Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-10-20, 07:05 PM   #676
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我只可以講句

抵 X 死

平日以為自己平小小就串串貢
今次D客點樣XYZ佢地
佢地都無咩好講喇
出得來行,遲早要還

另外,Tifa個look特別重要部份.....Ingame都無失禮bbb

舊 04-10-20, 07:12 PM   #677
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
呢隻game的畫面 real time 中混雜了播片, 真假難分!

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-20, 07:22 PM   #678
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: darkvolver 查看文章
出得來行,遲早要還

另外,Tifa個look特別重要部份.....Ingame都無失禮bbb
依家拎住隻Cloud
搞到想買埋另果幾隻…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-20, 07:35 PM   #679
darkvolver
頹冗

引用:
依家拎住隻Cloud
搞到想買埋另果幾隻…
Tifa.......隻抽好惡.

舊 04-10-20, 07:43 PM   #680
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
Tifa.......隻抽好惡.
我已經當左呢隻野個Tifa係主角,長期用住

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-20, 07:52 PM   #681
darkvolver
頹冗

引用:
作者: GP03D 查看文章
我已經當左呢隻野個Tifa係主角,長期用住
d技狂駁combo惡過鬼....

cloud你都係算啦...

舊 04-10-20, 09:13 PM   #682
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原來b mode出just擋會反擊而且取得大量break值
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-20, 10:20 PM   #683
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
收集唱片已很滿足,唔洗買soundtrack

舊 04-10-20, 11:51 PM   #684
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
屬性Materia好勁,拎埋先好走

舊 04-10-20, 11:52 PM   #685
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
eee PLAY-ARTS依然Keep住一向既質數
我把劍明顯d油未乾就放落個盒度,搞到有d色滋落個膠盒。
重有車身明顯有d污…
同盒野好大塵

Anyway,開Game!
PLAY ARTS D QC一向唔掂,上次FF7AC人連車先中過伏,
又花痕又甩色又剩,基本上呢D大大盒又睇唔到入面嘅唔敢再買…

舊 04-11-20, 02:40 AM   #686
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: DC 97 查看文章
係~我買DL 中韓英~
不過好多人買錯英
1來係因為港服PS Store買既FF7re DL版有成4個版本,
而其中有個總介面係出唔晒最尾個行字!(要等佢自動升上黎)

2來班友佢地心急冇睇清楚各版本分別,
就咁掣落去,買左日英文DL版咁唔怪得人架喎!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 04-11-20 03:20 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-20, 02:45 AM   #687
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: qwe 查看文章
VII VIII IX X都應該唔會死
其實FFX既PS4版都買唔晒!
因好多人出PS3/PSV版時,已經入過晒啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 04-11-20, 03:05 AM   #688
mrk

引用:
SSP電玩直銷甩左運輸期
D貨到唔到

響FB度出Post認死狗了
引用:
作者: padage 查看文章
有得退訂太好
我就係電玩訂左DE版,(因我係3月頭,醒起訂DE版時,發現全SSP都已經唔收訂!)
暫時電玩個情況係:
1.訂左最大盒版既人兄,只夠1、2月既攞貨,3月落訂既全部退訂/轉普版,
2.而訂左DE版既,佢就話要拖到下星期二先有貨派,
我情況係2.
但我心急想玩左先,最後係佢到入左隻中文普版,佢計我$448
而DE版訂單,我冇打算退,同佢講照等囉!
(反正我有2部PS4,呢隻神作入齊2隻實體唔過份啦!
以上係我琴日4pm既SSP情況!

PS1:約5pm新之都商場1/F某舖見到有最大盒版買,
當時炒到$3780!(但間舖唔我1半錄卡,1半現金,最後我放棄,
因我覺得呢個電單車同Cloud遲下一定會獨立再出過!

PS2:忘記左呢D PS4大作都係轉去信和地庫熱線訂算啦!(熱線夠準時!

此篇文章於 04-11-20 03:11 AM 被 mrk 編輯。
舊 04-11-20, 03:16 AM   #689
mrk

引用:
大時大節靠直銷..........下次找個間
係電玩訂Game,只有普通水美版/水日版會準時好多!
佢呢間野 訂親限定版,有50%會遲到貨/攞唔夠貨!

PS:其實電玩唔係個個都咁串架!
(主要都係某個後面負責後勤既,可能佢話事權大D,所以咪成日串串供囉!

舊 04-11-20, 03:25 AM   #690
mrk

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
我用外置SSD裝,Data Disc裝左大約33分鐘
我慢你多1倍啦!
用外置傳統HD(3TB),Data Disc裝左大約52分鐘!

PS:當隻Game裝完後,(成82GB)
忘記左要預留多10~20GB左右空位,搞到部Pro機唔夠位錄片!

此篇文章於 04-11-20 03:28 AM 被 mrk 編輯。
舊 04-11-20, 03:27 AM   #691
希羅之野望
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
我就係電玩訂左DE版,(因我係3月頭,醒起訂DE版時,發現全SSP都已經唔收訂!)
暫時電玩個情況係:
1.訂左最大盒版既人兄,只夠1、2月既攞貨,3月落訂既全部退訂/轉普版,
2.而訂左DE版既,佢就話要拖到下星期二先有貨派,
我情況係2.
但我心急想玩左先,最後係佢到入左隻中文普版,佢計我$448
而DE版訂單,我冇打算退,同佢講照等囉!
(反正我有2部PS4,呢隻神作入齊2隻實體唔過份啦!
以上係我琴日4pm既SSP情況!

PS1:約5pm新之都商場1/F某舖見到有最大盒版買,
當時炒到$3780!(但間舖唔我1半錄卡,1半現金,最後我放棄,
因我覺得呢個電單車同Cloud遲下一定會獨立再出過!

PS2:忘記左呢D PS4大作都係轉去信和地庫熱線訂算啦!(熱線夠準時!
你係佢度入左隻中普版係星一拎定即時拎貨?
希羅之野望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-20, 03:30 AM   #692
mrk

引用:
作者: 希羅之野望 查看文章
你係佢度入左隻中普版係星一拎定即時拎貨?
當然係即時要佢比多隻普版啦!
因佢次次唔夠貨時,通常會預留同等數目普版迫人轉普版

舊 04-11-20, 03:34 AM   #693
希羅之野望
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
當然係即時要佢比多隻普版啦!
因佢次次唔夠貨時,通常會預留同等數目普版迫人轉普版
下 即係你玩緊? 佢剩係星三出過POST 話FF7RE 會預11~13到
之後就已經係星五下晝出SORRY POST 冇話過有貨到過WO.....
希羅之野望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-20, 04:05 AM   #694
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
https://www.toy-people.com/?p=52430
當隻限定版都仲係用緊舊頭,喺隻game推出嘅同一日,
公佈用新頭嘅VER 2, SE你係咪玩嘢?

舊 04-11-20, 05:50 AM   #695
mrk

想問CCFF7結局雲生由Zack接左把劍後至到FF7正傳,其實隔左幾耐??

舊 04-11-20, 06:13 AM   #696
mrk

暫時玩到第3章第2日,
當雲生一開門出去,天光個景好靚呀!

PS:呢隻FF7remake又推高左日系RPG個標準,
期待下一章!(希望2年後出到啦!
而明年2021/4/10 PS4版獨佔解除,
就會期待PC Steam真4K/60fps版(我覺得可能個日會發售埋PS5/XB4th/X1版添

PS:NS版真係要勁劣化先出到啦!(或者留比NewNS主機先出!

此篇文章於 04-11-20 06:17 AM 被 mrk 編輯。
舊 04-11-20, 08:02 AM   #697
darkvolver
頹冗

引用:
暫時玩到第3章第2日,
當雲生一開門出去,天光個景好靚呀!

PS:呢隻FF7remake又推高左日系RPG個標準,
期待下一章!(希望2年後出到啦!
而明年2021/4/10 PS4版獨佔解除,
就會期待PC Steam真4K/60fps版(我覺得可能個日會發售埋PS5/XB4th/X1版添

PS:NS版真係要勁劣化先出到啦!(或者留比NewNS主機先出!
日系RPG其實應該好早之前改一改...因為個日系RPG市場都敗北左很久,係要人update番。

現在未幾好打擊感十足而且有DMC感覺,冇禁容易悶。當然Ingame睇畫風都已經好勁。

舊 04-11-20, 09:07 AM   #698
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
係電玩訂Game,只有普通水美版/水日版會準時好多!
佢呢間野 訂親限定版,有50%會遲到貨/攞唔夠貨!

PS:其實電玩唔係個個都咁串架!
(主要都係某個後面負責後勤既,可能佢話事權大D,所以咪成日串串供囉!
其實初初我都係見佢拎到限定版我先會去多左佢度買野
隻狼既限定就係響佢地度搵到
當時全SSP都無晒係佢地有
又肯留貨等我出去拎

但之後D態度就越來越差,我唔知果兩老係心情唔好定係我同我D朋友踩到佢地條尾
無錯呀,係我同我D朋友分別都遇到差不多既情況
真係問一句就極不耐煩,串77仲叫人去返黃金果面問

講真我地點會理邊個店員禮貌,邊個態度差…基本上都只係會有一個整體感覺

比依間野既人咁樣嘈完,你想我再去?? 唔駛錢都唔會再去呀
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-20, 09:42 AM   #699
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
Sony fb留言比人提左下,
佢生日係1999年4月30日(今年只有20歲)
喂!隻Game 1997年1月31日出時,佢都未出世,
拍廣告作故仔都唔該搵過個年紀大少少架啦!
咁個劇情設定上 佢生得後生姐
OR 阿叔係隻GAME出左N年後終於買到二手
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-20, 09:58 AM   #700
darkvolver
頹冗

以前神羅市有幾大?現在感覺大到你唔信。

Sent from my iPhone using Tapatalk

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 12:46 PM

手機版 | APP版