Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-28-15, 07:00 PM   #76
rob601
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
維修後覺醒之間會掉神結晶啦

舊 10-29-15, 08:21 AM   #77
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
本身4星白魔開局..
但後續打到火洞連卷的5抽都只有4星止步的角色..囧

也發覺現在的角色就算練上去打得也有點吃力就

用BS刷另一帳號首抽...

抽到3X次後總算抽到算是見得人的(?)
3星FF2+FF5主角,第3抽則是4星止步的FF12女舞..

嗯..試玩下來..感覺還不錯._.|
整隊火力比白魔帳高不少
FF2主角可學到吸魔,把單補裝上去還算可以頂著用..
FF12女舞有全體補...

不過就對狀態異常沒對策這點很頭痛

現在更新後覺醒初級就有神結晶所以對首抽5星這點是還好._.

不過還是想刷到白魔+可上5星的3星這樣啊..繼續用BS邊玩邊刷._.(死

舊 10-29-15, 11:39 AM   #78
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
有版友知雪狼之牙開放去Shiva神殿嘅條件係咩嗎?

我過咗探索兩次
打死大佬,去咗隱藏之里
連山頂嗰隻超強嘅怪都打死埋
佢一樣唔肯拎走棵樹比我過
我真係R晒頭

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 12:13 PM   #79
wang2009hk
Game Master

200萬dl獎勵

2卷+500石
小帳3抽..
全3星可上5的:
ティナ
ガーランド
ミユキ

雖然這帳首抽也只有3星的ff2+ff5主角
但已經可以滿足了._.

舊 10-29-15, 12:24 PM   #80
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
抽同重覆角色合左佢o既話有冇用??

702,357,640 4星拳士
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 02:12 PM   #81
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
200萬dl獎勵

2卷+500石
小帳3抽..
全3星可上5的:
ティナ
ガーランド
ミユキ

雖然這帳首抽也只有3星的ff2+ff5主角
但已經可以滿足了._.
我都有唔少3星可上5星,問題隻GAME升LV唔易
要升爆一隻3星再升爆到5星都好吃力

無刷首抽3星開局到加下14抽先得1隻5星FF2主角
3星同5星既價分都差好遠

http://altema.jp/ffbe/unit
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 05:50 PM   #82
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: okabe 查看文章

FF2主角勁喎,咩都用得喎, SS級
我刷左好耐先有隻5*双槍玩住先...

已家刷首抽好...一次抽5隻

此篇文章於 10-29-15 06:11 PM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 05:59 AM   #83
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: daihamlop 查看文章
有版友知雪狼之牙開放去Shiva神殿嘅條件係咩嗎?

我過咗探索兩次
打死大佬,去咗隱藏之里
連山頂嗰隻超強嘅怪都打死埋
佢一樣唔肯拎走棵樹比我過
我真係R晒頭
自答……原來係要行條樹過另一條路,低能仔咗

另外搵到肥雞,不過得26粒水晶,差四粒先換到光之腕輪

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 10-30-15, 08:19 AM   #84
kashikoi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
XBox Live Gamertagkashikoistrange
求朋友
FF4主角3* + FF9死神3* + 白魔4*
890, 905, 582
kashikoi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 08:21 AM   #85
wang2009hk
Game Master

引用:
作者: okabe 查看文章

練功方面
我是覺得還好啦

和勇前初期那難升到爆情況差不多
所以覺得還好

呼...正式結束刷刷刷了..

雖然是只有3星..

首2抽FF2,5男主,
200萬3抽-ガーランド,女忍,蒂娜
維修完3抽-白魔

和4,5星沒緣就隨他了..

舊 10-30-15, 01:29 PM   #86
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
更新完都係唔改下加朋友BUG...唉

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 07:40 PM   #87
saikanobox
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
本身4星白魔開局..
但後續打到火洞連卷的5抽都只有4星止步的角色..囧

也發覺現在的角色就算練上去打得也有點吃力就

用BS刷另一帳號首抽...

抽到3X次後總算抽到算是見得人的(?)
3星FF2+FF5主角,第3抽則是4星止步的FF12女舞..

嗯..試玩下來..感覺還不錯._.|
整隊火力比白魔帳高不少
FF2主角可學到吸魔,把單補裝上去還算可以頂著用..
FF12女舞有全體補...

不過就對狀態異常沒對策這點很頭痛

現在更新後覺醒初級就有神結晶所以對首抽5星這點是還好._.

不過還是想刷到白魔+可上5星的3星這樣啊..繼續用BS邊玩邊刷._.(死
反而我睇好d4星
カイエン普攻輕鬆過千,skill又好用
比比同博士我都覺得唔差

此篇文章於 10-30-15 07:43 PM 被 saikanobox 編輯。
saikanobox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 08:20 PM   #88
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

其實隻game要升星數同LV一啲都唔難,
反而某啲靠LB食糊嘅角色,
你抽到三星重好過五星,
如果有升過嘅版友就明我講咩。

反而我覺得難升嘅係召喚獸進化同角色熟練度就真

舊 10-31-15, 01:24 AM   #89
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
朋友刷到5★TINA 4★RYDIA 4★クルル的首抽送給我
雖然要回味FF都係FFRK好玩...
呢個玩住先

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 01:25 AM   #90
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
玩左 3 日到

暫時只得

5星綠魔、白魔
4星 滿等 FF2 男主、Tina、FF XI 隻 Taru 法師...

要打料升 FF2 男主、Tina...

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 11:24 AM   #91
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
請問火結晶邊度會有
暗黑騎士 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 12:05 PM   #92
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
請問火結晶邊度會有
http://games.gaym.jp/iPhone/FFBE/wik...B5%90%E6%99%B6

火の結晶
火の力を秘めた結晶体

入手場所
ザデール砂漠 西部
フラン街道
拳法着のレシピ
炎の指輪のレシピ
王都グランシェルト地下道
魔道士の杖のレシピ
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 12:09 PM   #93
暗黑騎士
Game Master

Thanks
舊 10-31-15, 02:35 PM   #94
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
三星ローゼリア長掛~求朋友~HAHA

482 278 174
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 06:55 PM   #95
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

打到鬥技場A2隻大佬
已經差小小打唔贏
去到A3或之後睇怕都要升吓LV先得

舊 11-02-15, 01:57 PM   #96
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
幾時先有D EVENT玩下架.....

非洲人...
舊 11-03-15, 11:22 AM   #97
暗黑騎士
Game Master

引用:
作者: rob601 查看文章
維修後覺醒之間會掉神結晶啦
我打上級覺醒之間明明跌咗2柆神結晶, 但出番去唔見, 有冇人試過
舊 11-03-15, 05:51 PM   #98
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
我打上級覺醒之間明明跌咗2柆神結晶, 但出番去唔見, 有冇人試過
會唔會睇錯神魔結晶

非洲人...
舊 11-03-15, 06:31 PM   #99
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
其實係咪狂打經驗之間升LV? 升得好鬼慢.....d 4xlv 5*打上級經驗加得個少少.....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-15, 11:19 PM   #100
fami~yan
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
其實係咪狂打經驗之間升LV? 升得好鬼慢.....d 4xlv 5*打上級經驗加得個少少.....
我朋友係3個角色打經驗上

非洲人...

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:44 AM

手機版 | APP版