Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-16-11, 02:01 PM   #26
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
我諗佢意思係你受二手煙攻擊damage 大過你用甜品攻擊
如果真係咁, 我講聲SORRY, 對面條人渣真係...

舊 06-16-11, 02:32 PM   #27
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: luciferdark 查看文章
如題 對面個煙鏟鄰居經常開住門煲煙
我係公屋, 加埋夏天, 有時真係要開門透下氣
因風向問題99%時間都係佢個邊吹風入嚟
搞到一屋都係臭煙味, 而且走廊都係一陣味, D焦油亦直接令我D玩具, 紙箱發黃發霉
忍左佢幾年, 講又講過, 都係照煲

請問除左樓下管理署同埋同房屋署講,
控煙辦有冇用﹖

開冷氣, 空氣清新機呢D方法唔太實際, 而且問題不在我, 暫不考慮了

先謝各位指教
1。 買把大牛角扇對住佢門口, 使用吹飛攻擊!

2。 在門口噴模型油,反轉天拿水攻擊!

此篇文章於 06-16-11 02:35 PM 被 KIM 編輯。
KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-11, 02:33 PM   #28
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
對面食煙可以一日食幾包,但係樓主你噴模型一日可以噴到幾多部?

長遠嚟講你d模型+油錢應該貴過佢買煙(我估,唔清楚煙咩價錢),好似唔抵

屋企人會唔會燒香拜神

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-11, 02:43 PM   #29
袓哥

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 查看文章
請參考「婦怕煙熏入稟阻鄰居點香 稱夜夜難眠疑致早產」
我都係諗到呢個
袓哥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-11, 07:38 PM   #30
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
諗起隔離屋燒香賠幾萬銀果單野....

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 01:04 AM   #31
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
我估呢d人成日食都係食私煙~不如報下海關有人買賣私煙下搞下佢仲好

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 11:20 AM   #32
柳田理科雄
Crazy Gamer
空想科學研究所研究員

註冊日期: Oct 2004
既然你都講得有風向問題,用氣味攻返轉頭我想信你應該知你會食返晒咖啦 ?

舊 06-17-11, 11:28 AM   #33
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
仲有個好方法,

你自己努力改善自己經濟能力搬出公屋

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 12:14 PM   #34
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
成家俾樓上死煙鏟早午晚請食二手煙o既人路過
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 04:13 PM   #35
luciferdark

引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
我估呢d人成日食都係食私煙~不如報下海關有人買賣私煙下搞下佢仲好
呢個唔猜測了, 反正快D食死佢就OK了

引用:
作者: 柳田理科雄 查看文章
既然你都講得有風向問題,用氣味攻返轉頭我想信你應該知你會食返晒咖啦 ?
唔知你唔識中文定無睇POST直噴, 不作評論

引用:
作者: harakuma 查看文章
仲有個好方法,

如果唔係係上海都上唔到網 (有INTERNET 意義上都係上唔到)
我係上海有幾個地方可以住...

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
成家俾樓上死煙鏟早午晚請食二手煙o既人路過
你意思係樓上D二手煙吹晒落嚟﹖
樓上又真係更難搞

舊 06-17-11, 06:17 PM   #36
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
你意思係樓上D二手煙吹晒落嚟﹖
樓上又真係更難搞
Indeed
除非條死煙鏟掉煙頭落o黎,唔係根本就鋤佢唔入#
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 06:52 PM   #37
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
引用:

如果唔係係上海都上唔到網 (有INTERNET 意義上都係上唔到)
我係上海有幾個地方可以住...
自由門幫到你xD
放把風扇係門口試過未?

舊 06-17-11, 08:21 PM   #38
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
真係熱得好交關??
諗極都係得關門

呢個post令我諗番起細個住居屋, 對家都開門, 真係幾舒服
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-11, 09:38 PM   #39
luciferdark

引用:
Indeed
除非條死煙鏟掉煙頭落o黎,唔係根本就鋤佢唔入#
我前後左右都無人食煙, 就係對面呢條糖尿煙鏟

引用:
作者: 十六夜賂 查看文章
自由門幫到你xD
放把風扇係門口試過未?
自由門去好多DOWNLOAD PAGE都唔得
GAF同FACEBOOK我係VPN都去唔到
因為鐵閘關係, 要高座個D先得

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
真係熱得好交關??
諗極都係得關門

呢個post令我諗番起細個住居屋, 對家都開門, 真係幾舒服
真係好熱, 我呢邊西斜, 日日濕蒸

細過住屯門時好好啊, 兩家門口開住, 對面個家又好顧人, 大家屋企都乾淨
就算開住門對吹都唔係好大塵, 空氣流通, 度門真係到好夜大家瞓覺先關

可惜, 依家對面個家

舊 06-17-11, 11:12 PM   #40
Fio

引用:
成家俾樓上煙鏟早午晚請食二手煙o既人路過
其實點先可以確定源頭?因為我一直都覺得煙係向上漂

引用:
作者: harakuma 查看文章
仲有個好方法,

但類似嘅人唔止公屋有,真係好難避
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 12:30 AM   #41
二伍

註冊日期: Sep 2002
開d天拿水吹去佢個邊
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 02:24 AM   #42
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 二伍 查看文章
開d天拿水吹去佢個邊
佢點煙會唔會爆

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 02:36 AM   #43
Q頭
Banned

PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
phone call 999
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 09:23 AM   #44
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
佢點煙會唔會爆
佢個邊會爆
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 11:05 AM   #45
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
佢食煙你咪出門羅,人地食煙係人地既自由,連屋企都唔食得,咁真係冇辦法,一係叫佢關門吃,一係你地關門。唯有係咁,最忌你親自走去叫人地戒煙。
十幾年前,我爸係我面前食,日子咪又咁過,不過我冇學佢食煙。

小題大做,同告隔離屋點香果個一樣呀。

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-11, 11:16 AM   #46
luciferdark

引用:
作者: 老師 查看文章
佢食煙你咪出門羅,人地食煙係人地既自由,連屋企都唔食得,咁真係冇辦法,一係叫佢關門吃,一係你地關門。唯有係咁,最忌你親自走去叫人地戒煙。

又一個唔睇TOPIC就亂出POST
要戰都麻煩你睇清楚再戰

我有方法令佢連屋企都唔食得我就唔洗開POST啦
我得鬼閒叫佢戒佢冚家陪佢上路我不知幾開心
我可以令佢食多幾支加速佢斬手斬腳我就成功了

小題大做? 同告隔離屋點香果個一樣呀?
我做左D咩可以同上報個班比啊﹖ 願聞其詳WOO

咁難為你呢位二手煙愛好者, 真係唔好意思
開TOPIC頂到你唔好意思啊

難得今日順我呢邊風, 噴下油先, 有支陳年噴灰, 用埋先

舊 06-18-11, 02:47 PM   #47
Fio

引用:

好搞笑,你食慣二手煙有病冇痛冇問題係你o既事,係咪代表其他人都要學你咁默默承受先叫正確?係咪食煙o既人惡d要買佢怕??
老實講我唔覺得告隔離屋點香單case係小題大做,換轉係你老婆仔女日日被迫食二手煙,你係咪都同佢講忍o下啦忍o下啦咁呀??事實上個結果亦都反映o左小題大做o既點香果家人,點解唔可以大家遷就o下?根本一開始知道影響到人o既時候只要唔點香點得咁密或o係其他地方點就唔會搞到上庭咁大件事,好多人都用一句"e個係我自由","法例冇話唔得"就覺得做咩都冇問題,我真係好唔明白

仲有,好多時我地被迫要食二手煙o既一群好多時都冇話要對方戒煙,只係想對方o係一個冇咁影響其他人o既地方食,好似樓主o既鄰居咁,食煙食到開大門食,你唔想自己食o既煙留o係自己屋企就吹哂去人地度,咁其實我做錯咩要關門避佢呢?都係果句,係咁食煙o既人惡d要買佢怕??
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 09:09 PM   #48
藍鞋子
Senior Gamer

註冊日期: May 2010
引用:

你講得冇錯,人地食煙係人地既自由,佢要食到個肺穿窿係佢既事,但係樓主唔想食二手煙亦係佢既自由,依家講緊個煙剷食煙影響到樓主日常生活同健康呀,極端D講,佢依家係慢性殺害緊樓主喎,咁都冇權干涉?
P.S.鬼唔望政府再加煙草稅食撚窮班賤人
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 09:31 PM   #49
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
樓上再見~

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 10:00 PM   #50
luciferdark

一人少句...快D 改番D粗口...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[求助]求救!求救!暗瘡問題 爛佬 ~清談館~ 18 12-04-06 11:57 PM
求救求救, kenpeter Neo Music UNIVERSE 0 11-13-05 12:55 PM
[求救] 個卓面唔見jor [/求救] mudhole 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-10-05 09:58 PM
求救求救: 戰爭資料 Madoka 學術文化綜合研討區 24 02-12-05 03:01 PM
[求救]有冇program可以scan同鏟spyware??[/求救] ET仔 手機資訊/電腦軟硬討論 2 09-19-03 01:07 PM

現在的時間是 10:32 PM

手機版 | APP版