Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-19, 08:47 AM   #176
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
條友上黎唔係只係為左show佢套響介cos咩?......
上次生放送佢無cos響介,著晒西裝道歉
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 02:27 AM   #177
HM

World 5劇本岩岩玩完
少少劇透
無錯手遊要長做,隨時會加作品所以分割幾個唔同世界都可以諒解
但你今次World 5一次過加果5套作品
跟住話你聽天河明人同希羅係其他平行世界震過黎
5套作品已經好少,呢5套本身又好容易溝得埋,咁都要用震...

但係A/Z同泰坦3又真係可以MIX到同一套野咁
似係寫劇本條友懶/廢事諗

舊 12-30-19, 11:22 PM   #178
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: HM 查看文章
World 5劇本岩岩玩完
少少劇透
無錯手遊要長做,隨時會加作品所以分割幾個唔同世界都可以諒解
但你今次World 5一次過加果5套作品
跟住話你聽天河明人同希羅係其他平行世界震過黎
5套作品已經好少,呢5套本身又好容易溝得埋,咁都要用震...

但係A/Z同泰坦3又真係可以MIX到同一套野咁
似係寫劇本條友懶/廢事諗

其實呢......
W要靠次元震都仲講得過...
機動戰艦本身都係關火星事......
咁都要次元震除左懶本童子實在唔知點解釋......

聖誕咭一抽就中綾波麗...提早收工......
(雖然好多人話照子有奇襲更好用......)

惡搞換乘活動在笑完之後其實係嚴重燒$+縮皮......
日本果邊有人計過...要凸滿呢張SSR居然要用成12720000金......
之後又要打超級先有金鎚出......

睇完暫時已公布的賀正套餐...睇黎今次或者可以安心儲石鳥......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-19, 01:58 AM   #179
HM

引用:
其實呢......
W要靠次元震都仲講得過...
機動戰艦本身都係關火星事......
咁都要次元震除左懶本童子實在唔知點解釋......

聖誕咭一抽就中綾波麗...提早收工......
(雖然好多人話照子有奇襲更好用......)

惡搞換乘活動在笑完之後其實係嚴重燒$+縮皮......
日本果邊有人計過...要凸滿呢張SSR居然要用成12720000金......
之後又要打超級先有金鎚出......

睇完暫時已公布的賀正套餐...睇黎今次或者可以安心儲石鳥......
...
W唔駛次元震啦?
直接講打完OZ/白色獠牙同木連,地球連合統一左咪得
然後就話火星維茲帝國研究完個極冠遺跡跟住整左堆超兵器咪得

我抽到沙也加,係幾好J既
舊 12-31-19, 01:59 PM   #180
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
...
W唔駛次元震啦?
直接講打完OZ/白色獠牙同木連,地球連合統一左咪得
然後就話火星維茲帝國研究完個極冠遺跡跟住整左堆超兵器咪得
睇慣左以前機戰都係泰坦斯+OZ+Blue Cosmos聯合經營......

引用:
我抽到沙也加,係幾好J既
論外觀...四張聖誕咭得佢有搖......
論功能...四張聖誕咭大部份人都認為佢第二廢......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 12-31-19 02:01 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 12-31-19, 04:45 PM   #181
HM

引用:
睇慣左以前機戰都係泰坦斯+OZ+Blue Cosmos聯合經營......

論外觀...四張聖誕咭得佢有搖......
論功能...四張聖誕咭大部份人都認為佢第二廢......
無計啦
窮人玩無課係咁
有咩用咩囉
最開始既時候我連seed同鐵孤都要做主力
SSR抽中左都只能用
而家先叫可以用到其他機

OZ個性質同泰坦斯/藍色宇宙分別好大既
由手機版發出
舊 12-31-19, 06:01 PM   #182
HM

岩岩打緊制壓戰
打到第3關
成件事好似錯晒咁
明明d卒都係講緊6000攻3000防
守尾門件boss去到8000攻6000防
破左防都打唔入。。。
落差大到咁
到底整果班人有無落手試玩過架???
由手機版發出
舊 01-01-20, 05:19 PM   #183
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
無計啦
窮人玩無課係咁
有咩用咩囉
最開始既時候我連seed同鐵孤都要做主力
SSR抽中左都只能用
而家先叫可以用到其他機

OZ個性質同泰坦斯/藍色宇宙分別好大既
由手機版發出
其實三明唔算差lor......
輸出係冇超級系果班咁高但係起碼冇咁盲......
如果三明係得一隻眼能用咁凱應該係完全失明人士......

本童子都因為太遲先抽到兩部電磁俠...
加上一開頭分左唔少料落去宗介同Exia身上......
所以推完Z同主角之後而家已經唔多夠材料練第三部......

利申: 一樣係無課......

引用:
岩岩打緊制壓戰
打到第3關
成件事好似錯晒咁
明明d卒都係講緊6000攻3000防
守尾門件boss去到8000攻6000防
破左防都打唔入。。。
落差大到咁
到底整果班人有無落手試玩過架???
由手機版發出
暫時覺得第三關起碼都要有全隊機10改+其中1到2部15改左右......
駕駛員起碼食满1級書......
全隊平均去到4500-5000攻左右先穩陣......
本童子的情況係......

Z--19改/食滿1同2級書/精神開左熱血
主角--14改/食滿1級書
三明--10改
Nu--10改/精神帶閃避

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-14-20, 10:13 PM   #184
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

下個月10號故事更新......
ZERO登場......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-16-20, 06:34 PM   #185
HM

仲有幾日活動就完...
第5關打唔贏
舊 01-16-20, 06:36 PM   #186
HM

引用:
下個月10號故事更新......
ZERO登場......
真係去World 3
順便將World 5既震過黎
舊 01-31-20, 12:03 AM   #187
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

鎮壓戰更新之後打到第5關本童子覺得已經係極限了......
三隻BOSS頭果隻唔知乜水除左閃得之外冇乜困難......
但係之後シャア真係打到想嘔......
反而最後部ヴァルシオン仲可以用主角+Z+Nu逐刀逐刀磨死佢......
不過打完一次真係夠哂皮......
反正機同SSR已袋......
加上今次打左關之後個個禮拜有息收......

新加的凸破水缸雖然可以唔駛齋靠活動儲碎片黎凸......
但係笨大究竟有冇諗過...一次派10幾20個水缸正常人邊可能咁快消耗得哂......
每個水缸都要灌滿先用得......
日日上活動瘋狂農鎚仔都係頂多灌到一個半個缸咁大把......
更加唔好提呢排兩個活動中間呢d真空期想搵多兩個金鎚都難......
而家本童子都唔敢收果20個水缸入庫......
一旦收埋睇怕打完關都冇地方收鎚仔......

死神Lv.3能力覺醒
舊 01-31-20, 05:20 PM   #188
HM

打到第一部20改,仲係會卡關
第二部20改既素材又遙遙無期

終於一怒之下del game
舊 02-03-20, 05:41 PM   #189
yorkyork

註冊日期: May 2010
支持左呀red幾個月大家算係咁
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-20, 12:08 AM   #190
HM

引用:
作者: yorkyork 查看文章
盡力了
反正2021年係機戰30周年
OG有無得善終今年就會知
假設真係有企劃run緊,而家就已經開緊工
無既我死心算
舊 02-14-20, 06:53 PM   #191
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: yorkyork 查看文章
本童子先理得佢死......

當初入坑都只係諗住報個名上去費事笨大又有藉口cut寺田budget......
而家開住都只係放置プレイ狀態......
係主線有新野先望多兩眼......
反正三國志14都磨左本童子唔少時間......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-18-20, 06:13 AM   #192
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
原來刃馬真係打到ex3c
https://youtu.be/W5v3qhWVJ6U

此篇文章於 02-18-20 06:16 AM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-20, 09:43 AM   #193
Crazy Gamer

贊卡--亂打,攻擊up,attacker,激鬪
食通--行動up,突破戰術,maskman,激勵+
月虹影--攻擊指揮,開場4珠,魂+

有糞作就+一隻有20%攻擊指+精神激勵+或以上
沒糞作就要有加2珠+30%或以上攻擊指+2激勵或1魂+
食通先2下普攻,到其他人行用加攻精神,到贊卡合技,到食通再合技收佢檔

此篇文章於 02-18-20 09:49 AM 被 LordofNightmare 編輯。
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-20, 12:00 PM   #194
Crazy Gamer

原來錯頻,sorry
舊 02-18-20, 08:41 PM   #195
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
魯魯專用WZC(´⊙ω⊙`)

商品化希望

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-20, 01:16 PM   #196
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: GN00508771 查看文章
魯魯專用WZC(´⊙ω⊙`)

商品化希望
今次睇張圖係互換座駕?......

不過如果又好似上鑊咁要食專用糧黎凸的話就真係笑完算......

半週年已經搞咁多野係咪表示就黎......

死神Lv.3能力覺醒
舊 05-15-20, 05:29 PM   #197
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

事隔三個月都係忍唔到手走番黎吹下近期的hea打雜談......

呢段時間最大改動都係加多左兩個必殺slot......
加長左高火力輸出時間整體上易打左少少......
同時自從半週年派糖以黎一直都係彩虹鎚滿天飛的狀態......

另外(因為0課)近排終於夠力打高lv素材關先發現...
而家lv.7開始間中有4級素材執......
其實係最近改定一路都係咁......

結果樽頸位又落番哂響人果邊......

姥姥WING個event總算有吸取上次的教訓...
推咭成本算player friendly左......
正常而言要谷滿張SSR係冇問題的......
打完應該可以同姥姥入到8-10粒珠......

不過笨大近排唔知係咪見到仲打緊果班一路維持住翼霸全部都係翼霸的狀態......
對上果個event擺明係惡意地暴加BOSS命中迫你地用防坦......

而家果個event機數鬼咁少農鎚效率勁低......
但係連動個蛋池新咭一抽到就係食滿lv.100可以直接PnP......

P.S. 當日live果陣說好的姥姥WINGプラモ係咪已經冇左件事......

死神Lv.3能力覺醒
舊 06-27-20, 09:41 PM   #198
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

就來一周年 唔知會點

棄左4個幾月
依家靠一隻真三一 (特性+5)

壓制戰3都可以打到去區9 S CLEAR
改造10變切菜
EVENT超級3都過到

目前AUTO周回緊超級2

此篇文章於 06-28-20 09:27 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-29-20, 02:44 AM   #199
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

仲以為隻Game響呢度已經冇人理……

呢部真三一根本完全係平衡破壞機體黎……
本來淨係HP回復都未必會咁屈…
機戰T夠HP回復(中)啦都未至於咁無雙……
問題出在於砌0岩咭之後部機可以變到好硬下……
結果呢部野就變成本童子見過有史以黎防禦最高0既真三一……

之但係改造變易打又未必淨係關真三一事……
本童子都抽唔到真三一…加上個人喜好又要死攬住部Z做主力……
就算咁單靠佢加埋主角同姥姥WING三部全改搭多部15改免費大魔已經可以AUTO改造9……

另外笨大趕絕閃系機0既程度已經去到走火入魔的地步……
最新公布居然以超級系機體速度慢活躍度低為理由改機體數值……
結果泰坦3兩部電磁俠同全部EVA又加速度/射程/HP……
真三一仲要移動力+1……
本童子真係等睇三幾個月後笨大又走出黎話俾成班翼霸用家投訴近期改動搞到佢地部愛機變左垃圾…
所以要幫堆細機加防禦值……

p.s.
下期活動...鎖定哥終於有SSR用......
同時唔知係咪怕自此寶少會更加雞肋同影薄...
於是整多招地圖炮俾佢......

p.s.2
講埋最後呢次…
笨大…說好的姥姥WINGプラモ呢……

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 06-29-20 02:55 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 06-29-20, 07:32 AM   #200
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

本身都冇理架

但抽到真三一+睇YOUTUBE有人養到佢好廚咪再玩下

EVA 3機只加SPEED 之後就冇了 一樣俾人話w

MAP浮遊炮真係要睇性能點了⋯

此篇文章於 06-29-20 07:35 AM 被 GN00508771 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1282 03-11-24 02:43 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[iOS/AN] DOC港版事前登錄? 一寸短一寸險 手機平板遊戲討論版 0 11-04-14 03:44 PM

現在的時間是 01:53 PM

手機版 | APP版