Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-25-11, 02:26 PM   #1
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
電動單車?

我想問、有冇人知道可以在邊買到電動單車或者把單車改做電動的零件?

我想幫我老爸(住响村)的單車加輔助輪同埋加電動機,等佢出入村安全d同冇踩得咁辛苦。
因為以佢性格佢仲企得起身就唔會用輪椅,所以電動輪椅可以pass

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 02:43 PM   #2
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
識都唔會響呢度講啦

舊 06-25-11, 02:54 PM   #3
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
你咁砌部4個轆的電動單車
相信佢好快就會坐電動輪椅

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 02:57 PM   #4
James7s
Crazy Gamer

引用:
作者: mikemike 查看文章
你咁砌部4個轆的電動單車
相信佢好快就會坐電動輪椅
喂、惡意左小小wor。

Disclaimer: All the statement of this post is consider as fictional. Contains of this post should not be used in any legal action nor as evidence. The author of this post does not take any legal responsibility to any people that follow this statement.
免責條款︰此文章之所有內容應被視作虛構。文章之內容並不應被使用於任何法律行動或作為證據。本文之作者對跟從本文章指示之任何人士一律不負任何法律負任。
免責声明書:このポストの全て内容が虚構的と考えであります。ポストの内容が法律行動に使いなりません。まだは証拠になりません。このポストの著者が読者と使用者に全ての法律責任を受けません。
舊 06-25-11, 02:58 PM   #5
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
大陸大把...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 03:02 PM   #6
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
唔係犯法咩?
大陸依家都禁啦

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 03:03 PM   #7
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
係犯法架...
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 03:04 PM   #8
cyberfox
God of Gamer
凡骨

註冊日期: Nov 2002
電動單車係香港唔出得街嫁
我諗係去深圳問問會好d

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 03:08 PM   #9
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: James7s 查看文章
喂、惡意左小小wor。
第一 犯法
第二 危險
你都講你阿爸要用到輔助輪
即是平時都踏都踏得好有問題
你現在再加多部電動馬達落部單車度
唔炒就有鬼

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 03:20 PM   #10
James7s
Crazy Gamer

引用:
作者: mikemike 查看文章
第一 犯法
第二 危險
你都講你阿爸要用到輔助輪
即是平時都踏都踏得好有問題
你現在再加多部電動馬達落部單車度
唔炒就有鬼
唔係、佢一向都唔駛輔助輪,不過我唔放心佢就咁踩,所以我想加輔助輪另佢的車上。

舊 06-25-11, 04:03 PM   #11
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
http://www.td.gov.hk/filemanager/tc/...motorcycle.pdf

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 04:41 PM   #12
rockmanzero
Insane Gamer
赤色劍神-ZERO

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: James7s 查看文章
唔係、佢一向都唔駛輔助輪,不過我唔放心佢就咁踩,所以我想加輔助輪另佢的車上。
唔洗用輔助輪就唔好加落去 , 多左幾舊魚不特止仲容易d炒

挑戰極速中 幾時先去到50kmh
rockmanzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-11, 05:05 PM   #13
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
輔助輪救唔到要炒既車,你要安全咁裝黎多餘

舊 06-25-11, 06:08 PM   #14
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
估不到在香港使用電動單車要持有電單車及機動三輪車的有效駕駛執照,及要買保險

日本使用電動單車不需要持有駕駛執照
日本一台電動單車價格約10萬日元左右
不知香港電動單車價格大約多少呢?

Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-11, 12:15 AM   #15
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Janus 查看文章
估不到在香港使用電動單車要持有電單車及機動三輪車的有效駕駛執照,及要買保險

香港人質素唔知
但大陸深圳, D人用電動單車係行人路上面開到衡
仲要大大聲咇人
所以禁, 或者要有駕照係好事...

舊 06-26-11, 12:24 AM   #16
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
用尼d米可以好快咁由大圍去到大尾篤law

舊 06-26-11, 02:51 AM   #17
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: Janus 查看文章

電動加左速對自身/行人/其他道路使用者好危險
要考牌好合理

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版