Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-08-07, 09:40 PM   #101
chandler
God of Gamer
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
黃埔魚人碼頭

o係地下碌黎碌去都唔會撞到人

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:05 PM   #102
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ~蕉園~命運~ 查看文章
銅鑼灣的糖街銅鑼廣場
旺區中的死場...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:07 PM   #103
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
旺區中的死場...

星期日去都好逼下
勁多賓妹...
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:16 PM   #104
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 暴走蟹 查看文章
星期日去都好逼下
勁多賓妹...
逢紅假...
就算那裡係鬼域...
也變賓賓天下...

港島另一d死場(部份只旺入口幾間)
柴灣,側魚涌,北角都至少各有1個...

舊 01-08-07, 10:18 PM   #105
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
即是各大彷名牌產品既集散地…

舊 01-08-07, 10:21 PM   #106
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
九龍城廣場裝修完喇~
本身有老麥, 雞叔, neway, 酒樓, 冒險樂園, 百佳, 邊係死城
係死就死哂地庫個美食廣場同間機舖, 淨番冒險樂園仲健在, 而家好似擺左d吉之島既攤位?
馬拉松仲會開分店添, 有起死回生既感覺添啦

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 01-08-07 10:28 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:26 PM   #107
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
樓上講既咁多間商場,最死既係佐敦同觀塘碼頭,唔信可以自己去行一次

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:29 PM   #108
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
九龍城廣場裝修完喇~
本身有老麥, 雞叔, neway, 酒樓, 冒險樂園, 邊係死城
係死就死哂地庫個美食廣場同間機舖, 淨番冒險樂園仲健在, 而家好似擺左d吉之島既攤位?
馬拉松仲會開分店添, 有起死回身既感覺添啦
應該唔會有吉之島呀
前D樂富有間

而家土瓜灣碼頭果個乜乜灣又起吉之島

如果九龍城廣場又開

差唔多稱霸成個獅子山下
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:31 PM   #109
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

如果有版友同我一樣居住西區, 會經歷"華明"既興衰
消費站更不值一提, 曇花一現 吉足十年, 得幾間地舖, 商場有3層

大乱闘X
舊 01-08-07, 10:35 PM   #110
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
應該唔會有吉之島呀
前D樂富有間

如果九龍城廣場又開

差唔多稱霸成個獅子山下
真係唔記得係咪吉之島, 所以我都打左個"?"
但佢d擺貨法幾似屯門吉之島地下果種擺法, 堆電器舖中間d位
因為未去過其他吉之島

大乱闘X
舊 01-08-07, 10:39 PM   #111
nextq
Junior Member

註冊日期: Jun 2004
白田購物中心

算唔算?一半都係影印鋪

2樓好多吉鋪
樓上有間以前細個成日去租漫畫
nextq 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:41 PM   #112
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
如果有版友同我一樣居住西區, 會經歷"華明"既興衰
消費站更不值一提, 曇花一現 吉足十年, 得幾間地舖, 商場有3層
是否石塘咀果間華明中心??
當年超任年代有幾間game 鋪幫人抄game
當年都算幾旺,而家........................
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:45 PM   #113
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
突然又記得屯門有個u town電腦城....係井財街o個邊........
仲記得10幾年前毛線台慶用黎抽過獎架.....當年仲幻想過以後唔駛出黃金添.....但咁多年過去...旺就旺唔起...不過都仲算一路都幾間電腦舖係地牢....不過二樓已經變成老人院

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-08-07 10:48 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 10:57 PM   #114
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 惡魔X魔鬼 查看文章
是否石塘咀果間華明中心??
當年超任年代有幾間game 鋪幫人抄game
當年都算幾旺,而家........................
yes~
當年點止一間game舖, 超任年代簡直係黃金時期, 同隔離創業有得比
1/F全層優惠店賣傢具/家庭電器, 2/F唔使講玩具舖, GAME/電腦舖, 日式食肆等等
頂樓仲有酒樓, 一入PS時代唔知咩事, GAME同電腦舖各死淨一間, 仲要只係賣緊PS2
而家仲封埋德輔道西個門口, 1/F做左老人中心, 一落千丈
1/F都叫轉到形, 係2/F變左做死城, 得番樓上D寫字樓, 冇去太耐, 唔知酒樓仲係唔係度

斜對面香港商業中心一樣見證興衰.... 但起碼冇華明咁慘淡

大乱闘X

此篇文章於 01-08-07 11:01 PM 被 W!LL 編輯。
舊 01-08-07, 11:17 PM   #115
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
證明香港起埋d冇用既人 浪費土地 浪費資源...
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-07, 11:17 PM   #116
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: nextq 查看文章
白田購物中心

算唔算?一半都係影印鋪

2樓好多吉鋪
樓上有間以前細個成日去租漫畫
以前ok旺...指近10年前...

舊 01-08-07, 11:44 PM   #117
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
長沙灣天悅啦
得返d卡...

舊 01-08-07, 11:54 PM   #118
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
yes~
當年點止一間game舖, 超任年代簡直係黃金時期, 同隔離創業有得比
1/F全層優惠店賣傢具/家庭電器, 2/F唔使講玩具舖, GAME/電腦舖, 日式食肆等等
頂樓仲有酒樓, 一入PS時代唔知咩事, GAME同電腦舖各死淨一間, 仲要只係賣緊PS2
而家仲封埋德輔道西個門口, 1/F做左老人中心, 一落千丈
1/F都叫轉到形, 係2/F變左做死城, 得番樓上D寫字樓, 冇去太耐, 唔知酒樓仲係唔係度

斜對面香港商業中心一樣見證興衰.... 但起碼冇華明咁慘淡
華明果邊2/F勁多吉舖,近德輔道西個門口直頭吉舖地帶。D舖集中哂大道西入口果邊。
以前2/F D舖有玩具、GAME、租漫畫,家下真係覺得上去幾乎冇野睇。

舊 01-09-07, 12:05 AM   #119
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
應該唔會有吉之島呀
前D樂富有間

如果九龍城廣場又開

差唔多稱霸成個獅子山下
13街果面果間?
吉吉島超級市場黎

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 12:16 AM   #120
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
我住沙田,就連博康商場依D商場仔都唔算靜
新城市、好運更不用多說,不過估唔到好運無老翻都仲有一定人流
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 12:48 AM   #121
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: mario0606 查看文章
好運咁近新城市, 緊係多人啦~~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 12:51 AM   #122
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: mario0606 查看文章
好運係成個大圍, 沙田, 馬鞍山入面最集中買到 games o既地方 (雖然 店多...) 而且有百佳超級廣場, 差極有個譜
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:07 AM   #123
Gasaraki
Crazy Gamer
就死的不死物

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDArchanfel_Wong
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
突然又記得屯門有個u town電腦城....係井財街o個邊........
仲記得10幾年前毛線台慶用黎抽過獎架.....當年仲幻想過以後唔駛出黃金添.....但咁多年過去...旺就旺唔起...不過都仲算一路都幾間電腦舖係地牢....不過二樓已經變成老人院
Utown
佢衰在在屯門舊墟
個頭人都一向小ga la
重要上2下1
吉成10 年lor

塵歸塵 土歸土 荷包銀紙歸老母
以上只屬個人意見 但不代表本人立場

PAD :168 341 449
金龍裡,金無神,銀無加,拉下龍手提防提防
Gasaraki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:12 AM   #124
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
哈哈.....
深之都我試過上幾層大叫<有無人ar,any people still alive?>
竟然有仲回音

個場d鋪太細la,40平方都唔知有無
細到存貨都難la,放埋貨上架,企埋個sales,連個客差唔多要企門口
路又細又窄,見到都唔想行

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825

此篇文章於 01-09-07 01:16 AM 被 cyberfox 編輯。
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-07, 01:43 AM   #125
Grandennis
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
PSN  IDgarou2021
引用:
作者: メソウサ 查看文章
長沙灣天悅啦
得返d卡...
無人行不特止,個場又臭,上次重見人係到打麻雀

主題工具