Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-20, 04:39 PM   #1501
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
加拿大同台灣見到有機連SONY 55寸X9000H套裝(PACK埋一齊、唔係分開銷售)
2200加幣/63000台幣
引用:
作者: pet3 查看文章
用緊X9000H的人
玩ps5 記得插hdmi 3 4號頭先有4k120
引用:
作者: HenryHH 查看文章
我有9000H + XSX , 開120係有少少朦,不過要坐近對比先見到。

之後SONY 企硬唔FIX,炎上後最新消息係SONY CONFIRM 左會試FIX

Dear Valued Sony Customer,

We recently updated the software for the BRAVIA® television models listed below. (X900H models)

This update may have created technical issues and we are aware of reported performance concerns.

Please refer to these articles for more details:

TV has no sound or picture when connected to a PS5 with an HDMI cable

Why is the text on the TV blurry when receiving a 4K 120Hz signal from another device?

Our team is investigating and working to address the issues in a software update.

Thank you for your patience.
https://youtu.be/XwfOPQVgRu8?t=149

唔知點解SONY次次都係咁孤寒,
四個HDMI入面得兩人個係乎合當時最高規格,
上次買9000F又係咁,得兩個HDMI行到HDMI 2.0 4K 60Hz,
插咗PS4 PRO同Apple TV 4K之後,
唯有用返古老的光纖線出聲…
但差唔多價位的LG同Samsung已經比晒四個HDMI 2.0,
去到宜家HDMI 2.1又係咁…

Best Gaming TVs For The PS5 And Xbox Series X (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=XwfOPQVgRu8

In this video, we’ll be looking at some of the best TVs in 2020 that'll make your experience on the new PlayStation 5 or Xbox Series X as good as can be.

With the new consoles out, we’re going to take a look at a few TVs for different needs. Whether you’re looking for something on the cheaper end or you’re looking to go all-out and get the best quality image on your brand-new console, we've got something for you.

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 05:01 PM   #1502
IDGAF
The One

引用:
作者: westpat 查看文章
澳洲版前兩日入手

size上高過bookshelf speaker三份一
我部A1得60hz,但有HDR,我ok收貨,當然有少少怪,本身tv netflix app行到dolby vision,但ps5 netflix app唔知點解冇dolby vision
個hdmi device link唔知咩事唔work,唔識自己auto tv on,但部ps4經hdmi arc係冇問題

我仲未爆ff7 remake lol
個trophy同control center係幾方便既
有個疑問,
宜家新出的PS5碟版遊戲需唔需要先強制完整安裝完先玩得?

定係好似PS4早期的光碟版遊戲咁,
一入碟就即時玩得邊玩邊安裝。
當年由XBOX ONE轉會PS4後覺得呢個設計好好~!
點知後期的PS4 GAME都係一樣要用30-40分鐘嚟強制安裝。

引用:
作者: kyo353 查看文章
有冇Sony會員收到邀請買機?
引用:
作者: padage 查看文章
好多人買唔到ps5轉左會
睇見P系藍店貼咗紙係門口話無貨,
正日Walk-in正價買到PS5主機的機會應該都幾微…
最估唔到係香港地區連Xbox Series X都買唔到。

由於買唔到遊戲機,
今次"轉會"買咗部划艇機返屋企玩~!
(歐美封城時期其中一件熱賣商品之一)
估唔到上午訂夜晚已經送到,本來話要預4日先送貨。

希望SONY同MS唔好再玩咩飢餓行銷策略,
再買唔到下個目標我寧願買Road Bike同電競PC算,
費時比佢玩咁…

舊 11-18-20, 06:10 PM   #1503
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
其實饑餓行銷都有個泡
而家直頭貨期都無,唔通兩邊都有市場唔要有錢唔賺咩

明明之前都傳武漢肺炎有影響,買唔到唔__支那屌人餓饑行銷

利申聽日拎機
qwe 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 06:32 PM   #1504
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
其實饑餓行銷都有個泡
而家直頭貨期都無,唔通兩邊都有市場唔要有錢唔賺咩

明明之前都傳武漢肺炎有影響,買唔到唔__支那屌人餓饑行銷

利申聽日拎機
我只知sony一直說自己好多貨
在11月時會有1100萬供給全球

之後只比幾百至一千部香港做首發

你睇唔起我地黃牛終國人嗎?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 06:55 PM   #1505
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:

點都唔止幾百至一千吧

各藍店排隊訂都每間碟同無碟版各幾十
clublike 50部放上去賣, 但csl/1010 係留有4位數字既貨量俾上/續5G plan 既客.
LOG-ON 如果本身已經係會員其實都易買, 個度相信都過幾百部
sony自己都唔會得幾十啦
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 08:42 PM   #1506
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
算啦 又未有game玩 8000一部咪尤得佢地炒飽佢
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 10:23 PM   #1507
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
見到PS5 Games有得賣喇。
但得個幾隻…

我就一d都唔飢渴。
Xbox又好,PS5又好。
我唔會忘舊,特別係最初玩到PS4個一刻。
重有PS3, PS2, PS1... 清唔完既Game...哈哈哈

玩緊莎木1HD個種唔洗Load咁濟真係好開心。

舊 11-18-20, 10:40 PM   #1508
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:

有新貨都比歐美,香港市場什麼都不是。
前排其他東南亞玩家都狂屌Sony佢哋國家乜野首發消息都冇,印尼馬來西亞菲律賓,全部被忽視,PlayStation Asia根本就只係PlayStation Singapore,遲早香港連菲律賓都不如

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 11:58 PM   #1509
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
明天有了!

舊 11-19-20, 10:28 AM   #1510
ComeLOLoh

我發覺無一部機我衝過首發日。
這些機會…

舊 11-19-20, 12:17 PM   #1511
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
今天11點目擊灣仔188 有行貨PS5(預定貨品) 19/11/20
2108A/2108B 數位版/碟版 全部 MIC

可以稍等公布,聽聞12月有大貨行貨返供應。等官方消息。

我唔急。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 12:42 PM   #1512
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
今天11點目擊灣仔188 有行貨PS5(預定貨品) 19/11/20
2108A/2108B 數位版/碟版 全部 MIC

可以稍等公布,聽聞12月有大貨行貨返供應。等官方消息。

我唔急。

數位版唔係MIJ ?
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 12:43 PM   #1513
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
PlayStation 5 Release Trailer

Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 12:52 PM   #1514
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
PlayStation®️5資訊公佈:
我們將於11月27日至12月3日開放PlayStation Platinum Shop「網上預購PlayStation®️5抽籤系統」,敬請密切留意我們的最新消息。感謝各位玩家的支持。
qwe 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 12:54 PM   #1515
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: Alpha2 查看文章
數位版唔係MIJ ?
唔係呀!

應該只有日本水貨版數位版先聽聞係 MIJ。

我都想搵 MIJ 。

@@@

另外轉貼 :

我們將於11月27日至12月3日開放PlayStation Platinum Shop「網上預購PlayStation®️5抽籤系統」,最新消息。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 12:55 PM   #1516
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: qwe 查看文章
我們將於11月27日至12月3日開放PlayStation Platinum Shop「網上預購PlayStation®️5抽籤系統」,敬請密切留意我們的最新消息。感謝各位玩家的支持。
一早就應該咁做啦

舊 11-19-20, 01:10 PM   #1517
ps4boy

註冊日期: Mar 2016
都係玩返PS4可升級作品!線上存取用得返?

舊 11-19-20, 01:13 PM   #1518
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
抽籤唔中無咁嬲 下下鬥快晒氣
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 01:28 PM   #1519
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
有冇抽纖link share

舊 11-19-20, 01:29 PM   #1520
IDGAF
The One

點解「網上預購PlayStation®️5抽籤系統」的消息PlayStation HK都係轉貼熱線的…?!

【PlayStation 5 最新資訊公佈】
請繼續留意11月27日的最新消息,謝謝支持!

PlayStation HK 發佈於 2020年11月18日星期三
舊 11-19-20, 01:54 PM   #1521
ComeLOLoh

引用:
作者: ps4boy 查看文章
都係玩返PS4可升級作品!線上存取用得返?
線上/USB都得!

舊 11-19-20, 01:57 PM   #1522
ComeLOLoh

我反而想知,格Game大掣、賽車軚盤等等用唔用得返?

重有用PS4 Remote Play PS5個流暢度係點?

舊 11-19-20, 02:16 PM   #1523
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
thrustmaster 大部分軚盤都話support ps5
係logitech搵你苯再出個貴d ge但係sony話g29都support亦有人試過係得

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 02:45 PM   #1524
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: IDGAF 查看文章
點解「網上預購PlayStation®️5抽籤系統」的消息PlayStation HK都係轉貼熱線的…?!

【PlayStation 5 最新資訊公佈】
請繼續留意11月27日的最新消息,謝謝支持!

PlayStation HK 發佈於 2020年11月18日星期三
因為鎖售唔係 PSHK 負責

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 03:35 PM   #1525
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
出面啲炒價一直下行,跟本揸貨啲人一心走貨,各位真玩家真係等下先,唔好益啲炒貨人,跟本冇嘢吸引到要炒價即入,等多半年都可以,安心玩住 Pro 機慢慢等正價,有抽選咪抽吓,抽唔到咪抽下次,有乜所謂,真係有想玩嘅game 都係出年至多選擇啦,唔好助長炒風
由手機版發出
sugoteam 目前線上   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 01:08 PM

手機版 | APP版