Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-16, 03:20 PM   #301
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: chimchim 查看文章
睇 lv作唔到準 升武器會更快加能力
我打強2時 女主得35 其他三個35以下
即係應該打肥﹖佢D肥關AP扣好多,中級肥又唔知我夠唔夠打,1陣試下先

不過D雷武會唔會過左個EVENT就冇用,感覺好似有D晒,我又冇6星雷武得3,4星,3星1抽番黎已經20啦

我得把6星加野神劍,應該升呢把﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 03:22 PM   #302
chimchim
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagchim why
如果 五星突爆既話 雷劍能力值係會勁過六星無突

打八把出黎,升爆埋技能lv. 會好實用

本身六星 武器已經難抽,重要抽中同款拎黎突,估計課長先做到

此篇文章於 05-08-16 03:27 PM 被 chimchim 編輯。
chimchim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 03:26 PM   #303
chimchim

引用:
作者: ShinDou 查看文章
即係應該打肥﹖佢D肥關AP扣好多,中級肥又唔知我夠唔夠打,1陣試下先

不過D雷武會唔會過左個EVENT就冇用,感覺好似有D晒,我又冇6星雷武得3,4星,3星1抽番黎已經20啦

我得把6星加野神劍,應該升呢把﹖
神劍好好用 放心升
舊 05-08-16, 03:28 PM   #304
ShinDou

石化係咩屬﹖聖屬﹖
舊 05-08-16, 03:30 PM   #305
chimchim

引用:
石化係咩屬﹖聖屬﹖
係附加技能黎,同屬性無關

冰屬係唔可以冰人,一定要把野有依個技能先冰到
舊 05-08-16, 03:34 PM   #306
ShinDou

引用:
係附加技能黎,同屬性無關

冰屬係唔可以冰人,一定要把野有依個技能先冰到
我好似冇呢D武,得X屬強化,X特效果D,咁呢D效果裝SUB有冇用﹖
舊 05-08-16, 03:42 PM   #307
chimchim

引用:
我好似冇呢D武,得X屬強化,X特效果D,咁呢D效果裝SUB有冇用﹖
有用咖~~~~~~~~
舊 05-08-16, 03:50 PM   #308
ShinDou

引用:
有用咖~~~~~~~~
我主角裝3星雷劍

SUB裝2把雷強化3星杖,好似唔覺扣多左咁既﹖
舊 05-08-16, 03:54 PM   #309
chimchim

引用:
我主角裝3星雷劍

SUB裝2把雷強化3星杖,好似唔覺扣多左咁既﹖
有的 不過唔知可唔可以疊攻
舊 05-08-16, 04:00 PM   #310
ShinDou

你打武器肥中級刷﹖你D武升到幾多LV先夠﹖

其實D武器寫住能力解放條件,即係果個LV解放左D咩﹖

而家都係岩岩過到中級肥,不過3星肥食落去=1把3星武,好似升得好慢喎,我把神劍都LV21,食晒岩岩1場拎既2星3星槌都上唔到LV22

此篇文章於 05-08-16 04:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-08-16, 05:04 PM   #311
ShinDou

原來戰力只係攻魔防抗加埋既數﹖
舊 05-08-16, 06:20 PM   #312
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
中級肥帶雷法就實過到喇, boss得1隻就算遇到識回血, 麻咗冰咗佢就回唔到, 我拎哂啲送既水嚟打肥, 2把神劍都只係升到30...

至於賊我就放棄咗, 要係咁食石con我就唔打, 反正把嘢得佢用到, 等將來復刻再算, 哩個時間應該升高啲rank , 升好啲人同武等下次ev好過~
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 06:28 PM   #313
ShinDou

其實唔知黎緊EVENT出成點,如果唔係太難既話可能就咁特效人加特效武唔駛升爆都夠打

第1個EVENT我諗佢唔敢出到咁難掛﹖而且係擺明唔俾時間你升人升武
舊 05-08-16, 07:31 PM   #314
chimchim

啲虹之鍵成日唔夠洗
舊 05-08-16, 07:44 PM   #315
ShinDou

我反而冇送人上去

岩岩爆左3次石過強化2,爆第1次石係打第2隻卒果陣,之後大佬就爆2次石,比想像中易

我應該繼續刷鍊金4升高D再打先,應該可以爆少D石
舊 05-08-16, 07:51 PM   #316
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
好想食晒D 3星武去升武器LV
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-16, 08:00 PM   #317
ShinDou

3星我覺得要留屬性同特效,隻GAME呢兩樣好緊要

如果把野咩都冇既就拎黎食囉
舊 05-08-16, 08:05 PM   #318
chimchim

引用:
作者: 小嘉 查看文章
好想食晒D 3星武去升武器LV
三星有好多特效 武器 吾好亂吃
舊 05-08-16, 10:45 PM   #319
ShinDou

岩岩爆1次石就過到強1,不過冇跌氟

其實強1會唔會跌劍﹖

我淨係第1次過強1拎過劍,之後打多2次都唔跌

反而第1次過強2果陣跌過劍
舊 05-08-16, 11:05 PM   #320
Celes

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
岩岩爆1次石就過到強1,不過冇跌氟

其實強1會唔會跌劍﹖

我淨係第1次過強1拎過劍,之後打多2次都唔跌

反而第1次過強2果陣跌過劍
Lv50是強2。
我前後打左4次強2,除左第一次有記憶2同進化玉外,其餘乜好野都無。每場要成54AP, 窮人點玩
反而喺強1拎左4把劍。

舊 05-08-16, 11:18 PM   #321
chimchim

打左過百次強二 先齊9把 ,繼續努力吧!
舊 05-08-16, 11:19 PM   #322
ShinDou

咁應該係我唔好彩,打多2次強1都冇,係咪跌銀箱先有劍﹖
舊 05-08-16, 11:33 PM   #323
Celes

3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
咁應該係我唔好彩,打多2次強1都冇,係咪跌銀箱先有劍﹖
係。好似boss同紅怪會跌。

舊 05-08-16, 11:39 PM   #324
ShinDou

引用:
打左過百次強二 先齊9把 ,繼續努力吧!
強2都唔易跌﹖

咁我可能打強1算
舊 05-08-16, 11:40 PM   #325
ShinDou

引用:
作者: Celes 查看文章
係。好似boss同紅怪會跌。
我冇殺過紅卒呀,次次射晶秒,不過強2我打黑卒跌過劍

應該機率問題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 02:45 PM

手機版 | APP版