Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-29-19, 11:51 PM   #14176
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
pop子不嬲都係水手服喎,乜你冇睇過咩?
同埋男聲優配冇問題
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-19, 07:28 AM   #14177
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
冇睇,wiki左,我以為係杜比亞札孖邊著女裝XD

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-19, 02:40 PM   #14178
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
舊年最強霸權唔睇
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-19, 03:23 PM   #14179
ShinDou

已經冇睇動畫好多年,咁多game都打唔切XD

11月1強敵活動出革命基,會唔會係13c神機?見佢有動作上修白nono又出阿媽達件衫,即係個pool仲會有nono omg同evol?

快d衝埋個活動換埋果1百萬唔升變態住,驚聽日有神機要升過,有888石了,鬥雞都就黎千7了

舊 10-30-19, 04:51 PM   #14180
J+1
望過黎呀!!!!!!

九郎都係早兩個禮拜出,應該無咁快再來魔王機。。。。吧
由手機版發出
舊 10-30-19, 05:32 PM   #14181
ShinDou

咁等出新pool冇用既話繼續升變態了

活動VS BATTLE落ARX8果D跌箱技機會唔會易跌D﹖定淨係CC MODE跌箱技先有用﹖

此篇文章於 10-30-19 07:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-30-19, 07:23 PM   #14182
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
pvp mode得特效機加掉寶率
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-19, 07:26 PM   #14183
ShinDou

THANKS咁換走8仔先再刷先,晒晒D EXP,大把LV1機未升,遲D要黎擊退 @@

鬥雞又有6千COIN,已經換晒限凸,藍石,R錢了,之前亂食左2隻拳EVOL,又抽中多隻,唔知活動係咪出EVOL食到﹖可能要換凸移植 @@

刷埋D錢了,暫時可以HEA打下等活動開,鬥雞等反擊得閒清下算,反正守唔到打咁高分都係益人 XD 得番48支水

此篇文章於 10-30-19 07:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-31-19, 01:39 PM   #14184
J+1
望過黎呀!!!!!!

Total 12hit?

由手機版發出
舊 10-31-19, 03:59 PM   #14185
ShinDou

Nono出合體技喎,但應該會好少血好易死?應該又係玩速攻?

電擊有DATA了

https://dengekionline.com/articles/16269/

冇講NONO,NONO又係就咁用以前果部上修﹖

不過黑妹好似幾勁有兩招BUFF,1招身後加千5行動同1百命中,另1招白機加1千行動同百5命中,應該係咁多BUFF機之中最勁﹖但VCOST應該都高﹖可能組唔到D乜機﹖同埋黑妹冇根性可能又係PA學頂3下20%血,雖然而家咁多打穿根性,俾人打基本上都當秒,除非好似積加咁可以死99次先要電

此篇文章於 10-31-19 07:54 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-31-19, 08:44 PM   #14186
ShinDou

睇番舊果隻NONO好似基本得250%命中,冇必中狀態,會唔會打唔中人﹖@@ 正樹好似都仲有400%都打唔中
舊 10-31-19, 09:10 PM   #14187
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: ShinDou 查看文章
Nono出合體技喎,但應該會好少血好易死?應該又係玩速攻?

電擊有DATA了

https://dengekionline.com/articles/16269/

冇講NONO,NONO又係就咁用以前果部上修﹖

不過黑妹好似幾勁有兩招BUFF,1招身後加千5行動同1百命中,另1招白機加1千行動同百5命中,應該係咁多BUFF機之中最勁﹖但VCOST應該都高﹖可能組唔到D乜機﹖同埋黑妹冇根性可能又係PA學頂3下20%血,雖然而家咁多打穿根性,俾人打基本上都當秒,除非好似積加咁可以死99次先要電
NONO 6(-1)COST,另一個最多10吧

兩人D PVP技加速少
Ω黑妹基本得1500速只比贊加多個隊友BUFF,應該都動不了就打完
NONO仲勁得アタッカーLVMAX先有500速

速度應該快唔過龍卷,應該會用去取代比翼
黑妹本身技能就有必殺反擊無效,HP侵蝕

睇上修NONO成點,應該開場有6-7000速吧

舊 10-31-19, 09:13 PM   #14188
ShinDou

上修完應該會勁掛﹖唔係點引人抽﹖XD

今次D活動機有冇邊D可以幫手打到精霸N OR VS﹖EVOL俾人殺兩次加400%回,學埋底力夠唔夠避精VS EX3A﹖

見人1隻凸2POP子單騎過到EX3A,有咁勁架咩﹖

開左POOL了,黑妹8C,升爆可以組變態喎,但淨係加行動命中,我變態又係推回避,反而之前隻正樹可以加多1百回避,不過冇左個POOL了

其他就好似冇乜用 @@ NONO好似都係唔夠快唔夠命中﹖拍埋黑妹500%命中7千5行動,而家基本上都係鬥快出合體技,出先果個就贏,再唔係就要避得晒先得 @@

咦革命基有得打穿根性喎,不過好似命中低又慢

此篇文章於 10-31-19 11:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-31-19, 11:27 PM   #14189
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
幾隻都好似唔係TOP?....一輪中EVOL同重炮算了....兩隻都有倉存食.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-19, 11:37 PM   #14190
ShinDou

諗諗下黑妹幫變態加2千5行動搶先手可能有D陣都打到,聽日再諗清楚射唔射先 @@

此篇文章於 10-31-19 11:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-01-19, 12:53 AM   #14191
王蛇

其實有反擊無效化,應該係俾新手打EX33多

舊 11-01-19, 07:27 AM   #14192
ShinDou

但行得慢,ex3a大佬都行得快又大力,夠打咩?

都係射下黑妹先

333石 3evol,2革命基,2重砲,1黑妹,本身有3隻拳evol可以食到凸爆,但之前亂食左要用凸移植

有黑妹係咪應該百5石射埋nono先,可能有d用?

得3粒限凸唔夠用,都係繼續抽下黑妹先

結果爬5次山先中多隻黑妹夠限凸,中多2隻重砲,nono唔射住諗下先

而家變態鬥雞主要係打唔到d必中陣,抽隻nono番黎合體技速殺應該都ok? D必中機多數都唔快?

Nono應該1隻夠唔駛開技? 得3粒限凸,等覺醒換隻番黎先岩岩凸得爆,黑妹唔搞住了升下nono先

黑妹要凸2開技,仲爭1隻,又要再爬過山

爬多次山中1黑妹,2evol,之前先用左凸移植,仲無啦啦蝕左兩隻,得番百幾石,今日無啦啦射左8百石都有

此篇文章於 11-01-19 02:18 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-01-19, 05:20 PM   #14193
王蛇

引用:
但行得慢,ex3a大佬都行得快又大力,夠打咩?

NONO應該夠快先動

兩人有技能可以必殺攞珠
之後睇你D機有幾部可以減行動

例如今次的重炮手高達

此篇文章於 11-01-19 05:26 PM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-19, 05:23 PM   #14194
ShinDou

得閒試下先 thanks

重砲我都凸3,冇留意佢有減行動

舊 11-01-19, 05:46 PM   #14195
王蛇

引用:
得閒試下先 thanks

重砲我都凸3,冇留意佢有減行動

要留意一開始要夠珠,NONO自己開始5珠仲要多兩粒
呀...有氣合差一粒

此篇文章於 11-01-19 07:32 PM 被 王蛇 編輯。
舊 11-01-19, 08:16 PM   #14196
王蛇

今次D機感想:

創聖2:幫隊友減傷60%,突唔突有點微妙 最多都係攞個精神效果UP
暫時有7COST風魔或上次原創機減傷50%都夠,風魔可以靠特殊迴避頂返風魔拖多一,兩回合先死 創聖一招就完
留返幾部突Ω好過

重炮:征覇幾有用

革命機:有可能同機攻隊一樣後來補返Ω,不過最後形態可能係雙人駕駛突唔到

gunbuster2:
升滿減傷+創聖 黑妹先"可能"頂到風魔,之後仲有1 COST 剩下可能都係唔夠LOCK ON快
不過NONO沒100%迴避艦幫加迴避好危險,何況風魔自由度太高再硬加100命中唔難

現在不上修下.真的是缺點滿滿的組合 速度還好有開場8000多,但命中,迴避,頂招全部不行

此篇文章於 11-01-19 08:21 PM 被 王蛇 編輯。
舊 11-01-19, 11:13 PM   #14197
ShinDou

開場8千行動應該都唔夠搶最快?而家唔係先手出合體技就秒全場咩?

不過命中好似仲低過正樹

舊 11-02-19, 12:16 AM   #14198
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
食通過萬囉...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-19, 05:02 AM   #14199
王蛇

引用:
開場8千行動應該都唔夠搶最快?而家唔係先手出合體技就秒全場咩?

不過命中好似仲低過正樹

快過比翼,不過比翼可以迴避到風魔反殺
GUNBUSTER要頂風魔太麻煩,非常不穩定

舊 11-02-19, 09:21 AM   #14200
ShinDou

合體技暫時我變態谷回避得晒,係打唔到d必中陣,諗住用合體技打必中陣咋,不過守陣點擺都好易俾人殺咁

合體技升兩條友PP RANK會性能強化淨係大力左唔會多HIT左﹖但招野唔顯示﹖淨係睇出合體技果個PP定睇晒兩個PP合計RANK﹖

岩岩有人擺NONO黑妹5隻試下用變態打佢,俾佢開場0%合體技秒左,睇番佢黑妹3招加命中150% @@ 計埋本身450%+100%+150%,成1150%,唔怪得避唔到黑妹果幾下 @@ 不過我冇著晒回避技打,1陣著晒再試先

已經執晒3章叉能廚D石,都係得番228石

D體唔知打乜好,想升得快RANK打肉成﹖定都係打錢算﹖

著晒回避技差唔多避得晒,不過唔知點解都係俾黑妹打中我1HIT,仲要搞到補唔到血,好彩佢兩隻都冇學根性可以1砲秒晒 @@

重砲又要凸爆先幫到打EX3A,黑妹又要凸爆黎玩合體技,得3粒限凸,NONO凸1,仲有2百幾石係咪應該爬多兩次山算

此篇文章於 11-02-19 03:42 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 01:31 PM

手機版 | APP版