Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-07, 08:23 AM   #76
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
好~等你的匯報

隻Live DVD 我一定買, 唔買對唔住自己!!
SECRET AMBITION 都應該會入一隻的~ (視乎有冇彈藥淨)
等我回港時一次過買哂佢, OP single, DVD 1+2部 , live DVD....好大鑊啊

另,剛睇完第一話,感覺良好~~
加埋2千到~ Fight!

引用:
作者: kowloon 查看文章

學AIR出藍光碟 多多錢都買
買完自己都即刻變光~

P.S 係喎~A'S第二輯日版~每一隻限定版(6隻)~都有一隻Sound Track Plus~入左?

引用:
作者: kasim 查看文章
睇黎樓上各位都中毒好深(雖然自己都唔好得去邊...),
我都只係染指到figure同台版dvd,
不過今輯ss睇黎都逃唔過日版dvd同大量週邊ga誘惑啦
日版睇下點啦~26話~至少8隻~
加上自己日文能力太弱~

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 09:38 AM   #77
Asa
Senior Gamer
( ´△`)

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: hk101 查看文章

加上自己日文能力太弱~
今次我唔睇錢喇,一定要入~
問題我就係唔知邊度有得入
各位可唔可以指點一下?

P.S.︰今次OP ED 既CD 都會買

→Next Stage.
Asa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 09:45 AM   #78
kasim

註冊日期: Jun 2005
XBox Live Gamertagproingk
引用:
買完自己都即刻變光~
如果冇藍光而去買ps3+lcd tv我諗會仲光得快d

引用:
作者: Asa 查看文章
今次我唔睇錢喇,一定要入~
問題我就係唔知邊度有得入
各位可唔可以指點一下?

P.S.︰今次OP ED 既CD 都會買
cd同書呢d你可以去藍貓訂, 不過我自己就去慣japan pop,
dvd佢地都可以幫你訂埋, 不過呢...有其他方法可以平d, 自己爬下文啦.

此篇文章於 04-03-07 09:54 AM 被 kasim 編輯。
kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 10:12 AM   #79
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
啱啱先留意到,新人考試嘅地方係機場遺址附近……即係條街被廢棄都同火災有關
(俾Nanoha嘅魔砲打爛? )
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 02:33 PM   #80
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
吃左第一話...
隻REINFORCEII真係勁萌勁可愛=w=好想要一隻!!!
OP中見到新設了不少萌蘿Q.Q GOOD~
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 02:45 PM   #81
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: grxgr 查看文章
吃左第一話...
隻REINFORCEII真係勁萌勁可愛=w=好想要一隻!!!
因為上集d人大晒,冇人後繼唔得ma~

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 05:09 PM   #82
御社神
Crazy Gamer

引用:
作者: メソウサ 查看文章
掃把佬原來係貝奇
聽唔出
佢把聲最易認,今次竟然聽唔出,配得好!
御社神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:03 PM   #83
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:

買完自己都即刻變光~

P.S 係喎~A'S第二輯日版~每一隻限定版(6隻)~都有一隻Sound Track Plus~入左?

加上自己日文能力太弱~
2千?? 已經足已被殺到一頸血

Sound Track Plus邪道就有,正道入手不能

我都想買日版DVD,但買齊兩套實在太溶啦....
既然有台版就屈就下啦

舊 04-03-07, 07:12 PM   #84
XMew
Banned User 2012-2015
_(┐「 ):)_

註冊日期: May 2003
引用:
作者: 御社神 查看文章
佢把聲最易認,今次竟然聽唔出,配得好!
正直,佢把聲真係幾好認,睇開某蛙既人都應該唔難認出黎

頭先響MSN上聽講掃把佬其實仲有左手手甲,不過響佢家姐度
呢則資料既可信性有幾大?…

| Facebook | Plurk | Blog | Pixiv | dART |
XMew 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:17 PM   #85
kowloon
Insane Gamer
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
引用:
作者: AthrunZala 查看文章
wa!!!!!!你真係職訓學生?!

你買ge收藏品多過我呢個貧窮大學生多多聲
(你電腦枱上面個d全部係Nanoha d CD?)
我海報仲好多過d咩= =....你幻覺黎

引用:
作者: casio 查看文章
我想佢出盒蛋……1/8無位擺
好似冇公司肯做呢套野 不過出我就想佢出法器板@_@

引用:

既然有台版就屈就下啦
一隻都5xx~6xx....以前,買2手可能平d.... DVD 儲左ss 隻日板先根本睇到上哂腦,呢2日我重睇左8次

引用:
作者: grxgr 查看文章
吃左第一話...
REINFORCEII罵人個時好正 細細隻,表情又可愛 以前對佢冇咩好感都比佢萌殺= =

此篇文章於 04-03-07 07:19 PM 被 kowloon 編輯。
kowloon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:29 PM   #86
Asa
( ´△`)

引用:
佢出盒蛋會慳返好多位,因為我間房已經無乜位
公仔的話...nanoha全部系列係唔係出figure居多?!
如果StrikerS出Fate我唔驅呀

(我屋企已經有隻fate,唔差在多幾隻 )

→Next Stage.
Asa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:40 PM   #87
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: XMew 查看文章

乜subaru有家姐?

我覺得左右手都有手甲會好阻掟
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:41 PM   #88
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
你呢個suggestion好好
如果真係出應該好搶手
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:42 PM   #89
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
乜subaru有家姐?
仲有老豆出場

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:43 PM   #90
kowloon
迷之技術員

引用:
作者: Asa 查看文章
佢出盒蛋會慳返好多位,因為我間房已經無乜位
公仔的話...nanoha全部系列係唔係出figure居多?!
如果StrikerS出Fate我唔驅呀

(我屋企已經有隻fate,唔差在多幾隻 )
figure多,買左ss個隻奈葉先XD
我估佢一定出埋ss呢代ga卡
都出左as,唔爭在出埋ss 一set好d 帶住自己鐘意ga卡,放係銀包,出街精神d
引用:
你呢個suggestion好好
如果真係出應該好搶手
最好係金屬板XD 會好有質感
舊 04-03-07, 07:47 PM   #91
crispin

經過澄空既翻譯, フェイト由時空管理局執務官變左時空管理局指揮官....勁左
crispin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 07:59 PM   #92
casio

引用:
作者: XMew 查看文章

100%
因為漫畫講左
以下係捏?
本來套拳甲係subaru阿媽,佢阿媽殉職之後兩姊妹一人要左一隻,左撇子的Ginga用左手,右撇子的subaru用右手
舊 04-03-07, 09:00 PM   #93
アンディ
Crazy Gamer

引用:
我海報仲好多過d咩= =....你幻覺黎

一隻都5xx~6xx....以前,買2手可能平d.... DVD 儲左ss 隻日板先根本睇到上哂腦,呢2日我重睇左8次
期待你既勇氣能夠搞掂完第三輯之後~再補完埋前兩輯既日DVD~
暫時仲係台版萬歲~(尤其價錢方面雖然特典係可能虧D~但日版真係有心無力 )

其實你地所講既法器~係首辦真係有出過~
真係靚到~

隻Reinforce又係岩岩wf2007~含淚望住佢走~
3萬大洋首辦白件~有能力我真係想... 但真係到左盡頭冇得諗

Reinforce參考
法器參考

引用:
figure多,買左ss個隻奈葉先XD
我估佢一定出埋ss呢代ga卡
都出左as,唔爭在出埋ss 一set好d 帶住自己鐘意ga卡,放係銀包,出街精神d
套卡我齊左都辛苦~ 岩岩前幾排突然彈3張promote卡~好彩已經搞掂哂~

引用:

既然有台版就屈就下啦
唔好用屈就來形容~台版都係日版官方承認既出品~
(謎之聲:不如唔好買台版,買日版 但睇唔睇得明同你負擔就...)

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 09:04 PM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 09:14 PM   #94
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
唔好用屈就來形容~台版都係日版官方承認既出品~
(謎之聲:不如唔好買台版,買日版 但睇唔睇得明同你負擔就...)
只係用詞衰左少少
其實有台版真是一件值得慶賀的事 (只要畫面同翻譯不出問題)
日版應該要等我發左達至有可能買到吧

舊 04-03-07, 09:17 PM   #95
casio

引用:
只係用詞衰左少少
其實有台版真是一件值得慶賀的事 (只要畫面同翻譯不出問題)
日版應該要等我發左達至有可能買到吧
多口問句
咁多位有無膽量聽台版配音
我買左未聽過(好驚會整爛個芒)
舊 04-03-07, 09:22 PM   #96
アンディ
Crazy Gamer

引用:
多口問句
咁多位有無膽量聽台版配音
我買左未聽過(好驚會整爛個芒)
講真~我都唔敢幻想~
我驚d台灣婆配到好似一套師奶鬧交既劇咁~

P.S 第二輯你買左未 ?

\ 老鄉在日本 /
舊 04-03-07, 09:29 PM   #97
casio

引用:
講真~我都唔敢幻想~
我驚d台灣婆配到好似一套師奶鬧交既劇咁~

P.S 第二輯你買左未 ?
買左
唔買對唔住自己--對眼……電視版d齊藤作畫真係正到
舊 04-03-07, 09:43 PM   #98
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
Party會場

另原來水樹部PSP係粉紅色的XD

此篇文章於 04-03-07 09:47 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-07, 09:58 PM   #99
アンディ
Crazy Gamer

引用:
買左
唔買對唔住自己--對眼……電視版d齊藤作畫真係正到
真係快~
版友"神秘過客"同我都想知內在質素點~?
麻煩分享下~
同埋好似有少量既貨好似有事~

代理台版官網: http://www.janwa.com.tw/janwa/

魔法少女奈葉AS DVD片更換事宜

關於魔法少女奈葉AS 第一片有部份停格的問題,以及第六集解說書缺頁的部份, 本公司已重新生產印製,3/15日後,可至原購買處進行更換, 如有不方便,可以裸片及單本解說書直接寄回, "700 台南市民族路二段14號3樓 柏斯有限公司收" 並標明原購買處,更換即可。造成各位諸多不便,深感抱歉。

P.S
A'S既紙袋同海報你跟唔跟到~官方後期先至話有~
但信和一樓入果批全部都冇~佢淨係跟到鑰匙圈

引用:
作者: money 查看文章
我地粉絲們係咪都要換部粉紅色
尤其鐘意菲特果D 係時候站起來~

P.S我係なのは主義優先 我等田村ゆかり

\ 老鄉在日本 /

此篇文章於 04-03-07 10:02 PM 被 アンディ 編輯。
舊 04-03-07, 10:02 PM   #100
kowloon
迷之技術員

引用:
真係快~
版友"神秘過客"同我都想知內在質素點~?
麻煩分享下~
同埋好似有少量既貨好似有事~

代理台版官網: http://www.janwa.com.tw/janwa/

魔法少女奈葉AS DVD片更換事宜

關於魔法少女奈葉AS 第一片有部份停格的問題,以及第六集解說書缺頁的部份, 本公司已重新生產印製,3/15日後,可至原購買處進行更換, 如有不方便,可以裸片及單本解說書直接寄回, "700 台南市民族路二段14號3樓 柏斯有限公司收" 並標明原購買處,更換即可。造成各位諸多不便,深感抱歉。

P.S
A'S既紙袋同海報你跟唔跟到~官方後期先至話有~
但信和一樓入果批全部都冇~

我地粉絲們係咪都要換部粉紅色
尤其鐘意菲特果D 係時候站起來~
粉紅色....水樹奈唔會會玩mhp2 ?
其實AS隻DVD出面係唔係全部都係新個隻板本黎?

引用:
期待你既勇氣能夠搞掂完第三輯之後~再補完埋前兩輯既日DVD~
暫時仲係台版萬歲~(尤其價錢方面雖然特典係可能虧D~但日版真係有心無力 )

其實你地所講既法器~係首辦真係有出過~
真係靚到~
真係好正.....有得量產,都係一條門路= =好多人都想要呢d法器
引用:
P.S我係なのは主義優先 我等田村ゆかり
田村有部NDS XD

此篇文章於 04-03-07 10:07 PM 被 kowloon 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2] 聖劍傳說 4 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 359 01-03-07 10:04 PM
次世代主機缺貨狀況將持續到2007年,PS2及X360聖誕繼續熱銷 neo2046 電視遊戲討論版 9 12-26-06 03:01 PM
卡路士: 碧咸23令我繼續留在皇馬 碧咸23 體育版 6 02-24-04 11:02 AM

現在的時間是 11:28 PM

手機版 | APP版