Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-10-08, 03:41 AM   #101
clie
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Kaiser 查看文章
我而家有D掛住大簡 T_T
對中堅包D位真係
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 04:40 AM   #102
seraph
Game Master

註冊日期: Jan 2003
灰..............
下2場一定要WIN晒!!
如果下2場有下半場咁都仲得...

舊 06-10-08, 12:52 PM   #103
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
尋晚無睇,其實估到未必會贏
但聽到輸3球果下真係O哂

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 06:33 PM   #104
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
荷蘭三球完勝意大利

2008歐國杯C組首輪進行的第二場比賽中,荷蘭隊3比0大勝世界盃冠軍意大利,在取得一場酣暢淋漓勝利的同時,改寫了1978年世界盃以來對意大利的不勝歷史。雲尼斯特萊首開紀錄但有越位嫌疑,此後斯內達漂亮的凌空破門擴大比分。下半時意大利展開反撲,荷蘭門將雲達沙也幾次救險,雲邦賀斯在完場前10分鐘再下一城鎖定勝局。

鄧納東尼:我們會盡力

意大利有些出人意料的以0-3的巨大比分差距輸給了荷蘭,身為世界冠軍的他們在2008歐錦賽中的前景已經不太樂觀。

「我執教以來最糟糕的一場比賽?我不清楚是不是這樣。」鄧納東尼在賽後說道。「上半場荷蘭的表現並不是比我們好那麼多,我們的開局還不錯,但是因為犯下錯誤而丟掉了兩個球。」

「第一個球有點越位的嫌疑,但是我也無法確定,畢竟這不由我來判定。現在我們還剩下兩場比賽,必須要取勝,我們會盡一切努力。」

當被問到下場對羅馬尼亞的比賽是否會改變打法時,鄧納東尼表示:「現在我們應該冷靜分析自己的錯誤,然後我才會做出決定,我當然會選擇最合適的陣型。」

對於中場大將迪羅斯的缺席,他解釋說:「這並不是意外。認為迪羅斯肯定會出場的只是你們。我們並不是在最後時刻改變了主意。」
------------------------------------
簡直係惡夢..睇左意大利咁耐,印象中都未試過淨輸三球
第一球係意外,但第二三球似乎無野講
放棄穩守突擊既代價就係咁?
今場後備上陣三個反而表現幾搶
鄧sir今場排陣明顯有失誤

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 07:06 PM   #105
clie

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
簡直係惡夢..睇左意大利咁耐,印象中都未試過淨輸三球
第一球係意外,但第二三球似乎無野講
放棄穩守突擊既代價就係咁?
今場後備上陣三個反而表現幾搶
鄧sir今場排陣明顯有失誤
話就話入替既有不俗表現
但60分鐘之後荷蘭已經縮得比較後,呢個時候意大利進攻佔返上風唔出奇
諗返荷蘭上半場既進攻節奏,用呢三個打首發更加不敢想像
主要問題係中場線上,野人完全做唔到掃盪工作,失去左佢存在既價值
派路同岩布都算稱職,可惜唔夠快,同前場連接唔到
彭路基唔走唔同甘莫做配合,右邊冇晒進攻咁濟
感覺完全唔似一個整體,鄧帥既433 o係荷蘭面前漏洞出晒黎
舊 06-10-08, 07:11 PM   #106
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
鄧sir
枉我對你有期待
前面兩個唔知做緊咩
中場用ac中場 真係睇到啞左 鄧sir冇睇意甲?
中堅嘛...大簡你可唔可以返黎
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 07:27 PM   #107
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
無左托迪hold波成條中場死晒火
下場搵迪比亞路打呢個位試下啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 07:51 PM   #108
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
引用:
作者: clie 查看文章
話就話入替既有不俗表現
但60分鐘之後荷蘭已經縮得比較後,呢個時候意大利進攻佔返上風唔出奇
諗返荷蘭上半場既進攻節奏,用呢三個打首發更加不敢想像
主要問題係中場線上,野人完全做唔到掃盪工作,失去左佢存在既價值
派路同岩布都算稱職,可惜唔夠快,同前場連接唔到
彭路基唔走唔同甘莫做配合,右邊冇晒進攻咁濟
感覺完全唔似一個整體,鄧帥既433 o係荷蘭面前漏洞出晒黎
甘莫係前場表現最差果個竟然最後換出黎我實在覺得有d莫明其妙
我就覺得卡仔狀態明顯好d
反而迪拿達利表現仲叫ok
格羅素換出後響左路又真係幾活躍喎..
其實睇見依家馬達拉斯既狀態我覺得用邊個打中堅都無所謂..反正都咁爛
我覺得用巴沙利+基亞連尼,邊衛用森保達+格羅素可能仲好

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 08:38 PM   #109
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803

意大利 輸壞左第一球, 後防無大簡差咁多.

同埋我今場學到野, 後場彭路基咁訓低係包到越位.

連古治都覺得有越位.

前鋒古治則承認雲尼斯杜萊的入球有越位之嫌。「我總認為旁証應會示意越位,但最後卻沒有出現。這戰果當然令我們感到高興,但分組賽仍有兩場需要進行,我們也仍要努力。」

不過第1場輸左都重有2場追.
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 09:21 PM   #110
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
出得a米中場
點解唔索性打埋4-3-1-2
找迪路打後上幫迪拿達利同東尼
我估進攻上點都多避瓣數

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-08, 10:22 PM   #111
clie

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
我覺得用巴沙利+基亞連尼,邊衛用森保達+格羅素可能仲好
班後防原老入選左之後就好似捧左盃咁鬥心同狀態都冇
下輪對羅馬尼亞,大膽d既話都贊成巴沙利+基亞連尼,邊衛用森保達+格羅素
若然進取d既直情用晒羅馬中場啦,派路都唔好用咯反正同迪羅斯都夾唔黎
一粒星都唔好要成隊平民化啦,呢個本來就係鄧帥手下最強既意大利
前線繼續用東尼同迪拿達利就可以,迪比唔駛諗做超級替補啦
舊 06-11-08, 12:59 AM   #112
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
仲用紅字人意粉唔死至奇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-08, 01:52 PM   #113
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
引用:
班後防原老入選左之後就好似捧左盃咁鬥心同狀態都冇
下輪對羅馬尼亞,大膽d既話都贊成巴沙利+基亞連尼,邊衛用森保達+格羅素
若然進取d既直情用晒羅馬中場啦,派路都唔好用咯反正同迪羅斯都夾唔黎
一粒星都唔好要成隊平民化啦,呢個本來就係鄧帥手下最強既意大利
迪拿達利係好勤力,但係佢做唔到串連中場同前鋒哩個重責,所以可以見到佢出場前意大利d波成日都斷,根本做唔到波
所以下場一定要出迪比/卡斯辛奴,唔係只會死路一條

舊 06-11-08, 06:31 PM   #114
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 天哈7 查看文章
迪拿達利係好勤力,但係佢做唔到串連中場同前鋒哩個重責,所以可以見到佢出場前意大利d波成日都斷,根本做唔到波
所以下場一定要出迪比/卡斯辛奴,唔係只會死路一條
我覺得迪拿達利好過甘莫蘭尼斯,一樣成日斷纜,但甘莫俾唔到一種勤力的感覺我

下場條中場線再唔改真係死路一條

後防用番下半場果4個都OK
呢個時候用基亞連尼有D冒險… 始終彭路基有的是經驗

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-08, 01:24 PM   #115
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
我覺得迪拿達利好過甘莫蘭尼斯,一樣成日斷纜,但甘莫俾唔到一種勤力的感覺我

下場條中場線再唔改真係死路一條

後防用番下半場果4個都OK
呢個時候用基亞連尼有D冒險… 始終彭路基有的是經驗
中堅用巴沙利+彭路基,右閘森保達,左閘格羅素
中場3個分別係派路,加度素同迪羅斯
前面3個係迪比,東尼同迪拿達利

我覺得係而家意軍最好先發
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 12:06 AM   #116
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
對羅馬尼亞

(4-2-3-1)
GK: Buffon
DF: Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso
MF: Pirlo, De Rossi
CMF: Camoranesi, Perrotta, Del Piero (C)
FW: Toni
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 01:55 AM   #117
王龍
Game Master
天気

呢張咁都贏唔到
多謝哂歐洲足協同呢個咁好既球證

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
舊 06-14-08, 02:05 AM   #118
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
關咩事
我都唔明點解咁遲先換岩布出黎

甘莫兩場都交唔到貨
下場唔該唔好搵佢做正選得唔得

有冇人覺得今場的前面好怪..

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 02:37 AM   #119
clie

引用:
關咩事
第一球東尼入球誤判越位
12碼判罰如果尺度一致,東尼被拉跌o個下應該都獲判點球

球證明顯有問題喎
舊 06-14-08, 02:39 AM   #120
王龍
Game Master
天気

一早出卡斯辛奴就最好...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 06-14-08, 02:40 AM   #121
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
關咩事

甘莫兩場都交唔到貨
下場唔該唔好搵佢做正選得唔得

有冇人覺得今場的前面好怪..
認同,有時D野唔好賴人先,自己本身隊波有根本上的問題
前線,勤力有餘但把握力欠奉
中場,已見改善但甘莫盲衝反成害
後場,無o左殺人王防守上存在弱點

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-14-08, 02:41 AM   #122
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好掛住大簡

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 02:44 AM   #123
王龍
Game Master
天気

引用:
我好似一直都有講 換左甘莫走同做咩要反勝既時候入岩布加埋應該換波仔
我冇講過意大利自己冇問題
除左森保達一球妙傳外 我覺得已經唔錯

兩隊大家拉成均勢
意大利既應吹唔吹 對面絕世演技就吹停半分鐘
一個輕微就吹左十二碼
東尼係人地禁區俾人又推又拉 foul都冇個
仲有球達陣
如果你覺得係正常吹罰 我真係冇野講

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 06-14-08, 02:45 AM   #124
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
第一球東尼入球誤判越位
12碼判罰如果尺度一致,東尼被拉跌o個下應該都獲判點球

球證明顯有問題喎
誤判越位唔係E場先有,如果因為E個問題而令佢贏唔到,我只可以為一隊世界冠軍而感到悲哀

另外,東尼果球你肯定佢自己無衝前去迎波o既去勢?一齊起動o既動作,同彭彭隻手擺o係人o地身前有視覺上明顯分別

舊 06-14-08, 02:51 AM   #125
王龍
Game Master
天気

引用:
誤判越位唔係E場先有,如果因為E個問題而令佢贏唔到,我只可以為一隊世界冠軍而感到悲哀

另外,東尼果球你肯定佢自己無衝前去迎波o既去勢?一齊起動o既動作,同彭彭隻手擺o係人o地身前有視覺上明顯分別
衝上去搶點
然後係慢鏡睇到冇自己kick自己既情況下..
我真係唔知做咩會冇啦啦跌低...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
FORZA Italia~~意大利偉大的右後衛彭路基建奇功, 以2:1殺敗蘇格蘭, 進軍08歐洲國家盃決賽週 clie 國家隊討論區 1000 11-24-07 05:15 PM

現在的時間是 05:06 PM

手機版 | APP版