Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 04-21-20, 10:13 AM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
北韓領導人金正恩心血管手術後 傳病危搶救中

美國有線電視新聞網(CNN)報導,根據了解此事的美國官員指 ,北韓領導人金正恩在接受心血管手術後,健康出現重大的危機,現在正在搶救中。

金正恩上次在公開場合現身,是在11日主持勞動黨會議,但12日未出席最高人民會議,也缺席了15日的北韓重要紀念日「太陽節」的活動,是金正恩自2012年就任至今首度缺席,引發外界猜測其健康狀況。 (國際中心/綜合外電報導)

https://tw.appledaily.com/internatio...GC3TN7RSPFJ5I/

今年咁多大事件 
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 10:24 AM   #2
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: GreenTea 查看文章
美國有線電視新聞網(CNN)報導,根據了解此事的美國官員指 ,北韓領導人金正恩在接受心血管手術後,健康出現重大的危機,現在正在搶救中。

金正恩上次在公開場合現身,是在11日主持勞動黨會議,但12日未出席最高人民會議,也缺席了15日的北韓重要紀念日「太陽節」的活動,是金正恩自2012年就任至今首度缺席,引發外界猜測其健康狀況。 (國際中心/綜合外電報導)

https://tw.appledaily.com/internatio...GC3TN7RSPFJ5I/

今年咁多大事件 
金仔唔係炒燶油心臟病發o瓜...

舊 04-21-20, 02:24 PM   #3
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
唔識 post twitter,照 copy

引用:
https://twitter.com/AGWilliamBarr/st...523155974?s=19

BREAKING:

NORTH KOREA SUPREME LEADER KIM JONG-UN IS REPORTEDLY BRAIN DEAD AT AGE 36
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 02:49 PM   #4
GreenTea

香左都會搵個似樣既扮
由手機版發出
舊 04-21-20, 02:49 PM   #5
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
肥仔金係咪真係瓜左都唔知, 至少依家新聞都未見有佢死訊,
只怕佢真係有乜事嘅話, 北韓有可能會亂,
仲要依家支那病毒仲未退, 真係亂上加亂

2020 年真係唔係一個好年

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 03:55 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

現代極權 70 大限,差唔多

下一站新加坡,就快到
由手機版發出
舊 04-21-20, 04:05 PM   #7
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
斬首行動?!?!
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 04:37 PM   #8
kircheis
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔識 post twitter,照 copy
Really ?

舊 04-21-20, 04:44 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

無 source support

唔似真
舊 04-21-20, 08:02 PM   #10
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
如果真係瓜咗,覺得會係被維尼隊冧多個被美帝暗殺。

話晒阿侵同肥仔好friend,仲好過佢同維尼,肥仔基本上已經係向美帝半投誠咁滯,維尼當然要諗辦法炮製肥仔呢個叛徒。

而家疫症橫行,而肥仔呢個身形係最高風險,仲唔趁呢個機會做低佢?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 08:14 PM   #11
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
見到有報導話醫人員平安離開
應該冇乜事
Btw唔想金仔死
撐住呀
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-20, 09:18 PM   #12
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 真!DC 查看文章
見到有報導話醫人員平安離開
應該冇乜事
Btw唔想金仔死
撐住呀
由手機版發出
可能D醫生中共派去,北韓識鬼醫咩

舊 04-22-20, 08:01 AM   #13
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
過到武炎,過唔到肥…金家宿命…肥………………

舊 04-24-20, 10:37 AM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

燒山排除金正恩去到病危、嚴重、死亡呢三個可能性
舊 04-24-20, 11:58 AM   #15
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
金仔RAP, 估唔到衰係燒山度
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-20, 12:44 PM   #16
GreenTea

【金正恩命危?】英美媒體指中國派醫護赴朝鮮 日媒傳金正恩已成植物人
https://www.thestandnews.com/interna...9%A9%E4%BA%BA/

大陸去得都係大鑊野
舊 04-25-20, 02:22 PM   #17
J+1
望過黎呀!!!!!!

應該去南韓揾整容大師先啱
由手機版發出
舊 04-25-20, 02:54 PM   #18
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
19號

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-20, 04:16 PM   #19
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
最怕金仔出事比中共有機可乘建立傀儡政權
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-20, 11:55 PM   #20
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 真!DC 查看文章
最怕金仔出事比中共有機可乘建立傀儡政權
由手機版發出
如果佢一食俄佬即刻搞佢,
而家嘅咁嘅情況,佢戰狼外交撩下歐美都暫時得
俄佬係絕對無等出牌嘅需要

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-20, 10:45 AM   #21
J+1
望過黎呀!!!!!!

北韓唯一亮點。。。。

由手機版發出
舊 05-02-20, 11:50 AM   #22
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
出來喎

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...6-20200502.htm

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 12:00 PM   #23
GreenTea

可能係演員 咁耐先出黎
由手機版發出
舊 05-02-20, 12:14 PM   #24
真!DC