Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-21, 03:08 AM   #26
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
【突發】Eurofighter 正式發佈,製作進行中!

Heatblur 同 TrueGrit 合製,未有期。

此篇文章於 08-10-21 12:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-21, 05:25 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

繼續講雷達:
  • RWR 唔似雷達,因為呢個系統係被動,可以接收 360 度嚟嘅訊號。現代啲嘅仲可以分到邊啲訊號危險啲,要機師注意先。
  • 現代雷達,尤其係空戰用嘅,有好多模式「玩」,有啲可以偵測到多個目標,但只可以「鎖定」一個目標 -- 個雷達束只會集中射住一個目標,目標嘅動態就比較清楚,但同時亦會警示目標佢已經被針對。亦有另一個模式叫 Track While Scan (TWS),呢個唔單止用嚟偵測,仲有可以同時追縱多個目標,被「射住」嘅目標(們)完全唔會覺被鎖定!著名嘅 F-14 配 AIM-54 系「鳯凰」飛彈,用呢個模可以同時攻擊最多 6 個目標!當進行狗鬥/纏鬥嘅時候,雷達亦有特別嘅模,方便鎖上敵人。另一方面,現代嘅雷達亦可以單係偵測高速嘅物體,不過 DCS 好似仲未有機體有呢個模~
  • 視距外(Beyond Visual Range BVR) 氾指可以攻擊 20 海里 / 37 千米 以外嘅目標,當然除咗要偵測到,啲武器都要去到咁遠先得。

此篇文章於 08-02-21 05:29 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-06-21, 02:39 AM   #28
肉羊哩咖
griffin611

講埋 ECM:

即然雷達咁好用,當然敵人嘅雷達要對付,有兩種方法:

硬殺 -- 炸鬼咗佢,除咗一般炸彈火箭之外,仲發展出專門對付雷達嘅反「輻射」飛彈。

軟殺 -- 令到雷達無效/弱化/混淆嘅裝置。呢度講同飛機有關嘅 -- 由最早嘅嚮飛機必經嘅航線度大灑鋁片,令到雷達收到極大量反射見到好多「雪花」,去到越戰時期都仲用呢招,各位聰明嘅老細,會發覺到一用到「多普勒效應」雷達會令呢招失效。而家有特別嘅電子裝置,通稱 Electronic CounterMeasure (ECM),令到無咗雷達波反射/只有訊號方位但其他資料都無等等干擾手段對付雷達。

除非用電子戰專用戰機之外,一般搭載 ECM 嘅戰機,敵方雷達仍然可以以較強嘅功率輸出,「燒穿」ECM 干擾。而面對 ECM,亦可以以電波改變手段去反制 ECM,叫做 Electronic Counter CounterMeasure (ECCM)。但暫時唔覺有 ECCCM,還望指教。

DCS World 入面嘅 ECM 比較簡單,只能夠縮短敵方鎖定嘅距離,同埋影響咱機雷達嘅效能之外,有網友以為唔多真實,而且亦未有 ECCM 設置。

舊 08-12-21, 03:03 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

【新聞】公測版 2.7.5.10869 出咗,好鬼大個下載~ 詳情:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.5.10869/

好似雨霧同夜視鏡都未執番好。

舊 08-14-21, 04:58 PM   #30
肉羊哩咖
griffin611

二戰名機 de Havilland 蚊式戰鬥轟炸機 VI 型正式接受予訂,屬 Early Access (啫係好過公測版少少,不斷有新嘢/改良加落去),特價賣 42 銀花旗紙。未公怖幾時玩到,本人對啲舊 warbirds 無乜興趣,不過各卜位有興趣可以去望望。

https://www.digitalcombatsimulator.c...ules/mosquito/

舊 08-18-21, 03:22 AM   #31
肉羊哩咖
griffin611

講雷達唔噏埋武器,好似爭啲。粗粗哋補充一下:

雷達最早嘅用嚟引導武器嘅係飛彈,早嚮二戰末期,納粹用雷達引導地對空飛彈對付盟軍戰機。之後美蘇等國繼續開發,戰機搭載嘅飛彈都可以用雷達引導。

主要講空對空嗰啲:最早期嘅,係利用雷達指向,啫係支飛彈係「騎住」雷達波嘅方向,進襲目標,唔係噉好嘅好明顯,當目標越嚟越快,雷達又未必跟得切。後嚟嘅係接收雷達波由目標,反彈返嚟嘅訊號,自行修正航線。呢兩味叫做「半主動追蹤」飛彈。係就係做到 BVR,但問題係咱機要一直「射住」個目標,個雷達唔做得第二樣嘢。隨著技術進步,出現飛彈咱身都裝咗雷達,由載機指向,識「自己出去搵食」,做到「射後即忘」,咱機一來可以射完走佬,唔係噉怕對家「還拖」,二來可以同時「招呼」多個目標。

近代嘅雷達可以配合電腦同火控系統,可以指導唔係由雷達引導嘅武器,攻擊「鎖上」咗空中同地面上嘅目標,包括無引導嘅「笨彈」。

留意同好多電影電視動漫作品唔同,空對空導彈個火箭最多燒 4秒到燒晒,之後就無煙無火無加速,慢慢噉慢落嚟,加上能夠受嘅 G 力都係有限,無得係噉「扭嚟扭去」,事關噉扭法轉彎法,反而令到支飛彈更加慢。二則唔會同時間,射多過一粒飛彈向同一個目標;飛機唔係噉襟打,一般中距離飛彈嘅「彈頭」,可以一嘢擊落轟炸機咁大嘅飛機,細嘅紅外線飛彈,最多兩粒都夠數。原因近則要留返啲彈藥應付之後可能遇到嘅敵人,遠啲則亂嘥啲飛彈,不利補給,而每粒飛彈都用好多納稅人啲錢嚟買,情願第一劑唔中再補中,都好過明明一粒搞得掂又無無謂謂補多粒,上頭一定寫花個 file。「坂野馬戲團」係好睇好開心,但係唔係噉真實。

此篇文章於 08-18-21 03:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-22-21, 03:11 AM   #32
肉羊哩咖
griffin611

再補充:有老細問過,啲飛機做乜中幾彈就墜?飛機其實好脆弱,直昇機就更加。影響架機嚮得天度飛,主要有四個力:昇力、推進力、重量同風阻,最後嗰個呢度可以唔理,首先飛機要做得儘量輕,所以啲「皮」相對地薄,無乜裝甲保護,少數專職對地近戰支援嘅好似 A-10 同 Su-25 系,駕駛艙部份特登加咗鈦金屬裝甲,好似個浴缸咁,而現代對空武器都係以 20mm 口徑火炮起計,所以就算有保護都好有限,再者其他重要部位,都無乜保護,好似對翼同引擎,一個唔好彩有乜依郁,昇力同推進力事旦一樣無咗,部機就好易跌返落地。

OK,叫做找晒數,下個舖回返正題。

此篇文章於 08-22-21 03:19 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-24-21, 07:20 PM   #33
肉羊哩咖
griffin611

未講啲模組講嘅啲「公益」嘢。隻 game 大大話話都有成 10 年噉滯,加上個架構模組化,仲好多嘢都半公開,好多有心人都整啲嘢畀隻 game,令到隻 game 更好,絕大部份啲嘢都係免費,可以去呢度搵到:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/

呢啲公益嘢有致可以分成幾類:
  1. 新機體
  2. 工具
  3. 塗裝
  4. 視聽效果改良
  5. 系統表演改進
  6. 任務/戰役

新機體除咗飛機,仲有船艦、車輛等。主要講飛機,可以分:
  • 獨立,無需借其他機體「做替身」
  • 需要先擁有其他機體

第一種可以話係整部全新機體出嚟,全部嘢都要由頭做起,第二種比較簡單,主要係駕駛艙會重用,其他好似外觀可以係由無到有。留意返,ED 留返部份系統,好似武器,導航同無線電通訊嘅程式碼唔會公開,只會同授權廠家分享,呢類公益機體多數用返現行有嘅武器,而導航同無線電都簡化。大部份都可以由玩家操作,但有少部份只能由 AI 使用。

齋講可以揸嘅,獨立機體現有嘅(唔詳盡):
  • A-4E 天鷹
  • A-29
  • T-45 Goshawk 訓練機
  • MB-339A/PAN
  • Edge 540 / Extra 330SR 競賽機
  • IA-58 FMA

要借其他機體嘅有:
  • F-15 STOL/MTD
  • F-22A Raptor
  • F-35A
  • F-117A
  • Su-57
  • Rafales
  • EC-665 Tiger
  • AH-64A Apache
  • FA-18E/F/G
  • 以色列版 F-16
  • JAS-39 Gripen
仲有好多其他「誇張級」機體等等。

舊 08-25-21, 09:06 PM   #34
肉羊哩咖
griffin611

AJS-37 Viggen (雷電) [Fixed/EFM/ASM/Jet/3rd Gen]

模組由 Heatblur 製作。機體係 70 年代瑞典製對地攻擊偵察兩用機。 特式係因為瑞典長期維持中立,同時担心當年蘇聯打起仗嗰陣會順便入侵(當時間唔中都有蘇聯潛艇「進出」其領海嘅新聞),個戰略構想係一旦啲本身機場唔用得,就靠公路當機場用。所以啲公路起嘅時候係特製可以變跑道,而戰機本身可以極短距離昇降,易於整補,好快整備好重新投入任務,因為預計會係數量懸殊,避免硬拼,係專執行「一擊脫離」嘅戰術 —— 跟足航點飛去到特定目標,掟晒所有彈藥之後就高速走返去基地。同一般「週圍打獵」嘅傳統戰機好唔同。

好:
  • 因為啲功能唔算多(相對於多用途戰機嚟講),要學同記嘅嘢唔多
  • 系統簡潔易明,中間個好大個一體化嘅:雷達顯示 + 羅盤 + 航點標記顯示 + RWR 基本上係搞掂半數機師需要注要嘅嘢。
  • 而個 HUD 亦簡潔,只有高度同指定航點有關嘅資料,或者係設換做武器錨準器。
  • 幾乎係唯一原生機體中,可以做到低空音速巡航,噉嘅速度玩貼地飛行 —— 準確嘅講係離地 300 英尺以下,樹之間嘅高度 —— 非常刺激好玩
  • 因為可以短距離昇降,起飛同降落機場都幾易吓,嫌難仲有埋自動降落輔助系統,亦係唯一可以蹆後行嘅戰機~有人試過,架機無勾都照樣降落到空母上面
  • 唔止傳統機場,仲可以降落公路上面,窄到得兩條線嘅都得,雖則一嚟理論上所有艦載機都得(F-14 咁大架會有啲難),二嚟實際上噉玩法都幾難吓
  • 可能係最強嘅反艦戰機,Rb-04E 同後繼嘅 Rb-15F 反艦巡航導彈唔只「射後即忘」,識自己搵食,射距遠同時彈頭又大。
  • Heatblur 整同支援呢個模組可謂有口皆碑,唔止做得好做得接近原機,仲不時更新執 bug

唔係噉好:
  • 所謂針無兩頭利,單一功能嘅戰機都幾悶下
  • 無 A-10 拎到噉多彈同噉亮麗,武器選擇又有限,好少「智能」彈藥
  • 空戰能力係有,不過機身無機炮之餘,只能夠用舊式紅外線導彈,幾乎只係做到防禦,撞正新啲嘅戰機好多時只等被屠殺
  • 全機用晒瑞典文,啲讀數又係公制,飛慣英美戰機嘅會有少少唔慣
  • 航點設定係任務設計同執行時候,要做得同跟得準同精細,噉「困身」未必人人鍾意
  • 全機系統另一個靈魂係部導航電腦,因為介面係 analogue 式,用起嚟要一啲時間適應~
  • 唔知點解,架機走落去啲草地會卡住,要 AB 全開先甩到身。

主頁:
https://www.digitalcombatsimulator.c...planes/viggen/

此篇文章於 08-26-21 05:23 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 08-26-21, 06:11 PM   #35
肉羊哩咖
griffin611

AJS-37 補充:
  • 有啲似而家民航客機嘅設計,引擎出口兩邊各一隻活門,降落前拉一個手掣,當機鼻個轆掂地嗰下,活門會封咗個引擎噴氣出口,噴氣會反彈到機尾兩側嘅出口,變成逆向氣流,令到架機慢落嚟,停定再可以蹆後行。後繼機 JAS-39 反而無咗呢個功能~
  • HUD 除咗導航同武器瞄準模式,仲有雷達輔助降落,目視降落同偵察模式,全部都簡潔但資訊齊備
  • 不過全部 HUD 顯示都無速度資料,不過以其戰術應用,除咗降落之外,基本上都係飛得有咁快得咁快~
  • 個 AB 唔係得開同熄,係佢有三段 AB,每段嘅推力會多啲,噉做可能會慳油啲~
  • 呢部係少數無得玩空中加油嘅戰機~
  • 呢部機仲有個好特異嘅武器 Rb-05,可能係唯一一種可以手動追踪嘅飛彈。發射之後,機師可以用標板上一個細嘅操緃掣,以目視經無線電遙控,支飛彈嘅左右高低(玩家亦可以配去現實嘅 joystick 操控),彈尾有盞燈幫機師望到支飛彈,可以兼對空對地攻擊,因為無需鎖定,目標基本上除咗廻避,都無乜法子反制,絕對係偷襲利器,係幾過癮吓,不過支飛彈實情係好快吓,要用熟係好難吓
  • 講到武裝,唔似 F/A-18C 同 A-10 噉,部機有啲好奇怪嘅限制,啲對地武器唔可以就噉 mix-and-match,好似飛彈同炸彈唔可以一齊拎,唔跟最後會有其中一樣唔用得,最好都係用預設好嘅武裝配搭,唔係就要睇說明書。

此篇文章於 08-26-21 06:34 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 09-03-21, 11:28 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

【新聞】AH-64D 長弓阿柏奇,外觀予覽影片發表:

F-14 模組特價:

舊 09-18-21, 03:33 AM   #37
肉羊哩咖
griffin611

【新聞】最新公測版更新出咗,內容:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.6.12852/

重點:
  • 蚊式戰鬥轟炸機登場!!!
  • F-16 可以作雙目標追緃 (Dual Target Track)
  • 英倫海峽地圖大量更新,當中包括冬季貼圖
  • Mi-24 大量更新
  • 當然仲有好多除錯項目

舊 09-23-21, 02:41 AM   #38
肉羊哩咖
griffin611

【新聞】新公測版釋出,詳情:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.6.13133/

舊 09-30-21, 02:32 AM   #39
肉羊哩咖
griffin611

有新公測版,不過只係啲 hotfix 嚟~
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.6.13436/

隻 AH-64D 仲未有予約個期。

舊 10-09-21, 12:32 AM   #40
肉羊哩咖
griffin611

【特報】AH-64D 長弓阿柏奇直昇機現已接受予訂。

詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...odules/ah-64d/

舊 10-21-21, 01:00 AM   #41
肉羊哩咖
griffin611

【更新】公測版更新出咗,非常之多嘢,重點有:
  • MiG-21bis 有多兩個戰役
  • AIM-120 而家有埋慣性導航
  • 任務編輯器多咗日月升降時間顯示同注明等新功能
  • F/A-18C Lot 20 完成「油門」自動操作降落模式
  • F-16C 加咗地面同海面雷達模式
  • F-14 送多隻空母 CV-59 Forrestal,不過唔係超級空母式,好過冇~ (更正:人人都有份,隻艦係由 Heatblur 製作)
  • F-14 新加咗可以由機師位,命令 RIO AI 設定 LANTIRN嘅功能,咁就可以單人都做到精準轟炸,唔洗跳唔跳去;同時亦附送有相關嘅訓練任務
  • F-14 飛行模型重大更新
詳細:
https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.7.14727/

此篇文章於 10-24-21 05:29 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 10-24-21, 05:28 PM   #42
肉羊哩咖
griffin611

【新聞】「萬聖節特價」進行中,部份貨品低至半價,今次連舊啲嘅戰役都有特價。去到 11月 2號。

舊 10-30-21, 06:00 PM   #43
肉羊哩咖
griffin611

F-14 [Fixed/EFM/ASM/Jet/3rd Gen]

真係要寫多返啲介紹。因為至從 Quest 2 整 sharp 咗個畫面之後,享受好咗好多(雖然被擊落得仲多)。本人有嘅模組又極有限,左諗右諗,都係講隻 F-14 。

多得套電影,架機可能係現實戰機之中,最為人知嘅一部。呢個模組畀兩部機揸:F-14A-135GR (系列後期型),同埋最後使用嘅 F-14B。除咗 A 型嘅引擎出力比較弱,同外型有好少分別之外,A 同 B 嘅「玩法」基本無分別。

聽講好多人,玩咗排 F/A-18C (或者 F-16C)嘅,第二架就係呢部。要學其實唔算多嘢,又唔算好難,但係要上手絕對唔易。都係先講咗啲好嘅先。

呢個(又係)由 Heatblur 製作嘅模組,創咗個先河 -- 唔因為佢係部雙人機,仲可以兩個人線上一齊「揸」,單人玩又可以跳前跳後,最重要係單人模式嗰陣,同機另一位就係 AI 控制,玩家可以用一個好特別嘅選單畀命令 AI,坐後面嘅 AI 叫 Jester,前面就叫 Iceman -- 熟電影嘅知係乜水。作為「艦隊守衛者」,或者專職攔截機,除咗無頭盔顯示、FBW 同埋 AIM-9X 呢啲「先進」嘢,其他表現都比 F/A-18C,甚至有啲仲比 DCS 嘅 F-16C 優異,Heatblur 重現到機艙環境同性能真實感重現。連著名嘅 AIM-54 「鳯凰」飛彈,都有三種型號可以用。

冷戰結束之後,軍費大減令到多任務戰機興起,呢度都有埋對地攻擊功能(通䄴「炸彈貓」Bombcat),但現實中從未使用過。當中除咗各大少無引導炸彈之外,只得激光引導炸彈可以搭載。係無 F/A-18C 同 F-16C 咁「齊備」。

因為無電腦中間「協助」,部機亦同第四代嘅相反,呢度著重機體隱定平衡,所以空戰嗰陣一啲唔易,機體會因為過高攻角過低速而作出反應,亦相對易墮入失速,過度嘅操作好易折斷主機翼,不當使用襟翼會導致損壞,亦要配合機舵嘅使用,個 HUD 都算幾齋(又無 AJS-37 咁少嘢)飛緊時都要望返啲儀標;雖則出力重量比相當出色,有人比諭為揸二戰時代嘅機體(「戰鳥」Warbirds)嘅感覺,駕駛技術同攻角管理要求非常高 -- 好在未到 F-104 噉變態,呢方面要好多時間浸,玩得熟練識用嘅話,滿足感分分鐘比揸 F-15C 仲要高。

唔係噉好嘅,開頭個 AI 好多問題被人垢病,尤其係 Jester,因為大部份時間玩家都會坐住機師個位,後面 RIO 就由 Jester 負責。Jester 唔止好多吐糟位(全部真人配音),一見勢色有少少唔對路,仲會自行「跳機」走先,有人激氣到整咗個 R2D2 mod,結果後面變咗 R2D2,唔會自行走佬,不過同時又少咗啲補助功能,而家個 AI 好咗好多,功能更多,之後嘅 Hind 同嚟緊嘅 AH-64D 都用上類似嘅 AI 機組人員。關於 RIO 嘅種種,之後再講。

https://www.digitalcombatsimulator.c...odules/tomcat/

此篇文章於 10-30-21 10:03 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-07-21, 09:52 PM   #44
肉羊哩咖
griffin611

(續上):
機師坐前面,除咗要揸住架機,亦係負責射擊,亦有限度使用雷達同電視攝影機做搜索。後座嘅 RIO (Radar Intercept Officer),唔係啲電影入面,只係個乘客兼啦啦隊,而係主要負責用個雷達搜敵,分辨敵我,用無線電通話,導航,對地武器管理,控制外掛紅外線/雷射誘導系統,以至空中纏鬥嗰陣,肉眼搜索同報告敵機動向,以及架機嘅速度,作用好大。另一方面,亦只可以由 RIO 個位,當用 TWS 模式嗰陣,同時追蹤 6 個唔同目標,向每部敵機「餵」一粒鳯凰飛彈。

追加:因為昇空重量限制,由空母出發嘅,最多只能戴 4 支鳯凰飛彈,只有陸上昇空嘅可以載齊 6 支。

此篇文章於 11-09-21 05:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-19-21, 01:45 AM   #45
肉羊哩咖
griffin611

公測版 2.7.8.16140 已出,主要執過 AIM-120 感應器嘅效能,同埋 Mi-24P 模組嘅更新;仲未有 AH-64D。詳細:

https://www.digitalcombatsimulator.c...a/2.7.8.16140/

此篇文章於 11-23-21 05:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-21-21, 07:13 PM   #46
肉羊哩咖
griffin611

啱啱完咗特價無三個禮拜,而家又特價,仲要去到下個月頭 6 號~ 真係好等錢洗噉喎。

舊 11-23-21, 05:38 PM   #47
肉羊哩咖
griffin611

續返講套 F-14,如果玩熟咗 F/A-18C,想「升級」,或者想試吓其他嘢,F-14 係咪好選擇?以本人有限嘅見解,未必,打空戰好炸嘢都好,部機好蝦人揸,出力強大之餘,仲有好多嘢要手動,系統同武器都比較老舊,雖則鳯凰飛彈威力真係好誇張,要同時間兼顧好多嘢會令人好忙,個 AI 係仲有問題,到而家都 OK 嘅,但有人願意拍你一齊飛會好啲;炸嘢嘅武器選擇唔夠 F/A-18C 多,引導武器齋得激光炸彈一種,以前仲要人手由 RIO 位去做,不過而家有人改到可以由機師位做,同埋 Jester 都幫到手。

有人話 JF-17,或者幻影 2000C 會好啲,不過呢兩套本人都無,無法置評。

追加:
  • 架機上面有部叫 "Walkman" 嘅嘢(可能係嗰陣時嘅潮物)可以播歌,仲可以自己加歌上去,一邊打一邊聽
  • 可變角度翼,唔似同時代嘅蘇俄機咁,係自動變,會跟架機嘅速度而轉,但可以手動 override,空中纏鬥嗰時候幾好用,不過噉做部機快嗰陣都係會變。
  • 有幾套要畀錢嘅戰役都好好玩,推介 Zone 5,由前 F-14 機師教你揸 F-14A 空戰,有做 Top Gun 嘅味道,不過有要埋內華達州地圖先玩到。

此篇文章於 11-26-21 04:33 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-03-21, 08:55 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

F-14 仲有咩唔好?前面兩條框太粗,影響視線,空中纏鬥嗰陣好唔方便,比 F-15 同 FA-18 嚴重好多。另一樣係個 RIO 係有時幫到手話你知敵機方位,但好多時老點噏錯,仲有陣時架敵機已化咗火球,仲嚮度好緊張咁嗌~ F-14 部機比 FA-18 大同重,降落同空中加油都果難好多。

如果玩開 FA-18,想試新嘢,本人推介 AV-8B NA。下次再講。

舊 12-18-21, 12:25 AM   #49
肉羊哩咖
griffin611

又⋯⋯特⋯⋯價⋯⋯去到出年一月十號~~~

予告大約廿二號,公測版會有大更新。

此篇文章於 12-18-21 03:57 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-23-21, 01:28 AM   #50
肉羊哩咖
griffin611

較早前講話要順延一日,廿三號先有更新~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/25「藍井エイル WORLD TOUR 2015 -ROCK THE WORLD!- IN HONG KONG」開催決定! URA 日本動漫畫討論版 43 12-31-23 07:17 AM
[NS] Super Mario 3D World + Fury World《超級瑪利歐 3D世界 + 狂怒世界》 | 2021年2月12日發售 seed2005 電視遊戲討論版 54 03-12-21 10:26 AM
問遊戲:Another World? 大情大性武大帝 電視遊戲討論版 0 12-12-14 10:25 AM
[ETC] A Hangar, A Pinhole And A World Record: Building The World's Biggest Camera KKH 照相館 0 05-18-06 08:40 PM
[NDS]Pac-Man World 3 ittihad 手提遊戲機討論版 0 10-14-05 09:24 AM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版