Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-12-21, 10:41 AM   #1851
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
Heman trailer首歌
之前嘅She-ra都有日文配音, 手痕開pacific rim(電影)望吓原來都係冇(跟住睇晒成套)

另外宣佈惡魔城外傳,Farcry blood dragon:captain laserhawk, 同Splinter Cell動畫

此篇文章於 06-12-21 10:46 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 10:48 AM   #1852
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
繼續製作惡魔​城新動畫, 主角變左後代, 第4季睇到悶悶地

Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 11:11 AM   #1853
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Heaven 查看文章

能繼續就好了

這次是1和2的故事吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 07:10 PM   #1854
鐵之侍

羅蘋二季感覺收得比較急,不過結尾也算爽快,豪不意外會有第三季

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 06-17-21, 08:59 PM   #1855
鐵之侍

終末的女武神,沒有看漫畫原作,雖然明顯經費有點限制但製作組也很努力表現了那份人類對抗神的熱血

最後一集我也跟著角色叫起來了

希望會有二季吧

舊 06-17-21, 09:38 PM   #1856
Heaven
Game Master

終末的女武神 岩岩睇左幾集,一黎就簡單直接講單挑最岩我,係角色人設同啲樣麻麻地 人vs神 真係有啲荒謬...
由手機版發出
舊 06-19-21, 06:22 PM   #1857
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
有幽閉恐懼症患者不宜

Oxygen 或者 O2 係套法國驚慄片,講女主角醒咗,發現困咗嚮個箱入面,而氧氣不斷下降中,個人又無咗記憶,要搵辦法生存。部戲絕大部分嘅場景都嚮個箱入面,成本應該唔高,雖然係噉,主角解謎解困個過程,令人睇到好緊張。去到四份三度知咩事,心諗睇你點收科,個結局都叫人收貨。好過套懶靚嘅 The Woman In The Window 多多聲。不過老老實實,你未必想再煲多次。

Robert Meyer Burnett 先生講過:無愛成唔到故事,呢套係個好嘅版。

舊 06-19-21, 11:55 PM   #1858
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Heaven 查看文章
仲有實在太好但德古拉已經有個咁好嘅ending又唔係好想搞佢老人家
最後唔知會唔會接到血之輪迴同月下
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-21, 03:50 AM   #1859
肉羊哩咖
griffin611

終末的女武神,係就係好熱血,啲角式造型各種風格都有啲,其中有場真係悲壯到爆燈,但係可惜啲動畫真係唔係好掂,去到極道主夫嗰個層次(有人話係套 PPT 嚟),嘥晒成套作品。希望下一季會好啲啦。

前面講起劍心幾套電影,有啲外國嘅特技人好鍾意佢嘅武打編排,好似而家全部上齊。

此篇文章於 06-20-21 03:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-21, 04:49 PM   #1860
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
終末的女武神,交代完開波因由,雙方即時入場,完全冇婆媽選角劇情,大叫一聲爽,點知之後仲拖過舊版龍珠,另對於例席觀眾表現,可唔可以嚴肅d,節湊已經夠拖,仲要睇埋d攪笑演出,令人好唔耐煩。
JoJo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-21, 10:03 PM   #1861
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
劍心電影淨係有第一集同終章final
以前冇睇而家先睇第一集
真人化得唔錯唔太多刻意還原漫畫情況
打戲幾好
希望會上埋之後幾集

P.s.終章final之後先係beginning咁有趣?a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-21, 10:46 PM   #1862
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
劍心電影淨係有第一集同終章final
以前冇睇而家先睇第一集
真人化得唔錯唔太多刻意還原漫畫情況
打戲幾好
希望會上埋之後幾集

P.s.終章final之後先係beginning咁有趣?a
由手機版發出
日本都係咁上,月頭先剛剛上beginning

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-21, 04:24 PM   #1863
肉羊哩咖
griffin611

睇咗劍心 1 同 京都大火篇。

無咗電視動畫啲輕鬆搞笑嘅情節,陰沉,好有武俠片格。劍心嘅心理刻劃好深,其他配角就冇乜;同樣反派只係得武田觀柳寫得比較多啲,但係都係樣板得滯,可惜嘅嘥咗鵜堂刃衛。打就好睇,尤其嘅群揪,唔亂之飾主角又型,動作指導真係花咗好多心機落去。

京都大火都係咁引人追,今次單挑改進咗好多,尤其四乃森蒼紫對葵屋翁嗰場真係精彩,雖則預咗佢係噉 quick cut,反而志志雄有幾好揪都未見到。下半啱啱先開咗嚟睇。

吐糟:
  • 齊藤一下下保持住咁型,不過佢真係好唔得閒,乜都關佢事有佢份。
  • 左之助把嘢真係當舊摘鐵用,改一改佢成為鈍兵器噉玩,一下子掃斷幾對腳骨都得。
  • ACG 入面啲最終 Boss 幾乎都係最好打件,反觀現實就⋯⋯

此篇文章於 06-21-21 04:26 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-22-21, 12:27 AM   #1864
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁快有得睇三國無雙同凱撒衛

舊 06-22-21, 01:31 PM   #1865
Heaven
Game Master

《屍戰朝鮮:雅信傳》前導預告曝光,確定7/23上線Netflix!全智賢大戰活屍「復仇是唯一的路」揭開生死草之謎
https://www.cosmopolitan.com/tw/ente...tflix-kingdom/

未有第三季消息頂住先

此篇文章於 06-22-21 01:33 PM 被 Heaven 編輯。
舊 06-28-21, 03:32 AM   #1866
肉羊哩咖
griffin611

睇埋《劍心》第三部同第四部電影,第三部其實係第二部嘅下集,分兩部好,節奏啱啱好。繼續打得精彩,啲劇本角式造型好有少年漫畫嘅梗,但沖淡咗,一般無睇動漫版都接受到。而第四部電影有啲急,個反派嘅動機太簡單,而且玩到噉大唔合理。啲中波士繼續無乜著墨,只係用嚟打,而黑幫嗰條線都有呢個毛病,嘥晒。樓梯嗰場玩「合體技」真係最精彩嘅一場。第四部都係日本上咗無耐,第五部怕都就快上埋喇掛。

有老細話邊打邊走,本人覺噉編排,唔止有動感好多,加上感覺以少打多合理啲,睇噉多部仲得。想睇傳統日式嗰種隻揪,可以去睇《標殺令1》最後嗰場,場口格式原全致敬,如果呢幾套都係噉就悶到抽筋。

-----
開咗《哥斯拉 SP》,高橋敦史監督,啲人設乜都有啲⋯⋯⋯⋯有少少唔知睇緊啲乜~

此篇文章於 06-28-21 05:35 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-28-21, 09:23 AM   #1867
JoJo

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
睇埋《劍心》第三部同第四部電影,第三部其實係第二部嘅下集,分兩部好,節奏啱啱好。繼續打得精彩,啲劇本角式造型好有少年漫畫嘅梗,但沖淡咗,一般無睇動漫版都接受到。而第四部電影有啲急,個反派嘅動機太簡單,而且玩到噉大唔合理。啲中波士繼續無乜著墨,只係用嚟打,而黑幫嗰條線都有呢個毛病,嘥晒。樓梯嗰場玩「合體技」真係最精彩嘅一場。第四部都係日本上咗無耐,第五部怕都就快上埋喇掛。

有老細話邊打邊走,本人覺噉編排,唔止有動感好多,加上感覺以少打多合理啲,睇噉多部仲得。想睇傳統日式嗰種隻揪,可以去睇《標殺令1》最後嗰場,場口格式原全致敬,如果呢幾套都係噉就悶到抽筋。

-----
開咗《哥斯拉 SP》,高橋敦史監督,啲人設乜都有啲⋯⋯⋯⋯有少少唔知睇緊啲乜~
哥吉拉預告很期待 睇左2集已感覺不對勁 3倍速睇到5、6話決定放棄 仲衰過頭2套真人版電影 好唔好睇見仁見智 起碼我知道睇緊哥吉拉
舊 06-28-21, 03:28 PM   #1868
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: JoJo 查看文章
哥吉拉預告很期待 睇左2集已感覺不對勁 3倍速睇到5、6話決定放棄 仲衰過頭2套真人版電影 好唔好睇見仁見智 起碼我知道睇緊哥吉拉
凈係睇咗第一話,半話都係圍住一盞燈嚟玩,死火,有不祥預感~

原來 WISH 有份製作,暫時好難講幸定不幸,如果套終未的女武神有噉嘅動畫效果就好囉~

-----

《雷朋》Part 2: 好:鬥智嗰部幾好,扭得唔會太誇,尤其點「巧妙」地擺脫啲敵人;最後三話節奏明快。唔係噉好就頭兩話又慢又好鬼死狗血,無咗上一 part 個「神偷」嘅神膸,又有啲「先讀」嘅毛病,同埋有樣唔明:主角個 friend 班對頭無揚佢個樣出嚟,畀主角有機可乘唔係幾合理。

總結:中挺。啲感情線未收,留咗位有續落去。

此篇文章於 06-28-21 03:46 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-28-21, 03:51 PM   #1869
JoJo

引用:
凈係睇咗第一話,半話都係圍住一盞燈嚟玩,死火,有不祥預感~

原來 WISH 有份製作,暫時好難講幸定不幸,如果套終未的女武神有噉嘅動畫效果就好囉~

-----

《雷朋》Part 2: 好:鬥智嗰部幾好,扭得唔會太誇,尤其點「巧妙」地擺脫啲敵人;最後三話節奏明快。唔係噉好就頭兩話又慢又好鬼死狗血,無咗上一 part 個「神偷」嘅神膸,又有啲「先讀」嘅毛病,同埋有樣唔明:主角個 friend 班對頭無揚佢個樣出嚟,畀主角有機可乘唔係幾合理。

總結:中挺。啲感情線未收,留咗位有續落去。
其實片名叫哥吉拉 你比哥吉拉我睇咪得囉 有乜新思維 新理諗 自己開套戲慢慢講啦
舊 06-28-21, 05:42 PM   #1870
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇pv都預左係有怪獸題材既sf懸疑片
冇期待落差
睇左兩集感覺還可以
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-21, 06:41 PM   #1871
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: JoJo 查看文章
其實片名叫哥吉拉 你比哥吉拉我睇咪得囉 有乜新思維 新理諗 自己開套戲慢慢講啦
有既,喺中後段先會出現

唔好期待係同傳統既『哥斯拉』電影一樣,係完全不一樣既劇種
好似係出片之前都已經講左唔一樣
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-21, 08:30 PM   #1872
JoJo

引用:
作者: 魚伕 查看文章
有既,喺中後段先會出現

唔好期待係同傳統既『哥斯拉』電影一樣,係完全不一樣既劇種
好似係出片之前都已經講左唔一樣
仲要中後段 唔得喇 真係捱唔到
舊 06-29-21, 03:40 AM   #1873
肉羊哩咖
griffin611

睇咗三話《哥斯拉》,暫時好過套 Pacific Rim,都仲頂到~~~

舊 06-30-21, 08:35 PM   #1874
肉羊哩咖
griffin611

angry 呢次 TVA 應該出手啦,吓話?!(誤)

《Gozilla SP》第一季共 13 話,每話廿零分鐘。

好:動畫一流,由 CG 到作畫極高水平,動作分鏡都無得彈,可能好過套 Dynazenon。設定好刻意返去懷舊風格。

唔係咁好:申明 -- 無睇過予告,之前亦冇乜預期,亦可能本人衰唔識欣賞,除上面以外,無樣掂~ 啲怪獸點嚟無交待,哥斯拉係中段現身,不過開頭本人完全唔覺,係戲入面個電視新聞講先知 -- 得一個「啊」字,之後除咗到最後,基本上唔係故仔嘅焦點~

唔好講咩科學考証喇,個人覺得佢玩時間旅行呢味嘢玩得極差,搞到班主角(如果算係)一來完全無危險,亦無乜意義,因為乜都「整定」晒。一部手機同手腦運算能力可以去到咁勁,又唔會機身熱到變火炭嘅,奇!唉,都係唔再講落去。

軍事「考證」更加不堪,陸軍只得戰車炮、機鎗同步鎗,但係來來去去夾埋一個營嘅人數都唔夠;而海軍得火炮?!魚雷、反潛火箭、魚义飛彈去晒邊?你仲夠胆死搬啲勃克神盾艦出嚟?!喂,連個 PMC 都有短程火箭炮導彈吖!空軍只得激光引導炸彈,咁巡航導彈紅外線飛彈同 JDAM 呢?啲政府又無晒影?!都唔再數落去~

講返啲「主角」,去到後面基本上無用,乜都由「一個」角式搞掂晒,男側仲好少少,女側就淨係識噏一堆似是而非嘅「科學理論」。

好多部份好似套《真.哥斯拉》,但畫虎不成,唔講其他,單係軍事呢一瓣,爭成十萬八仟里~

唔好意思,一堆又長臭嘅吐糟。

此篇文章於 06-30-21 08:55 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-30-21, 09:53 PM   #1875
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
《Gozilla SP》第一季共 13 話,每話廿零分鐘。

好:動畫一流,由 CG 到作畫極高水平,動作分鏡都無得彈,可能好過套 Dynazenon。設定好刻意返去懷舊風格。

唔係咁好:申明 -- 無睇過予告,之前亦冇乜預期,亦可能本人衰唔識欣賞,除上面以外,無樣掂~ 啲怪獸點嚟無交待,哥斯拉係中段現身,不過開頭本人完全唔覺,係戲入面個電視新聞講先知 -- 得一個「啊」字,之後除咗到最後,基本上唔係故仔嘅焦點~

唔好講咩科學考証喇,個人覺得佢玩時間旅行呢味嘢玩得極差,搞到班主角(如果算係)一來完全無危險,亦無乜意義,因為乜都「整定」晒。一部手機同手腦運算能力可以去到咁勁,又唔會機身熱到變火炭嘅,奇!唉,都係唔再講落去。

軍事「考證」更加不堪,陸軍只得戰車炮、機鎗同步鎗,但係來來去去夾埋一個營嘅人數都唔夠;而海軍得火炮?!魚雷、反潛火箭、魚义飛彈去晒邊?你仲夠胆死搬啲勃克神盾艦出嚟?!喂,連個 PMC 都有短程火箭炮導彈吖!空軍只得激光引導炸彈,咁巡航導彈紅外線飛彈同 JDAM 呢?啲政府又無晒影?!都唔再數落去~

講返啲「主角」,去到後面基本上無用,乜都由「一個」角式搞掂晒,男側仲好少少,女側就淨係識噏一堆似是而非嘅「科學理論」。

好多部份好似套《真.哥斯拉》,但畫虎不成,唔講其他,單係軍事呢一瓣,爭成十萬八仟里~

唔好意思,一堆又長臭嘅吐糟。
呢套唔係過去一般的『哥斯拉』
其實有睇晒就會知大概係同 天能 類似既劇種

人 》能量 》怪獸 》奇異點 》破局 》人

類似 有雞先定有蛋先 既理論

尤其個結局

『 哥斯拉 』
只係其中一隻不斷進化既怪獸既取名,最終型態先似哥斯拉

軍火問題...
唯有只可以講災害全部都係奇異點...而奇異點全部都係城巿入面...正常就唔會用原子彈炸城巿既,而且發生時間實際係好短,科學家係入面都係邊發現邊研究。

當然啦...當男主個程式系統可以咁勁...而老頭子都可以做到機械人...點解世界既政府都係用緊呢D武器就...

學之前個師兄話齋,如果套野唔係叫哥斯拉 ,入面既怪獸唔好用 哥斯拉既造型 ,咁就唔會出現咁多誤會同吐糟
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:23 AM

手機版 | APP版