Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-15, 07:53 AM   #326
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
媽媽唔係人

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-15, 08:15 AM   #327
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
自從花山比人對著頭開一槍無事 愚地獨步比炸彈炸爛塊臉都當R痕
我已經知道刃牙係唔會有人死的
愚地獨步比勇伯打停心臟都救到
烈海王個角色定位已經係用來打輸

舊 06-21-15, 08:48 AM   #328
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: anyone 查看文章
媽媽唔係人
第一部早期例外,同埋果時刃牙都未識得華陀紅葉,唔計
不過諗留起果時勇伯係咁意入一入拳館都秒殺哂成場人,
但第二部之後勇伯即係變到好溫柔,人都無殺多過 (好似剩係殺左個柳龍光)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 04:00 AM   #329
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
陰公,烈海王真係瓜左?
無啦啦走去捧本部呢本漫畫真係痴痴地...

此篇文章於 07-19-15 04:04 AM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 10:35 AM   #330
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
陰公,烈海王真係瓜左?
無啦啦走去捧本部呢本漫畫真係痴痴地...
不爽就來公園吧
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 03:52 PM   #331
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
範馬父子揮個拳都可以超越音速產生音爆震爆玻璃
隨便就撞爛水泥牆

刀仔插得入佢地?

低低地wwww

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 04:10 PM   #332
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
烈海王早D死都係好既....
上次無左腳...再下次唔知無邊到..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-15, 04:12 PM   #333
fortel
Game Master

引用:
作者: 細路翔 查看文章
範馬父子揮個拳都可以超越音速產生音爆震爆玻璃
隨便就撞爛水泥牆

刀仔插得入佢地?

低低地wwww
勇伯試過用手指公禁斷武士刀,Unchain比人成把刀仔插入肚乜事都無

呢一部d角色好似全部弱化左咁
舊 07-19-15, 04:18 PM   #334
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
自己RIP

為捧本部(其實係暗捧武藏),玩偷襲玩武器,不如玩AK47蒙汗藥毒氣迫擊砲啦,作者真係技窮到癲晒,尤其同拳願阿修羅比起來更明顯,而家期待武藏點樣逐個打低班舊人,最後畀勇次郎秒殺,然後又講咩武術境界,都比唔上純粹暴力。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 12:46 AM   #335
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
作者: 烈海王 查看文章
自己RIP

為捧本部(其實係暗捧武藏),玩偷襲玩武器,不如玩AK47蒙汗藥毒氣迫擊砲啦,作者真係技窮到癲晒,尤其同拳願阿修羅比起來更明顯,而家期待武藏點樣逐個打低班舊人,最後畀勇次郎秒殺,然後又講咩武術境界,都比唔上純粹暴力。
烈海王RIP

睇到呢度真係把屁,係咁強調武器同實戰,
之前勇伯係越南打軍隊又唔係實戰?
刃牙同佳亞個軍團打又唔算實戰?
(講係咁講,依然會繼續睇佢今次新呢部會點收科 )

我的雜談小屋
舊 07-20-15, 01:49 PM   #336
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
自己RIP

拳願阿修羅而家好睇好多....
起碼有女女睇先

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 02:17 PM   #337
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實呢
我覺得本部都係會比人打臉
佢講到自己好熟練咁
但事實上佢只係對無參與過戰場戰爭既人、即係刃牙果D先有得偷襲成功
你諗下一兩回前武藏點講關原?每分每秒武藏都要警覺有無刀劍飛埋黎
而本部做既野只係講緊戰爭既初步 即係武藏根本對呢D野見慣見熟
咁本部仲有咩優勢? 肯定自取其辱:o)
我等睇本部既評價仲低過小次郎
反而好似烈海王咁將身體練到超越左武藏既預想之外 先有機會戰勝武藏
正如刃牙都可以用武藏無經歷過既現代武術一拳打暈武藏一樣

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 07-20-15 02:20 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-15, 02:18 PM   #338
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
烈海王早D死都係好既....
上次無左腳...再下次唔知無邊到..
其實.......都已經可以復製人到武藏
叫呀博士復製個烈海王出黎再召魂咪可以再出.........

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-20-15, 02:48 PM   #339
fortel
Game Master

引用:
其實呢
佢講到自己好熟練咁
但事實上佢只係對無參與過戰場戰爭既人、即係刃牙果D先有得偷襲成功
你諗下一兩回前武藏點講關原?每分每秒武藏都要警覺有無刀劍飛埋黎
而本部做既野只係講緊戰爭既初步 即係武藏根本對呢D野見慣見熟
反而好似烈海王咁將身體練到超越左武藏既預想之外 先有機會戰勝武藏
以板垣恵介既性格,佢不嬲都鍾意無啦啦推勁D角色(好似克已咁)

其實而家武藏編真係同古代人編太似...不過本部真係搞到人好唔爽,講到自己好似人經百戰咁就唔會比海皇係背面一拳打暈啦
舊 07-20-15, 03:21 PM   #340
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

古代人編都幾個犠牲者先打嬴
而家呢度先叫刃牙打過一次、死左個烈海王
本部等比武藏話連殺既價值都無啦

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-20-15, 03:36 PM   #341
烈海王

引用:
作者: fortel 查看文章
以板垣恵介既性格,佢不嬲都鍾意無啦啦推勁D角色(好似克已咁)

其實而家武藏編真係同古代人編太似...不過本部真係搞到人好唔爽,講到自己好似人經百戰咁就唔會比海皇係背面一拳打暈啦
板垣慣技,用幾期煲勁一個角色,然後用一話講其實佢係廢柴。

本部有趣在已經廢咗一次,而家為推劇情,格硬話佢另一個範疇好勁,只係之前無機會表現,明明以刃牙而家嘅速度同反應,用唔用武器都係勁過本部九百幾倍,根本半秒可以就打到本部成Pat屎咁。
舊 07-20-15, 03:43 PM   #342
烈海王

引用:
其實呢
佢講到自己好熟練咁
用唔用武器都好,打鬥基本就係講力量、速度、反應,當呢三樣嘢刃牙都遠超本部,根本有無武器就無分別,刃牙同咁多怪物生死戰過,論生死鬥經驗根本遠超本部,作者點講都講唔通,若然話武藏經常面對古代四面受敵,隨時無命,所以心態唔同現代人,係屬於另一種強,但我相信講環境惡劣,點都惡劣唔過原始人掛,人哋打暴龍架大佬,講生存心態一定勁武藏N萬倍,而家作者寫嘅戰鬥境界係愈來愈回塘。
舊 07-20-15, 04:50 PM   #343
fortel
Game Master

引用:
板垣慣技,用幾期煲勁一個角色,然後用一話講其實佢係廢柴。

本部有趣在已經廢咗一次,而家為推劇情,格硬話佢另一個範疇好勁,只係之前無機會表現,明明以刃牙而家嘅速度同反應,用唔用武器都係勁過本部九百幾倍,根本半秒可以就打到本部成Pat屎咁。
唯一解釋就係刃牙輕敵既姐,刃牙果招0.5秒前連佢老豆都差D打暈...你個彈未爆開已經FACE ON FLOOR啦
舊 07-20-15, 05:32 PM   #344
細路翔
The One

之前比老豆當雙節棍fing黎fing去都可以無扣一格hp,期間仲得閒到走去用垃圾整土炮玩具既刃牙反射神經會弱到比公園最強陰到已經爆笑啦

唔係講笑,正路之前刃牙揮個空拳都可以震到武藏嘔血先係

我寧願睇花山同刃牙打多次都唔想見到依家堆垃圾w

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-20-15 05:35 PM 被 細路翔 編輯。
舊 07-20-15, 06:02 PM   #345
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

而家個情況其實就好似之前打mr.unchain果個咩一拳必殺咁:o)
講到幾勁 埋牙0.5秒就發緊夢夢到自己嬴左其實已經輸左

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-20-15, 06:04 PM   #346
細路翔
The One

引用:
而家個情況其實就好似之前打mr.unchain果個咩一拳必殺咁:o)
講到幾勁 埋牙0.5秒就發緊夢夢到自己嬴左其實已經輸左
你確定係輸左唔係死左?

英國說大家抱團死
舊 07-20-15, 10:41 PM   #347
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
你確定係輸左唔係死左?
我記得海盜無死呀嘛?a
我淨係記得佢講到要用大地既力量出拳結果原來發夢已經比人發左皮a

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-21-15, 12:22 AM   #348
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

引用:
你確定係輸左唔係死左?
邊有死到?!人地仲好地地番左屋企種菜

我的雜談小屋
舊 07-21-15, 07:48 AM   #349
細路翔
The One

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
邊有死到?!人地仲好地地番左屋企種菜
我係想講"你確定依家既範馬仔全力一拳打落去公園最強唔會變肉醬?"

英國說大家抱團死
舊 07-21-15, 10:24 AM   #350
fortel
Game Master

唔知係唔係因為呢套野越黎越死得少人,知道烈真係死左有D心UP

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:58 AM

手機版 | APP版