Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-16, 09:35 AM   #501
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
謝謝任天堂幫我節省金錢不買日月版

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 09:54 AM   #502
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
明明某廚師考完特廚後都繼續周圍遊

舊 08-19-16, 10:03 AM   #503
pet3
The One

引用:
作者: ゆり 查看文章
明明某廚師考完特廚後都繼續周圍遊
他的夢想是成為大師
但動畫中的大師是要成為地區第一
再參加全地區最強大師戰

他連地區第一都要20年拿不到
邊可能完成到夢想

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-19-16, 10:46 AM   #504
yorkyork

註冊日期: May 2010
D人鬧編劇其實冇乜用..
個劇情走向好明顯唔係佢話晒事
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 10:58 AM   #505
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
動畫同遊戲o係故事甚至設定上不嬲都分得好開,可以話連平衡世界都算唔上。關買唔買game咩事?

此篇文章於 08-19-16 11:01 AM 被 lineage19 編輯。
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 11:29 AM   #506
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
唔係咁講

動畫播放都係營銷手法既一種, 等同於做廣告。

冇動畫播放或周邊產品,完全只靠遊戲產品,係唔易吸唔到新客源,pkm亦唔會咁成功。

如果做得差,形象插水係好正常。

棄game棄品牌,都有可能出現。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 11:38 AM   #507
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: lineage19 查看文章
動畫同遊戲o係故事甚至設定上不嬲都分得好開,可以話連平衡世界都算唔上。關買唔買game咩事?
算係一種對PKM品牌既懲罰
俾個警號PKM官方,你亂咁玩野就要付出代價
如果罷買既人夠多,應該有人要為呢件事問責
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 11:39 AM   #508
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
例如數碼暴龍的動畫做得好爛,但隻game做得好的話要買的人一樣都會買
高達動畫都一樣爛左好多年,但由game到模型未一樣賣到好似印銀紙咁

唔係話動畫冇影響,
只係因為呢集動畫而將隻game打個死罪的話
比我感覺就係為抽水而抽囉
舊 08-19-16, 11:41 AM   #509
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章
算係一種對PKM品牌既懲罰
俾個警號PKM官方,你亂咁玩野就要付出代價
如果罷買既人夠多,應該有人要為呢件事問責
由手機版發出
Pkm動畫我印像中都爛左好多年啦,呢家先黎話炎上會唔會太遲
舊 08-19-16, 12:00 PM   #510
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
根本唔應該期望佢會拎冠軍
佢拎冠軍等同叮噹返未來、柯南變番大個

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 12:05 PM   #511
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
根本唔應該期望佢會拎冠軍
佢拎冠軍等同叮噹返未來、柯南變番大個
好似我咁由一開始就覺得佢冇可能拎到
心情好平靜
舊 08-19-16, 12:28 PM   #512
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:
本身好多人都無期望過小智拎冠軍
8月18日(木) カロスリーグ優勝! サトシ頂上決戦!!
而今次最令人氣憤既係由標題開始動畫組既編排
大約三年先一次既聯盟戰 上一集皮神先發揮完影帝級實力
加埋GO!既熱潮動畫多番一批忽然觀眾
最後竟然係水系忍蛙食一招BLAST BURN收場

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 12:33 PM   #513
lineage19
Crazy Gamer

引用:
作者: B.. 查看文章
本身好多人都無期望過小智拎冠軍
8月18日(木) カロスリーグ優勝! サトシ頂上決戦!!
而今次最令人氣憤既係由標題開始動畫組既編排
大約三年先一次既聯盟戰 上一集皮神先發揮完影帝級實力
加埋GO!既熱潮動畫多番一批忽然觀眾
最後竟然係水系忍蛙食一招BLAST BURN收場
今次故事教訓我地,pkm動畫真係唔應該期待
舊 08-19-16, 01:26 PM   #514
yorkyork

註冊日期: May 2010
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...05228&subbsn=0

咁睇完話唔買game其實好多地方都有,
巴哈都有唔少,
是但都搵到篇
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:32 PM   #515
HM

註冊日期: May 2007
咁講啦,日月版同GO如果條數太爛,實有人要人頭落地,可以諗下要唔要罷買或者繼續做傲嬌囉
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 01:39 PM   #516
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: yorkyork 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...05228&subbsn=0

咁睇完話唔買game其實好多地方都有,
巴哈都有唔少,
是但都搵到篇
條魚蒸成咁~~~
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 02:48 PM   #517
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
剛剛先看完, 隻老噴根本別說開底力, 根本開左無敵MODE吧
咩招都硬食無敵, 完全唔覺佢有傷同累
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 02:54 PM   #518
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
弊在呢鑊前面九成好地地 衰收尾
即係好似去KFC食個薯蓉 食到底發現有隻強哥腳..

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 02:57 PM   #519
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
5隻寵開league 其實都係用來炒熱其中一個手法, 未知第6隻時個個都諗會找邊隻舊寵返來, 會唔會噴火龍阿咁
之前劇情唔吹咁大根本唔會有人expect佢會贏到, 睇開都知最多咪又係4強, 一係對面有隻神獸廚(DP) 一係小智變腦殘 對面 得5隻寵, 6打5都輸(bw),

話說依2個月有data 話自pokemon go 出來, 美國pokemon D GAME sales data爆升

https://www.newmobilelife.com/2016/0...paign=nmlapple
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:11 PM   #520
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
弊在呢鑊前面九成好地地 衰收尾
即係好似去KFC食個薯蓉 食到底發現有隻強哥腳..
KFC薯蓉嘅級數姐係無期待啦仲有咩衰唔衰

引用:
作者: tat0gd 查看文章
5隻寵開league 其實都係用來炒熱其中一個手法, 未知第6隻時個個都諗會找邊隻舊寵返來, 會唔會噴火龍阿咁
之前劇情唔吹咁大根本唔會有人expect佢會贏到, 睇開都知最多咪又係4強, 一係對面有隻神獸廚(DP) 一係小智變腦殘 對面 得5隻寵, 6打5都輸(bw),

話說依2個月有data 話自pokemon go 出來, 美國pokemon D GAME sales data爆升

https://www.newmobilelife.com/2016/0...paign=nmlapple
我都買左OR & X, 打緊OR & 黑白
反而GO少玩左了

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 05:17 PM   #521
pet3
The One

製作人也說不想他輸是上頭指示
上頭咪即係金主

動畫金主同明版金主
咪又係同一人

本來想購買日月版
現在唔購買了
我由gb第一代就一直有買正版支持的

FGO 目標預算
舊 08-19-16, 05:34 PM   #522
lineage19
Crazy Gamer

下,唔會比小智贏已經講左10幾年喎
呢家先黎擺買會唔會lag 太耐呢

其實要唔要買我冇咩興趣知,反正要買的人點都會買,唔會買的人都一樣
只係覺得個邏輯有d難理解

此篇文章於 08-19-16 05:54 PM 被 lineage19 編輯。
舊 08-19-16, 06:04 PM   #523
pet3
The One

引用:

其實要唔要買我冇咩興趣知,反正要買的人點都會買,唔會買的人都一樣
我唔係要佢一定贏

係佢輸得太唔合理
根本是改獸鎖血輸

現在就是有原本會購買開的人 這次不買

你在說什麼廢話
有人迫你理解嗎?

在gaf 連說感想也不可以了

FGO 目標預算
舊 08-19-16, 06:07 PM   #524
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:

其實你想點前兩句窒完人拋D你自己既共識出黎
後面兩句又戴哂頭盔好似看透世事咁

>Pkm動畫我印像中都爛左好多年啦
其實大家都知你唔CARE動畫發生D咩事&無睇開
同一個BRAND同一隻比卡超 今次咁做法有睇開既人覺得唔能夠接受唔買S/M既理由上面都講過哂
有咩問題呢

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-16, 06:12 PM   #525
lineage19
Crazy Gamer

Ok fine, 當我冇講過野, sor

只係估唔到有人會因為原本係爛的動畫咁認真

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM
賣二手 3dsll 限定機(pokemon xy 藍色機) isumi2613 買賣專區 1 11-11-13 02:39 PM
[NDS] Pokemon Diamond/Pearl Vol.2 W!LL 手提遊戲機討論版 386 02-17-08 03:15 AM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 07:03 AM

手機版 | APP版