Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-15, 10:12 AM   #926
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
其實アルヴィス係乜?
唔記得咗

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 10:56 AM   #927
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: mikemike 查看文章
其實アルヴィス係乜?
唔記得咗
即係龍宮島呢D移動式島嶼,一共有3個

一騎已超越生死輪迴 將敵人存在既力場化為虛無
全員被同化哂甘滯 咲良部機被同化左真係全滅得,係甘出兵。夫妻二人仲未便當
美三香可以甘樣返黎,即係一騎可以將大家既同化現象都消除?但點解唔救暉 少左個情敵?不過暉又無SDP,要兒家加比佢,甘樣或者仲合適
翔子一句都無 唉~
操既能力唔係睇到未來,而係睇到敵人點出招?同預知無分別?
下集蒼穹作戰,對天空既作戰
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 11:16 AM   #928
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
正確黎講係島既司令部,即係大家成日見到既基地

翔子原本果d對白俾晒卡農講

話說墜天使俾人吞左,再生出黎既墜天使同原本既係唔係同樣既存在?
係俾人洗腦定只係新主人既分身?
話說一騎應該都可以call兩隻墜天使出黎...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 01:32 PM   #929
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
操會不會太過陽光,明明電影版都不是這樣的性格

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 01:35 PM   #930
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: phil077 查看文章
知道完事後可以得到蘿莉, 可以點唔陽光

舊 12-12-15, 02:24 PM   #931
flpchoho

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: phil077 查看文章
其實佢講過佢同之前個位操係不同的存在,當然性格會有分別。
完事後得到蘿莉,當然有心有力去做

引用:
作者: Lamsze 查看文章
即係龍宮島呢D移動式島嶼,一共有3個

一騎已超越生死輪迴 將敵人存在既力場化為虛無
全員被同化哂甘滯 咲良部機被同化左真係全滅得,係甘出兵。夫妻二人仲未便當
美三香可以甘樣返黎,即係一騎可以將大家既同化現象都消除?但點解唔救暉 少左個情敵?不過暉又無SDP,要兒家加比佢,甘樣或者仲合適
翔子一句都無 唉~
操既能力唔係睇到未來,而係睇到敵人點出招?同預知無分別?
下集蒼穹作戰,對天空既作戰
暉的SDP同家姐一樣,都係同一騎同類,透過同化武器加強射擊威力
翔子我覺得留白好過突然找過新聲優來代講,情願有少少唔完美的地方反而更加好睇
操既能力係睇到現在一瞬間發生的所有情況,同預知有分別
(再睇多次,操個能力應該係機入面同外面時間的流逝不一致,即係機外面的1秒可能係機入面的5秒,令操有更多時間做反應)

此篇文章於 12-12-15 07:40 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 06:40 PM   #932
HM

引用:
作者: flpchoho 查看文章
其實佢講過佢同之前個位操係不同的存在,當然性格會有分別。
完事後得到羅莉,當然有心有力去做
卡農同翔子都係同樣情形
類似乙姫再生之後變左織姫咁
已經係兩個人
呢套野人死左就唔會番黎

話說都無留意搭巴士果度係暗示緊睴既選擇
佢同廣登都選擇左世界樹果邊...
舊 12-12-15, 09:03 PM   #933
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
一換一

暫時套野人物戲份分配得好好
舊人物又唔會搶晒D後輩戲
死左都覺得好可惜
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-15, 09:46 PM   #934
HM

而家淨係覺得小芹要守一世寡好可憐
明明有副好身材
由手機版發出
舊 12-12-15, 11:34 PM   #935
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: HM 查看文章
而家淨係覺得小芹要守一世寡好可憐
明明有副好身材
由手機版發出
邊有守寡?織姬仲係到
成套片唯一既黑直長

好似未交代過將軍既因子係點解會有?
其實一騎、總士、甲洋、操係咪唔會有同化現象?但總士之前亦仲有
忘記左nicht既核係點黎?sein係一騎本身部機
真係好想快d睇下機戰會將d技能變成點
舊 12-12-15, 11:55 PM   #936
HM

引用:
邊有守寡?織姬仲係到
成套片唯一既黑直長

好似未交代過將軍既因子係點解會有?
其實一騎、總士、甲洋、操係咪唔會有同化現象?但總士之前亦仲有
忘記左nicht既核係點黎?sein係一騎本身部機
真係好想快d睇下機戰會將d技能變成點
mark nicht本身係甲洋部4號機俾人類軍執到改出黎
不過後來俾伊敦改造過又俾sein吞過
劇場版再生出黎果時既內容物已經唔同晒
舊 12-14-15, 12:03 AM   #937
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
三香全裸回歸但係紮住頭髮?a

今集便當估唔到係佢
剛剛先講要珍惜生命

另外彈出駕駛倉果下嚇左一嚇
你知哩套彈出親都...

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-15, 11:29 PM   #938
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 真!DC 查看文章
三香全裸回歸但係紮住頭髮?a

今集便當估唔到係佢
剛剛先講要珍惜生命

另外彈出駕駛倉果下嚇左一嚇
你知哩套彈出親都...
好似係今季第一次彈倉?第一季TV成日係又彈唔係又彈

餘下兩集到底夠唔夠時間完場?真係要第三季TV或劇場?
但其實仲有好多未講清楚,第三集話宇宙有新星核來臨、將軍點解有因子、festum到實係咩(只講過主要係硅的外星人)
唔好又要等十年,真係等唔到
舊 12-15-15, 08:19 AM   #939
HM

festum你當係星核既分身會易理解D
不過呢D分身都有機會分裂同獲得自我
舊 12-19-15, 02:20 AM   #940
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
竟然最終話先來個標題全藍...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 05:38 AM   #941
flpchoho

バーンズ將軍都只係核的棋子之一,老太婆個邊又有另外行動
1期的角色終於做返成人式
第2季前期第1集総士講的說話係呢集再講做首尾呼應
真矢的SDP係變成偽基拉XDDD
美羽終於要面對現實了
原來ゼロファフナー係咩SDP都用得,作戰完成後個屁股任你望
救世主型ファフナー大戰要最終話先出,咁樣我估最終話都未必講得晒所有野,睇來劇場版走唔甩

此篇文章於 12-19-15 05:41 AM 被 flpchoho 編輯。
舊 12-19-15, 08:04 AM   #942
HM

引用:
美羽終於要面對現實了
救世主型ファフナー大戰要最終話先出,咁樣我估最終話都未必講得晒所有野,睇來劇場版走唔甩
應該最終話打完就算
出BD時跟多集講點樣善後
舊 12-19-15, 08:54 AM   #943
casio

註冊日期: Apr 2005
睇見全駕駛集合,果然三代存活率最高,應咗之前司令佢地同美三香阿媽講一樣

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 09:51 AM   #944
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
美羽終於要面對現實了
然後盲咗

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 10:25 AM   #945
Lamsze
Crazy Gamer

原來果句野係總士留於機內既留言,仲要話「你遇到呢個機就係你既命運」,即係總士應該要真係死一次,然係沉於海底比第三季主角發現,大概甘既劇情

劍司同化現象原來係感覺,唔怪得外表甘正常
屁股 今次既蒼穹真係好有趣,以前好鬼正經,表白?
最後每人新加大技!美三香有得反射、總士最唔洗講,果下連機戰既終結畫面都出賣,但總士下下都甘狠 完全出哂老命
人類軍、比利未報仇已經比擊落
老太婆d飛彈好似唔中?中時被拉左落黎?
舊 12-19-15, 10:48 AM   #946
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
原來果句野係總士留於機內既留言,仲要話「你遇到呢個機就係你既命運」,即係總士應該要真係死一次,然係沉於海底比第三季主角發現,大概甘既劇情

劍司同化現象原來係感覺,唔怪得外表甘正常
屁股 今次既蒼穹真係好有趣,以前好鬼正經,表白?
最後每人新加大技!美三香有得反射、總士最唔洗講,果下連機戰既終結畫面都出賣,但總士下下都甘狠 完全出哂老命
人類軍、比利未報仇已經比擊落
老太婆d飛彈好似唔中?中時被拉左落黎?
覺得應該中咗削弱咗先比人拉到落嚟

鏟手遊保平安
舊 12-19-15, 10:56 AM   #947
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
然後盲咗
流血淚其實唔係因為負擔大,係因為里奈嘅屁股
成段即刻變成笑片

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-15, 11:06 AM   #948
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: casio 查看文章
流血淚其實唔係因為負擔大,係因為里奈嘅屁股
成段即刻變成笑片
里奈叫人集中精神
然後自己係度呻吟扭動屁股

鏟手遊保平安
舊 12-19-15, 11:22 AM   #949
flpchoho

引用:
然後盲咗
望唔到就摸
更加直接XDDD
舊 12-19-15, 02:45 PM   #950
野良猫
肥倫

引用:
里奈叫人集中精神
然後自己係度呻吟扭動屁股
咀裡說︰「跌下來!!!」心裡說︰「好正呀!!!」
雖然知道對眼負荷過大而流血,但係邊方面嘅負荷呢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 ROBOT魂 「蒼穹のファフナー HEAVEN AND EARTH」 <SIDE FFN> ファフナー・マークニヒト(劇場版) ZERO0ZERO 買賣專區 2 01-31-15 05:18 PM
宇多田光英語大碟"EXODUS" 2004.9.8日本先行發售! toro Neo Music UNIVERSE 44 10-16-04 12:16 AM
「EXODUS Guilty alternative」 |0| H-GAMEの部屋 23 11-15-02 09:50 AM

現在的時間是 05:28 AM

手機版 | APP版