Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-15-16, 03:32 PM   #401
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
我反而覺得特大要後期升爆武同人先勁,用過個FD1下都扣人2萬幾,3下就打左人7萬幾,再用埋自己D特大基本上好多大佬都1TURN秒左

我自己果把神弓都係得LV20,鍛煉20,每HIT2千,1SET 5HIT,出3次就扣左3萬

1萬補得3千太少,30幾40LV D卒好容易就打你差唔多1千1下,3隻打你都3千啦,只係捱多1TURN

仲有個重點係,有全體特大既話BOSS戰唔駛打卒,好多時D卒都會晒你一兩TURN先普攻殺得到1隻,但有特大招基本上1開波就會打大佬,D卒力細都唔細得過大佬好多,變相俾人扣少左
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 04:07 PM   #402
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
鍛煉值究竟代表D咩??

舊 05-15-16, 04:10 PM   #403
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
睇你戰法係點。
三四TURN,幾萬DAMAGE唔難有,而且三千血兩次即係6千連埋雷妹回血同BOSS中麻痺盲目等,唔夠LV既持久戰中,在下覺得好難用特大去比。
打BOSS冇辦法快殺就一定係清卒先架啦,有回復都唔係由佢地喺度咁浪漫下嘛…

順便修正一下,個別BOSS會中凍結同石化,印象日曜龍BOSS好似中過。

引用:
作者: 肥雞 查看文章
鍛煉值究竟代表D咩??
每1點+攻同魔各3

此篇文章於 05-15-16 04:35 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 04:34 PM   #404
ShinDou

補3千可以捱多3TURN既話,即係人地每TURN幾隻夾埋只扣你1千,但你有1萬HP,我就覺得應該係打緊D低LV關

我岩岩打主線LV28推獎隻大佬都俾佢打1下1千,不過D卒唔知扣我幾多,因為1開波秒晒

我而家 LV38女主,39雷妹,37雷法,35黑騎,HP同戰力都係1萬5百度

呢兩個網2把神劍排名都由SS跌左去A

https://game8.jp/valkyrieanatomia/risemara

http://altema.jp/valkyrieanatomia/risemara

此篇文章於 05-15-16 04:36 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-15-16, 04:43 PM   #405
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章
補3千可以捱多3TURN既話,即係人地每TURN幾隻夾埋只扣你1千,但你有1萬HP,我就覺得應該係打緊D低LV關

我岩岩打主線LV28推獎隻大佬都俾佢打1下1千,不過D卒唔知扣我幾多,因為1開波秒晒

我而家 LV38女主,39雷妹,37雷法,35黑騎,HP同戰力都係1萬5百度
在下打唔入帝國打緊迷妄5練功推獎39,隻坦克BOSS一下大概500-700,盲咗有機會冇擋都係幾十…
由於在下分散練功(唔駛同在下講效率,一早知道會輸晒),目前女主45、探索35、黑騎33同屍女33,雷妹40不過掛咗上天。
HP戰力10400左右…堅冇抽野運,一把6星大劍都冇…

此篇文章於 05-15-16 04:51 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 06:07 PM   #406
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
我升晒武器到20LV先再推LV...

20打後唔打高級應該升唔到
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-16, 06:49 PM   #407
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 小嘉 查看文章
我升晒武器到20LV先再推LV...

20打後唔打高級應該升唔到
講起打升武LV,營運都幾風趣…
未改
中級 LV30 - 一定係鐵咁滯
改完
中級 LV25 - 一半木一半鐵。要一定係鐵就打LV40…
到底係咩門子既門檻下降,在下要木既,打初級已經有啦…

舊 05-15-16, 06:49 PM   #408
小嘉
The One

雙木鎚都成日出
都痴線
我要木鎚使Q打中級
舊 05-15-16, 07:10 PM   #409
ShinDou

都係覺得肥關改前改後都係搵笨,我都係就升RANK前帶埋探索佬入去探1轉就算,其實升鍛鍊分分鐘易過武器LV,鍛鍊60都加左180攻,都唔少
舊 05-15-16, 07:55 PM   #410
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
都係覺得肥關改前改後都係搵笨,我都係就升RANK前帶埋探索佬入去探1轉就算,其實升鍛鍊分分鐘易過武器LV,鍛鍊60都加左180攻,都唔少
玩左咁耐都唔知咩係鍛鍊值,點鍊?
今日打中級gate, 無好既副隊打唔贏4層d,最後個大劍黑妹下下2千幾又冇朋友奶弓用⋯⋯
第二次再打完左3層即quit攞返粒4星orb算。

舊 05-15-16, 08:20 PM   #411
ShinDou

引用:
作者: Celes 查看文章
玩左咁耐都唔知咩係鍛鍊值,點鍊?
今日打中級gate, 無好既副隊打唔贏4層d,最後個大劍黑妹下下2千幾又冇朋友奶弓用⋯⋯
第二次再打完左3層即quit攞返粒4星orb算。
鍛鍊要食鍛鍊石

https://game8.jp/valkyrieanatomia/useful/59129

暫時淨係知肥關探索會出3/4/5星鍛鍊石

我淨係打過1次SERAPHIC GATE,果陣廿幾LV過唔到中級,而家都唔太諗住試,佢要刷RANKING真係冇咩性趣
舊 05-15-16, 09:34 PM   #412
Celes
Insane Gamer

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
鍛鍊要食鍛鍊石

https://game8.jp/valkyrieanatomia/useful/59129

暫時淨係知肥關探索會出3/4/5星鍛鍊石

我淨係打過1次SERAPHIC GATE,果陣廿幾LV過唔到中級,而家都唔太諗住試,佢要刷RANKING真係冇咩性趣
Thanks. 咁耐都未見過鍛練石。
出左セGATE無得靠朋友之後間接迫人課金抽⋯⋯

舊 05-16-16, 01:45 AM   #413
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
鍛煉值要點升../?

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 08:39 AM   #414
小嘉
The One

夠5000 石再抽 ev pool 雙5星

佢ev pool 都好難中下
舊 05-16-16, 09:46 AM   #415
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 天子 查看文章
鍛煉值要點升../?
去片

舊 05-16-16, 10:15 AM   #416
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
有冇攪錯呀? 極級肥關都重跌2*鎚, 哩隻咩game嚟...
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 10:19 AM   #417
ShinDou

咁快打到極級肥,要幾多lv戰力先夠打?
舊 05-16-16, 10:24 AM   #418
小嘉
The One

引用:
作者: Hawk 查看文章
有冇攪錯呀? 極級肥關都重跌2*鎚, 哩隻咩game嚟...
20lv 打後2級鎚食1隻都升唔到1lv

果然下修,連鎚都下修埋
舊 05-16-16, 10:26 AM   #419
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
我女神4x, 其他40到, 其實係夾硬試打我con咗1次, 因為唔記得用朋友清兵仔, 佢地下下過千....boss得1隻反而唔難打, 有毒武冰武石化果啲記得帶, 好好用
舊 05-16-16, 10:45 AM   #420
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Hawk 查看文章
越級挑戰冇好結果…
反而今朝打高級出3星鎚。

好彩日曜果D BOSS會照異常,唔係真係40都過唔到…

舊 05-16-16, 08:53 PM   #421
Hawk
Game Master

再越級打極肥, 今次用咗朋友弓, 清哂前面大部份兵仔, 打boss真係冇乜難度, 全員平均40lv左右已經夠打, 記得帶雷法同狀態武打就得, 今次跌1粒4*同2*肥, 俾lv30神劍食升1...
舊 05-16-16, 10:01 PM   #422
小嘉
The One

佢唔改個升級exp 真係咪得打
舊 05-16-16, 10:11 PM   #423
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
真係唔捨得用AP打肥關....但係唔打又升唔到把武

舊 05-16-16, 10:14 PM   #424
小嘉
The One

升到lv20算啦

根本打黎就蝕又反智...

此篇文章於 05-16-16 11:13 PM 被 小嘉 編輯。
舊 05-16-16, 10:21 PM   #425
ShinDou

我都係當燒AP先入去打肥關

例如升RANK前仲有AP剩就帶探索佬入去探索

又或者返工忙得濟搭車果陣行幾轉極速燒晒D AP佢算

咁樣感覺會好D

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 11:28 AM

手機版 | APP版