Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-02-20, 10:08 AM   #1201
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
永續限眾令已經痴線到2個人,繼續扮做野。

班hihi跳老舞中招關食市Q事咩…
從來幾波都係外來引入, 唔封關, 關巿民咩事?

舊 12-02-20, 10:53 AM   #1202
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
限聚令罰款升至10000

痴哂線
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 11:07 AM   #1203
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: cat722 查看文章
限聚令罰款升至10000

痴哂線
往好的想,望街上的「火車頭」消失。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 11:13 AM   #1204
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
我開始覺得呢d唔係維尼既意思

而係佢自己既意志,攬炒晒所有飲食服務業

然後連帶所有產業都跟住受影響

純報仇,要死就一齊死
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 11:34 AM   #1205
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

純報仇,要死就一齊死
由手機版發出
多數唔係維尼既意思,因為維尼根本就唔會理民生問題

舊 12-02-20, 12:10 PM   #1206
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

純報仇,要死就一齊死
由手機版發出
再唔係就鍊死哂現有香港企業, 打到殘哂之後, 然後中資全面進場.

舊 12-02-20, 01:01 PM   #1207
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: dark_ming_ 查看文章
往好的想,望街上的「火車頭」消失。
你有見過火車頭有人捉??

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 01:03 PM   #1208
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: wing 查看文章
再唔係就鍊死哂現有香港企業, 打到殘哂之後, 然後中資全面進場.
香港中国化係可以攬炒中国既一步,不過重點係要夠快,唔好比佢慢慢適應

此篇文章於 12-02-20 01:05 PM 被 真!DC 編輯。
舊 12-02-20, 07:40 PM   #1209
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
我覺得只會香港炒 中國影響唔大 因為自己鎖國都得
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-20, 07:59 PM   #1210
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
我覺得只會香港炒 中國影響唔大 因為自己鎖國都得
由手機版發出
中國係最大糧食入口國, 唔鎖得.

舊 12-02-20, 09:08 PM   #1211
Heaven
Game Master

引用:
作者: wing 查看文章
中國係最大糧食入口國, 唔鎖得.
同返自盟友貿易
餓唔死既 最近重簽埋亞太15國免稅協定
最尾現實米得香港炒左
由手機版發出
舊 12-02-20, 09:47 PM   #1212
真!DC
Banned User
奉行我道

班“盟友”都係吸中國錢
而且最近歐洲都有d想醒跡象
由手機版發出
舊 12-03-20, 12:07 AM   #1213
神人ではない!新人だ

引用:
同返自盟友貿易
最尾現實米得香港炒左
由手機版發出
首先果堆國家要補足強國糧食既,大概會搞到本土飢荒…
當然,以強國既統治方式,突然迫晒D人去從事農業都得既,亦都算係好事,至少魔爪唔會繼續伸展先…
香港死本身一早刻晒入歷史行程度,只係遲定早幾年而已。

舊 12-03-20, 02:29 PM   #1214
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
多數唔係維尼既意思,因為維尼根本就唔會理民生問題
唔係唔理,不過佢地剩係識睇政績
而家777借疫情玩599系列玩到出神入化
仲封死晒後門,司法教育傳媒搞掂晒
香港表面上真係回復反送中前咁穩定
佢個成績表直頭靚到暈
如果而家777面聖r連任根本無得輸

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-20, 04:12 PM   #1215
wing
格鬥低手

引用:
同返自盟友貿易
最尾現實米得香港炒左
由手機版發出
如果冇美國同幾個糧食出口大國盟友, 只得果堆非洲窮國就算加埋印尼泰國同韓國都餵唔飽中國人.

果個15國免稅協定其實只係草簽, 仲要等各國議會通過, 2年內成唔到事.

強國鎖國根本行唔通, 你見習大大原本講內循環都好快改左口.

舊 12-08-20, 10:09 AM   #1216
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
消息指政府計劃晚市6點後禁堂食 行政會議將討論
https://hd.stheadline.com/news/realt...A8%8E%E8%AB%96

又黎
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-20, 11:41 AM   #1217
神人ではない!新人だ

其實索性停晒公共交通咪一定減到市民出街囉。
反正都係想香港人同病毒一齊死之嘛…

舊 12-08-20, 01:43 PM   #1218
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
宵禁嚟嘅,邊係抗疫

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-20, 07:50 AM   #1219
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
被599J了,
要強制檢測,
仲倒塔咁早採集口水樣本交還,
真係食返d燕窩補返d口水先得…

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 10:20 PM   #1220
IDGAF
The One

事隔一日收到SMS話檢測結果呈陰性反應。

不過,對要被599J強制檢測一事有點反感,
本身去睇門診又唔係唔合作,
乜都如實申報(例如一個月前去過醫院覆診),
都要出張強制令比我,
如果係限期前(兩日內)交唔切樣本又話要罰款同監禁,
但佢又無提供即場檢測服務…

好聽d講係關心你健康,
但其實係官僚主義,
驚自己睇漏,
有病人中招就要上身…

此篇文章於 12-11-20 10:23 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 12-11-20, 11:11 PM   #1221
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
官場一向都係推波遊戲黎,只要隻獲唔係係自己手上爆就OK

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-20, 11:29 PM   #1222
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
ELON MUSK 都覺得個測試準確性有問題可以講D乜

舊 12-16-20, 06:16 PM   #1223
IDGAF
The One

啱啱睇6點鐘新聞報李偲嫣離世~!
仲要武肺初步檢測陽性?
有疫苗面世先死…

【最新】消息:正義聯盟發起人李偲嫣離世
https://news.now.com/urgentnews.jsp?...64&refer=Share

消息:李偲嫣離世 新冠病毒檢測初步陽性
https://news.now.com/home/local/player?newsId=416836

李偲嫣離世後初步確診 fb 4日前留最後帖文狠批梁頌恆諷刺黎智英
https://hk.appledaily.com/local/2020...M664GOR4GUDSI/

消息:「正義聯盟」發起人李偲嫣離世 終年 56 歲 武肺初步檢測陽性
https://www.thestandnews.com/politic...-56-%E6%AD%B2/

此篇文章於 12-16-20 06:23 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 12-16-20, 06:27 PM   #1224
Heaven
Game Master

私煙 為國捐軀了
由手機版發出
舊 12-16-20, 06:34 PM   #1225
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
x rest in peace (。•́︿•̀。)
o rest in push (๑•̀ᄇ•́)و ✧
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:57 PM

手機版 | APP版