Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-25-20, 02:38 AM   #551
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
封南韓唔封大陸呢件事點講都講唔通
可以多d用呢點黎勸藍絲回頭是岸
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 08:30 AM   #552
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: HM 查看文章
回乜頭?

武肺爆發後仍死都要盲撐正苦
應該連口罩都唔會買

過住足不出戶齋戒般的生存模式

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 08:44 AM   #553
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
藍絲回武漢是岸呀信黨信政府唔使驚
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 08:45 AM   #554
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
如果係公園阿叔阿伯聚賭個班 連口罩都唔帶
屋企人係咁既話 自己出去點防都無用
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 08:52 AM   #555
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
歷史上,高麗一直都俾契丹支那食住上,踩到上心口。

香港政府係中國控制傀儡,不過係承襲宗主國對高麗既做法姐。

無乜講唔通既
由手機版發出

此篇文章於 02-25-20 08:55 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 10:41 AM   #556
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
值得參考既觀點。

唔封關中國,除左大家都估既:

1) 病毒作戰對付香港人
2) 作為中國富人既最後逃生門
3) 同 WHO 夾埋輸出毒病到其他國家
4) 用香港資源減中國內部壓力
5) 天災,對美國貿易協議走數
6) 考慮中國主人面子

最深層既理由,係唔可以切斷中國同香港之間既連繫,而又俾香港可以照常運作,香港人正常生活。

當大家都發現呢個事實,中國對香港人最後既勒索本錢都會無埋。

食物同生活貨品我諗大家都開始留意到,其實香港好少係依賴中國,就算係從中國入口佔多既產品,要搵其他貨源取代亦好容易。

我知一定有人想講水電靠中國,我兩樣工程都做,可以同你講唔洗,有問必答。

引用:
林鄭拒絕封關的真正原因:千萬不能讓香港人發現,中港連繫其實係可以完全切斷嘅事實

https://medium.com/@henryporterbabe/...6-eec1a75853fb
由手機版發出

此篇文章於 02-25-20 10:49 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 11:51 AM   #557
HM

引用:
作者: Tano 查看文章
回乜頭?

武肺爆發後仍死都要盲撐正苦
應該連口罩都唔會買

過住足不出戶齋戒般的生存模式
引用:
作者: qwe 查看文章
藍絲回武漢是岸呀信黨信政府唔使驚
說服藍絲轉黃唔容易
但絕對唔係無可能
尤其係發覺到因為中共而損害自身利益甚至安危既時候
好多時藍絲之所以會係藍絲唔係無知,而係因為追求安穩,相信忍下就無事

大半年前仲有班廢老反對示威
上個月到屋企隔離起隔離中心咪一樣會自己衝出黎打埋一份

另外我認為同伴拉多一個就一個
人越多先容易贏
哪怕係因為利益而暫時合作既人渣都有價值
舊 02-25-20, 12:33 PM   #558
cat722uk
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
delete

此篇文章於 02-25-20 12:36 PM 被 cat722uk 編輯。
cat722uk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 01:27 PM   #559
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
除左少數真心膠愛国愛黨
大多廢老只係愛自己但又短視睇唔倒大環境
無論係抗爭者定政府,阻倒佢地番工食飯就會嘈
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 01:35 PM   #560
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章
除左少數真心膠愛国愛黨
大多廢老只係愛自己但又短視睇唔倒大環境
無論係抗爭者定政府,阻倒佢地番工食飯就會嘈
由手機版發出
其實就係要由佢地角度出發先有可能勸到
講道德無用的,要講佢地最切身既野,再spin去中共度
唔係連登仔都唔駛整長輩圖
係好困難呀,不過容易過出去食TG
舊 02-25-20, 01:51 PM   #561
Heaven
Game Master

藍絲針唔拮到肉唔知痛 財政預算案無錢派無福利就反枱
由手機版發出
舊 02-25-20, 06:14 PM   #562
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...2-20200225.htm
本港新增3宗新肺炎確診 包括港鐵旺角東站及KFC員工

引用:
其中一名確診患者是55歲女子,是早前曾到北角佛舍的確診女子的妹妹。
她居於北角百福花園康福閣,與家人同住,近期沒有外遊記錄,在明苑中心的
肯德基工作,主要在廚房炸雞,與客人沒有接觸。

與她同住的24歲兒子今日亦確診。他沒有病徵,由於母親確診,因此到律敦治
醫院檢驗,肺片有花。他在中環一號廣場的寫字樓工作,近期沒有外遊記錄。

至於第3名確診患者是一名33歲男子,是早前在藍田興田邨做保安員確診患者的兒子,
同住興田邨彩田樓。他是港鐵旺角東站的站務員,本月20日發燒並感到不適,
求醫後請病假,平日有戴口罩,上班時獨自吃飯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 07:11 PM   #563
真!DC
Banned User
奉行我道

南韓日日多百幾
由手機版發出
舊 02-25-20, 08:31 PM   #564
Heaven
Game Master

香港D本地感染岩岩先開始 之後隋時幾十幾十咁上

養和醫院60歲婦初步確診 曾到上環文武廟及赴婚禮
https://hk.news.yahoo.com/%E9%A4%8A%...102700347.html
舊 02-25-20, 09:17 PM   #565
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
藍絲針唔拮到肉唔知痛 財政預算案無錢派無福利就反枱
由手機版發出
粉嶺
黃藍已經示範了何謂“同心協力”的可能性

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-20, 10:19 PM   #566
安安

註冊日期: Jan 2002
https://news.mingpao.com/ins/%E6%AD%.../1582634681724
【武漢肺炎】伊朗衛生部副部長確診

引用:
哈里奇周一(24日)在全國直播的記者會上,否認該國有50人死於新型冠狀病毒。
法新社報道稱,當時他已間歇咳嗽和看來冒汗。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 12:11 AM   #567
Heaven
Game Master

【東京奧運】國際奧委會成員稱5月底定東奧命運 否定移師倫敦可行性
https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%...A1%8C%E6%80%A7

我諗延期取消機會都大過接手
由手機版發出
舊 02-26-20, 04:46 AM   #568
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Heaven 查看文章
【東京奧運】國際奧委會成員稱5月底定東奧命運 否定移師倫敦可行性
https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%...A1%8C%E6%80%A7

我諗延期取消機會都大過接手
由手機版發出

--> 經8天傳遞後移師日本,在下月26日開始在日本國內傳遞。

日本個疫情先剛剛「起步」…
韓國有樣板睇,防疫意識低就爆。
日本一罩難求既情况下…都想搞個世界大集交?
真係唔怕會互相集體感染?

細活動都cut晒,何況咁大形既活動?
我覺得佢地應該推奧運去下年。

舊 02-26-20, 06:07 AM   #569
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009

伊朗應該武漢2.0
唔知幾多人中左, 但係周圍國家伊拉克科威特巴林全部出現多人確診,而且全部去過伊朗
應該伊朗唔聲唔聲爆左一排, 再加上中東人日日都要去清真寺拜阿拉, 以佛堂家族既案例, 再加上無人知會爆就無人戴口罩.........之前傳死50人可能係真
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 06:33 AM   #570
chitkan

意大利好似都唔好得伊朗幾多
周邊國家都錄逐出現到過意大利既確診者
舊 02-26-20, 08:44 AM   #571
Heaven
Game Master

世衛日日都話言之過早 同時讚一讚中國防疫做得好
個機構其實做咩 好似香港政府開記招咁
由手機版發出
舊 02-26-20, 08:48 AM   #572
真!DC
Banned User
奉行我道

真係取消就抵日本死
由手機版發出
舊 02-26-20, 09:08 AM   #573
chitkan

見到東奧要收3.5億美金轉播費,真係...

依幾年對大型體育盛事愈黎愈無興趣
之前世界杯,睇左幾場分組賽已經無興趣睇
啲熱門爭標份子既水平同平時四大聯賽下游水平差唔多

奧運就更加,足球得U23,籃球就睇美國隊炒人,打拳就業餘
主流熱門商業化既運動,本身啲聯賽同世界賽仲高水平過奧運

淨低啲冷門項目,又唔係樣樣睇得明,比如單車圍住個圈一齊踩我唔知佢鬥咩,點先叫贏

同埋奧運太圍威餵,新項目又加埋乜鬼空手道,都已經有跆拳道比人笑左咁多年,都仲係同世界發展背進而馳

唯一用途得返奧運國家隊運動員比國家用黎打飛機,同埋比民族主義上下頭

愈來愈覺得奧運無乜意義
舊 02-26-20, 09:33 AM   #574
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: chitkan 查看文章
見到東奧要收3.5億美金轉播費,真係...

依幾年對大型體育盛事愈黎愈無興趣
之前世界杯,睇左幾場分組賽已經無興趣睇
啲熱門爭標份子既水平同平時四大聯賽下游水平差唔多

奧運就更加,足球得U23,籃球就睇美國隊炒人,打拳就業餘
主流熱門商業化既運動,本身啲聯賽同世界賽仲高水平過奧運

淨低啲冷門項目,又唔係樣樣睇得明,比如單車圍住個圈一齊踩我唔知佢鬥咩,點先叫贏

同埋奧運太圍威餵,新項目又加埋乜鬼空手道,都已經有跆拳道比人笑左咁多年,都仲係同世界發展背進而馳

唯一用途得返奧運國家隊運動員比國家用黎打飛機,同埋比民族主義上下頭

愈來愈覺得奧運無乜意義
籃球美國隊點炒人丫XDDD
其他運動項目平時少睇,有旁述解說都睇得明(當然要睇咩人講啦)
好鍾意睇女子自由体操XDDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-20, 09:58 AM   #575
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真係取消就抵日本死
由手機版發出
唔取消都無咩人去,冷冷清清都死啦...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:04 AM

手機版 | APP版