Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-09-16, 08:17 AM   #376
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇佢有D咩新技先知,我覺得有機會有D得佢獨有既屈機技,同埋我覺得佢係特登整到佢之前裝唔到技

同埋暗雲本身全屬性耐性50%,裝隻召喚就可以唔驚果個屬性

之前FF4性騎得5星果陣都好廢,仲要淨係裝得3技,1上6星之後就變左全GAME最強神盾

另外仲有隻FF1大佬GALAND都係裝唔到技,不過佢本身有兩手持

再下次解放6星應該1係FF2主角1係就GALAND,FF2主角同FF4主角1樣之前5星版淨係裝得3技,而家FF主角應該得番佢5星仲係得3技

此篇文章於 04-09-16 08:20 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-16, 11:29 AM   #377
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
換左個痳痹既攻擊技, 但搵唔到有一個角色可以裝備既 ?
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-16, 11:35 AM   #378
ShinDou

スタンフィニッシュ
敵1体にダメージを与え、麻痺状態にする。【セブンのみ装備可能】(210%攻&麻痺50%)

呢招得FF0既SEVEN裝到
舊 04-11-16, 02:37 PM   #379
傑少
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
闇雲解析出左,技能集中唔係做打手,有全防buff,有全體全属性耐性防,有全解異常(呢個應該最重要)
傑少 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 04:05 PM   #380
ShinDou

超勁喎暗雲,有man eater改,加埋本身man eater 1即係打人型2。25倍,裝埋支人棍3。375倍攻,除裝232攻仲有4連打,全體暗屬無視防,全體減攻加沉默,技裝得番4個

有全體解狀態,同全體加耐性,遲d開pvp應該最屈係佢

D解放5星6星好似全部勁過同類普通5,6星咁
舊 04-11-16, 04:51 PM   #381
ShinDou

唔知係咪有bug,淨係開番夢幻迷宮,未開ff3 pick up同event迷宮
舊 04-11-16, 06:06 PM   #382
Ho1982
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: ShinDou 查看文章
唔知係咪有bug,淨係開番夢幻迷宮,未開ff3 pick up同event迷宮
你果陣應該未set日本時區
由手機版發出
Ho1982 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 06:41 PM   #383
ShinDou

我係ANDRIOD唔駛轉時區,不過UPDATE果陣又彈左出去,今次似乎得我唔得
舊 04-11-16, 08:25 PM   #384
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
+1 update 完所有新嘢黑晒
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 08:37 PM   #385
ShinDou

我係睇唔到FF3迷宮,入去PICK UP冇野抽

其實大家上次同今次中招既係咪都係用緊ANDROID﹖我有少少懷疑係ANDROID問題,因為我睇D網人地玩得好歡樂,完全冇人提過話死機,其實上次FF4 EVENT係其他網都唔見有人講死機
舊 04-11-16, 09:16 PM   #386
Ho1982

引用:
我係睇唔到FF3迷宮,入去PICK UP冇野抽

其實大家上次同今次中招既係咪都係用緊ANDROID﹖我有少少懷疑係ANDROID問題,因為我睇D網人地玩得好歡樂,完全冇人提過話死機,其實上次FF4 EVENT係其他網都唔見有人講死機
上次中過人物死圖,開始畫面右下復舊之後冇事
今次就冇中bug, android 機
由手機版發出
舊 04-11-16, 09:21 PM   #387
ShinDou

我上次都係狂重裝同復旧都唔得,要等幾日等SUPPORT答我EMAIL再復旧先得

D UPDATE好似成日都死咁,死完又唔派石派飛,而家又唔知搞幾耐,又抽少幾次半價都似
舊 04-11-16, 09:58 PM   #388
ShinDou

岩岩無聊搵鬥雞場中級S5大佬試下D6星人

拉冇沙372魔ULTIMA扣6萬幾,暗騎LV88未MAX得387攻冇最強招,出另1招扣血招扣4萬幾,出爆裂拳就2萬8,5星LYDIA招METEOR都扣3萬幾
舊 04-11-16, 10:23 PM   #389
okabe

註冊日期: Aug 2002
抽左1次10連...全垃圾
另FF3迷宮太煩,打完超級就算了

其實有無好友可ADD?
924,561,288
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:24 PM   #390
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
iPhone 6+ update左都係冇新event同pick up...吉左格,可以點做?
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-16, 11:28 PM   #391
ShinDou

我上次都係係問合果度SEND EMAIL俾SUPPORT,來回幾次EMAIL幾日後叫我再試復旧就得左,佢D BUG真係估唔到起因
舊 04-12-16, 03:05 PM   #392
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

引用:
我上次都係係問合果度SEND EMAIL俾SUPPORT,來回幾次EMAIL幾日後叫我再試復旧就得左,佢D BUG真係估唔到起因
thanks! 昨晚send左去不過冇覆,想問下係咪可以試下按復旧入面第二項?唔會洗save?
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 03:28 PM   #393
ShinDou

我refer返上次個email,佢岩岩覆左我email,都係話調查緊,有消息會再通知我,又copy返上次果堆solution叫我試

復1曰重裝都唔會洗save,我成日做

驚既可以入game入左自己個save入面去menu引繼果度禁發行,抄低code同pw,半年內有效可以拎番個save
舊 04-12-16, 03:28 PM   #394
ShinDou

Dear User,

Thank you for your continued patience in regard to your inquiry FF BRAVE EXVIUS Customer Support.

We are sorry for any inconvenience you may have been caused this time.

Regarding the problem you reported, we are afraid that the issue is under investigation now, and we will update a notification when we have any information that we can inform users.

Also, insufficient memory, collapse of app data, or game playing environment can be a cause of the problem.
We are now investigating this problem as we mentioned above, but we kindly ask that you try performing the following procedures as they may resolve your issue:

▼Countermeasures for insufficient memory
-Close other running apps while FF BRAVE EXVIUS is activating
-Avoid switching apps and sleep mode while the quest is ongoing
-From Home > MENU >設定(Settings), or MENU (displayed in a battle scene) >設定(Settings), set each item for the battle effects to "OFF"

▼Re-activate the app
※Please perform it under stable network connection.

▼Re-download the app data
From “復旧(Restore)” on the lower right of the screen > ”データ再ダウンロード(Re-download the data)” >”はい(Yes)” > Tap title screen(TOUCH START)
(It may take time to complete re-downloading data)

▼Re-install the app
※Please note that data will not be deleted by these steps.

-Confirm that your device is under stable network connection
(Wi-Fi connected to home optical line is preferred. Avoid network traffic and limited speed)
-Release or delete unnecessary resident apps on your device
-Close or delete other unnecessary apps running on your device (Create spaces on memory and storage)
-Delete the app FF BRAVE EXVIUS
-Reactivate your device (To keep free space on memory)
-Re-install the app FF BRAVE EXVIUS

Again we sincerely apologize for any inconvenience caused this time, and thank you in advance for your continued support of FF BRAVE EXVIUS.

Sincerely,
FF BRAVE EXVIUS Customer Support
舊 04-13-16, 12:26 PM   #395
GP03D
Ultimate Gamer

PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
我上次都有中BUG, 今次又冇事喎...
ANDROID機

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 02:53 PM   #396
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
剛換手機, 完全新裝再引繼ac都冇新EVENT, 呢隻APPS D bugs真係千奇百趣
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 03:03 PM   #397
ShinDou

開始覺得係佢server出問題,多過個update patch,因為如果patch有事應該個個都唔得

而家應該得少量唔得,又唔關android/ios事

好彩今次個event只係探索,如果係ff0果d真係刷少好多

不過而家都刷晒d6星料每種60粒,應該有排用

今次個夢幻迷宮改到好難先行得晒拎星石,以前左邊1定係3隻細仙人掌

唔知點解中完bug佢都唔派下石,象徵式100都好過冇呀

不過都有d驚今次ff3 event咁快完,過左先搞得掂抽唔切
舊 04-13-16, 05:55 PM   #398
ShinDou

Event combo開始前明明有60幾萬,係咁食仙人掌而家竟然冇晒錢,唔係要我打gil之間下話?

暗雲得93未升爆,暗騎又得88

升爆之後應該打主線拎埋反射召喚黎升先

而家火雷暗地召喚都2星lv40了,唔知點解咁耐都唔解3星
舊 04-13-16, 07:26 PM   #399
Ho1982

引用:
Event combo開始前明明有60幾萬,係咁食仙人掌而家竟然冇晒錢,唔係要我打gil之間下話?

暗雲得93未升爆,暗騎又得88

升爆之後應該打主線拎埋反射召喚黎升先

而家火雷暗地召喚都2星lv40了,唔知點解咁耐都唔解3星
富豪の間呃人
帶1星角色打経験の間,或者食細仙人掌
升滿LV去賣仲好
舊 04-13-16, 08:12 PM   #400
ShinDou

而家諗住打下主線拎左隻召喚之後刷TRUST MASTESR算,LV唔駛急升,而家咁多6星人咁屈機,D野應該都夠打

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 20 06-22-21 11:21 AM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:49 PM

手機版 | APP版