Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-18, 07:46 PM   #101
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
原來我武只係用緊B,係防A XD 都係推下主線先
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 12:06 PM   #102
嘉美尤.維達
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: nomezero 查看文章
唔係去到normal 3節就開hard既1節咩?

話說我冇突過a武只升到5級
防就有突就衝到v hard
由手機版發出

C HING, 真係未有HARD 打, 係唔係仲有其他條件 ?
嘉美尤.維達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 01:33 PM   #103
ShinDou

你打完5-2魔女之後1-1都冇HARD揀﹖
舊 12-23-18, 01:54 PM   #104
嘉美尤.維達
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: ShinDou 查看文章
你打完5-2魔女之後1-1都冇HARD揀﹖
唔該晒大家, 終於解決問題了.
嘉美尤.維達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-18, 04:58 PM   #105
ShinDou

原來已經打到下V HARD了,1場就出左S拳 XD 不過之前刷左成日HARD都唔出當還番俾我,凸爆佢睇下係咪勁好多先 XD

連續3版V HARD都係1場就跌S武,好似易跌好多咁﹖之前仲係咁刷HARD唔跌 @@

已經爆晒水了,爭少少先凸爆埋把S槍,不過突光石唔係成日有得打,仲爭成5粒SS,應該冇咁快凸得爆

而家萬5戰力3百幾HP度,隊野有3個識疾人好正,用加速陣,有時唔知點解開回合前有隻怪會疾左,唔知係邊個既技 @@

此篇文章於 12-23-18 09:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-24-18, 01:49 AM   #106
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
武唔洗咁急突,刷到有啱用加成先突都唔遲,石素材後面多到爆,因為刷石關升人最好
刷左件s防先啦

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 09:04 AM   #107
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
very hard 後半 d 武器又勁過前半架,
所以前半唔洗刷太盡
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 09:42 AM   #108
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
後半武器好多比前半-1器用多1武器威力
前半武器我要有(力+)先會突爆
前半拳套直接放棄去突
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-18, 09:47 AM   #109
ShinDou

但而家卡左hard豬將軍,vhard卡1-2-6,唔升勁應該唔夠打喎,暫時好似未有得刷s防,所以用住a防先,不過冇咩點凸爆唔夠防,睇黎要升下防了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 12-24-18, 09:55 AM   #110
ShinDou

原來活動有得1萬換1件s防,不過1場得182,而家2千9,仲爭成40場,雖然auto到但掛好耐

舊 12-24-18, 10:06 AM   #111
ShinDou

而家又1場得60幾,有排刷,技未升,好似升技2有用d?

舊 12-24-18, 10:14 AM   #112
ShinDou

打左幾場赤之沙唔係好跌,跌得1粒,d野好似真係太難跌了,感覺俾隻game玩緊,又棄下先 XD

舊 01-09-19, 04:23 AM   #113
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
其實有無人嘅角色基本能力值係上到50以上?
唔計Style同裝備加成,純粹角色能力值.
因為我見好多隻都係去到48,49就封頂咁,
係最大HP影響能力上限定係點?
如果有版友有HP700以上或者能力值過50嘅請指教

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 08:48 AM   #114
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實有無人嘅角色基本能力值係上到50以上?
唔計Style同裝備加成,純粹角色能力值.
因為我見好多隻都係去到48,49就封頂咁,
係最大HP影響能力上限定係點?
如果有版友有HP700以上或者能力值過50嘅請指教
我有兩、三隻有50, HP 500中
睇日本網站有人去到52

睇黎係同關卡難度有關

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 01-09-19 02:14 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-19, 04:02 PM   #115
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: 小光 查看文章
我有兩、三隻有50, HP 500中
睇日本網站有人去到52

睇黎係同關卡難度有關
因為之前我睇過有人話能力值上限同最大HP有關,
但係噚晚我見到有日本人隻聖誕Monica可以全數值70以上,
器用同速度一百一十幾,HP都係得五百八十幾,
一吓OD大招可以打二萬三千幾,
我完全唔知點練出嚟,
我自己用武鬥三層升,HP可以上到六百幾,
但係能力值點都突唔過50

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 01-09-19, 04:38 PM   #116
小光
でっかいお世話です。

引用:
因為之前我睇過有人話能力值上限同最大HP有關,
但係噚晚我見到有日本人隻聖誕Monica可以全數值70以上,
器用同速度一百一十幾,HP都係得五百八十幾,
一吓OD大招可以打二萬三千幾,
我完全唔知點練出嚟,
我自己用武鬥三層升,HP可以上到六百幾,
但係能力值點都突唔過50
我之前睇到日人收集數據上限應該係50~52咁上下
日本人調查報告

70以上會唔會係計埋武器同style bonus?

我覺得升HP唔關關卡難度事, 有時我打D低B關都會升HP
而能力值升唔升就係睇關卡難度
根據日網現時練功最有力應該係塔29/30層
你有能力既話去刷試下

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 01-09-19, 04:57 PM   #117
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我之前睇到日人收集數據上限應該係50~52咁上下
日本人調查報告

70以上會唔會係計埋武器同style bonus?

我覺得升HP唔關關卡難度事, 有時我打D低B關都會升HP
而能力值升唔升就係睇關卡難度
根據日網現時練功最有力應該係塔29/30層
你有能力既話去刷試下
當然係計埋,不過就算計埋,全能力70以上都係好哪謎,
所以先想知佢點練出嚟,
30層過咗,不過唔係次次過到,重要唔可以開auto,
用體力都太多,唔化算,
除非真係無其他嘢要用體力,
唔係都唔考慮

舊 01-09-19, 05:16 PM   #118
小光
でっかいお世話です。

引用:
當然係計埋,不過就算計埋,全能力70以上都係好哪謎,
所以先想知佢點練出嚟,
30層過咗,不過唔係次次過到,重要唔可以開auto,
用體力都太多,唔化算,
除非真係無其他嘢要用體力,
唔係都唔考慮
29/30要過一次唔大問題, 但刷係好煩
另外一個大問題係除左練功外冇其他得著

所以我都係返去打d順便刷武器既關喇

舊 01-11-19, 04:00 PM   #119
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

今次隻七英雄都幾惡搞,
我有無乜強力打屬嘅角色,
佢又唔怕毒,打到17關已經好吃力

舊 01-11-19, 04:32 PM   #120
小光
でっかいお世話です。

引用:
今次隻七英雄都幾惡搞,
我有無乜強力打屬嘅角色,
佢又唔怕毒,打到17關已經好吃力
我打晒了
用鳳天陣坦打法, 20層坦擋左好多刀
不過都好彩有幾隻SS打角
陣容如下

此篇文章於 01-11-19 04:43 PM 被 小光 編輯。
舊 01-11-19, 04:55 PM   #121
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
我打晒了
用鳳天陣坦打法, 20層坦擋左好多刀
不過都好彩有幾隻SS打角
陣容如下

ss打系top果兩隻都有算係好彩有幾隻……?
其實月影唔算術傷既話應該十字陣都得?
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 05:20 PM   #122
小光
でっかいお世話です。

引用:
作者: nomezero 查看文章
ss打系top果兩隻都有算係好彩有幾隻……?
其實月影唔算術傷既話應該十字陣都得?
由手機版發出
鳳天陣 四角位置都有HATE減
所以打坦機率高過十字陣
而且汎用的話, 就算直線斬, 橫線斬坦都唔會波及到隊友

舊 01-16-19, 04:46 AM   #123
GP03D

其實係咁減隻七英雄既腕力就好易打,我有3個人出減腕,幾round後已經幫我r痕,覺得易過上次

我都好想知d人點升到咁高,我600hp,4x能力已經打好多鋪都唔升。。
會唔會係style上到46/50?個到都加成6,7點。。。

舊 01-16-19, 02:59 PM   #124
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
好多都係刷武道會上1 用時間搏升
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-19, 05:02 PM   #125
GP03D

我就係打上1, A人升左成百hp但係戰力5千既ss人除左少少hp咩都冇升過。。。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Romancing SaGa 3 HD Remaster『ロマンシング サガ3』| 全機種 | 2019 6402oen 電視遊戲討論版 37 03-30-22 05:20 PM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~討論區 波子 攻略及心得交流區 192 12-30-05 02:20 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~ (R.S. 1 remix) neo2046 電視遊戲討論版 100 04-21-05 07:47 PM
[PS2]ROMANCING SAGA出左幾多隻? kingdom_heart 電視遊戲討論版 5 04-13-05 08:25 PM

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版