2010年12月18日予定
【商品説明】
◆封入特典※予定
1.劇場用パンフレット縮刷版
2.ポストカード付解説シート

◆同梱特典:※予定
 特典ディスク(ブルーレイ1枚)
 1.ロケハン映像(「甲南病院」編)
 2.BGMレコーディング風景(ビクタースタジオ,オーストラリアにて)
 3.舞台挨拶1(東京/池袋シネマサンシャイン&新宿バルト9にて)
 4.舞台挨拶2(京都/京都シネマにて)
 5.ダビング、ビデオ編集作業風景
 6.テーマ曲「優しい忘却」PVメイキング映像
 特製「涼宮ハルヒの消失 脚本集」
 シナリオ決定稿から完全収録(シナリオ:志茂文彦)/ハードカバー仕様

仕様※予定
『特製描き下ろしジャケットイラスト』
『特製スライドトレイ』(透明スリーブ付)
収録時間:約314分(本編:約164分/特典映像:約150分)
画面:16:9HDワイドスクリーン1080p/カラー
音声:本編:リニアPCM 5.1ch(日本語)/特典ディスク:ドルビーデジタル2ch(日本語)
ディスク:本編:片面2層ディスク1枚/特典ディスク:片面2層ディスク1枚/MPEG4 AVC

舊 11-04-10, 12:23 PM   #261
money
◆.西野司命.◆

BD 限定版

BD 通常版

DVD 限定版

DVD 通常版

此篇文章於 11-04-10 12:45 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-10, 09:20 PM   #262
ty1106
Game Master
おれいも

涼宮春日的消失 香港正式上映日期 決定!!!

日期:12月2日 星期四 (現時只接受此日之預購)
放映場數:4 (1210, 1510, 1815, 2130)
上映戲院:MCL德福 *只此一家*

http://www.mclcinema.com/visMovieSel...aruhi+Japanese
舊 11-08-10, 11:29 PM   #263
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
涼宮春日的消失 香港正式上映日期 決定!!!

日期:12月2日 星期四 (現時只接受此日之預購)
放映場數:4 (1210, 1510, 1815, 2130)
上映戲院:MCL德福 *只此一家*

http://www.mclcinema.com/visMovieSel...aruhi+Japanese
得一日?
仲要咁少場次選?
咁唔算正式上映吧?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-10, 12:02 AM   #264
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: chunmanx 查看文章
得一日?
仲要咁少場次選?
咁唔算正式上映吧?
你梗係無睇「雞蛋孖零」篇文哩
MCL暫時只會發售正式上映首日0既戲票
遲0的先開放跟住0既日數(同一般預售一樣)

仲有 涼宮全長2小時42分鐘 (我上面講過)
加上無早場 所以「視覺上」場次較少
舊 11-10-10, 03:56 PM   #265
DJ-GunZ
Senior Gamer

註冊日期: May 2009
PSN  IDNeTO4649
好驚過左呢4場 無晒菲林
DJ-GunZ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 04:41 PM   #266
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
12月2日去到幾日有 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 04:59 PM   #267
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
cross-over Casio EXILIM 數碼相機

http://www.digimonostation.jp/haruhi_exilim/

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 08:06 PM   #268
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: pet3 查看文章
12月2日去到幾日有 ?
預聖誕前最穩陣
我星期六睇完12月再睇多次(揀靚位)
舊 11-10-10, 11:49 PM   #269
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
你梗係無睇「雞蛋孖零」篇文哩
MCL暫時只會發售正式上映首日0既戲票
遲0的先開放跟住0既日數(同一般預售一樣)

仲有 涼宮全長2小時42分鐘 (我上面講過)
加上無早場 所以「視覺上」場次較少
咁即係有啦
那我到時自己去睇先
竟然無frd肯陪我睇
話去電影院至少都要睇double o啦
話唔埋其實春日仲好睇

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-10, 11:54 PM   #270
money
◆.西野司命.◆

引用:
咁即係有啦
那我到時自己去睇先
竟然無frd肯陪我睇
話唔埋其實春日仲好睇
涼宮絕對好睇過00

舊 11-10-10, 11:57 PM   #271
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
咁即係有啦
那我到時自己去睇先
竟然無frd肯陪我睇
話唔埋其實春日仲好睇
各人心水/口味不同
我都係自己一丁友去睇 結果?最靚0既單丁位就咁俾我個fd幫我買0左
(週邊0的位都揀晒 就係咁0岩得番0個張椅空0左)

因為有小說/漫畫打底 所以已經預0左有幾好睇
爭在角川洲立幾時出港版 / 普威爾幾時出台版(DVD/BD)
舊 11-11-10, 12:05 AM   #272
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: money 查看文章
涼宮絕對好睇過00
好後悔冇買票睇涼宮..T.T !
唯有等正式上映去戲院睇一次

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-10, 11:20 PM   #273
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: mark20hk 查看文章
好後悔冇買票睇涼宮..T.T !
唯有等正式上映去戲院睇一次
但係記得預早去戲院撲 唔係買唔到心水場次真係有排
舊 11-13-10, 08:05 PM   #274
ty1106
Game Master
おれいも

睇完頭場番0黎0既報告─
開場時間遲0左(起碼十分鐘 完場已經四點九、十 仲要趕下場五點 )
十足以前0的菲林片咁 好似見到強力崩壞位...
另外字幕實在唔完整(應有0既都無埋) 唔知DVD/BD會唔會補完 (字幕組除外)

不過唔知係咪唔少無睇原作 有0的位帶緊劇情走變成搞笑位
但係有0的位就真係勁爆笑(比如「某條蟲」... )

都係0個句「未到尾唔好起身 否則...」

個人心得─千萬唔好諗住帶爆谷同太多飲品入去 唔係盞搞
(買0左大爆谷+大雀檸走冰 開場兩粒幾鐘完全無意識食爆谷←全場太靜,自己食又嘈住自己
完場剩番2/3大爆谷仲要即刻搵廁所)

最新優惠及活動─
凡到票房購買正式上映首日(12月2日)門票 即送菲林片一張

憑票根競猜菲林片數量,最接近者可獲
「眼鏡長門大萌神」等身大抱枕(1名)、全員簽名海報(數名)、
消失Postcard(50名)、消失墊板(50名)、消失MemoPad(50名)
舊 11-13-10, 11:35 PM   #275
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
睇完~真係好好睇~

而且可能成場都係fans感覺真係好好

好彩著左涼宮tee去臨尾仲可以同等身大sos團合照

另:

點3d法

此篇文章於 11-13-10 11:53 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 652 12-20-19 11:45 PM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 12:43 PM

手機版 | APP版