Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-07-11, 11:23 PM   #26
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Cool

引用:
作者: pierrekwok 查看文章
係,你都可以理解為kof最終章
隻十二花咁多時間喺人物度,出埋呢集就終章,哂咗啲喎

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 12:01 AM   #27
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
終於出,呢隻等左好耐~

舊 06-08-11, 01:26 AM   #28
107p
Senior Gamer

註冊日期: May 2002
間廠自從上年年尾換左個社長之後,已經好少出GAME(得隻PSP SNK ARCADE CLASSICS 0),連週邊產品FIGURE,玩具都無再出,剩係出D 手提電話GAME,間廠睇黎已經轉左型,作為一個SNK FANS真係心酸,聽講連KOF XIII個製作人都離開左SNK PLAYMORE,原本諗住唔會出KOF XIII,估唔到拖到咁耐先出,不過大家都有心理準備唔會有D咩驚喜(早D隻PSP SNK ARCADE CLASSICS 0大家玩過就知有幾爛)......
107p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 01:32 AM   #29
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
KOF XIII..我差d唔記得哩個game出過...
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 01:53 AM   #30
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
終於出,呢隻等左好耐~
SNK online 唔lag 我已經收貨

此篇文章於 06-08-11 01:55 AM 被 lucky star 編輯。
lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 01:55 AM   #31
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
唔怪得等咁耐都唔出啦, 本諗住街機半年後就有家用消息,搞搞下都成年...今集唔錯架~
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 02:11 AM   #32
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: lucky star 查看文章
SNK online 唔lag 我已經收貨
以snk技術要online 唔lag應該不可能...
老實佢做到完全移植,單機load碟快我已經收貨

舊 06-08-11, 02:21 AM   #33
tenkafubu
Insane Gamer
天下布武

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDterrycch
XBox Live GamertagBlack Lotus SR
隔左咁耐終於等到佢出家用版啦~~~

舊 06-08-11, 08:10 AM   #34
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: swan2009 查看文章
隻十二花咁多時間喺人物度,出埋呢集就終章,哂咗啲喎
與其見佢唔夠經費而再亂出隻好似12咁既kof 14出黎呃錢,我寧願佢而家就為全個系列劃上句號.
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 11:18 AM   #35
Geese-F-Howard
Junior Member

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔好再遲D sosad

如果佢家用版加人 加牌王同怒加仔我就買
我都好想有牌王同怒加仔,但真係冇乜可能咁好死!!
Geese-F-Howard 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 11:25 AM   #36
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
「THE KING OF FIGHTERS XIII」公式サイト
http://game.snkplaymore.co.jp/official/kof-xiii/

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 11:30 AM   #37
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
依隻會買, 但snk真係收左檔了,之前仲會 vs capcom出 game

格game 2巨頭平起平坐....

依嫁希望有機會有人收購kof系列la ,最好係capcom ~~~

舊 06-08-11, 11:32 AM   #38
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 無賴男 查看文章
依隻會買, 但snk真係收左檔了,之前仲會 vs capcom出 game

格game 2巨頭平起平坐....

依嫁希望有機會有人收購kof系列la ,最好係capcom ~~~
capcom看唔起snk

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 12:09 PM   #39
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
冇人咁笨買一間已經日落西山的公司. 而且就算有心有錢買起佢, 都仲要驚俾佢食番轉頭.

舊 06-08-11, 12:14 PM   #40
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: wing 查看文章
冇人咁笨買一間已經日落西山的公司. 而且就算有心有錢買起佢, 都仲要驚俾佢食番轉頭.
買snk把鬼咩, 我係話收購kof系列

舊 06-08-11, 12:22 PM   #41
wing
格鬥低手

引用:
買snk把鬼咩, 我係話收購kof系列

買授權用kof又係一個問題. 係買呢個名, 定係買埋相關人物?

KOF系列已經包o西SNK大部份當紅game系列的當紅人物. 買o西呢堆IP同買起全公司有咩分別? 但kof系列連埋其他snk game 系列一樣係唔掂.

買IP唔好話冇問題, 上次Aruze出事, 其中一個原因就因為SNK過IP的條款有問題. 如果買完IP一用又俾佢告, 咁點?

此篇文章於 06-08-11 12:26 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 12:39 PM   #42
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: wing 查看文章
KOF系列已經包o西SNK大部份game系列.

上次Aruze出事, 其中一個原因就因為SNK過IP的條款有問題.
我理解唔到收購產品同公司係同一樣野, 正如bio hazard 係三上出品, 無左三上係咪等於成個bio hazard無左?最後都係要版權姐

又例如 收購某球會主力球員等於要收購哂人地成間球會?

果件事條款有問題係條款上的你虞我詐姐

舊 06-08-11, 01:17 PM   #43
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
你地睇下呢10年$NK 做緊乜野就知道 邊個玩緊野....

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 01:27 PM   #44
wing
格鬥低手

引用:
我理解唔到收購產品同公司係同一樣野, 正如bio hazard 係三上出品, 無左三上係咪等於成個bio hazard無左?最後都係要版權姐

你依家講緊唔係製作人, 係講緊一間公司同佢手上最重要的招牌產品.

你想像下: 你依家係走去維他公司講, 話想買起維他奶同維他檸檬茶.

"果件事條款有問題係條款上的你虞我詐姐"

果件事俾全世界睇到SNK果班人係專門找法律漏洞來裝陷阱, 而且手段高明, 如果明知對手有D咁o既手段同心機, 如果你係企業, 呢D交易風險要計埋落去.

此篇文章於 06-08-11 01:32 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 03:25 AM   #45
lucky star
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2008
Atlus To Publish The King of Fighters XIII In North America

Atlus has just announced that The King of Fighters XIII will be coming to the PS3 and Xbox 360 on October 25th. The game boasts a roster of over 30 characters to choose from with many improvements to the gameplay. Mai is actually in this game. For whatever reason, she just wasn’t in King of Fighters XII despite being popular. One of the more important features is the online mode, which has been completely rebuilt. If you ever played KoF12, then you’ll know that online multiplayer was absolutely unplayable. In fact, it probably ranks in as the worst network experience for the genre. Massive input delay, lag, and pretty much nobody to play.
The King of Fighters XIII will most likely make or break the series at this point. The developers have a lot to prove. In the arcades, players have said that the game is actually quite good. Hopefully the console release reflects this opinion.

http://www.thesixthaxis.com/2011/06/...north-america/

lucky star 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 10:48 AM   #46
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
直係慘,話晒都係讀書時期最紅嘅格鬥GAME
呢家呢一代,又有幾多人識???

舊 06-09-11, 10:50 AM   #47
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
唉……SNK自己本身都唔爭氣,冇計

舊 06-09-11, 11:19 AM   #48
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
今次家用機有冇追加角色呢?
之前睇佢地個Blog好似仲有d未出既角色係畫左少少...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-11, 11:26 AM   #49
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
今次家用機有冇追加角色呢?
之前睇佢地個Blog好似仲有d未出既角色係畫左少少...
我諗應該唔會LAW
呢家就咁ONLY移植可能賣2萬,畫埋D棄用角可能賣2萬1千
咁佢地情願座係度唔做算(慳返D人力物力)

舊 06-09-11, 02:38 PM   #50
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
希望SNKP肯生性D,加多一兩個人(唔計boss)入去我都滿意啦

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE KING OF FIGHTERS XV KIM 街機遊戲討論版 6 03-18-24 08:07 AM
[PS4] The King of Fighters XIV RS 200 電視遊戲討論版 887 06-25-18 06:25 PM
[PSP] The King of Fighters オロチ編 neo 手提遊戲機討論版 84 05-25-11 12:32 PM
[討論] 想問下大家﹐邊集King of fighters最好玩呢﹖﹖ hidetoshi981 電視遊戲討論版 39 04-13-07 06:05 PM
THE KING OF FIGHTERS XI 已推出 兄澤命斗 街機遊戲討論版 388 11-03-05 01:09 AM

現在的時間是 08:57 AM

手機版 | APP版