Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
影音館>BD討論區 (05)
Marco 03:59 AM 03-22-12
作者: 機場美少年:
因為隻狗仔SNOWY吊飾我買咗行版Adventures of Tintin BD碟$248,
係2D+3D 雙碟版嚟。
我仲未買丁丁,今個月破左產啦
丁丁咁正都係頹Packing……
不過都好既,唔駛去爭鐵

作者: HON HON:
269抵wor, 我去cd倉買要329......
捱眼訓係旺角捕到都算係咁

HMV 都係 329
我尋日晏晝見KLN BAY分店都仲有一堆
Marco 02:45 PM 03-22-12
原本想搵GLADIATER 雙碟白盒版,搵唔到,但搵到ROBIN HOOD英鐵!
二話不說入手 RUSSELL CROWE

Marco 11:33 PM 03-22-12
今日就買左佢,Phil Colins Live At Montrenx 2004,百零蚊好抵,收錄2004年同1996年既Live

正面圖

封底加Track List

Booklet + Disc Label

音效有 dts HD Master, Dolby Digital 5.1 同埋 Linear PCM Stereo

一開始就係 Phil Colins 同埋 Live Band 的 Drum Battle,開緊 dts HD Master既聲好清,低音夠震撼

畫質方面唔算太高,而且有點 Noise,加上只係1080i
Noise 係黑位特別勁,不過聲音就搭救返
1996年的Live就係 4:3 的

不過都係o個句,百零蚊絕對值
鍾意 Phil Colins 更加唔好錯過,佢2004年個Live Track List 真係首首都係正野咁滯
柴崎幸 08:46 AM 03-28-12
作者: Marco:
今日就買左佢,Phil Colins Live At Montrenx 2004,百零蚊好抵,收錄2004年同1996年既Live

-skip-

畫質方面唔算太高,而且有點 Noise,加上只係1080i
Noise 係黑位特別勁,不過聲音就搭救返
1996年的Live就係 4:3 的

不過都係o個句,百零蚊絕對值
鍾意 Phil Colins 更加唔好錯過,佢2004年個Live Track List 真係首首都係正野咁滯
睇完你呢個post後,諗左幾日,去到旺角見只係$128,最後都係買左。
返屋企由「You'll be in my heat」(小弟結婚時有用的歌曲)開始睇,真係好正!
最估唔到既係,咁平既價錢,音質可以做到咁好!
多謝兄台分享!
Marco 06:42 PM 03-28-12
作者: 柴崎幸:
睇完你呢個post後,諗左幾日,去到旺角見只係$128,最後都係買左。
返屋企由「You'll be my heat」(小弟結婚時有用的歌曲)開始睇,真係好正!
最估唔到既係,咁平既價錢,音質可以做到咁好!
多謝兄台分享!
音質真係堅得,細緻分明
而且成個Live既歌List真係首首金曲咁滯
Phil Colins 真係好夠氣,2粒幾鐘直落咁滯
唯一要彈既係畫質比較差,不過可以理解既,2004年當時都未流行HD,器材都會差D
不過細緻位其實都做到,連Phil Colins d汗都好清楚
玄武 06:57 PM 03-28-12
音質真係堅得,細緻分明
唯一要彈既係畫質比較差,不過可以理解既,2004年當時都未流行HD,器材都會差D
不過細緻位其實都做到,連Phil Colins d汗都好清楚
見你咁講,我反而想知佢有冇出過 CD…

另,今日買左 UP 3D...不過未得閒開~
Marco 01:11 AM 03-29-12
作者: 玄武:
見你咁講,我反而想知佢有冇出過 CD…

另,今日買左 UP 3D...不過未得閒開~
呢個Live有冇出CD我答你唔到, Phil Colins d CD 我都唔齊
柴崎幸 10:37 AM 03-29-12
音質真係堅得,細緻分明
嘩,佢D唱功都埋肺氣量都極佳,唱咁耐都無咩走過音!
可能我唔識研究畫面質素,所以覺得呢隻碟都已經做得好好。
睇完後覺得,真係識演唱既人,係唔需要咩華麗服裝、飾物、誇張既舞台效果,甚至唔駛咩表演嘉賓,一Team人已經可以做得好好!
Marco 10:58 AM 03-29-12
可惜Phil Collins上年出左隻新Album之後,就宣佈左永久退休,離開左演藝事業
再冇機會聽佢既新歌啦
Marco 11:08 AM 03-29-12

隔左咁耐仲搵到舊版 THE THING, 新版未睇
玄武 09:54 PM 03-29-12
終於開左隻《沖天救兵 3D》睇,原來入面有《Brave》o既 3D teaser trailer
HON HON 10:10 PM 03-29-12

隔左咁耐仲搵到舊版 THE THING, 新版未睇
我有無睇錯....250....咁貴

作者: 玄武:
終於開左隻《沖天救兵 3D》睇,原來入面有《Brave》o既 3D teaser trailer
呢隻3d效果得唔得? 我都想睇, 但無3d tv...
玄武 10:26 PM 03-29-12
呢隻3d效果得唔得? 我都想睇, 但無3d tv...
淨係睇左開頭半個鐘,不過完全收貨
但就係因為未睇晒,所以未揀到最讚o既段落~

另,有冇人留意到有呢 set o野?
Harry Potter Wizard's Collection (Blu-ray / DVD Combo + UltraViolet Digital Copy)
Marco 11:01 PM 03-29-12
我有無睇錯....250....咁貴
物以罕為貴………我都覺得貴
HON HON 11:30 PM 03-29-12
物以罕為貴………我都覺得貴
唔好買住麻....
Marco 11:36 PM 03-29-12
唔好買住麻....
十世都唔返貨,咁見有可以點?
Marco 11:37 PM 03-29-12
同埋我都想問下,有冇邊度可以買現成既海外版本BD ? (即係唔駛預訂既……)
第一次係AMAZON買野就不愉快
HON HON 11:59 PM 03-29-12
同埋我都想問下,有冇邊度可以買現成既海外版本BD ? (即係唔駛預訂既……)
第一次係AMAZON買野就不愉快
去大有商場2樓, 但比訂價貴1-200......

十世都唔返貨,咁見有可以點?
東家無貨, 去西家買麻....
Marco 11:59 AM 03-30-12
去大有商場2樓, 但比訂價貴1-200......

東家無貨, 去西家買麻....
邊度黎架?有冇地址?

德發同闊西都冇
旺角CD倉又冇
我住o個頭又冇大眾
半熟蕃茄 11:37 AM 04-01-12
第一次買美版動畫BD,packing幾求其但勝在平日版好多(全套12集+ova+cd $370 only)

W!LL 11:50 AM 04-01-12
邊度黎架?有冇地址?

德發同闊西都冇
旺角CD倉又冇
我住o個頭又冇大眾
灣仔莊士敦道, 灣仔站頓球場出, 沿電車路向東行兩三分鐘
你要搵咩野?

上環輝煌都有美版BD, 上環站A2出, 向孖沙街行入去就見到, 地舖來的

無現貨既都可以訂, 不過一定會貴過自己訂的
Marco 04:53 PM 04-01-12
作者: W!LL:
灣仔莊士敦道, 灣仔站頓球場出, 沿電車路向東行兩三分鐘
你要搵咩野?

上環輝煌都有美版BD, 上環站A2出, 向孖沙街行入去就見到, 地舖來的

無現貨既都可以訂, 不過一定會貴過自己訂的
想搵 Extremely Loud and Incredibly Close
呢隻美版有中字,咁可以唔駛等港版啦

之訂係Amazon.com 訂 Band of Brothers and The Pacific 的 BD Box竟然寄失左,結果要Refund
仲搞到我等左成個幾月
Marco 12:18 AM 04-05-12

終於入手呢隻評價兩極既 "Extremely Loud & Incredibily Close"

Marco 01:04 AM 04-09-12

終於買到 BAND OF BROTHERS
W!LL 02:23 AM 04-15-12
那些年 已見$159
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面