Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 
日本動漫畫討論版>GAF日本歌K聚(カラオケ@DAM ) Vol.2 [9月29@2019日聚會招魂中]
mrk 09:20 PM 03-27-14
作者: mrk:
4月12號(六)諗著自己搞番個版聚,
有興趣請留個名先,
名額:8人(由於地活動地方細左,人數上限將由10人減至8人)
活動地點:沙田區某私人地方
集合地點:沙田火車站票務處(我唔係住沙田,請問個道係咪得1個票務處??)
時間:中午至零辰12點(由於活動地點已確定,所以活動時間可以提早至中午開始,至於中午幾點開始,呢方面就要同各位傾下啦!)
場地費用:全免
重點:守版規!
其他:歡迎帶備自己的3DS玩擦身及瑪車7一齊Online對戰!(PSV我都歡迎!因為3月尾我都會入隻J群星!)
活動詳情已更新!

PS:聰一兄,我已PM你聯絡電話,到時見!(重有我都係銅鑼灣返工的,不過係夜班)
ronald 10:48 PM 03-27-14
1. ronald (60%去)
2. 沖一

調整出現機會
mrk 11:21 PM 03-27-14
作者: ronald:
1. ronald (60%去)
2. 沖一

調整出現機會
本身我係一開始想借個大場的,但由於個道入夜後交通唔方便,
及要到晚上10:30後先比到我地,所以都係改個地方算啦!(活動時間都長d!)
Jonney 08:42 PM 03-31-14
mrk大大 orz
你也是打算用PS3/WiiU搞版聚?
最近看到原來有出原裝無線Mic,好似不錯w

Wii U ワイヤレスマイク

何の問題もなく、JOYSOUND DIVEで使用できました。
やっぱりコードレスは便利ですわ~(≧∇≦)

Windows 7 環境でも、USBオーディオデバイスとして利用できました。

プレステ3のユーザーで情報がなくて購入をためらっていた方には、オススメです。
http://www.amazon.co.jp/dp/B00FKSWGVI

任天堂
【Wii U】Wii U ワイヤレスマイク【4月5日頃 出荷予定分】
WUP-A-YSKA
標準価格 3,990円
会員様web価格 3,990 円 (税込)
http://shop.joshin.co.jp/shopdetail.php?cd=1749
mrk 11:03 PM 03-31-14
作者: Jonney:
mrk大大 orz
你也是打算用PS3/WiiU搞版聚?
最近看到原來有出原裝無線Mic,好似不錯w

Wii U ワイヤレスマイク

何の問題もなく、JOYSOUND DIVEで使用できました。
やっぱりコードレスは便利ですわ~(≧∇≦)

Windows 7 環境でも、USBオーディオデバイスとして利用できました。

プレステ3のユーザーで情報がなくて購入をためらっていた方には、オススメです。
http://www.amazon.co.jp/dp/B00FKSWGVI

任天堂
【Wii U】Wii U ワイヤレスマイク【4月5日頃 出荷予定分】
WUP-A-YSKA
標準価格 3,990円
会員様web価格 3,990 円 (税込)
http://shop.joshin.co.jp/shopdetail.php?cd=1749
我係用日版wiiu機搞版聚!
個無線咪已經入左啦!(本身有2條有線咪)
你有興趣參加嗎?
Jonney 01:31 PM 04-01-14
星期六要返工,18:00港島收工趕過來都遲了......
由手機版發出
mrk 06:12 PM 04-01-14
作者: Jonney:
星期六要返工,18:00港島收工趕過來都遲了......
由手機版發出
活動時間:中午至零辰12點喎!

PS:聰一兄收夜晚都照黎啦!
聰一(沖一) 04:20 AM 04-05-14
活動時間:中午至零辰12點喎!

PS:聰一兄收夜晚都照黎啦!
我係因為毒癮發作,

患上左一段時間唔唱K就會死的病
大夫話無得醫嫁喇

而家約緊HARUKA上廠睇機,
希望搞得掂啦
S.Wolf 10:00 AM 04-09-14
我都好想黎呀....
但係果日要返工之如, 仲應要去食飯聚....
好想黎呀.........>_<
mrk 12:48 PM 04-09-14
作者: S.Wolf:
我都好想黎呀....
但係果日要返工之如, 仲應要去食飯聚....
好想黎呀.........>_<
咁咪唔好去食飯聚,過黎囉!

PS:申報下先-我日文語只有初級程度!
S.Wolf 10:04 AM 04-10-14
咁咪唔好去食飯聚,過黎囉!

PS:申報下先-我日文語只有初級程度!
我都想...但呢個飯局唔去唔得.......T__T
mrk 07:26 PM 04-12-14
準備物資,加埋坐車,Set場,
現在活動終於開始中啦!
mrk 08:07 AM 04-13-14
琴日衰然只得2個人出席,
但學到好多Setting咪,調音等等細節嘢!(本人少出去唱K)
同埋好多謝ronald教識我好多JoySound的用法!

PS:最後2個人兄的歌聲真動聽,搞到我的學日本語之魂再起!(要努力背熟五十音啦!
PS2:同埋ronald兄發現WiiU版d歌係Updata過PS3/Wii版本的!(結論:日版PS3舊啦!或者 係打算就出PS4版本,所以PS3版本d歌開始唔夠updata啦!)
mrk 08:15 AM 04-13-14
琴日衰然只得2個人出席,
但學到好多Setting咪,調音等等細節嘢!(本人少出去唱K)
同埋好多謝ronald教識我好多JoySound的用法!

PS:最後2個人兄的歌聲真動聽,搞到我的學日本語之魂再起!(要努力背熟五十音啦!
PS2:同埋ronald兄發現WiiU版d歌係Updata過PS3/Wii版本的!(結論:日版PS3舊啦!或者 係打算就出PS4版本,所以PS3版本d歌開始唔夠updata啦!)
短期內(下個月開始計)有時間我一定會再搞的!
ronald 10:33 AM 04-13-14
是日重點, 其實Wii U 和 DIVE/Wii各有各好, 唔存在邊個update D既問題.
雖然我搵既幾首歌都咁啱都係U有而DIVE冇.
ronald 10:40 AM 04-13-14
仲有, 巨人D歌在出面唱係咁既.

有玩開PS3既都見得多呢D汎用片.
mrk 02:03 PM 04-13-14
作者: ronald:
仲有, 巨人D歌在出面唱係咁既.

Sorry!小弟重係唔明,點解只係紅左佢有咁特別嗎??

重有咩叫汎用片??
ronald 05:11 PM 04-13-14
咁就要問咁多位大大知唔知Revo係點諗架喇.

汎用 = general purpose

http://dictionary.goo.ne.jp/srch/je/...94%A8/m0u/tab/
聰一(沖一) 11:24 PM 04-21-14
上星期五約到HARUKA兄上黎睇睇,
經佢搞左一輪,
上面個系統又著得返,
雖然狀態一般般,
但應該可以試開k團,

所以想定今個星期日或者5月1(下星期4)
黎一次k聚
不過因為我部機個psn account用唔到
所以要搵人出機,
另外希望haruka兄和仲尼兄可以幫忙set機,
時間因為要拜山要夜少少到6點(其實可以大家約好食完晚飯上黎最好)
最多10人
感謝

老地方 27/4/2014 18:00
1/ 沖一
ronald 08:55 PM 04-22-14
老地方 27/4/2014 18:00
1/ 沖一
2/ ronald

有機我就過到黎 (有機就有機)
 12:17 AM 04-23-14
sorry 最期日晚要開工,黎唔到set機
Jonney 12:32 AM 04-23-14
有空,但"系統又著得返"係咩情況我唔確實情況如何,可以攞機上來試搞的。
 11:20 AM 04-23-14
如果冇錯就係咁

PS3[光纖]--->823DAC[analog]--->kanwood AV AMP[普通電線]--->喇叭

PS3[HDMI to DVI線]--->TV
Jonney 02:05 AM 04-25-14
sorry,星期日臨時有事,應該黎唔到orz
ronald 08:53 PM 04-25-14
冇機就冇機 (>x<)

(冇PS3就冇機會)
標籤:ACG Karaoke, 聚會
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 

返回主題版面