Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-04-16, 09:02 PM   #201
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Hawk 查看文章
嗱, 聽你咁講完把加能力神劍其實就唔太廢喇! 我女神lv31加咗能力開決勝技, 打賊4boss大約先打3千幾再插8千幾, 雷法因為剋屬lv21放大技已扣萬幾, 所以真係唔太差....同埋佢回血少啊, 點同奶弓比...
雷法大技係你把杖既技﹖杖我得5星中DAM毒咋,用唔著

如果你唔加能力就咁開決技扣幾多﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 09:03 PM   #202
ShinDou

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
神劍好友用加唔到能力應該bug
睇下12號大修會唔會改
仲有降人都降唔到

如果改番都可能可以靠FD用下,借FD用2下應該都夠打好多大佬
舊 05-04-16, 09:18 PM   #203
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我ID: AJYRESYDXJ

魔弓レイザーフォーテル
orエルハナンの指先
陣間加大大

引用:
作者: ShinDou 查看文章
雷法大技係你把杖既技﹖杖我得5星中DAM毒咋,用唔著

如果你唔加能力就咁開決技扣幾多﹖
我得把爛鬼4星杖, 所以係講決勝技

話口未完用奶弓朋友過咗中級肥, 不過都幾搵笨, 要4x體力, 得50經驗同2粒2星肥, 我食3星武好過啦~

雷法真係好神, 必練角色

此篇文章於 05-04-16 09:23 PM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 09:20 PM   #204
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
其實邊到add人
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 09:21 PM   #205
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
引用:
作者: 小嘉 查看文章
其實邊到add人
設定, follow個欄
舊 05-04-16, 09:29 PM   #206
小嘉
The One

打到12lv
舊 05-04-16, 09:43 PM   #207
ShinDou

引用:
陣間加大大

我得把爛鬼4星杖, 所以係講決勝技

話口未完用奶弓朋友過咗中級肥, 不過都幾搵笨, 要4x體力, 得50經驗同2粒2星肥, 我食3星武好過啦~

雷法真係好神, 必練角色
我暫時次次決技都係1夠1LV即刻出

你主角扣咁多係咪開左全能力加4%果招技﹖定係你把神劍LV高﹖

其實TURN開始時既技係咪有得疊﹖即係TURN 1加完TURN2又加﹖係既話咪好屈﹖

我LV28攻704,把奶弓得LV20攻364

我覺得雷法最屈係電麻人,然後招飛彈會打到人毒/暗/冰

此篇文章於 05-04-16 09:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-04-16, 09:58 PM   #208
Hawk
Game Master

引用:
我暫時次次決技都係1夠1LV即刻出

你主角扣咁多係咪開左全能力加4%果招技﹖定係你把神劍LV高﹖

其實TURN開始時既技係咪有得疊﹖即係TURN 1加完TURN2又加﹖係既話咪好屈﹖

我LV28攻704,把奶弓得LV20攻364

我覺得雷法最屈係電麻人,然後招飛彈會打到人毒/暗/冰
決勝技一般都儲到3~4至入boss關, 你lv1就出咪只得女神1個出大技...至於女神加能力既當然又係必升, 我把劍得lv21

雷法仲有跌晶石up啊! 藍黃石果啲

此篇文章於 05-04-16 10:01 PM 被 Hawk 編輯。
舊 05-04-16, 10:05 PM   #209
ShinDou

引用:
決勝技一般都儲到3~4至入boss關, 你lv1就出咪只得女神1個出大技...至於女神加能力既當然又係必升, 我把劍得lv21

雷法仲有跌晶石up啊! 藍黃石果啲
唔係場場RESET決技BAR既咩﹖定係要每場儲夠1以上先保留﹖唔足1就冇左﹖

岩岩打完有2真係保留

我岩岩儲到4先開技打主線父子3既大佬,都係扣千幾加3千幾,只係多左少少,已經換埋女神加能力果招技

會唔會你把劍高過300攻好多﹖定克屬﹖

晶石果D而家改到加太少%,以前1粒都好多

此篇文章於 05-04-16 10:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-04-16, 10:09 PM   #210
小嘉
The One

好似打紅色果d怪有得比你留?
舊 05-04-16, 10:10 PM   #211
Hawk
Game Master

引用:
唔係場場RESET決技BAR既咩﹖定係要每場儲夠1以上先保留﹖唔足1就冇左﹖

岩岩打完有2真係保留

我岩岩儲到4先開技打主線父子3既大佬,都係扣千幾加3千幾,只係多左少少,已經換埋女神加能力果招技

會唔會你把劍高過300攻好多﹖定克屬﹖

晶石果D而家改到加太少%,以前1粒都好多
冇錯, 要有數字至保留, 最多4。 我通常儲夠4就開auto清小怪

父子未打呀, 你試下打賊4boss睇下

睇完把劍lv21, 418攻, 冇屬

此篇文章於 05-04-16 10:15 PM 被 Hawk 編輯。
舊 05-04-16, 10:18 PM   #212
ShinDou

引用:
冇錯, 要有數字至保留, 最多4。 我通常儲夠4就開auto清小怪

父子未打呀, 你試下打賊4boss睇下

睇完把劍lv21, 418攻, 冇屬
而家負18AP試唔到,遲D試下先,你隻女神帳面寫攻幾多﹖

AUTO自動幫你留氣殺人﹖手動殺完1隻要等佢轉LOCK條BAR會蝕左少少
舊 05-04-16, 10:24 PM   #213
Hawk
Game Master

引用:
而家負18AP試唔到,遲D試下先,你隻女神帳面寫攻幾多﹖

AUTO自動幫你留氣殺人﹖手動殺完1隻要等佢轉LOCK條BAR會蝕左少少
女神lv32,賬面860攻, 女神升能力技lv3, 全能力加10%

所以要儲滿數字至開auto, 唔係就儲唔到決技
舊 05-04-16, 10:35 PM   #214
ShinDou

引用:
女神lv32,賬面860攻, 女神升能力技lv3, 全能力加10%

你都高我百幾攻,同埋你開到技LV3,我得LV2得7%,其實加能力會唔會每TURN係咁疊上去﹖你覺唔覺扣得愈來愈多﹖

如果你唔加能力出決技係咪扣少好多﹖
舊 05-04-16, 10:42 PM   #215
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
好似打紅色果d怪有得比你留?
強弱都儲到。記得combo停左(如轉怪)佢就會減。
所以弱怪要鞭屍到佢轉數字至好停。

舊 05-04-16, 10:54 PM   #216
小嘉
The One

oic

重玩第2轉夠5000抽中雙6星

中埋第2把神劍,另加神弓

好過第一抽咁多
舊 05-04-16, 10:56 PM   #217
Celes

引用:

我女神只得5星弓同3星support, 攻得730....雖然加10%能力,但係招大絕都係得2000+4000左右。
反而女劍士(神劍)同雷魔法師(魔杖)出大絶時(event4/5) 都有12000!
不過,其實打勁boss時扣得最多既反而唔係呢D招,而係中毒!目測佢條HP扣得重多!!

舊 05-04-16, 10:58 PM   #218
Celes

引用:
oic

好過第一抽咁多
所以話希望在人間,成個世界唔同哂

舊 05-04-16, 11:02 PM   #219
小嘉
The One

死死地氣重打緊
舊 05-04-16, 11:09 PM   #220
ShinDou

引用:
作者: Celes 查看文章
我女神只得5星弓同3星support, 攻得730....雖然加10%能力,但係招大絕都係得2000+4000左右。
反而女劍士(神劍)同雷魔法師(魔杖)出大絶時(event4/5) 都有12000!
不過,其實打勁boss時扣得最多既反而唔係呢D招,而係中毒!目測佢條HP扣得重多!!
你LV36扣得唔係多我好多

咁把神劍咪好勁﹖扣到萬幾,其實我舊SAVE BACKUP左,可以拎番,不過真係得把神劍,其他抽晒垃圾,又冇奶弓,應該冇衝得咁快,可能打打下要休息,之前都未用過休息咁濟

岩岩玩番舊ACCOUNT神劍,主角LV21,629攻,1氣出決技扣千幾加3千幾,同我之前700攻LV28差唔多,不過開左加能力先出

此篇文章於 05-04-16 11:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-04-16, 11:38 PM   #221
Hawk
Game Master

噢…試打賊5, 零石過咗。 真係主要靠隻雷法, 又麻又毒又盲, lam咗幾回合任打, 實在太正喇~
舊 05-04-16, 11:40 PM   #222
Hawk
Game Master

引用:
oic

好過第一抽咁多
雖則希望在人間, 但我而家真係好葡萄你...
舊 05-04-16, 11:42 PM   #223
Celes

引用:
雖則希望在人間, 但我而家真係好葡萄你...
哈哈我都係。玩到依家先得兩把6星武

舊 05-04-16, 11:49 PM   #224
Hawk
Game Master

引用:
作者: Celes 查看文章
哈哈我都係。玩到依家先得兩把6星武
我已經憤怒地餵哂大部份3星武比4, 5星食, 佢地根本係肥料嚟, 進嚟都哂氣
舊 05-04-16, 11:49 PM   #225
Celes

引用:
你LV36扣得唔係多我好多

咁把神劍咪好勁﹖扣到萬幾,其實我舊SAVE BACKUP左,可以拎番,不過真係得把神劍,其他抽晒垃圾,又冇奶弓,應該冇衝得咁快,可能打打下要休息,之前都未用過休息咁濟

岩岩玩番舊ACCOUNT神劍,主角LV21,629攻,1氣出決技扣千幾加3千幾,同我之前700攻LV28差唔多,不過開左加能力先出
神剣lv24, 不過最主要係女剣士招大招係紅字,即係雷屬性。
其實我幾鍾意用女剣士,雷屬勁普攻都有6-7000,critical攻擊時回4%HP(我有420),都幾有用加上佢個故事都幾感人....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 04:10 PM

手機版 | APP版