Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-13, 02:16 AM   #26
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
套戲的確係好睇,可惜套戲短左少少而且有小部份劇情刪減咗,長多少少或多一集就會更好。
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 08:38 AM   #27
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
比較驚喜係都幾多笑位,賤輝仲要有少少化骨龍 feel
最鐘意依個張家輝~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 11:47 PM   #28
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
睇完....張家輝完全係以前O既張家輝
為左嗰少少打戲操到咁哂左D喎....

舊 09-05-13, 07:42 PM   #29
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
今日去左睇, 好睇!
有打之餘仲有人情味

舊 09-07-13, 09:27 PM   #30
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
好掛住呢個化骨龍張家輝.

問: 一開始點解要燒的士?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-13, 01:05 PM   #31
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: ahleung 查看文章
好掛住呢個化骨龍張家輝.

問: 一開始點解要燒的士?
佢爭人錢??
(俾個藉口佢地過澳門拍套戲 ...)

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 03:03 PM   #32
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
依區見到無人提
話說我同我同事討論套戲內容 得知我地依個戲院入場版係cut左野的

當我同同事討論彭于晏同有$仔去左k房果幕, 好似感覺可有可無好夾硬出咁,
有2個女仔傾2句對白,其中一個女仔貌似對彭于晏有好感,
然後我地入戲院睇ga版本係無再出現和交代, 個女仔猶如路人 ~~
但我同事睇完戲院再上網睇多次,
上網睇的故事係個女仔有再出現同彭于晏發生了感情線的

另外對於大部份觀眾有挺重要的情節, 就係話戲院版未有畫面交代[ 張家輝探望重傷的彭于晏,未夠描述師徒之情] , 但我同事看了網上版本竟然有依幕出現....

舊 09-09-13, 09:46 PM   #33
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 無賴男 查看文章
依區見到無人提
話說我同我同事討論套戲內容 得知我地依個戲院入場版係cut左野的

當我同同事討論彭于晏同有$仔去左k房果幕, 好似感覺可有可無好夾硬出咁,
然後我地入戲院睇ga版本係無再出現和交代, 個女仔猶如路人 ~~

另外對於大部份觀眾有挺重要的情節, 就係話戲院版未有畫面交代[ 張家輝探望重傷的彭于晏,未夠描述師徒之情] , 但我同事看了網上版本竟然有依幕出現....
聞說內地版會做返晒呢幾幕, 令到個故事完美D...

雖然內地版應該會出返碟有返呢幾幕, 但...可能無廣東話, 真係兩難.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 09:56 PM   #34
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
即係依家睇戲都要買DLC(碟)
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-13, 09:57 PM   #35
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
k房女仔出得幾秒, 我一路以為係丹丹老母(梅婷)

舊 09-09-13, 10:30 PM   #36
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
根本唔需要個女仔O既場面,因為有兩師徒咀咀就夠

舊 09-09-13, 11:56 PM   #37
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: HON HON 查看文章

雖然內地版應該會出返碟有返呢幾幕, 但...可能無廣東話, 真係兩難.
如果無廣東話....真係唔可以叫完美..
聽家輝講 非常普通的普通話, 然後比個女孩用廣東話串 你都係講返廣東話啦! 係好爆GA事

舊 09-10-13, 12:23 AM   #38
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: HON HON 查看文章

<----HK版同大6版都睇左~
大6版都係廣東話+普通話~
的確係多左幾幕~但同時都CUT左幾幕~仲要CUT得勁樣衰~
好似太歲同賤輝講野果段~
CUT到勁肉酸~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-13, 12:33 AM   #39
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: 無賴男 查看文章
依區見到無人提

唔怪得知個PART 怪怪地!!!!!

舊 12-06-13, 01:59 PM   #40
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
BLU-RAY / DVD /2DVD 已售
BD$180入手

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 04:59 PM   #41
王小虎

註冊日期: Apr 2002
睇完魔警(冇人開),都ok啦,演員做得落力,吳彥祖連行路姿態都改晒,交足身體語言。係嫌劇情玩得唔夠盡(睇睇吓諗起哥哥套槍王)。唔知係咪臨時cut左一d,告白個幕張家輝回頭奸笑變得好短,比告白仲短左?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 12:38 AM   #42
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 王小虎 查看文章
睇完魔警(冇人開),都ok啦,演員做得落力,吳彥祖連行路姿態都改晒,交足身體語言。係嫌劇情玩得唔夠盡(睇睇吓諗起哥哥套槍王)。唔知係咪臨時cut左一d,告白個幕張家輝回頭奸笑變得好短,比告白仲短左?
笑嗰下短好過長, 令你有種一閃即逝既感覺至算得人驚麻.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-20, 11:00 PM   #43
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
激戰 | Unbeatable

https://viu.tv/encore/unbeatable
https://www.imdb.com/title/tt3003668/?ref_=fn_al_tt_1
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%BF...B%BB%E5%BD%B1)

係ViuTV睇返激戰 (Unbeatable),
一開場幾個主角就生意失敗、打假拳入獄、死埋個囝,鬥慘咁好似搞笑咗…

打MMA同特訓果部份幾好睇~!
中秋夜果幕估唔到會咁安排。

不過,"拳王"張家輝訓練彭于晏時,
就教佢做拳手唔好被對手帶住個節奏,
要對手跌入自己個節奏先會贏,
但打最終戰時(唯一一場張家輝落場的比賽)又完全感受唔到…
反而係一招怪招轉身反擊對手。

「你都係講返廣東話啦」係咪港版先有?

粵語版(原聲版和海外上映版本)長度是116分鐘,比起普通話版122分鐘刪掉了CoCo和林思齊的感情戲這條線,讓故事上更緊湊和流暢自然。而普通話版為了迎合內地觀眾所以安排了他們的感情戲。

【激戰Unbeatable】 香港預告Hong Kong trailer

https://www.youtube.com/watch?v=B01xaxUQ-0c
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[港產] 寒戰 kin~kin 電影版 144 06-07-20 11:43 PM
[港產] 逆戰 動漫遊戲迷 電影版 13 02-07-12 04:18 PM
[NDS] 鬼太郎 妖怪大激戰 [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 07-15-08 02:29 PM
AOC激戰區5! 皇位爭奪! 大覺屋師真 PC電腦遊戲討論版 1011 10-09-04 04:14 AM
手提機激戰場所!! chammi 手提遊戲機討論版 37 04-11-03 10:30 PM

現在的時間是 07:56 PM

手機版 | APP版