Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-15-12, 08:21 PM   #976
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
邪惡當滅正義長存呢個口號真係好有蛇貓精神
明顯師叔講緊反話
代表正義既金牛老豆死左
代表邪惡既小貓就企o係金牛隔離
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 06:53 PM   #977
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: dust11 查看文章
明顯師叔講緊反話
代表正義既金牛老豆死左
代表邪惡既小貓就企o係金牛隔離
金爸爸遺言就係叫金牛要滅左蛇貓門, 點知金牛誤入歧途

舊 07-19-12, 04:23 PM   #978
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
雷滾!!!!!!!

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-12, 03:36 PM   #979
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
雷滾!!!!!!!
最後果2版
柳五看來還有不少戲份
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-12, 03:40 PM   #980
yeah yeah

[亂估mode]
日後可能狗仔一死....
之後關7出破體...[亂估mode]

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-12, 03:42 PM   #981
gingq7

見係208主編, 買了風流第一期.
完全唔掂, 故事普通到唔普通, 畫面唔掂, 打又唔掂, 無開天闢地的普通拳腳交我是很buy的, 但d對拆真係非常普通, 而且普通一腳畫架潛艇係後面想點?
最後連製作名單都無, 連助理個名都無真係好唔要得.
舊 07-27-12, 04:25 PM   #982
凍檸茶
The One
青龍使用者

關爺爺X2??!?!

舊 07-28-12, 12:23 AM   #983
希羅
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
關爺爺X2??!?!
但最尾個個頁對手,似係女人手,而且追命所指找她,係女仔她黎
希羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-12, 10:04 PM   #984
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
小蟲.......

係死先好呀

舊 08-07-12, 10:01 PM   #985
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
非常認同今期龍少專欄回憶祁生贈言:「若果你都做唔住,呢得都冇得做咯!」,但亦感到有尐心噏!

非常期待龍少所講嘅未來出版動向!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 01:14 PM   #986
凍檸茶
The One
青龍使用者

關爺爺SM

舊 08-22-12, 04:47 AM   #987
gingq7

滅絕王咁樣放生赤殺王實在講唔通

而赤殺王竟然訓三日就好似無重傷過咁...
舊 08-22-12, 05:08 AM   #988
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: gingq7 查看文章

算啦,都勉強合理
訓3日就好好正常丫
總比其他第2頁就回氣

舊 08-23-12, 07:35 PM   #989
凍檸茶
The One
青龍使用者

要三世先接盡六招
沈虎禪

舊 08-23-12, 10:13 PM   #990
D-boy

引用:

唔係呀!佢都有詳盡交代點解滅絕王會放生赤殺王喎!
主要係因為見遼王咁對赤殺王老母,而導致滅絕王對遼王的忠誠有所動搖。再加上又被赤殺王的身世和赤殺王條女的行為所感動。

以赤殺王這些高手,「神功」一定會幫主人自我修復的說!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-12, 02:08 AM   #991
gingq7

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
唔係呀!佢都有詳盡交代點解滅絕王會放生赤殺王喎!
主要係因為見遼王咁對赤殺王老母,而導致滅絕王對遼王的忠誠有所動搖。再加上又被赤殺王的身世和赤殺王條女的行為所感動。

以赤殺王這些高手,「神功」一定會幫主人自我修復的說!
滅絕王做呢個位都不短日子加上又講佢幾咁聰明, 點都唔會係第一日知呢d事(勞軍制度)掛.

就當佢真係有所動搖, 滅絕王又唔係即係要造反, 就咁放赤殺王番去繼續報仇? 定還是遼王係絕世高手兼聰明絕頂, 滅絕王好有信心赤殺王報唔倒仇(奪佢所有)?
去到叫赤殺王食丸就放人都仲make sense, 但條女食晒都照放人實在係唔make sense (除非滅絕王根本就係想遼王玩完, 但又唔似)

赤殺王又係好神奇的, 佢又唔知個寶藏入面係乜, 咁有信心放棄潛伏多年易於報仇的位置, 去搏個寶藏?

此篇文章於 08-24-12 02:12 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-24-12, 02:20 AM   #992
gingq7

天咁就玩完....
舊 08-24-12, 09:53 AM   #993
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
天咁就玩完....
咁樣死之後有機會出番黎
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-12, 09:57 AM   #994
yeah yeah

引用:
天咁就玩完....
明顯未死..
我估

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-12, 10:43 AM   #995
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
E+阿狗哥好有可能係姬發喎~
太公望出番~
哪吒/李靖又似係佢果邊d人~(雷震子會唔會係....而十刑...二郎神?XD)
加上姬考又係阿狗哥d宿敵~佢又注定一定要死~
同埋狗哥又叫武GUN~
姬發又叫周武王....睇黎機會唔細~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-12, 10:40 PM   #996
D-boy

引用:
滅絕王做呢個位都不短日子加上又講佢幾咁聰明, 點都唔會係第一日知呢d事(勞軍制度)掛.

但條女食晒都照放人實在係唔make sense (除非滅絕王根本就係想遼王玩完, 但又唔似)

赤殺王又係好神奇的, 佢又唔知個寶藏入面係乜, 咁有信心放棄潛伏多年易於報仇的位置, 去搏個寶藏?
動搖唔關勞軍制度事,係因見赤殺王老母為國家打生打死、兼做埋無間道犧牲埋色相,都落得做慰安婦的下場。

至於「條女食晒都照放人」,全都係因看在條女份上而放人。
一來因為俾條女的行為所感動。
二來條女跟咗滅絕王咁多年,點都有翻尐感情。之前都有描寫滅絕王對自己的下屬好好,連唔係直屬自己的大刀也一樣。
三來滅絕王亦估到與嘆息條女的下場,因而放過佢!

寶藏傳說如果冇人信,就唔會咁多人連命都唔要走去爭啦!
舊 08-25-12, 02:34 AM   #997
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
動搖唔關勞軍制度事,係因見赤殺王老母為國家打生打死、兼做埋無間道犧牲埋色相,都落得做慰安婦的下場。

二來條女跟咗滅絕王咁多年,點都有翻尐感情。之前都有描寫滅絕王對自己的下屬好好,連唔係直屬自己的大刀也一樣。

鐵縱橫存在感完全被南北院比下去
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-12, 02:56 AM   #998
gingq7

引用:

我只能理解為滅絕王是超級好人......
佢出場到而家好似都未殺過人

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
鐵縱橫存在感完全被南北院比下去
乜本野唔係赤殺王先係主角咩
舊 08-25-12, 04:22 AM   #999
dust11

註冊日期: Aug 2010
水晶金鐘罩
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章