Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
日本動漫畫討論版>新海誠 新作映画制作中!
謎之天音 12:34 AM 06-01-13
作者: windart:
算是OPEN ENDING,最後有好大想像空間
關於ENDING
完左新宿4季後見到個亭時,重以為女喺亭度等緊

FURIMUKI 12:50 AM 06-01-13
我個人就覺得係good ending黎

And
最後果幕會笑係同劇情完全無關
可以放心睇
money 12:54 AM 06-01-13

HM 12:59 AM 06-01-13
作者: FURIMUKI:
我個人就覺得係good ending黎

And
最後果幕會笑係同劇情完全無關
可以放心睇
作者: 謎之天音:
關於ENDING
完左新宿4季後見到個亭時,重以為女喺亭度等緊
作者: windart:
算是OPEN ENDING,最後有好大想像空間
聽日去睇

<---姐控
riceking 01:21 AM 06-01-13
Good Ending -> 最後段爆笑告示

Rice
money 01:44 AM 06-01-13
誠哥覺得佢地最後應該都冇一齊
另受到花澤演技既影響
覺得雪野同前男友係戀愛道德上係廉潔既
不過STAFF一同就唔覺得啦
メソウサ 02:33 AM 06-01-13
感想: 末句大爆笑
knight-philip 03:50 PM 06-01-13
作者: メソウサ:
感想: 末句大爆笑
最後一句有笑位嗎....?
怎麼我沒有記憶....
Terri 03:54 PM 06-01-13
作者: knight-philip:
最後一句有笑位嗎....?
怎麼我沒有記憶....
佢地應該講緊最後黑底白字個一般告示, 因為真係一睇就覺好好笑, 估唔到有人提出黎
鳳熾魂 04:03 PM 06-01-13
個提示真係好貼心
knight-philip 04:18 PM 06-01-13
作者: Terri:
佢地應該講緊最後黑底白字個一般告示, 因為真係一睇就覺好好笑, 估唔到有人提出黎
哦...那個真的是
害我一瞬以為"請看下回分解"

關於ending

其實我覺得最後2人是不是戀人已經不重要
因為他們令對方產生了重新走下去的動力
這種絆(kitsuna)已經比美愛情,甚至更高

香菜真是一聽就聽出
而且果然還是日常聲線的香菜比較好....
是說對上一次的日常聲線是哪一套了......宇宙海賊?
FURIMUKI 04:23 PM 06-01-13
作者: knight-philip:
哦...那個真的是
害我一瞬以為"請看下回分解"

關於ending

其實我覺得最後2人是不是戀人已經不重要
因為他們令對方產生了重新走下去的動力
這種絆(kitsuna)已經比美愛情,甚至更高

香菜真是一聽就聽出
而且果然還是日常聲線的香菜比較好....
是說對上一次的日常聲線是哪一套了......宇宙海賊?
PSYCHO PASS我諗都算
メソウサ 04:57 PM 06-01-13
作者: Terri:
其實片中都好大隻字牌寫住
估唔到最後補一句會有咁效果
kin~kin 10:39 PM 06-01-13
睇咗,好正!d畫面真係好得,好似真0既一樣。
Rez 12:10 AM 06-02-13
張換票証設計都算係咁

HM 12:36 AM 06-02-13
睇完,最後任由觀眾解讀,我自己都係傾向最終會good end
關係已經(疑似?)確定,又有保持聯絡,要見面唔係難事
感覺上男女主角都係想自己行既路有成果先再見面
話說女主角係姐,但同男主角相處有兄妹feel
神無月之空 12:45 AM 06-02-13
作者: Rez:
張換票証設計都算係咁

請問換票証是要用MCL會員身份先買到?
KARAS 12:46 AM 06-02-13
奇妙的年齡
男角完全唔似15歲 太成熟了吧, 老師都唔似27歲 (由其係把聲 感覺好溫柔 )

睇完新海誠的作品都會莫名其妙的中毒
btw, 個名"言葉之庭" 中文係咩意思的呢?
Gnosis 12:49 AM 06-02-13
睇完

故事見仁見智, 故事中的短歌以及"言の葉"其實幾有意思,可惜個人能力有限理解不能...
除此以外故事感覺上比之前幾套更平淡, 高潮位甚少, 但結局位我係收貨的

另外, 音樂方面除左某一兩首外係同畫面完全唔夾(唔係唔掂)
結論: 你搵返天門算把啦

印象最深刻的一幕

money 12:58 AM 06-02-13
作者: Gnosis:
睇完

故事見仁見智, 故事中的短歌以及"言の葉"其實幾有意思,可惜個人能力有限理解不能...
除此以外故事感覺上比之前幾套更平淡, 高潮位甚少, 但結局位我係收貨的

另外, 音樂方面除左某一兩首外係同畫面完全唔夾(唔係唔掂)
結論: 你搵返天門算把啦

印象最深刻的一幕

希望下次係天門啦
音樂真係唔多得

もちろん天門さんの音楽もまた、次回作以降でお聴きいただけると思います。
僕自身がなによりも天門さんの音楽のファンですから。
Rez 01:11 AM 06-02-13
作者: 神無月之空:
請問換票証是要用MCL會員身份先買到?
唔知呀
我係買賣區收返黎
謎之天音 10:58 AM 06-02-13
作者: 平山深雪:
睇完,最後任由觀眾解讀,我自己都係傾向最終會good end
關係已經(疑似?)確定,又有保持聯絡,要見面唔係難事
感覺上男女主角都係想自己行既路有成果先再見面
話說女主角係姐,但同男主角相處有兄妹feel
保持聯絡......望向秒速某二人
不過年齡大d,容易d keep到呱
尼路 12:10 PM 06-02-13
第一次看新海的作品,感覺唔錯,短得來好完整,畫面好靚,不過最後個黑底白字……免責聲明……?
雖然態度上係年齡互轉,但如果真係互轉就好似會變左另一個故事咁……一d都唔感人……
datauiy 01:08 PM 06-02-13
咱係三十一號早場睇,今次葉言咱可以用三個字來
形容,好 店 呀 好 感 動
冬雨 02:12 PM 06-02-13
好睇,又感動!
短歌的意思真的很捧
溫馨小提示xd
標籤:你的名字, 新海誠
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面