Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-01-13, 07:53 AM   #501
DQGUNDAM
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: Sar8 查看文章
Nu又再版
F91再版得仲多

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 09:09 AM   #502
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
F91再版得仲多
咁呢個我又唔知
我都係岩岩先開始玩

舊 02-01-13, 09:59 AM   #503
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
咁呢個我又唔知
我都係岩岩先開始玩
唔知關唔關重田智事,
F91之前的ROBOT魂 MS一向作畫崩壞咁...

尋日都入左隻aegis,真心覺得seed頭5部機設計好過後繼堆大龍鳳好多....

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 03:52 PM   #504
Sar8
The One

咦,買左Strike

3月全武裝仲駛唔駛買多次?

舊 02-01-13, 03:54 PM   #505
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
點解香港暈濕唔出宇宙型利奧

舊 02-01-13, 06:54 PM   #506
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
咦,買左Strike

睇你想唔想完美
因為依家strike+劍炮裝 要玩P西有d勉強
最少巨劍同大炮一定要拎住冇得掛住

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 07:29 PM   #507
Sar8
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
睇你想唔想完美
因為依家strike+劍炮裝 要玩P西有d勉強
最少巨劍同大炮一定要拎住冇得掛住
我冇買
知道佢三月又出

不過聽講舊P西要全武裝就要拆左A西裝兩把劍果個位先至完美裝到P西

舊 02-01-13, 07:32 PM   #508
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
我冇買
知道佢三月又出

不過聽講舊P西要全武裝就要拆左A西裝兩把劍果個位先至完美裝到P西
竟然可以咁樣

不過依然少左火箭炮+四舊電

舊 02-01-13, 07:33 PM   #509
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
F91再版得仲多
Nu同F91好似都係各2次

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 08:15 PM   #510
Sar8
The One

引用:
竟然可以咁樣

不過依然少左火箭炮+四舊電
其實果4舊電望落去有條尾咁都OK
希望佢隻strike有改返少少野

舊 02-01-13, 09:35 PM   #511
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
其實果4舊電望落去有條尾咁都OK
希望佢隻strike有改返少少野
根據官方說法 strike本體係會改d野

舊 02-01-13, 10:26 PM   #512
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
咦,買左Strike

唔會,唔覺得全武裝好睇
留錢買T1同OZ飛行兵好過

話說UC堆新規武裝唔屈人買多隻NT-D mode,而放響一角mode度出呢下真係佛心

此篇文章於 02-01-13 11:25 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 02-01-13, 11:47 PM   #513
小晶晶
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDalfred_cht
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
唔會,唔覺得全武裝好睇

話說UC堆新規武裝唔屈人買多隻NT-D mode,而放響一角mode度出呢下真係佛心
No
you can't plug in the leg's missile part in the current destroy mode
小晶晶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-13, 11:56 PM   #514
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
唔會,唔覺得全武裝好睇

一陣佢同你講呢隻FA既武裝唔可以裝係NTD上

之後出多隻真正既FAUC(即係綠色NTD+FA武裝)

你會有咩感想

舊 02-02-13, 12:02 AM   #515
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:

你會有咩感想
唔洗呀

個盾都唔變得型

綠色點會唔出

舊 02-02-13, 12:10 AM   #516
Sar8
The One

引用:
唔會,唔覺得全武裝好睇

咁唔駛裝哂
剩係裝劍裝炮裝又得

舊 02-02-13, 12:20 AM   #517
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:

你會有咩感想
本來就對綠色NTD+FA武裝冇興趣,剩係想要一角mode
咁似乎得一角女妖武裝同開爪可以比NTD玩
>個盾都唔變得型
睇相似變得,不過感應框係灰色

依家感想係買一角mode屈住食貴武裝....

フルアーマーユニコーンガンダム(ユニコーンモード) 5,775
バンシィ・ノルン(ユニコーンモード) 3,990円

另外,之前好似話會再將現有幾隻NTD腿關節強化出多次?

此篇文章於 02-02-13 12:31 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 02-02-13, 12:29 AM   #518
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
本來就對綠色NTD+FA武裝冇興趣,剩係想要一角mode
咁似乎得一角女妖武裝同開爪可以比NTD玩

依家感想買一角mode屈住食貴武裝....

フルアーマーユニコーンガンダム(ユニコーンモード) 5,775
バンシィ・ノルン(ユニコーンモード) 3,990円

另外,之前好似話會再將現有幾隻NTD腿關節強化出多次?
依家出既已經係強化版了

舊 02-02-13, 12:44 AM   #519
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
依家出既已經係強化版了
係喎...冇留意個名
之前魂展2012整壇咁既野以為又再強化

舊 02-02-13, 01:15 AM   #520
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

我成日覺得 佢戈陣專登分少少地方出來說明什麼係FULL ACTION

未來應該會幫D舊野重出FULL ACTION

舊 02-02-13, 02:06 AM   #521
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
我成日覺得 佢戈陣專登分少少地方出來說明什麼係FULL ACTION

未來應該會幫D舊野重出FULL ACTION
比起可動性,造形監修緊要d
未改良前的Unicorn作畫崩壞咁真係搵鬼買...

不過想佢再出過隻∀,呢隻本身出得唔差,但同其他MS企埋一齊就出事

此篇文章於 02-02-13 02:14 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 02-02-13, 12:27 PM   #522
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
係F91大隻左姐

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-13, 01:08 PM   #523
Sar8
The One

D size好似不嬲都唔岩...

舊 02-02-13, 01:41 PM   #524
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
ROBOT魂從來無標1:XXX

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-13, 02:40 PM   #525
AnTeD
Senior Gamer
模型(自家用)山積中

註冊日期: Apr 2008
ROBOT魂係最近唔知點解越做越大隻
原本同HCM PRO差唔多都係隻隻16cm高左右唔分比例
AnTeD 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ROBOT魂, 蘿蔔暈

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BANDAI新品牌「ROBOT魂」丨(SIDE MS,KMF,LFO,AS,魔神,VF,EV,HL) money 收藏品討論版 1003 11-10-09 01:08 AM
HASEGAWA 1:72 VF-19A [VF-XRAVENS] mudhole 收藏品討論版 4 10-08-05 09:46 PM
Macross 1/48 VF-1S & VF-1A~ Ogre 收藏品討論版 25 12-07-03 11:41 AM
MS HOBBY 機動模型誌Vol.5 MAZINKAISER 收藏品討論版 4 07-21-03 04:47 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版