Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-06-12, 11:29 AM   #1
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
Dance Evolution Arcade 香港 location test 2012/3/6~2012/3/12

2012/3/6~2012/3/12 Virtual Zone 開始location test耶
比起DDR呢隻公開羞恥PLAY唔知有冇人玩wwww
係屋企同朋友玩下kinect都覺得好羞恥w

http://www.konami-asia.com/am/locati...ion/index.html
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 01:25 PM   #2
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
理論上即係今日應該有~
當年玩花式dance mania都係羞恥play嚟既,不過依隻我真係人小小先夠膽玩www
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-12, 09:42 AM   #3
u864999
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 仁飛 查看文章
理論上即係今日應該有~
當年玩花式dance mania都係羞恥play嚟既,不過依隻我真係人小小先夠膽玩www
琴晚上vz見到有成班係度羞恥play
首akb d舞步眞係公開處刑羞恥play
u864999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 01:58 AM   #4
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
羞恥play完

女々しくて 同 She is my wife
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-12, 11:34 PM   #5
TCS_disable
我有車車~

唔知點解,好想佢快d出正式版
舊 03-13-12, 02:05 AM   #6
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
香港的話最大問題應該是它所需的面積…因為要比SENSOR感應因此不能偷雞縮位。
尋日(12/3)親身玩過一次,基本上係PPP同MARTIAL ARTS的進化版,感覺就有如先前兩作一樣,如果不預先熟習舞步,玩的意義就少了一半…還是覺得DDR比較自由
小直 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-12, 02:11 AM   #7
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 小直 查看文章
香港的話最大問題應該是它所需的面積…因為要比SENSOR感應因此不能偷雞縮位。
尋日(12/3)親身玩過一次,基本上係PPP同MARTIAL ARTS的進化版,感覺就有如先前兩作一樣,如果不預先熟習舞步,玩的意義就少了一半…還是覺得DDR比較自由
Standard 都唔使話要跟足, 但Expert個出 Note 速度,基本係要跟足入面個 model 跳先玩得掂

Note 最大問題係,無寫明用邊隻手跟邊個 Note....
舊 03-13-12, 10:27 PM   #8
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
Standard 都唔使話要跟足, 但Expert個出 Note 速度,基本係要跟足入面個 model 跳先玩得掂

Note 最大問題係,無寫明用邊隻手跟邊個 Note....
如果唔係要死跟舞步Standard都玩到既,不過會跳得核突左
左手右手跟note方面要背番少少譜,跟錯左就出洋相了=p
小直 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-12, 11:47 PM   #9
tung999
Game Master

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
唔知點解,好想佢快d出正式版
我倒是希望佢快d出家用版w
舊果隻已經玩到膩晒w
舊 03-14-12, 12:11 AM   #10
gun2506
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code2535 4440 7562
PSN  IDOoJunWaTaRaSeoO
引用:
作者: 小直 查看文章
?!

元朗千色還刻意執了一大個AREA出來...難道....
gun2506 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-12, 01:24 AM   #11
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
360果隻?

舊 03-14-12, 01:44 AM   #12
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
360果隻?
係,有收錄其他歌
呢隻街機真係玩 kinect 架
舊 03-14-12, 03:22 PM   #13
仁飛
Crazy Gamer

引用:
作者: hell & heaven 查看文章
360果隻?
講開又講,呢隻有無人見過有現貨?
去開個幾間舖都無
舊 03-15-12, 12:05 AM   #14
tung999
Game Master

引用:
去開個幾間舖都無
360隻game都好舊下可能有d難找
舊 03-15-12, 01:15 AM   #15
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
剛才去VZ仲見到部機
聽講會放到16號先搬走
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 07:57 AM   #16
kkf劍零
Senior Gamer
絕對的貓耳控

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDNekokonKagaya
XBox Live Gamertagkkfexe
引用:
作者: ビスケット 查看文章
剛才去VZ仲見到部機
聽講會放到16號先搬走
真係?咁我個日收工去跳下SHE IS MY WIFE同埋KIMONO PRINCESS先

舊 03-15-12, 07:13 PM   #17
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
測試期間 遊戲機中心名稱 地址
香港/Hong Kong
2012/3/6~2012/3/18 Virtual Zone 香港九龍灣德福廣場第二期6樓611-2號鋪
香港/Hong Kong
2012/3/19~ Game Zone 香港九龍旺角亞皆老街65號新之城地下

去到18號,19號去旺角
咁我盡量星期日去玩=-=
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 02:36 AM   #18
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
擺到旺角更加難排…

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 11:20 AM   #19
仁飛
Crazy Gamer

新之城咁既位,連行都有困難,唔好講跳啦....
點解唔擺係信和對面個間呢
舊 03-16-12, 12:28 PM   #20
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
擺到旺角更加難排…
真係唔想講笑
上兩個禮拜前為左打初音我落左去

我係想去唱錢都要係咁唔該借借
有8成已經轉曬代幣
想去行的地方近來無

正如樓上所講,
MK88雖然都好黑但地方一定大過新之先

但係好耐以前有一部堆積木機又係只有VZ同新之有LT
我想應該係同供應商有關
舊 03-16-12, 12:44 PM   #21
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
去開個幾間舖都無
我上年都係咁o岩見到隻二手先買到.......
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:40 PM   #22
YALIU
儲錢中...

之前係VZ玩過一次
今日咁岩有事要出旺角
所以去睇下新之點放(我是由門口影)

玩的空間係比VZ細好多好多
有D歌大動作都做唔到
睇花生的人又多

希望呢部機正式嫁動香港有份
我自己都幾鐘意呢隻GAME
舊 03-25-12, 01:20 PM   #23
mcpy2000
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
VZ跳都跳得舒服D,6個人PARAPARA都係piece of cake
新之場細又煙大,玩左一鋪都頂唔順
mcpy2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-12, 11:45 PM   #24
YALIU
儲錢中...

推下先
香港有無機會入呢部…?
舊 07-15-12, 12:30 AM   #25
pMASlc
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDpMASlc
岩岩留意到呢隻
可惜LT無玩過
如果香港入一定玩
我又唔驚比花生友望住,反正毒到比人恥笑慣
反而怕迫同要山長水遠出去玩
除非大圍海福入啦,不過10000%無可能
pMASlc 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Winning Eleven 2012 / Pro Evolution Soccer 2012 neo 電視遊戲討論版 236 03-24-12 08:09 PM
D1GP Arcade "香港 Location Test 進行中" TCS_disable 街機遊戲討論版 4 03-04-08 02:26 AM
[Konami BEMANI シリーズ] Dance Dance Revolution SuperNOVA 2 制作決定 ! Location Test 中 Marco 街機遊戲討論版 5 04-06-07 10:25 PM
Dance Dance Revolution SuperNova 06春季稼動予定; 25/1 Location Test (已測中) 浪人戰士QQQ 街機遊戲討論版 24 08-08-06 08:10 AM

現在的時間是 04:34 AM

手機版 | APP版