Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-06-16, 09:56 AM   #701
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Celes 查看文章
把闇弓打今次event都幾好用。俾女神用令佢大絶都係闇屬性紅字。

到目前為止打左5-60場極,暫時5凸6凸各一。
把闇弓堅癲,在下用LV21弓戰乙女都可以過度…

話時話,火法真係要BUFF啦,雷法上狀王、屍女黑暗自回,光可以冇腦追…火除咗第二招好易MISS之外,仲有咩特質…

此篇文章於 06-06-16 10:00 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 05:35 PM   #702
神人ではない!新人だ

嘩,D高防系列好噁心…
駛唔駛咁逼人抽把黑暗大劍呀…

舊 06-06-16, 06:23 PM   #703
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
防7百暗付又真係好吸引,不過都係留黎抽特效算
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 06:29 PM   #704
darknessmana
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
個強化任2⋯d紅怪(神兵)駛唔駛咁硬⋯冇暗屬接近打唔入
攻擊力仲要唔低,我80LV打我9百幾⋯
睇佢個推薦LV入去打真係死得

此篇文章於 06-06-16 06:37 PM 被 darknessmana 編輯。
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 06:50 PM   #705
神人ではない!新人だ

引用:
作者: darknessmana 查看文章
最大鑊既係你要拖住隻得LV40既星命點去打…

舊 06-06-16, 06:52 PM   #706
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
無得用休息.....痴線
D小卒幾乎係必擋.....痴線
紅怪又多血又硬.....痴線
BOSS一下AOE打成8千血.....痴線
佢D EVENT真係唔係俾人玩..D武器仲要係抽.....

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>

此篇文章於 06-06-16 06:57 PM 被 樹靈DRYAD 編輯。
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 07:19 PM   #707
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
唔使打....5X LV 打第一關都唔夠打
唔用暗屬武打得3XX
用暗屬非EV武打先扣多300左右
SE社你食相係咪咁樣衰....
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 07:31 PM   #708

打完5⋯爭d死
雷劍女如果唔生性就死硬
唔留技打boss必死無疑(會隨turn數+攻擊力)
中途紅怪磨曬你d血

重點係本書要擦第5關先有⋯(SE去死)
舊 06-06-16, 07:33 PM   #709
小嘉
The One

佢真係同叫人棄GAME 有咩分別
舊 06-06-16, 07:34 PM   #710
ShinDou

隻紅怪我懷疑SET錯物防,普通物理招打佢幾百,但弓戰乙女第2下計魔射到萬幾,那智最尾果下計魔又係打到2千幾乘4,暗法又係每HIT2千幾

我LV63戰乙女+LV39那智+LV36暗法+LV37暗劍士,HP13540,戰力16150,打到隻大佬剩10分1唔夠先死

我覺得要出黑騎吸LOCK,同埋雷法當打少個但用黎上狀態,應該易打D,同埋又係我主力LV高好多,最衰雷法唔可以裝暗杖變暗屬

此篇文章於 06-06-16 07:44 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 06-06-16, 07:45 PM   #711
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
啱啱放工未打新強化任,咁激呀!?
咁等唔等佢調低返個難度先打,如果送死既話。

引用:
佢個推薦lv真係講武器,即係6星你都要凸破一級先好入⋯⋯

舊 06-06-16, 07:53 PM   #712
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
隻紅怪我懷疑SET錯物防,普通物理招打佢幾百,但弓戰乙女第2下計魔射到萬幾,那智最尾果下計魔又係打到2千幾乘4,暗法又係每HIT2千幾

我LV63戰乙女+LV39那智+LV36暗法+LV37暗劍士,HP13540,戰力16150,打到隻大佬剩10分1唔夠先死

我覺得要出黑騎吸LOCK,同埋雷法當打少個但用黎上狀態,應該易打D,同埋又係我主力LV高好多,最衰雷法唔可以裝暗杖變暗屬
斷估:
弓箭應該係有屬性就COUNT魔,所以打物防強化就前兩箭抓癢,第三線正常。

如果推斷正確最好TEAM係咁
弓戰乙女(6星暗弓)+黑蘿(6星大劍)+屠龍(6星BUFF)+星命點(黑5星弓)

簡單D講就係劍戰乙女冇得打…

此篇文章於 06-06-16 08:00 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 07:53 PM   #713

紅怪2種,分高防,高魔防
如果平時練開死霊女會易打少少

但係條血咁厚,可唔可以打人唔好咁痛,那智中一下2千幾叫我點挨
舊 06-06-16, 08:03 PM   #714
ShinDou

復活1次過左,得1本那智記憶2,1星槌,3個虹鍵

LV64戰乙女,LV39那智,LV59雷法,LV57黑騎,FD2千魔雷法暗特大3下用黎打紅怪

HP15809,戰力18309

打大佬前仲有1萬HP

打完先醒起我唔記得用晒果6下暗弓全體大DAM,晒晒D行動,原本應該打得輕鬆好多,分分鐘唔駛爆石,雷法裝左狀態武開埋技4上狀次次都上到
舊 06-06-16, 08:03 PM   #715
神人ではない!新人だ

引用:
紅怪2種,分高防,高魔防
如果平時練開死霊女會易打少少

但係條血咁厚,可唔可以打人唔好咁痛,那智中一下2千幾叫我點挨
你練到那智有55就會好D,不過咁仲跑佢黎做咩

舊 06-06-16, 08:06 PM   #716
ShinDou

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
斷估:
弓箭應該係有屬性就COUNT魔,所以打物防強化就前兩箭抓癢,第三線正常。

如果推斷正確最好TEAM係咁
弓戰乙女(6星暗弓)+黑蘿(6星大劍)+屠龍(6星BUFF)+星命點(黑5星弓)

簡單D講就係劍戰乙女冇得打…
唔關屬性事,我2隻都係裝暗弓,弓戰乙女第1同第3下都係幾百,那智頭2下都係幾百

開始覺得加野神劍唔夠勁,用降野神劍可能仲好,手動上唔到暗闇就開降野頂3TURN
舊 06-06-16, 08:11 PM   #717
小嘉
The One

我覺得佢根本SET錯野

叫人用暗武但D暗武都打唔入
舊 06-06-16, 08:11 PM   #718
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔關屬性事,我2隻都係裝暗弓,弓戰乙女第1同第3下都係幾百,那智頭2下都係幾百

開始覺得加野神劍唔夠勁,用降野神劍可能仲好,手動上唔到暗闇就開降野頂3TURN
咁可能係弓本身唔同就有唔同屬性。

舊 06-06-16, 08:16 PM   #719
ShinDou

引用:
作者: 小嘉 查看文章
我覺得佢根本SET錯野

叫人用暗武但D暗武都打唔入
我都覺得似SET錯多,佢個幾百好明顯就係黑字既數黎架啦,我隻雷法都係打幾百

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁可能係弓本身唔同就有唔同屬性。
係公式問題,弓戰乙女第1同3下係物理,第2下係魔法,那智頭2下物理,第3下魔法

你搵其他版D普通怪試下就明,分別搵弓戰乙女用無屬同弱點屬黎打同1隻,果3下既DAM比例係1樣,即係唔關咩屬性事

所以那智招加魔攻其實係有用,因為佢第3下係睇魔
舊 06-06-16, 08:20 PM   #720
小嘉
The One

偏差值邊可能咁大

極我無屬去打D紅怪3000~4000

高難度打得200~300

建議LV 仲要45?

玩我?
舊 06-06-16, 08:20 PM   #721
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
其實喺party編成度hold住char頭像再按next到下頁可以睇返招式是物理定魔法。

舊 06-06-16, 08:36 PM   #722
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
由於打唔過今日更新完既強化任, 正想棄game時, 見啱啱夠5千石就抽埋佢, 唔知係咪賤營運識讀心, 1次就中哂2把ev武...

大家隨便燒, 反正我都未必玩得耐, 我唔會相信自己次次想棄game都咁好彩

此篇文章於 06-06-16 08:42 PM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-16, 08:37 PM   #723
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
冇得休息真係痴線囉

舊 06-06-16, 08:40 PM   #724
小嘉
The One

我都覺得我就快棄
舊 06-06-16, 08:50 PM   #725
ShinDou

引用:
作者: Celes 查看文章
其實喺party編成度hold住char頭像再按next到下頁可以睇返招式是物理定魔法。
原來那智第1下都係魔法,但好似唔係扣多好多,可能本身招野低DAM

同埋其他弓角都有1招係魔法,劍大劍就全物理

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 03:28 PM

手機版 | APP版