Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-19-15, 11:49 AM   #126
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: クラウド 查看文章
玩緊第一集

敵人走位黎包玩家呢下係難打既
但最難我覺得係用ak要打5-6鎗先殺一個敵人:0)
要 head shot 先快,AK 頭幾粒子彈之後飄得好犀利。

舊 10-19-15, 11:57 AM   #127
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
過哂機關先發現目標物一早被奪, 或者成村敵人等緊. 呢D唔合理安排果然抵佢人罵.

舊 10-19-15, 01:13 PM   #128
kwankwan
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2011
之前冇ps3只玩過vita都覺得好玩,
尋日爆左2再玩3到法國, d樹林畫面光影好靚,
反而未玩1.........
kwankwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 01:42 PM   #129
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
1既話, 對人類手槍同狙擊槍勁過其他...
1果時黎計畫面係頂級, 2, 3畫面雖然有升級, 但玩法就變左冇咩特別, 純粹當睇衛斯理追故仔

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 01:46 PM   #130
mgsyfw

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
玩緊第一集

敵人走位黎包玩家呢下係難打既
但最難我覺得係用ak要打5-6鎗先殺一個敵人:0)
一其實係qte格game
1v1近身打仲快過用槍殺,手榴彈多數炸唔中人,對面見到識走開
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 06:40 PM   #131
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
一其實係qte格game
1v1近身打仲快過用槍殺,手榴彈多數炸唔中人,對面見到識走開
玩致命就唔得喇

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 11:16 PM   #132
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: wing 查看文章
過哂機關先發現目標物一早被奪, 或者成村敵人等緊. 呢D唔合理安排果然抵佢人罵.
呢樣真, 明明好似第一個發現D秘道,但行行下就有敵人衝出黎
到底佢地係由邊度走出來呢
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-15, 09:35 PM   #133
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: keijoey 查看文章
1既話, 對人類手槍同狙擊槍勁過其他...
1果時黎計畫面係頂級, 2, 3畫面雖然有升級, 但玩法就變左冇咩特別, 純粹當睇衛斯理追故仔
2個過程進化左好多喎
cinematic action
個場景keep住郁
果時黎講係極震撼
如火車果關由車尾行到車頭
貨車果關在幾架貨車上跳來跳去
2用盡7核心架

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 10:19 AM   #134
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
但第1 D AI好似係最醒, 真心難打
第2就真心好玩, 故事又好
第3集感覺上整個沙漠搞到無錢/時間整其他野但係開始同mission impossible互攞靈感(我個人感覺啦~U3沙漠好MI4, MI5飛機好U3)
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 01:29 AM   #135
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
痴線 以前未打過任何一集 開碟即刻打第一集簡尾二高難度...
d卒三槍打死我 check point又遠
試過殺左廿隻卒到 唔小心爬牆跌死由頭打過 真係想丟掣

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 11:53 AM   #136
kwankwan

噚晚爆第3集, 騎馬追車畫面好靚, d火人最難打好似打喪c,
可能多左解迷,感覺第2集流暢d

玩完2,3先玩1開左少少頭, 畫面又唔算好差啫, 係咪執過嚟?
舊 10-23-15, 03:26 PM   #137
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 小黑 查看文章
終於玩完第一集,記得以前打喪屍好驚
而家已經對佢地冇哂感覺
我依家玩 game 見到,會笑添啦。
近年唯一有驚的就只有 PS4 P.T.。

引用:
作者: maskrider 查看文章
我.

之前買咗3隻都未玩晒,PS3已經放埋一邊,唔想開PS3加PS4版好似順好多,所以買咗PS4版collection.

啱啱玩完咗 1,玩緊2.
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
玩過,無白金...想買限定版紀念下
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
Me too ! 欣賞極級 HD 誠意推薦 PS 系列正 GAME
引用:
作者: 朋也君 查看文章
1-3,v版,都白金左,聽到主題樂音全身都熱血了!出高清版一定支持一隻
引用:
作者: 小黑 查看文章
有玩過哂舊時三集,暫時開左第一集玩
HD效果幾明顯,真係唔錯
引用:
作者: 馬騮仔 查看文章
有,三隻全白金,但作為naughty dog既死忠,已經買左會再打多次白金
引用:
作者: whassupbun 查看文章
P3/P4都有買, 不過純粹收藏, 唔打算再玩+冇時間再玩, 志在集齊全套 同埋招呼朋友/外借
出乎意料的多,我之前都心思思想再玩,
不過太多 game 未清。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-15, 02:01 PM   #138
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
報告一下
想買限定版又唔想食炒價既
啱啱係尖沙咀Sony store見到仲有518限定版

舊 10-26-15, 02:21 AM   #139
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: StOnE 查看文章
報告一下
想買限定版又唔想食炒價既
啱啱係尖沙咀Sony store見到仲有518限定版
Thanks,已入

大圖

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-15, 04:25 PM   #140
精彩日子
Banned

註冊日期: Oct 2015
剛爆了1, 覺得這遊戲很好玩
精彩日子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 04:48 PM   #141
kwankwan

噚晚爆左1, 比想像中好玩,
但喪c(?)嗰part都幾恐怖, 可能先爆2,3集, 冇預期有呢恐怖氣氛~

3集都好玩, 但同意上面d ching講攪一大輪班敵人永遠早到一步,唔知嚟緊4係咪都係咁~~期待
我排 2>>3>1
舊 10-27-15, 05:09 PM   #142
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
我第一集玩一開頭available 果個最難既難度
結果卡左係第四章

舊 10-27-15, 05:13 PM   #143
wing
格鬥低手

引用:
作者: wongmspk 查看文章
結果卡左係第四章
仲易過 "容易" 果個?

第四章應該係過緊古代機關..... 過唔到謎題?

舊 10-27-15, 05:32 PM   #144
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
結果卡左係第四章
係咪卡左喺最尾場戰鬥到?
果到前半戰用AK同手鎗,上飛機搜索前換定散彈
用盲射殺啲走埋黎既機鎗佬

舊 10-28-15, 08:24 AM   #145
wongmspk

引用:
仲易過 "容易" 果個?

第四章應該係過緊古代機關..... 過唔到謎題?
易過容易?!
唔係呀墜機後行一陣,落崖果場戰鬥

引用:
係咪卡左喺最尾場戰鬥到?
果到前半戰用AK同手鎗,上飛機搜索前換定散彈
用盲射殺啲走埋黎既機鎗佬
如上

舊 10-28-15, 09:14 AM   #146
精彩日子
Banned

註冊日期: Oct 2015
玩了一半2, 真的幾好玩呢
精彩日子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-15, 09:43 AM   #147
wing
格鬥低手

引用:
易過容易?!
唔係呀墜機後行一陣,落崖果場戰鬥

如上
炸架車來墊腳果度?anyway, 呢隻game手槍最好用, 盡量練下用手槍headshot, 快好多.

舊 10-28-15, 10:27 AM   #148
wongmspk

引用:
炸架車來墊腳果度?anyway, 呢隻game手槍最好用, 盡量練下用手槍headshot, 快好多.
次次盲射完幾槍都一定俾佢打到無血
然後實有人衝過黎轉角一槍即秒

舊 10-28-15, 10:33 AM   #149
クラウド
死相が見えるぞ

引用:
果到係難打
我卡左半個鐘w
ak成日唔夠彈,果啲成日跑過黎既機鎗佬又殺唔切
換返散彈就搞掂

舊 10-28-15, 10:35 AM   #150
wing
格鬥低手

引用:
D 卒都識碌同走位補位, 又會避手榴彈, 仲有sniper一槍死, 仲難打過gears of war.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Uncharted 3 Drake's Deception Vol.2 (慶祝2周年, 推出船廠新地圖, 誠意滿滿) martinyau1979 電視遊戲討論版 578 06-04-14 09:30 PM
[PS3] Uncharted 3 Drake's Deception 約戰及討論區(今日2/22港服出咗4張新地圖) martinyau1979 攻略及心得交流區 961 05-29-13 01:14 PM
Uncharted 3 : Drake’s Deception Vol.1 KUTAR# 電視遊戲討論版 1009 02-27-13 02:38 AM
Uncharted: Drake's Fortune(前稱Naughty Dog) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 474 08-02-11 12:00 PM
[PS3] Uncharted : Drake's Fortune 攻略及討論區 KUTAR# 攻略及心得交流區 280 12-28-09 11:17 PM

現在的時間是 09:06 AM

手機版 | APP版