Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-18-18, 10:35 PM   #76
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
岩岩重打用佢1開波送果30抽中左4隻SS @@

原來中左條女有SSS技,好似好屈 @@

第4次十連中埋SS BLUE @@ 1開波送果隻SS可以雪得 @@

乜隻BLUE最勁果招都係得B﹖定係法師打人勁過物攻好多﹖

此篇文章於 12-18-18 10:54 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 11:03 PM   #77
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
上去gamearc, altema睇下分,blue冇乜用住。。
你仲有邊幾隻?有冇最強金毛盾先

升野素材刷刷下就好多,我銀素材都有50+, 反而係錢唔多夠

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 11:07 PM   #78
ShinDou

即係用番1開波送果隻SS好過BLUE﹖SS我仲有エレン カタリナ キャット トーマス
舊 12-18-18, 11:09 PM   #79
GP03D

引用:
作者: 小光 查看文章
SS奶都俾你抽到

FYI我隻奶STYLE LV46
59愛
補血技RANK 27
我個隻style35, 愛54, rank36

啱啱試過補205。。。

舊 12-18-18, 11:12 PM   #80
GP03D

引用:
作者: ShinDou 查看文章
即係用番1開波送果隻SS好過BLUE﹖SS我仲有エレン カタリナ キャット トーマス
頭2隻都係最勁既attacker, 後面2隻暫時唔係太勁

アルベルト就係最強盾

舊 12-18-18, 11:14 PM   #81
ShinDou

原來隻強盾有坦技,咁真係好屈喎,應該好少人有坦技,咁多SS好難中

此篇文章於 12-18-18 11:22 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-18-18, 11:29 PM   #82
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
原來隻強盾有坦技,咁真係好屈喎,應該好少人有坦技,咁多SS好難中
係我既話會刷到有神坦先開局
打手有大把, 但係坦得一隻, 唔用首抽刷出來都幾難會抽到

利申: 我並冇神坦

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-18, 11:38 PM   #83
ShinDou

咁多隻都唔知刷到幾時,打應該之後會再出神坦pickup既

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 12-19-18, 11:55 PM   #84
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
咁多隻都唔知刷到幾時,打應該之後會再出神坦pickup既

邊隻係神坦?

舊 12-20-18, 06:59 AM   #85
ShinDou

アルベルト

舊 12-20-18, 09:32 AM   #86
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
想問,如果同一角色我有晒SS,S,A
假設S升到LV46係体力加4,
咁我SS同A會唔會都有加4?
定只係S加4其他唔會?

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 09:39 AM   #87
GP03D

同一⻆色既能力值係全部共通既
Exp亦可共同分享

舊 12-20-18, 10:09 AM   #88
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
我理解係武器master lv 同技繼承之外都係分開計...
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 10:17 AM   #89
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
基本能力共通
Style升lv個bonus list果啲+x唔共通
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-18, 12:56 PM   #90
GP03D

諗諗下呢個system, 就算抽隻勁新5星返嚟,都要刷返成個星期光石關先叫上到下場,都幾白痴

我2萬2戰力刷8層石關已經升得好少,9層auto又打唔贏,武+3防+2 已經唔知有咩好做

舊 12-20-18, 02:08 PM   #91
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

好,唔該晒
Style嘅LV Bonus唔共用嘅話,
咁S同A加到LV34算,
留碎片谷奶上50

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 12-21-18, 07:03 PM   #92
ShinDou

清任打1場就出左S劍但冇人渣劍,之後果版想刷S斧刷極都唔出 @@
舊 12-21-18, 11:13 PM   #93
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
清任打1場就出左S劍但冇人渣劍,之後果版想刷S斧刷極都唔出 @@
喺V Hard求其打幾次就有
攞S武好易,儲錢同石升先煩,
要刷屬性就更加煩上加煩
我打好多場先刷到幾把力+

舊 12-21-18, 11:16 PM   #94
ShinDou

但要打得贏V HARD既版應該都要升爆D A武防﹖而家我仲係0凸A武防刷緊D HARD跌S既版 @@ 其實係咪應該凸爆D A武防黎用,等打到V HARD既版先再升過D S武防﹖
舊 12-22-18, 04:23 AM   #95
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
但要打得贏V HARD既版應該都要升爆D A武防﹖而家我仲係0凸A武防刷緊D HARD跌S既版 @@ 其實係咪應該凸爆D A武防黎用,等打到V HARD既版先再升過D S武防﹖
其實我覺得關卡難易度係相差兩個大章節左右,
即係Hard嘅3-1同V Hard嘅1-1差唔多,
所以你唔洗清晒Hard先打V Hard.

另外A武凸爆強度大約等如S武二凸LV4-5,
你A武唔凸爆,到刷S武之前有段時間會好辛苦.

S防只可以換,現階段無得刷,
所以放心去刷同凸爆可以補正角色負屬性嘅A防,
可以將-45加到去正數

舊 12-22-18, 08:14 AM   #96
ShinDou

THANKS,WEAK真係俾人秒殺,咁升下裝先 XD 尋日已經5隻都LV30晒
舊 12-22-18, 12:01 PM   #97
嘉美尤.維達
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
想問下打完MAIN O既NORMAL, 點先再有HARD 打呀 ?
嘉美尤.維達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-18, 12:29 PM   #98
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: 嘉美尤.維達 查看文章
想問下打完MAIN O既NORMAL, 點先再有HARD 打呀 ?
唔係去到normal 3節就開hard既1節咩?

引用:
THANKS,WEAK真係俾人秒殺,咁升下裝先 XD 尋日已經5隻都LV30晒
話說我冇突過a武只升到5級
防就有突就衝到v hard
由手機版發出

此篇文章於 12-22-18 12:31 PM 被 nomezero 編輯。
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-18, 06:11 PM   #99
ShinDou

A防凸爆先夠頂﹖其實而家我都係出晒D SS 冇升奶 @@
舊 12-22-18, 07:22 PM   #100
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
A防凸爆先夠頂﹖其實而家我都係出晒D SS 冇升奶 @@
冇奶只係易出意外,唔係唔玩得
後面成日有d一下秒你既招
唔出好輕鬆,一出秒左主輸出就……
由手機版發出
nomezero 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Romancing SaGa 3 HD Remaster『ロマンシング サガ3』| 全機種 | 2019 6402oen 電視遊戲討論版 37 03-30-22 05:20 PM
[多機種] [PS4/XB1/NS/PC] Romancing Saga 2 Remaster | 12 月 15 日 enishi 電視遊戲討論版 12 12-18-17 07:24 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~討論區 波子 攻略及心得交流區 192 12-30-05 02:20 PM
[PS2]Romancing Saga ~Minstrel Song~ (R.S. 1 remix) neo2046 電視遊戲討論版 100 04-21-05 07:47 PM
[PS2]ROMANCING SAGA出左幾多隻? kingdom_heart 電視遊戲討論版 5 04-13-05 08:25 PM

現在的時間是 11:08 AM

手機版 | APP版