Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-28-19, 05:34 PM   #101
不是藍星人
God of Gamer
Neverland

註冊日期: Sep 2004
佢賣得250石所謂會跌當係傳說級啦
GBF 嘅金條級數

舊 08-28-19, 07:54 PM   #102
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
我覺得賣書真係唔緊要
但係得戈1本點L樣買
你比10本我都仲可以諗下呀大哥

壓制戰D件要重裝過
ex1-3唔算太難搞
搵D勁既街客幫手應該都仲打到
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 04:44 PM   #103
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
尋日開局,岩岩拎左古鐵了,zone1有升既話好易就s,不過後面應該難,ex就好似第2世界易d,打到第6版,仲未夠槌升晒,要再刷下先

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 12:02 PM   #104
嘉美尤.維達
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
其實 area2 最尾隻聖戰士女boss 點樣打.....
成40000血, 又高回避....

得3隻SSR : 主角, 金剛 同 ZEGAPAIN

個GAME 又SET 到D 敵人成日都避到, 我地就好多時避唔到....
嘉美尤.維達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 08:14 PM   #105
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 嘉美尤.維達 查看文章
其實 area2 最尾隻聖戰士女boss 點樣打.....
成40000血, 又高回避....

得3隻SSR : 主角, 金剛 同 ZEGAPAIN

個GAME 又SET 到D 敵人成日都避到, 我地就好多時避唔到....
最少要有三部全兩段改造先可以輕鬆打+打中

全員一萬HP血換血普攻削BREAK,低過半血退後換另一部
之後BREAK完三連必殺+普攻

BREAK系統一開始覺得都OK,不過BOSSHP 連普通EX關每次都飛躍的提升根本是垃圾系統

舊 08-30-19, 11:39 PM   #106
不是藍星人
Neverland

引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
佢賣得250石所謂會跌當係傳說級啦
GBF 嘅金條級數
ok....無傳說級咁高, 我打第4關跌咗精神指令書

舊 09-01-19, 03:13 AM   #107
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
鎮壓戰真係攞苦黎辛咁
AREA 2打餐死
先等於area 1刷第1關
然後開始農鎚都無用
根本就抽唔到新SSR
要再推戰力上去又要刷駕駛員珠仔, 一日先得3場,1場先得幾粒
然後又要等佢每星期輪住開既改造關去打改造料
玩到綁手綁腳咁
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 08:31 AM   #108
ShinDou

抽新SSR0凸冇乜用,升D SR凸SSR好過,而家反而覺得抽到重複用開果D主力SSR仲好,又可以凸果陣順便升特性

駕駛員果度我諗住主坦升爆2級技先升第2隻,如果個個都升2級技D珠1定唔夠用,1級技D珠就夠用可以點升都得
舊 09-03-19, 08:14 AM   #109
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
幾時先修正個垃圾命中回避系統,都痴撚線

舊 09-03-19, 08:17 AM   #110
ShinDou

好似話會update改易d版,唔知會唔會順便改埋公式,而家推運動效率好差,推防坦易打好多

舊 09-03-19, 01:24 PM   #111
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: STRIFE 查看文章
個%數根本係假
對面老尾2X%,3X%打中我,
我打埋去8X,9X%都可以招招比人閃,仲要唔係一次半次,
連續比人閃必殺真係屌出聲
敵人既命迴根本有額外加成
舊 09-03-19, 01:27 PM   #112
ShinDou

同f果陣1樣有隱藏修正,f哈曼切9差唔多100%,sl到傻,自己切9,3次都唔知有冇1次切到

舊 09-03-19, 06:37 PM   #113
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
悲報(?)

聽日個EVENT 冇故事

單純係農肝EVENT

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 07:14 PM   #114
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
石抽已經貴, 加埋消費稅
唔係女主我早就棄左

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 08:04 PM   #115
魔法之子
Game Master

引用:
作者: STRIFE 查看文章
可能覺得SET到太易避就冇人用其他特性機
你升爆就咁易爆運動性避晒
防戈D就完全變垃圾
舊 09-04-19, 02:32 AM   #116
HakiK
Crazy Gamer
秋月

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
可能覺得SET到太易避就冇人用其他特性機
你升爆就咁易爆運動性避晒
防戈D就完全變垃圾
正常係格食格,
高命中低攻要用防機擋
高攻低命中就用迴避機
但係以家個仆街命中迴避% fake尻人之餘
隻隻敵人D命中迴避防禦攻擊力根本統一咁濟
隻死人GAME開倍食卷食BP, 輸一次迴避就乜都無
打餐死都只係為左粒強化珠仔
好難唔令人屌出聲
成條成長曲線又卡死哂
以家係10改完都係要撞彩先打得改造5,6
課長果班已經癲到要專登續關刷料
舊 09-04-19, 06:21 AM   #117
王蛇

打到故事EX8已經感到三段改造全滿都唔一定贏

經驗關都這麼難,真係想像唔到Z活動難度會設定到甚麼水平.....

舊 09-04-19, 07:36 PM   #118
魔法之子
Game Master

引用:
作者: HakiK 查看文章
正常係格食格,
高命中低攻要用防機擋
高攻低命中就用迴避機
但係以家個仆街命中迴避% fake尻人之餘
隻隻敵人D命中迴避防禦攻擊力根本統一咁濟
隻死人GAME開倍食卷食BP, 輸一次迴避就乜都無
打餐死都只係為左粒強化珠仔
好難唔令人屌出聲
成條成長曲線又卡死哂
以家係10改完都係要撞彩先打得改造5,6
課長果班已經癲到要專登續關刷料
冇得SL係咁
我未10改打到上面戈D唔知啦
不過隻GAME好明顯要你養一堆唔同既卡同角色
定係你出4部機都齊晒主武裝同3格SUB位都係SSR仲要克到打都係咁?
舊 09-04-19, 08:06 PM   #119
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
弱點係BEAM既重高達⋯⋯⋯

中級同上級難度差咁多既

FULLAUTO過唔到上級 只能每日打20場中級@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-19, 08:28 PM   #120
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
自膠,睇番清楚boss情報

此篇文章於 09-04-19 08:41 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 12:23 AM   #121
王蛇

難度依然極端到不行,BOSS少血開狀態攻擊大幅UP
本來打幾百,一下跳到2千幾 擺明連掛唔俾你掛

舊 09-07-19, 10:40 PM   #122
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
最開心係Z mission用番anime嘅BGM
呢D先係機戰
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-19, 01:16 AM   #123
HM

註冊日期: May 2007
玩左一排無課
岩岩完左新出既第一章
唔講系統營運糞唔糞

淨打主線故事都仲玩到落去

不過寺田仲話自己有份寫WORLD1劇本加上佢同RED關係好

我估隻game整體劇本佢有一定程度參與呱?
但感覺上係無進步過
個劇本好有Z系列既視感,次元震連發
到底寺田知唔知次元震已經用得太多,俾人插到暈?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-19, 12:55 PM   #124
Eking

註冊日期: Feb 2006
抽唔到超級系SSR, 體型問題, 好多真實系一避唔到就出事......

舊 09-20-19, 06:41 PM   #125
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Eking 查看文章
抽唔到超級系SSR, 體型問題, 好多真實系一避唔到就出事......
感覺上兩者用落無咩分別咁
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[iOS/An]新作情報區 okabe 手機平板遊戲討論版 1282 03-11-24 02:43 PM
[iOS/An] DomiNations f2light 手機平板遊戲討論版 4 06-11-16 02:00 AM
[iOS/AN]誰ガ為のアルケミスト 傑斯特 手機平板遊戲討論版 14 02-04-16 07:43 PM
[IOS/AN]三國志Puzzle大戰 jerry 手機平板遊戲討論版 86 06-01-15 09:41 AM
[iOS/AN] DOC港版事前登錄? 一寸短一寸險 手機平板遊戲討論版 0 11-04-14 03:44 PM

現在的時間是 07:35 PM

手機版 | APP版