Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-30-11, 07:26 PM   #276
清清清清
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
引用:
作者: orlando_dog 查看文章
到而家都未入手3DS...
不過晨早已經o係信和2樓訂左隻game~
有特典cd,但佢開我價$52x...
講完價都要$49x,早知真係唔訂好過...=_=
原本想o係間鋪出埋3DS,但見佢咁樣搵我笨真係....Orz
anyway,我成個post的重點係想借post問下各位版友的3ds o係邊出?
唔想再俾d鋪頭/黑店搵笨...
如果唔方便開鋪頭名請pm~
感激不盡~~
邊間咁衰
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 07:36 PM   #277
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
game評個個都有唔同主觀,我做tales of fans做到唔要求多,因為對NB已經無期望,只不過一開隻game第一個反應真係好無言,比PS2差都可以做得出......
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 07:58 PM   #278
ヂユレア
Banned

註冊日期: Apr 2010
3DS Friend Code2921 9041 7063
唔緊要嘅,都係個人感覺啫。不過一面倒地劣評我又唔覺,只係想講番少少個人感受,費事一心買嘅被嚇怕。

(1) 係有多少鋸齒,但可接受。又如果原因係為左提高流暢度,我覺得完全係無問題;
(2) (因為)流暢度非常高;
(3) Loading time短,不論遇敵,入屋,都只需半秒至一秒;
(4) 縱使有經過壓縮處理等問題,但語音音效等質素仍高;
(5) 3D遠近立體感唔錯,入第一條村後會發現前後感及空間感豐富。

佢本身唔係一隻為3D度身訂造嘅遊戲,手提機做到而呢個程度我覺得絕對滿意。不過玩過PS2嘅除非有愛,否則可以不入。

我應該有資格評隻game。第一我有買,第二我有:SFIV, Layton, nintendogs, WE, Pilot Wings,戰無,Bio, RR, blaze blue, DOA, Zelda, One Piece...

此篇文章於 06-30-11 08:00 PM 被 ヂユレア 編輯。
ヂユレア 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 08:07 PM   #279
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
其實想攪清楚個3d效果係咪真係好似stephen咁講仲衰過op

op果種已經係極級恐怖,開少少3d都好唔順眼(我玩既遊戲中係得佢比到我咁既感覺)
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 08:23 PM   #280
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
唔想人地批評n3ds遊戲咪講明d lor,
又要話自己冇指明邊D人,
啫係咩意思?
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 08:53 PM   #281
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: ヂユレア 查看文章
唔緊要嘅,都係個人感覺啫。不過一面倒地劣評我又唔覺,只係想講番少少個人感受,費事一心買嘅被嚇怕。

(1) 係有多少鋸齒,但可接受。又如果原因係為左提高流暢度,我覺得完全係無問題;
(2) (因為)流暢度非常高;
(3) Loading time短,不論遇敵,入屋,都只需半秒至一秒;
(4) 縱使有經過壓縮處理等問題,但語音音效等質素仍高;
(5) 3D遠近立體感唔錯,入第一條村後會發現前後感及空間感豐富。

佢本身唔係一隻為3D度身訂造嘅遊戲,手提機做到而呢個程度我覺得絕對滿意。不過玩過PS2嘅除非有愛,否則可以不入。

我應該有資格評隻game。第一我有買,第二我有:SFIV, Layton, nintendogs, WE, Pilot Wings,戰無,Bio, RR, blaze blue, DOA, Zelda, One Piece...
差唔多可以買o既都買哂...

咁..一見到就劣評依個現象唔只係N3DS 遊戲會出現o既...
同樣適用其他產品身上,因為批評新事物係人的習性。
某人兄...明白你的意思,但不必介懷是否打手(相信依度應該唔會有依類人)

小弟未玩過依隻,睇到大大包膠,真係有d想試試...
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 10:07 PM   #282
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Sea 查看文章
好似都差唔多係呢個價......

即係本書1星期後就會平d?
100元本書看同人日文漫畫同資訊看你喜不喜歡
一星期可能買斷市

舊 06-30-11, 10:36 PM   #283
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
引用:
原本想o係間鋪出埋3DS,但見佢咁樣搵我笨真係....Orz
anyway,我成個post的重點係想借post問下各位版友的3ds o係邊出?
感激不盡~~
52X 咁貴
行多幾間格價OK~

此篇文章於 06-30-11 10:41 PM 被 hell & heaven 編輯。
hell & heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-11, 11:22 PM   #284
ヂユレア
Banned

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
差唔多可以買o既都買哂...

咁..一見到就劣評依個現象唔只係N3DS 遊戲會出現o既...
同樣適用其他產品身上,因為批評新事物係人的習性。
某人兄...明白你的意思,但不必介懷是否打手(相信依度應該唔會有依類人)

小弟未玩過依隻,睇到大大包膠,真係有d想試試...
買左証明我所言非虛都好嘅。^^

因為佢無+bonus (おまけ)要素,玩過PS2嘅而又無愛,又真係唔需要入。
但未玩過嘅,買左就一定唔會後悔。

(其實我仲買左naruto,不過第二日放都放唔切。)

此篇文章於 06-30-11 11:24 PM 被 ヂユレア 編輯。
舊 07-01-11, 02:08 AM   #285
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
感激不盡~~
我去黃金商場寶源 (呢家改名叫金源) 買 3DS,
雖然那裡比其他鋪貴少少,
但貨源都無咩假野, 我 D 家用機手提機都去那裡買都無問題 (我好小心 check 機 的),
另外, 星星都 ok 既.........不過我好耐無去了

最緊要你買機時唔好急, 慢慢 check 清楚有無死點光點,
試下 D 制有無壞,
你甚至可以調最暗和最光,
睇清楚有上下屏無明顯不對稱或明顯偏黃,
只要唔太覺就無咩問題

此篇文章於 07-01-11 02:12 AM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 02:33 AM   #286
EvilEmperor
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
其實動畫版既還原度有幾高?因為我響未玩過既情況之下睇哂廿幾集都睇唔出個故事重點係乜,只係覺得好悶…(相對地睇左ToS兩期都覺得好感動,好想佢再出)
再加上見到咁多負面評價,前兩日都係揀左同樣賣465既時之笛(就算之前已經打爆過n次…)
EvilEmperor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 02:35 AM   #287
ゆり

引用:
作者: EvilEmperor 查看文章
其實動畫版既還原度有幾高?因為我響未玩過既情況之下睇哂廿幾集都睇唔出個故事重點係乜,只係覺得好悶…(相對地睇左ToS兩期都覺得好感動,好想佢再出)
再加上見到咁多負面評價,前兩日都係揀左同樣賣465既時之笛(就算之前已經打爆過n次…)
好老實講

我爆完機之後睇套動畫都覺得好悶

動畫CUT太多野了

舊 07-01-11, 02:38 AM   #288
JMi

註冊日期: Feb 2011
玩玩下覺得NORMAL太易 HARD太難
仲要係屈厚防厚血, 戰鬥技巧無乜意思
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 02:44 AM   #289
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
我想問下tales of xxxx
後面隻字同隻game內容有咩關係?
phantasia, destiny, hearts, 都算係理解到
其他果d唔明.....
Sea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 03:13 AM   #290
ゆり

引用:
作者: Sea 查看文章
我想問下tales of xxxx
後面隻字同隻game內容有咩關係?
phantasia, destiny, hearts, 都算係理解到
其他果d唔明.....
我自己既見解

ファンタジア 時空
デスティニー LEON的命運
エターニア 世界叫エターニア
デスティニー2 LEON的命運PART2
シンフォニア 救濟世界的樂曲
リバース 改變種族對立關係
レジェンディア 遺跡船
アビス LUKE落入魔界(深淵)後改變了自己
イノセンス LUKA的純真...?
ヴェスペリア 凛々の明星
ハーツ 人的スピリア
グレイセス 用BOSS力量守護人的壯詩

以上見解 笑下就算

舊 07-01-11, 01:33 PM   #291
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
引用:
作者: JMi 查看文章
玩玩下覺得NORMAL太易 HARD太難
仲要係屈厚防厚血, 戰鬥技巧無乜意思
你意思是改左?定係以前都係咁先(ps2相比)
如果係改難左我會出機買

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 07:26 PM   #292
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
【3DS/PS2】テイルズオブジアビス ロード比較

http://www.youtube.com/watch?feature...ewMS2_AY#at=19
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 07:33 PM   #293
ヂユレア
Banned

引用:
作者: seed2005 查看文章

http://www.youtube.com/watch?feature...ewMS2_AY#at=19
原來map切替果part爭咁遠。好攪笑。
舊 07-01-11, 08:39 PM   #294
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: seed2005 查看文章

3DS 版 load 得好快,
順蜴好多喎........幾乎唔使點 load
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-11, 08:51 PM   #295
ヂユレア
Banned

所以我話佢load得快。

只係唔知爭咁遠。過zone 3DS過左三田四次,PS2版仲讀緊。
舊 07-01-11, 09:16 PM   #296
ゆり

吐槽

ps2入戰鬥點會咁快

舊 07-01-11, 10:34 PM   #297
ヂユレア
Banned

引用:
作者: ゆり 查看文章
吐槽

ps2入戰鬥點會咁快
係喎,呢認部份又突然快番喎。
舊 07-02-11, 01:04 AM   #298
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
我自己既見解

ファンタジア 時空
デスティニー LEON的命運
エターニア 世界叫エターニア
デスティニー2 LEON的命運PART2
シンフォニア 救濟世界的樂曲
リバース 改變種族對立關係
レジェンディア 遺跡船
アビス LUKE落入魔界(深淵)後改變了自己
イノセンス LUKA的純真...?
ヴェスペリア 凛々の明星
ハーツ 人的スピリア
グレイセス 用BOSS力量守護人的壯詩

以上見解 笑下就算
其實講得幾好,不過我睇"深淵"就係指成個故事大半部份就好似一個局咁,而LUKE就o係個局入面(尤奇係佢本身個身份)
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-11, 04:56 AM   #299
JMi

引用:
作者: hkjacky2001 查看文章
你意思是改左?定係以前都係咁先(ps2相比)
如果係改難左我會出機買
應該同ps2一様
但我係同tov比
tov我係new game爆到unknown
toa頭段打根暗女已經投降啦 谷到lv20都未必夠打
舊 07-02-11, 04:57 AM   #300
JMi

引用:
吐槽

ps2入戰鬥點會咁快
用邪道掛 lol

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「TALES OF THE ABYSS」スペシャルプライス DVD-BOX発売決定 money 日本動漫畫討論版 537 06-04-23 02:28 AM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 05:57 AM

手機版 | APP版