Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-03, 12:14 AM   #1
matchylok
Junior Member
來自我們的

註冊日期: Oct 2003
紅白機版 GBASP 之心聲~~~~~

小弟由第一代紅白機打機至今,一向為大任天帝國死士,一代接一代,不離不棄,頭先四圍睇料時望見到有人報稱 1st 紅白機版 GBASP 報價 $ 8000 , 我真係要鄎袬艘X句~真係幾句就夠
$ 8000 蚊一個小職員一個月人工.....
$ 8000 蚊可買倒部 2nd "錢七"才查...
$ 8000 大陸買樓,首期都比到啦.....
一個咁既價,細路冇錢買
一個咁既價,理智既成人唔會買
一個咁既價,係 D 白痴商人先會標出黎既姐~

anyway 真係唔洗多,假若真係有╞J用呢個價去買,woo 白痴商人真係訓著都笑醒呀!

大任天帝國萬年無期

舊 11-12-03, 12:19 AM   #2
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
ps2剛出兩萬蚊都有人買啦..
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 12:19 AM   #3
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
貼錯版

不過我覺得如果紅白機版sp 普通咁賣可能賺到老任喊

但係有quota 先顯得珍貴同紀念到紅白機20th anniversary 既
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 12:22 AM   #4
matchylok
來自我們的

引用:
Originally posted by WAL1 :
ps2剛出兩萬蚊都有人買啦..
我部 PS2 10000 機用左 4200蚊買 我咪好蚍
記得好似有兩隻 game 送 tim

舊 11-12-03, 12:22 AM   #5
任天狂
Account Locked
邪惡最快樂

註冊日期: Dec 2001
le部o野我相信之後會越來越多,任天堂由今個月至出年1月有成3000部送,
咁多部,根本連$3500都唔值,依家己出le批仲好似係冇隻MARIO復刻GAME跟~
想買可以等o下,返正le 排咁多GAME出,le衰o野唔好諗~
任天狂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 12:26 AM   #6
matchylok
來自我們的

引用:
Originally posted by 任天神 :
le部o野我相信之後會越來越多,任天堂由今個月至出年1月有成3000部送,
咁多部,根本連$3500都唔值,依家己出le批仲好似係冇隻MARIO復刻GAME跟~
想買可以等o下,返正le 排咁多GAME出,le衰o野唔好諗~
話明忠實 FAN 屎 1500 即買

舊 11-12-03, 12:30 AM   #7
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
講真
對炒野之人甚無好感...
雖然係珍藏,無理由要佢賣得平
不過噤又真係....唉
這就是現實了
鐘意炒game o既鋪頭我大多都盡量唔會去幫親......>__<~
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 12:34 AM   #8
matchylok
來自我們的

2000 蚊新機都情有可原..... 2000 蚊 2nd 真係好搞笑姐...:@_@":

舊 11-12-03, 12:54 AM   #9
matchylok
來自我們的

引用:
Originally posted by onon :
貼錯版

不過我覺得如果紅白機版sp 普通咁賣可能賺到老任喊

但係有quota 先顯得珍貴同紀念到紅白機20th anniversary 既
但我會覺得,假若紅白機版 SP 有街貨, 好多本身有 GBASP 既人會再買多一部,講真~呢個設計好吸引 law

舊 11-12-03, 01:05 AM   #10
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我估lee個價是比d有$人買的,真是有lee d人買的!
正常人都只是看下!正如當年"他 媽 哥 池"......最高峰過萬......
後來,........10元店(當年未有日本城!)買滿$100加$10就有........:@_@":

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 01:11 AM   #11
matchylok
來自我們的

回頭一望,做左白痴仔

舊 11-12-03, 01:45 AM   #12
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
我覺得炒唔緊要,
最緊要有價有市,如果有價冇市,
那些商人只會把價品的炒價越降越低,
明智o既消費者都識得點揀,
應該去邊間買,唔應該去邊間買。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 01:49 AM   #13
吉村小音郎
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
Originally posted by 八仙果 :
我覺得炒唔緊要,
最緊要有價有市,如果有價冇市,
明智o既消費者都識得點揀,
應該去邊間買,唔應該去邊間買。
不過有時明明覺得有d係有價無市o既價位都有價有市....^^

唔知係好事定唔好事
有錢去買又唔係有咩問題
但總覺得更助長了這種行為而己....
吉村小音郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 01:50 AM   #14
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
錢,並唔係咁樣用!

舊 11-12-03, 04:45 AM   #15
Osmosis
Game Master
依然范特西

註冊日期: Jul 2002
this SP is really nice...but definitely not worth $8000....$8000 can buy more better things than that..

想像依然無限大、感覺依然說不完、音樂依然范特西
Osmosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 08:01 AM   #16
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
$8000.........如果真係有人買......
間game shop可能已經賺左兩個月佢地搵到既錢!!!(可能誇d)
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 08:56 AM   #17
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

所以自改先至係王道

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 09:19 AM   #18
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
Originally posted by 啤梨王子 :
$8000.........如果真係有人買......
間game shop可能已經賺左兩個月佢地搵到既錢!!!(可能誇d)
一個月四千?
店員食咩?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 09:23 AM   #19
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
呢部野原價幾多YEN
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 09:37 AM   #20
任天狂
Account Locked
邪惡最快樂

引用:
Originally posted by SNAKE :
呢部野原價幾多YEN
冇價o架~
任天狂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 11:09 AM   #21
jimmy0507
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
Originally posted by SNAKE :
呢部野原價幾多YEN
抽獎送架!
開頭要HKD10k...不過依家跌哂價...HKD4k-5k...
都唔知開咁貴做乜?
jimmy0507 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 11:10 AM   #22
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
其實...我同o的fd都覺得部紅白SP唔多靚
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 11:16 AM   #23
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
Originally posted by q^__^p :
其實...我同o的fd都覺得部紅白SP唔多靚
中意的人就覺啦!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-03, 01:26 PM   #24
matchylok
來自我們的

引用:
Originally posted by kofire :
錢,並唔係咁樣用!
呢句我鍾意呀!

舊 11-12-03, 04:07 PM   #25
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
引用:
Originally posted by matchylok :
回頭一望,做左白痴仔
我當年無買他媽
但用300買左當年炒得超勁ge四驅車

[$800 紅白GBASP都要考慮下啦:@_@": ]
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Donkey Kong Green GBASP? Gold GBASP? GimGim 手提遊戲機討論版 9 06-05-04 01:38 PM
GBASP wgzc 手提遊戲機討論版 2 12-25-03 07:38 PM
GBASP 價錢!? →柏恆〤 手提遊戲機討論版 1 11-05-03 12:03 AM
[GBA]配件﹕Game Selector for GBASP neo2046 手提遊戲機討論版 20 10-14-03 02:35 PM
GBASP Terry仔 手提遊戲機討論版 2 05-16-03 08:41 AM

現在的時間是 11:13 PM

手機版 | APP版