Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-13-16, 10:14 PM   #401
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
暗雲打人型超勁,岩岩打下主線隻水華大佬廿萬血,我未MAX所以出4連擊打佢,每下扣5萬,佢1個就秒左隻大佬
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 04:47 PM   #402
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
個BUG搞唔掂,應該AN機問題,次次復舊完之後LOAD佢會停左你個APP,之後再入過先會開始同你DOWNLOAD,唔知係咪停你APP果下有問題
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 05:20 PM   #403
ShinDou

同你1樣問題,仲未有follow up,不過上次死圖我整番好果下既復l曰都係黑畫面load完彈出去再入番去就去左3隻陸行鳥loading果版
舊 04-15-16, 01:24 PM   #404
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
想問下,打左好多星石番黎(夢幻迷宮打最入綠色仙人掌會出果d)
有咩用架?
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-16, 01:33 PM   #405
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: lange_why 查看文章
想問下,打左好多星石番黎(夢幻迷宮打最入綠色仙人掌會出果d)
有咩用架?
http://altema.jp/ffbe/debuchokobo-1860

用呢換野
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-16, 02:27 PM   #406
ShinDou

星石最正係可以換2隻魔加20%既ear ring谷魔力,另外換1隻反擊俾性騎就夠,其他可以留定睇下換唔換trust 10%
舊 04-15-16, 04:06 PM   #407
ShinDou

暗雲暗騎都100左了

星石唔打了,開始刷trust master先
舊 04-15-16, 04:59 PM   #408
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: okabe 查看文章
引用:
作者: ShinDou 查看文章
星石最正係可以換2隻魔加20%既ear ring谷魔力,另外換1隻反擊俾性騎就夠,其他可以留定睇下換唔換trust 10%
唔該晒!好似儲落好多,睇下有咩換先!
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-16, 12:38 AM   #409
傑少
Crazy Gamer

終於搞掂個BUG,可能因為之前用果D日韓GAMEAPPS去裝,所以更新會彈APP結果唔得,試左另一個方法就搞掂:先DL FFBE個安裝程式 -> 用VPN轉JAP SER去安裝 -> 更新冇彈APP(不過用屋企WIFI都LOAD好耐) ->完成

此篇文章於 04-16-16 12:40 AM 被 傑少 編輯。
舊 04-16-16, 12:40 AM   #410
傑少
Crazy Gamer

DEL 按錯
舊 04-16-16, 08:15 AM   #411
ShinDou

1樣唔得,我之前都係用QOOAPPS,岩岩係GOOGLE搵過另1個APK裝,都係彈出去,不過我冇轉區
舊 04-16-16, 08:20 AM   #412
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
1樣唔得,我之前都係用QOOAPPS,岩岩係GOOGLE搵過另1個APK裝,都係彈出去,不過我冇轉區
試試開個日帳然後用vpn連去日本google play直接下載看看?
反正就頭一次連時要掛vpn,之後重新下載或更新都是直接搞掂不用再掛

既方便又安定

舊 04-16-16, 08:28 AM   #413
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
我直頭係去Square market度download
佢同Qooapps係分開執行
不過一引繼之後,個bug依然存在
所以唔關個apps喺咩地方度DL事
係喺佢server個data出咗問題

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-16, 08:57 AM   #414
ShinDou

即係而家佢逐個ACCOUNT FIX緊﹖
舊 04-16-16, 05:28 PM   #415
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

我諗你當無呢個event會實際啲
我覺得最可惜係無咗件甲

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 04-16-16, 05:38 PM   #416
ShinDou

我反而想拎個雷槌同TRUST莫古,個營運真係唔打算派任何野當冇事發生﹖不過奇怪既係次次呢D BUG我上其他網睇冇人話有事

等我再SEND EMAIL叫佢派下野先
舊 04-16-16, 05:55 PM   #417
傑少
Crazy Gamer

試埋VPN 去裝過啦, GOOGLE PLAY STORE 果度搵個叫AppVPN(籃色格仔白色火箭LOGO),我用呢個轉區之後成功
舊 04-16-16, 06:41 PM   #418
ShinDou

引用:
作者: 傑少 查看文章
試埋VPN 去裝過啦, GOOGLE PLAY STORE 果度搵個叫AppVPN(籃色格仔白色火箭LOGO),我用呢個轉區之後成功
岩岩試完VPN真係得左,THANKS

不過真係LOAD好耐,耐到好似唔係WIFI咁

其實點解1轉區就得﹖唔通又想玩鎖區﹖
舊 04-16-16, 08:44 PM   #419
ShinDou

暗雲1下超必打覺醒級FF3大佬扣成28萬,好屈,第1TURN4個出招就打剩佢10分1都唔夠
舊 04-16-16, 09:17 PM   #420
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

真係用VPN上google store可以解決
反而去佢官網個market度DL解決唔到
我真係諗爆頭都唔明

舊 04-17-16, 07:47 AM   #421
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

乜個水晶塔覺醒易打得咁緊要?
個大佬連中途隻綠龍都勁過佢……
另外rare pop嘅龍係咪覺醒先會有?
想打齊三隻同順便儲幾支全回復藥

舊 04-17-16, 08:10 AM   #422
ShinDou

未撞過果3隻龍,好似話淨係偷同跌性藥,冇咩用,睇個網話要用普攻打佢,如果用攻擊技打佢就會出全體技打番你

隻大佬用暗雲易打好多

而家出6星戰隊應該都唔係好駛用道具補
舊 04-17-16, 02:18 PM   #423
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

會跌全回復藥
我想打齊三隻開圖
不過如果剩係覺醒先出就太麻煩
我打覺醒撞到No.277
差276同278未開

舊 04-17-16, 04:28 PM   #424
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
岩岩試完VPN真係得左,THANKS

不過真係LOAD好耐,耐到好似唔係WIFI咁

其實點解1轉區就得﹖唔通又想玩鎖區﹖
an機的話,vpn只需要掛到在play商店點下載後就可斷

只要play開始下載時就可立即斷vpn
用回原先WIFI下載.往後也不用再掛vpn

舊 04-17-16, 05:25 PM   #425
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

打咗四次覺醒都係撞唔到龍
最慘係佢任何回報,又要上七層
真係折磨你耐性
隻所謂大佬又弱爆one turn kill
真係無心機去儲埋兩張怪獸圖

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 12:49 PM

手機版 | APP版